فهرست
سایت آردا، با نشانی https://arda.ir، یکی از تارنماهای طرفداران تالکین در ایران است. این وبگاه که نخستین مجمع اینترنتی هواداران تالکین بود از سال ۱۳۸۳ به کار خود در زمینه گسترش ادبیات فانتزی با تکیه بر رشته افسانه تالکین ادامه می دهد.
اعضای این سایت غیرانتفاعی با نوشتن مقالات، ترجمه ی آثار و پوشش اخبار مربوط به این شاخه از ادبیات فانتزی، (و اخیرا با گرم شدن بازار اقتباس های سینمایی از آثار تالکین) بازتاب خبرها و نقدهای مربوط به فیلمها، سعی در درست کردن مرجعی کامل برای علاقمندان دارند.
مراحل مختلف فرآیند راهاندازی، فعالیت و گزیدهای از مهمترین اتفاقات و اخبار مربوط به سایت از ابتدا تا اکنون، در صفحه «خطزمانیِ آردا» قابل مشاهده است.
آردا در: فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و تلگرام.
به همت «مهدی مهرنگار»، اپلیکیشن اندروید سایت آردا توسعه داده شده که از لینک روبرو قابل دریافت و نصب است: دانلود اپلیکیشن «آردا، دنیای تالکین» از سایت کافهبازار.
- بخش های اصلی سایت آردا به این شرح است:
تالاراهای شورای ماهانکسار: فروم آردا که منبع اصلی جوشش فعالیتهای اعضاست و نتایج آن در سایت اصلی بازتاب پیدا می کند.
فرهنگنامه بزرگ آردا: مرجع کامل اسامی، وقایع، شخصیتها و هرآنچه در دنیای آثار تالکین می گذرد. این فرهنگنامه در حال گسترش است و به صفحات آن افزوده میشود.
پادکست آردا: محصولی هوادارمحور که به برسی اخبار و حواشی سایت می پردازد. این پادکست بصورت جاری در صفحهی هر شماره قابل شنیدن میباشد. همچنین در همان صفحات فرمت mp3 آن در دو نسخهی معمولی و با کیفیت قابل دریافت است.
مسابقات آردا: سری مسابقاتی است که برای ترغیب بیشتر کاربران به مطالعه ی کتاب ها و منابع مختلف مرتبط به دنیای تالکین پایه گذاری شده است.
ماهنامه آردا: آردا کوئنتا، محصولی هوادار محور است که به برسی اخبار مربوط به دنیای تالکین پرداخته و محلی برای انتشار برخی مقالات اعضای سایت میباشد. این ماهنامه در فرمت pdf در صفحهی هر شماره قابل دریافت است.
و…
این بخش برای افرادی که تازه با دنیای تالکین آشنا شده اند طراحی شده و شامل اطلاعات اولیه و لینکهایی برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر به بخشهای مختلف سایت است.
درباره نویسنده
جان رونالد روئل تالکین (John Ronald Reuel Tolkien) (زاده ۳ ژانویه سال ۱۸۹۲ در بلومفونتین، آفریقای جنوبی – درگذشته ۲ سپتامبر سال ۱۹۷۳ میلادی)، نویسنده و زبانشناس بریتانیایی است که کتابهای هابیت و ارباب حلقهها از آثار اوست.
او از سال ۱۹۲۵ تا ۱۹۵۹، استاد زبانشناسی تاریخی در دانشگاه آکسفورد بود.
تالکین علاوه بر کتابهای یاد شده که معروفتر و شناختهشدهتر هستند، آثار داستانی دیگری به نامهای سیلماریلیون، ماجراهای تام بامبادیل، میرود راه پیوسته تا آن سو، فرزندان هورین، که عمدتا پس از مرگش منتشر شدند، در مورد موضوعی که آنها را رشته افسانه (Legendarium) مینامید و در اصل یک اسطورهشناسی خیالی برای گذشتهٔ دور زمین است، نوشته است.
وی علاقهٔ وافری به ساختن زبانهای علمی یا فرا ساخته داشت. او شاید تنها کسی باشد که ۱۵ زبان ساخته است. با این وجود، توصیهٔ او به کسانی که علاقهمند به زبان بینالمللی هستند، این است که: «از اسپرانتو پشتیبانی کنید».
تالکین در جایی گفته است که انگیزه او از نگارش کتابهای تخیلیاش (مانند ارباب حلقهها) و به وجود آوردن سرزمین میانه (Middle earth) این بوده است که زبانهای فرا ساختهٔ او در آن صحبت شود.
لینکهای مفید:
کتاب شناسی
تالکین کتابهای زیادی نوشته است. البته همه مربوط به آردا و سرزمین-میانه نیستند. مثل داستانهای کوتاه و کتب و مقالات زبان شناسی و …
کتابهای تالکین که مربوط به دنیای فانتزی هستند، عبارتند از:ارباب حلقهها (مجموعه سه جلدی: ۱-یاران حلقه ۲-دو برج ۳-بازگشت شاه)، هابیت (یا آنجا و بازگشت دوباره)، سیلماریلیون و فرزندان هورین
این داستانها که به سری داستانهای تالکین معروف هستند، به صورتی اسطوره وار شروع می شوند: از آغاز آفرینش. در آخرین قسمت این رشته افسانهها، نبرد حلقه به وقوع میپیوندد و این موضوع اصلی کتاب ارباب حلقههاست.
کتاب هابیت در مورد ماجرای بیلبو بگینز (عموی فرودو بگینز) و مسافرت طولانی او به همراه گروه دورفها و رویدادهایی که برای آنها به اتفاق میافته صحبت می کند.
وقایع سیلماریلیون از شروع آفرینش شروع میشوند و به ماجراهای الفها و انسانها میرسد. بیشتر تکیهی این کتاب بر روی وقایع دوران اول است که بیشتر در نواحی بلریاند میگذره. البته گریزی هم به وقایع دوران دوم و دوران سوم هم میزند و در مورد آنها هم اطلاعاتی در اختیار خواننده قرار می دهد. این کتاب هم با ماجرای جنگ حلقه تموم می شود.
فرزندان هورین، این کتاب به شرح داستان فرزندان هورین (تورین تورامبار و نیه نور) میپردازد. این داستان به صورت خلاصه در سیلماریلیون آمده است اما در این کتاب با شرح و تفصیل بیشتر به آن پرداخته شده است. در انتهای کتاب نیز ضمیمهای با نام «حدیث تور و آمدن او به گوندولین» چاپ شده است. خواندن این کتاب بعد از سیلماریلیون توصیه می شود.
البته کتابهای دیگری هم تالکین نوشته که به «رشته افسانههای تالکین» مربوط است. مثل داستانهای ناتمام نومه نور و سرزمین-میانه، و دوره دوازده جلدی تاریخ سرزمین میانه. هرچند خواندن این کتابها رو به تازه واردان دنیای تالکین توصیه نمیکنیم. پیشنهاد میکنیم اگر قصد خواندن «رشته افسانههای تالکین» را دارید، با چهار کتابی که در بالا اشاره شد شروع کنید. هنگامی که آشنایی بیشتری با کارهای تالکین پیدا کردید، خواندن کتابهای تاریخ سرزمین میانه و داستانهای ناتمام هم خالی از لطف نیست.
لینکهای مرتبط:
ترتیب خواندن کتابها به چه صورت است؟
این سوال جواب قطعی ندارد. برخی ترجیح میدهند کتابها را به ترتیب انتشار بخوانند و برخی ترجیح میدهند بر اساس سیر داستانی. انتخاب ترتیب خواندن کتابها بر عهده خود خواننده است اما ترتیب پیشنهادی برای کتب ترجمهشده که معمولا توصیه میشود از این قرار است:
هابیت، ارباب حلقه ها، سیلماریلیون، قصههای ناتمام (نسخه کامل)، فرزندان هورین، سقوط گوندولین. (لیست تهیه شده: بهمن ماه ۱۴۰۱)
البته اگر کتابهای ترجمهنشده را نیز به حساب آوریم، نحوه پیشنهادی خواندن آنها را می توانید در اینفوگرافیک زیر ببینید. سایر کتابها را میتوان پس از موارد مطرحشده مطالعه کرد که برای اطلاعات بیشتر به بخش کتاب شناسی تالکین مراجعه فرمایید.
ترتیب زمانی انتشار کتابها را در تایم لاین زیر مشاهده میکنید:
همچنین نحوه پوشش دهی کتابها در تایم لاین زیر مشخص شده است. این تایم لاین بر اساس تاریخ دنیای تالکین تهیه شده و جایگاه هر کتاب در سیر داستان را مشاهده میکنید:
همچنین میتوانید ترجمههای پیشنهادی این آثار را در تصاویر زیر مشاهده کنید (لیست تهیه شده: شهریور ۱۴۰۳):
فیلمها
تا کنون اقتباس های زیادی از داستان های تالکین شده است اما مهمترین آنها سه گانه ارباب حلقه ها و سه گانه هابیت به کارگردانی پیتر جکسون هستند. غیر از این دو سه گانه اقتباس های دیگری نیز از داستان های تالکین شده است که میتوان به انیمیشن هابیت و ارباب حلقه ها و بازگشت شاه اشاره کرد. همچنین چندین فیلم طرفدارمحور نیز پیرامون ارباب حلقه ها ساخته شده است که از مهم ترین آنها میتوان به فیلم «تولد امید» و «در جستجوی گولوم» اشاره کرد. برای اطلاعات بیشتر در مورد این فیلم ها میتوانید از لینکهای موجود در منوی «اقتباسهای نمایشی» استفاده کنید.
لینکهای مرتبط:
جغرافیای آردا
اتفاقات داستان ارباب حلقه ها و سایر کتاب های مرتبط به آن در مکانی به اسم «آردا» رخ می دهد. شکل آردا در طول تاریخ دچار تغییرات زیادی شده است. بیشتر حوادث آردا در دو قاره «سرزمین میانه» و «والینور» رخ می دهد. نقشه های آردا در دوران های مختلف را در تصاویر زیر مشاهده می کنید:
برای دیدن نقشه تعاملی سرزمین میانه در انتهای دوران سوم و همزمان با وقایع داستان هابیت و ارباب حلقه ها به بخش «اطلس سرزمین میانه» در سایت مراجعه کنید.
تاریخچه آردا
آردا الریخی بسیار وسیع و بازه ای چندین هزار ساله دارد. این تاریخ را میتوان به چند بخش مهم تقسیم کرد:
- دوران آفرینش: داستان خلقت و به وجود آمدن آردا و ورود نژادهای مختلف به آن در این دوران انجام می شود. شمارش سالیان در این دوران وجود ندارد و طول آن مشخص نیست. این دوران با مستقر شدن «والار» در «والینور» و روییدن دو درخت والینور به پایان میرسد.
- دوران دو درخت: این دوران با روییدن دو درخت والینور شروع می شود. این دو درخت منابع نور در والینور هستند و شمارش سالیان با این روییدن این دو درخت آغاز شد. «الفها» در این دوران چشم به جهان گشودند.
- دوران اول: با اولین طلوع خورشید دوران دو درخت به پایان می رسد و دوران اول سال های خورشیدی شروع می شود. دوران اول ۵۹۰ سال طول کشید، بخش اعظم داستان سیلماریلیون به این دوران اختصاص دارد. انسانها با طلوع اولین خورشید از خواب بیدار شدند.
- دوران دوم: دوران اول با نبرد بزرگی به پایان رسید و طی آن بخش های وسیعی از سرزمین میانه به زیر آب رفت. جزیره نومه نور توسط والار برای سکونت بازمانده انسانها آماده شد. دوران دوم ۳۴۴۱ سال به طول انجامید و با سقوط نومه نور خاتمه یافت.
- دوران سوم: پس از سقوط نومه نور و جدا شدن والینور از آردا و کروی شدن آن دوران سوم سرزمین میانه آغاز می شود. بازماندگان نومه نور به سرزمین میانه بر می گردند و قلمروهای «آرنور» و «گوندور» را تشکیل می دهند. دوران سوم ۳۰۲۱ سال به طول انجامید. داستان هابیت و ارباب حلقه ها مربوط به اواخر هزاره سوم این دوران است.
لینکهای مرتبط:
موجودات آردا
نژادهای مختلفی در آردا زندگی می کنند. الفها، انسانها، دورفها، هابیتها، اورکها، والار، مایار، انت ها، ترولها و …. . هر کدام از این نژادها خصوصیات ظاهری و اخلاقی مختص به خود را دارند. برای اطلاعات بیشتر در مورد این نژادها میتوانید از مقاله موجودات آردا و مقالات موجود در فرهنگنامه بزرگ آردا استفاده کنید.
زبانهای آردا
تالکین برای داستان های خود حدود ۱۵ زبان اختراع کرده است. برای آشنایی با این زبان ها و نحوه خواندن و نوشتن آنها میتوانید از مقالات موجود در بخش «زبان های آردا» استفاده کنید.
اطلاعات بیشتر
این صفحه تنها برای ایجاد آشنایی و در اختیار دادن اطلاعات اولیه تهیه شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از فرهنگنامه بزرگ آردا و تالارهای شورای ماهاناکسار استفاده کنید.
به به به به به به به به به به به به……..
عجب مطالب زیبایی!!!!! !!!
واقعا از خوندنشون لذت بردم.
عالی بود دوستان خسته نباشید.
خیلی خیلی مطلب جامع و کاملی بود.
واقعا ممنون
خیلی عالیه 🙂 بسیار مفید ، از همه شما تشکر میکنم 🙂
خیلی عالی بود ولی فقط یک جای متن به جای بررسی نوشته بودین برسی.
نسخه قدیمی سایت در دسترس نیست ؟
محتوای سایت همونه، فقط تم سایت تغییر کرده.
ایولا سایتی مفیدی هستش دمتون گرم خداقوت
سلام
به نظرم ترتیب خوندن کتاب ها باید اول سیلماریلیون باشه بعد هابیت بعد ارباب حلقه ها
چون توی ارباب حلقه ها و کمی در هابیت چیز های گفته میشه که اگه سیلماریلیون رو قبلش نخونده باشیم هنگ می کنیم
سلام
ممنون از سایت عالی تون. آیا سرزمینی به نام سرزمین سرگردان وجود داره؟
خیلی ممنونم
سلام
ممنون از سایت عالیتون.
آیا سرزمینی به نام سرزمین سرگردان وجود داده؟
ممنونم
سرزمین سرگردان؟ توی کدوم کتاب بهش برخوردین؟ توی فانتزی هایی که تاحالا خوندم بهش برنخوردم.
دوستان اگر پاسخ بدن ممنون میشم.
منم سرزمینی به این اسم نشنیدم. نزدیکترین چیزی که بهش میتونم پیدا کنم جزایر افسون شده است که دریانوردان توش گم میشدن.
چطوری تو سایت ثبت نام کنم
چون من یه مقاله رو درباره ریوندل دارم ترجمه می کنم به جایی برخوردم که نوشته بود
It is also referred to as The Last Homely House West of the Mountains, alluding to the wilderland that lies beyond the Misty Mountains.
کلمه wilderland
این معنی رو می ده.
باز هم معلوم نیست کجاست؟
ممنونم
آهان، فهمیدم کجا رو میگید. ویلدرلند ترجمه رووانیون(Rhovanion) به زبان مشترک هست. تو نقشه های دوران سوم میتونید پیداش کنید.
سلام
نقشه دوران سوم کجاست؟
اگه اون بخش اطلس سرزمین میانه س من پیدا نکردم.
در جنوب شرق سیاه بیشه هم پیدا نکردم.
نقشه دوران سوم توی همین صفحه رو نگاه کنید. به مجموعه سرزمین های شرق کوهستان مه آلود و غرب رون، رووانیون گفته میشه. خود سبز بیشه هم جزوش هست.
سایتتون خیلی عالیهههه!
کلی دارم حسرت میخورم چرا الان آشنا شدم با این سایت!
چرا از دوران چهارم چیزی نیست؟
چون از دوران چهارم چیز زیادی در دسترس نیست و در واقع داستان ها با شروع دوران چهارم تقریبا متوقف میشند چون عمر استاد تالکین برای تکمیل نوشته هاش کفاف نداد. البته معدود داستان های پراکنده ای از دوران چهارم موجود هست اما کامل نیست.
سلام
سلام
عالی بود
شیفته شدم،شدید
سلام من تازه همین امشب این سایت رو پیدا کردم من چند وقتیه دیوونه دنیای اردا و تالکین شدم-ادم واقعا خوشحال میشه وقتی میبینه چه قدر ادم های خوبی مثه شما هستن و براشون دنیای استاد تالکین مهمه-خسته نباشید میگم به همتون وواقعا سایت جامع و کاربردی و خوبیه-به همتون تبریک میگم!!موفق باشید
سلام به همه ی کاربرا و مدیرا …
راستش من عاشق فیلم های ارباب حلقه ها بودم ، تا حالا چندین بار هر سه فیلم رو دیدم ولی به دلیل این که اصلا و ابدا اهل کتاب نبودم ، تا حالا با تالکین اصلا اشنایی نداشتم
تازگی با این سایت اشنا شدم و الان نصف کتاب هابیت رو خوندم ، به همون ترتیب اشاره شده تو سایت ، واقعا سایت فوق العاده ای دارید ، دنیای سرزمینه میانه واقعا واسم جالب و شگفت انگیزه
غیر از کارهای تالکین ایا کاری در این سطح از نویسندگان دیگر هم هست ؟ چی پیشنهاد میکنید ؟ با تشکر ….
سلام
واقعا خسته نباشید؛ عجب سایتی ساختین دمتون گرم خیلی بدردم خورد
فقط یه سوال دارم، این کتابایی که از آقای تالکین منتشر شدن(منظورم همون کتاب هایی هست که توی سیر زمانی کتاب ها گذاشتینه) توی ایران به زبون فارسی پیدا میشن؟
سلام، خوش اومدید 🙂
بله، کتاب های هابیت، ارباب حلقه ها، سیلماریلیون، فرزندان هورین و دو بخش از داستان های ناتمام به فارسی ترجمه و چاپ شدن که در بخش کتابشناسی سایت (https://arda.ir/books) اگه روی هر اسم کتاب کلیک کنید، توضیحات زیادی میتونید در مورد انتشارات های مختلف پیدا کنید 😉
واقعا ممنون از راهنماییتون
خیلی دنیا ی جالبیه آقای تالکین خیلی قدرت تخیل خوبی داشته
کلا یه دنیایه دیگه با نقشه و زبان و موجودات مخصوص خودشو ساخته
خیلی قشنگ بود
خسته نباشید
چرا تموم کرد ااااااااااااااهههههههههههههههههههههههههههههه اااااااااااااااااااااااااااهههههههههههههههههههههه دلم نمی خواست تمووووووم شههههههههه وای دلم میخواد گریه کنم هیچ کس توی دنیا به اندازه من این ۶ قسمتو دوست نداره هیییییچ کس من روزی ۱ قسمتشو میبینم هرچند که فشاشمش ۵۵۵۵ بار همش از هابیت تا ارباب حلقه ها دیدمشون ولی علاقم بیشتر شده ! ! ! !
سلام
بنده بتازگی با این سایت آشنا شدم و ممنونم از سایت جامع و خوبتون
بتازگی شروع به خواندن آثار تالکین کردم و فقط یک سوالی ذهنم رو مشغول کرده و اونهم ترتیبی که برای خواندن کتابها پیشنهاد دادید،
جایی خوندم بیس اصلی آثار تالکین و مخصوصا ارباب حلقه ها تیکه نوشته های تالکینه که بصورت کتاب سیلماریلیون در اومده!
پس اگر برای کسی که سیر داستانی مهمه نباید به شکل زیر خونده بشه؟
سیلماریلیون، فرزندان هورین، هابیت، ارباب حلقه ها
با این فرض و قبل از آشنایی با سایت شما ابتدا کتاب سیلماریلیون با ترجمه جناب علیزاده رو تهیه کردم
لطفا راهنماییم کنید این ترتیبی که گفتم سیر داستانی رعایت میشه یا نه چون بنده یک مقدار وسواس دارم روی این موضوع، درصورتی که جواب منفیه ترتیب بر اساس سیر داستانی رو برام بنویسید
سپاس
سلام
ترتیبی که گفتید از نظر سیر داستانی درسته اما وقفه و فاصله ای که بین اتفاقات سیلماریلیون و هابیت هست چنان زیاده که پیوستگی آنچنانی نداره. خیلی چیزها در این بین تغییر کرده(مثل جغرافیا که در بالا نشون داده شده) و تقریبا شخصیتهای یکسان ندارن. بنابراین با توجه به این مسئله و همچنین تفاوت نثر کتابها پیشنهاد ما ترتیبی هست که در بالا گفته شد. اگر شما خیلی به سیر داستانی حساس هستی میتونی اول سیلماریلیون رو بخونی اما اولش ممکنه با سختی روبرو بشی چون سیلماریلیون متن خاصی داره و باید با قلم تالکین آشنا باشی تا بتونی خوب ازش استفاده ببری.
سپاس از پاسخ سریع و دقیقتون
میگن اولین انسان را یه زن الف زایده که گوشاش شبیه انسان های امروزی بوده اول الف ها میگفتن اهریمنه ولی بهد ها بین جنگ فرار کرده و کم کم نژاد انسان ها بوجود امده برای همین الف ها و انسان ها شباهت زیادی دارند.
سلام
یه سوال از آقا مهدی داشتم و اون اینکه شما توی ترتیب خوندن کتابها اسمی از کتاب قصه های ناتمام نیاوردید.لطفا بگید این کتاب رو باید دقیقا قبل و بعد چه کتابی بخونیم/ممنون
سلام
قصه های ناتمام حالت تکمیلی داره. این کتاب رو باید آخر از همه بخونید. داستانهای این کتاب ناتمام هستند و بعضا اصلا شکل داستانی ندارن و نمونه های مختلف داستان مقایسه شدن.
با عرض سلام خدمت مدیر سایت و تشکر از زحمات شما
من تمام آثار استاد تالکین رو که در ایران ترجمه شده یعنی ارباب حلقه ها،هابیت،سیلما،فرزندان هورین و قصه های ناتمام رو خوندم
می خواستم بدونم آیا باز اثر ترجمه شده دیگه ای تو ایران هست که من خبر ندارم
و اصلا جز این آثاری که ترجمه شده،استاد تالکین باز آثاری دارند که ترجمه نشده؟ (اگه هست خب شما که دستتون به آقای علیزاده میرسه بهشون بگین چرا ترجمه نمیکنن؟ :دی )
سلام با اجازه مدیر،
بله کتاب های دیگری هم دارند که در لینک زیر میتونید اون ها رو ببینید.
https://www.google.com/search?q=talkien+books&ie=utf-8&oe=utf-۸
لینک زیر هم درباره کتاب های تالکین هست که در سایت هست.
https://arda.ir/books/
مرسی از اطلاعرسانی دقیقتون .. شروع کنیم ببینیم چه خبره تو این دنیای آردا!!
از کجا باید عضو سایت بشم؟تو رو خدا جواب بدین
شما باید در فروم عضو بشید. در سایت عضو گیری نداریم:
https://arda.ir/forum
سلام. من توی قسمت ترتیب خواندن کتاب ها توی عکس دیدم که اقای تالکین سال ۱۹۷۳ فوت کرده. ولی سال ۱۹۷۷ سیلماریلیون، ۱۹۹۶ – ۱۹۸۳ تاریخ سرزمین میانه و سال ۲۰۰۷ فرزندان هورین چاپ و نشر شده. چی جوریه؟ پسرش یعنی کریستوفر تالکین ادامه شون داده؟
سلام
خیر کریستوفر تالکین چیزی از خودش ننوشته. صرفا نوشته های پراکنده پدرش رو جمع آوری و ویرایش کرده.
آیا این افسا نه ها به گذشته ی واقعی خیلی دور زمین مربوط میشه؟
منم همچین فکری میکنم دوست عزیز.
فکر میکردم فقط خودم دیوونه ی تالکین وکارهاش هستم،ولی استادان سایت آر دا دست من رو از پشت بستن.
کارتون ایول داره.
من خیلی دنیای تالکینو دوست دارم ولی خیلی پیچیدس دارم دیوونه میشم مخصوصا این اسمای عجیبو غریب که هی یادم میره لطفا یه کمکی بکنید!!!!
ترتیب پیشنهادی کتاب ها برای گیچ نشدن:
۱-هابیت (متن بسیار ساده جذاب و روان وشاد)
۲-ارباب حلقه
۳-فرزندان هورین
۴- سیلماریون
وسایر اثار
سلام دوست عزیز خواستم بدونم که تاکین تا حالا چند جلد کتاب منتشر کرده و کدوماش در ایران ترجمه شده اند ممنون میشم پاسخ بدید با تشکر
سلام و خسته نباشید
یه پیشنهاد واسه مدیر عزیز دارم
لطفا اگه میشه یه کانال تلگرام بزنید و مطالب دنیای تالکین رو اونجا هم منتشر کنید
مطمئن باشین استقبال خوبی میشه و در کنار سایت، راحت تر می تونید تبلیغ نوشتار های تالکین رو داشته باشین
البته باید یه مقدار فعالتر و پویاتر از اینجا باشین
منتظریم،،،ممنون
سلام
کانال تلگرام آردا وجود دارد. لطفا این تاپیک را ببینید.
https://arda.ir/forum/index.php?/topic/2594-کانال-تلگرام-آردا/#comment-78330
سلام
قبلاً (تقریبااً ۱.۵ سال پیش) زندگی نامه ی تالکین جور دیگه ای توی این سایت بود . اون موقع گفته بودید که مادر تالکین یک یهودی بود که به مسیحیت روی آورد ولی توی این زندگی نامه ی جدید حذف شده. اگه میشه منبع اون زندگی نامه ی قدیمی رو بهم بگید ممنون.
سلام. من چند تا سوال داشتم.
۱. من ۲۵ سالمه و دیگه از نوجوانی خارج شدم. میخواستم ببینم که برای سن من هنوز مناسبه یا دیگه خیلی جذابیت نداره.
۲. کتابهای تصویری (مصور) از این مجموعه ها هم هست؟ اگه حتی PDF انگلیسی باشه برای درک بهتر؟
۳. من درست متوجه این قضیه نشدم که فقط همین چهار کتاب مربوط به سرزمین میانه است؟ (هابیت، ارباب حلقه ها، سیلماریلیون، فرزندان هورین) اگر کتابهای دیگه هم هست ترتیب پیشنهادی برای خوندنش رو بفرمایید
۴. یه پیشنهاده… اگه تم سایت رو روشن کنید بهتره
۱. چرا که نه؟ کتاب های استاد برای قشر سنی خاصی نیستند و بستگی داره به سلیقه و علایق خودتون که ازش لذت ببرید. خیلی ها در سن شما خوندن و لذت بردند.
۲. کتاب کمیک هابیت به صورت انگلیسی و فارسی هست و از سیلماریلیون هم احتمالا نسخه مصور باشه.
۳. می تونید به لینک های زیر مراجعه کنید فکر می کنم جوابتون رو بگیرید
https://arda.ir/books/
https://arda.ir/forum/index.php?/topic/935-اول-سیلماریلیون-یا-ارباب-حلقه-ها/
سلام
من تازه شروع به خوندن کتاب های تالکین کردم
نمیفهمم ماجرا چیه
مثلا والا،مولکول،ارو و..
یکی بیاد کمک کنه
اگه میشه یه نفر از ادمین ها که خوب همچیو بلدن بیان پی ویم همچین از اول توضیح بدن
مثلا الان اصلا والا کیه و چیه و خلاصه از اول توضیح بده تورو خدا خواهش میکنم
@hashye_11
می تونید از لینک های زیر استفاده کنید
https://arda.ir/forum/index.php?/topic/1037-اطلاعات-اولیه-برای-تازه-واردین/
https://arda.ir/life/
https://arda.ir/encyclopediaofarda/
من خودمو کشتم، نمیتونم دانلود کتابا رو پیدا کنم. نوشته بودید داخل آرسیو دانلود ها ولی ندیدم باز ??
من خودمو کشتم، نمیتونم دانلود کتابا رو پیدا کنم. نوشته بودید داخل آرسیو دانلود ها ولی ندیدم باز ??
میشه راهنمایی کامل کنید؟!
جواب همه رو با دادن لینک دادید ولی من روی لینکا که زدم نتونستم اصاا چیزی برای دانلود پیدا کنم
مشکلی هم نداره که زبان اصلی باشه، تازه بهتر هم هست
پی دی اف های فارسی و انگلیسی، دیگه در سایت موجود نیستند به جز ترجمه ی کاربران خود سایت. اما برای پی دی اف های انگلیسی می تونید تو فروم درخواست کنید یا از کانال سایت استفاده کنید.
توی کانال سایت نتونستم پیدا کنم ?
نمیگم نیست، من نمیتونم پیدا کنم
توی کانال برید و در قسمت جستجو، هشتگ #معرفی کتاب رو بزنید و تمام مطالب این دسته رو ببینید. حتما بینشون فایلای زیپ کتاب ها رو با توضیحاتشون می بینید. 🙂
Salam
Mikham ozv sham che kar konam of
برای عضویت به فروم مراجعه کنید. https://arda.ir/forum/
Salam
Mikham ozv sham che kar konam
Salam
Ozv sham che bayad konam ???
خودکار من قدیمیست
گاهی نمینویسد
عااااااااالییییی عجب سایتی پیدا کردم دمتون گرم
سلام اگ بخواهیم کتاب های جی ار ارتالکین را بر روایت داستان بخوانیم باید از سیلماریلیون شروع کنیم ؟؟؟؟؟؟؟ من تازه و چند وقته با دیدن هابیت ها علاقه مند شدم به داستان های جی ار ار تالکین بی زحمت به تربیت داستان از دوره ی اول تا اخر را نام ببرید مرسی بابت سایت خوبتون
تو همین مطلب بالا، این ترتیب ها گفته شده. می تونید مطالعه کتید
سیلماریلیون_فرزندان هورین_هابیت_ارباب حلقه ها
سیلماریلیون چگونگیه تشکیل دنیاست و فرزندان هورین هم بعد از سیلماریلیونه و بعد هابیت و بیعدشم ارباب حلقه ها
سلام و تشکر بابت مقاله خوبتان
پیشنهاد من خوندن کتاب یا ترتیب:سیلماریلیون_فرزندان هورین_هابیت_ارباب حلقه ها ست
چون اول باید بدونیم هرچیزی چطور درس شده بعد بدونیم چه داستان و اتفاقاتی توش افتاده
.
سلام ببخشید از کجا باید در سایت ثبت نام کنم؟
سایت فیلد ثبت نام نداره
خب پس چطور عضو بشم؟
هوم؟ چرا عضو بشید؟ :دی
همه بخش های سایت برای عموم بازدیدکنندگان بدون هیچ مانعی در دسترس هست، نیازی به ثبت نام برای دسترسی به بخش خاصی نیست
سلام صادق صالح نسب هستم دانشجو ارشد مطالعات ترجمه و زیر نویس در حال انجام پایان نامه میخواستم بدونم ایا دوستانی میشناسید که تخصصی کارشون ارباب حلقه ها باشه چه از زیر نویس یا کتاب و ……؟برای پرسشنامه یا مصاحبه
سلام ، از اطلاعاتی فوق العاده ای که بهم دادید متشکرم . می خواستم بدانم می شود درباره انیس ها هم مطلب بگذارید ؟.
سلام کسی هست؟ چندتا سوال دارم
سلام
۱. قصد دارم این پنج کتاب رو بخونم: هابیت، ارباب حلقه ها، سیلماریلیون، فرزندان هورین ،داستان های ناتمام
۲.من تمام نظرات رو خوندم آخرش نفهمیدم بهترین ترتیب برای خوندن کتابها کدومه؟
۳. قیمت کتاب های بالا که گفتم چقده؟
۴. از کدوم کتاب فروشی تهیشون کنم؟
۵. مجموعه ۱۲ کتاب تاریخ سرزمین میانه در مورد چیه؟ ترجمه شده یا نه؟ توبازار موجوده؟(لطفادر موردکتاب مفصل توضیح بدین)
لطفا به ترتیب جواب بدید
باتشکر فراوان از همه ی دوستان بزرگوار
سلام
۱. در همین صفحه به صراحت در بخش «ترتیب خواندن کتابها به چه صورت است؟» پاسخ سوالتون داده شده که میتونید بخونیدش
۲. سلیقه هر فردی میتونه هرچیزی باشه، اما به پاسخ ۱ مراجعه کنید.
۳. خودتون در سایت نشر روزنه ببینید یا از کتابفروشیها بپرسید، قیمتها ممکنه تغییر کنند و خودتون بهتر میتونید جوابتون رو پیدا کنید بسته به دلخواه خودتون با استفاده از موتورهای جستجو.
۴. تاپیک «معرفی کتاب فروشی ها» رو در بخش تازه واردین تالارهای شورای ماهاناکسار بخونید، یا با نشر روزنه یا هر نشری که مد نظرتون هست میتونید در تماس باشید.
۵. ترجمه نشدن و منتظرش هم نباشید، اطلاعات کامل رو خودتون میتونید در صفحه کتابشناسی خودش ببینید: https://arda.ir/h-o-m-e/
تشکر دوست عزیز
دوستان کسی اطلاع داره آیا میشه تمام این مجموعه ها به زبان اصلی رو کجا پیدا کرد تو ایران؟
فوق العاده بود , مرسی از دوستان تهیه کننده.
سلام مطالب جالبی بود من با بازی سایه موردور با تالکین آشنا شدم و فقط یه سوال از دوستان دارم شما که انقدر درباره کتاب های تالکین و اساطیر اون مسلط هستید با اساطیر خودمون هم آشنایید؟ شاهنامه خودمون رو خوندید؟ شما که انقدر استاد استاد میکنید فردوسی رو میشناسید؟
بستگی داره مخاطب این سوالتون کی باشه. چون اینجا هزاران عضو داره. اما تا جایی که اطلاع دارم اکثر اعضای فعال هم شاهنامه رو خوندن هم بعضیاشون به فانتزی ها و اساطیر دیگه مسلطن.
با این حال ممنون از مطالبتون من عاشق کتاب ها و رمان های فانتزی هستم.?
ایوالله دمتون گرم
من موندم تالکین با این همه پتانسیل چرا محدود به هابیت و ارباب حلقه ها بود .
الان باید هزاران فیلم و سریال ازش ساخته بشه.
خیلی باحال بود
آردا بهترین جاییه که میشه دوستایی رو پیدا کرد که اون ها هم با تالکین و نوشته ها و فیلم ها کلی خاطره دارن
خیلی ممنون از سایت خوبتون
داداش توام مثل من دیر رسیدی
سایت اردای واقعی ۵.۶ ال پیش بود که یکی از بهترین سایتای ایران بود الان دیگه پست نمیزارن و ادمای مثل منو تو فقط میتونیم پست ها و نتایج گذشتشونو بخونیم
الان اردا بیشتر تو اینستا فعالیت میکنه
چه شکلی می تونم ثبت نام کنم
بسیار عالی بود.
موفق باشید
سلام سایتتون عالیه
و واقعا مطالب مفیدی برای تالکین گذاشتید
خدا سایت شما رو برامون حفظ کنه . با ارزش ترین سایت ادبی عالییییییییی .
اپلیکیشن داشتید حمایت مالی میکردیم . اپ اندروید
سلام خدمت شما جسارتا چرا عضویت در سایت غیر فعال شده؟
سلام یه سوال اگه کسی بیاد کتابی در ادامه داستان های تالکین بنویسه آیاشمامطالعه اش میکنین یانه؟
وای دستت درد نکنه با اینکه از ۴ سال پیشم می دانستم ولس بازم اگه یه مقله تالکین محور ببینم قشنگ لمس می شوم
خیلی مطلب خوبی بود
هرچی از خوبیتون بگم کم گفتم :)))))))♡
سلام. چطور میتونم تو سایت وارد فروم بشم و ثبت نام کنم؟
چیزی ک واقعا قلبمو به درد میاره اینه ک خیی وقته دیگ تو سایت فعالیتی نمیشه و طرفداران تالکینو خیلی کم میشه پیدا کرد…انتظار داشتم با اومدن سریال حلقه های قدرت فعالیت رو از سر بگیرید خیلی حیف..دارم تو فندوم به این بزرگی حس تنهایی میکنم 🙂
ممنون از مجموعه ماندگاری که فراهم کردین
از بچگی چندین مرتبه فیلم رو دیدم ولی الان میخوام بیشتر وارد دنیای تاکین بشم و شما راه رو هموار کردین
اینجا…سایتتون…یه شاهکار هست…بینظیره…
ایکاش ده سال پیش باهاش آشنا شده بودم…
سایتتون بی نظیره مجموعه همه کتابای ترجمه شده تالکین رو کامل کردم استارتش از پیج اینستای شما خورد ممنونم و خسته نباشید به تیم آردا
درود سایتتون عالیه کاش زودتر با سایتتون آشنا میشدم
درود بر تالکین
واقعاً اگه امکان هدیه کردن بقیه عمرم وجود داشت یقیناً به تالکین هدیه میکردم تا بقیه آثارشو بنویسه.. سایتتون عالیه کاش تو تلگرام و اینستاگرام و یوتیوب هم فعالیت میداشتید
توی تلگرام و اینستاگرام سالیان سال هست فعالیت داریم و لینکشون در متن همین صفحه که کامنت دادید، بالای تمام صفحه و پایین تمام صفحه وجود داره. یوتیوب هم نیازی بهش نیست.
درود.
برای فواصل دور واحد مختص آردا میشناسیم. دائور؛ تقریباً پنج کیلومتر
اما آیا برای اندازه های کوچک هم واحدی وجود دارد؟
مثلاً برای سی متر، یا سی سانتیمتر ؟
سپاس