شعر سرگردان یک شعر به انگلیسی باستان (آنگلو-ساکسون) است که به صورت شفاهی توسط شاعری ناشناس در قرن ۵ یا ۶ میلادی سروده شده، و تالکین نه تنها از مفاهیم آن در کتاب ارباب حلقهها استفاده برده، بلکه برخی از ابیات آن را با ترجمه و تغییرات خود در کتاب ارباب حلقهها آورده است. همانطور که از اسم شعر میتوان فهمید، این شعر درباره یک فرد قرون وسطایی آواره است، اما او یک فرد عادی نیست، او یک سلحشور است که اربابش، خانوادهاش، مردمانش و خانهاش را از دست داده و به ناچار آواره این زمین خاکی شده است.
جی. آر. آر. تالکین در ارباب حلقهها دست به کاری زد که هیچکس تا به امروز نتوانسته به نتیجهای مشابه آن دست یابد: او دنیایی خیالی ساخت که احساس میکنید واقعی است. اما او چگونه توانست این امر را محقق کند و چرا تا به امروز هیچ داستان به گیرایی آن وجود ندارد؟
این مقاله ویدیویی با نگاهی به شعر آنگلوساکسونی سرگردان (به انگلیسی The Wanderer)، کتاب ارباب حلقهها (دقیقتر دو برج) و مفاهیم روانشناختی قرون وسطایی درون آن سعی کرده است که پرده از دلیل این احساس عمق و غنا بردارد، چیزی که نه فقط به نویسندگی خوب یا جهانسازی عظیم تالکین ارتباط داشته، بلکه دلایلی عمیقتر و مهمتر برایش وجود دارد.
تالکین پیش از نویسنده بودن، یک محقق برجسته و استاد زبان و ادبیات انگلیسی و آنگلو-ساکسون در دانشگاه آکسفورد بود؛ و به خاطر این دانش عظیم از وقایع و زندگی بشری از دورانهای گذشته، او توانست این تجارب هزاران ساله را به داستانهای خود وارد کند و دنیایی خلق کند که از زمان انتشار توانست میلیونها نفر در سرتاسر جهان و از نسلهای مختلف را به خود جذب کند.
برای پاسخ دادن به این سوالات و شرح بیشتر موارد ذکر شده، این ویدیو با زبان فارسی برای شما طرفداران دنیای تالکین آماده شده است.
تماشای ویدیو در آپارات:
چقدر خوب و دلنشین بود. دستت درد نکنه و خسته نباشی ۳>
خیلی عالی بود، دیدن فعالیت های همچنان پابرجای سایت لذت بخشه، دستتون درد نکنه 🙂
همیشه دوست داشتم بدونم تالکین از کجا ایده گرفته … منابع زیادی اشاره به حماسه بیوولف کردن اما بقیه داستان رو از کجا ایده گرفته؟!