نُه حلقهی قدرت پرتوان که بر روی هر یک گوهری گرانبها نشسته بود و جواهرسازان ارهگیون زیر نظر سائورون که در پوشش آناتار ظاهر گشته بود ساختند. وقتی حلقهی یگانه شکل گرفت، سایر حلقههای قدرت از جمله حلقههای نُهتایی، دقیقاً مطابق قصد سائورون، زیر قدرت آن قرار گرفتند. کلهبریمبور و مردمانش از این اتفاق آگاه شدند و حلقهها را از سائورون پنهان نگاه داشتند. مقاومت آنها سبب شکلگیری نبرد وحشیانهی سائورون با الفها شد که پایان ارهگیون را رقم زد و اکثر حلقههای قدرت از جمله حلقههای نُهتایی به تصاحب سائورون درآمد.
سائورون حلقههای نُهتایی را سال ۱۶۹۷ دوران دوم به دست آورد و چند سدهی بعد را صرف به خدمت درآوردن نه نفر از آدمیان قدرتمند با استفاده از حلقهها کرد. اطلاعات اندکی از این مردان داریم، جز آنکه میدانیم سه نفر از آنها نومهنوری بودند و حداقل یکی از آنان خامول نام داشت و فرمانروای شرقیها بود. به هر کدام از این مردان، یکی از حلقههای نُهتایی اعطا شد و به سبب حلقه، آنان به وادی اشباح سقوط کردند و کاملاً زیر سلطه و فرمانروایی سائورون قرار گرفتند و بنابراین به نزگول، اشباح نُهتایی حلقه تغییر ماهیت دادند.
اشباح حلقه نخستین بار در میانهی قرن بیست و سومِ دوران دوم نمایان شدند. حلقههاشان زندگانی بیپایانی را به آنها داده بود و تا پایان دوران دوم و نیز دوران بعدی وحشت را در سرزمین میانه به جا گذاشتند و برای بیش از چهار هزار سال جهان را زیر تسخیر خود داشتند. فرمانروای آنان، شاه جادوپیشهی آنگمار بود که پادشاهی شمالی دونهداین را منقرض ساخت.
اواخر دوران سوم، اشباح حلقه، با ورود دوباره به موردور شرایط را برای بازگشت دوباره سائورون مهیا ساختند. در سالهای بعد، میناس ایتیل را تصرف کردند و دودمان پادشاهی گوندور را منقرض ساختند.
نزگول حلقهها را نزد خود نگاه نمیداشتند و سائورون آنها را داشت (برای اطلاعات بیشتر، به نوشتار پایین نگاه کنید: چه کسی حلقههای نُهتایی را نگاه میداشت؟). در پایان دوران سوم، هنگامی که باراد-دور سقوط کرد مسلماً همانجا بودند و احتمالاً بدین شکل نابود شدند. حتی، اگر به هر طریقی از نابودی برج تاریک جان به در برده باشند، با از دست رفتن حلقهی یگانه، قدرت خود را از دست دادهاند.
چه کسی حلقه های نهگانه را (در نزد خود) نگاه میداشت؟
مباحث زیادی پیرامون این موضوع مطرح شده که آیا سائورون حلقههای نُهتایی را نزد خود نگاه میداشت یا اشباح حلقه حامل حلقههای خود بودند. نکتهی اصلی که موجب سردرگمی میشود گفتهی گندالف در کتاب یاران حلقه، فصل دوم است که میگوید «نزگول حلقههای نُهتایی را در اختیار دارند».
در ظاهر چنین مینماید که نزگول حاملان حلقه های نهگانه هستند اما دلایل زیاد دیگری در تناقض با این ایده مطرحند. میتوان چند نمونه از خود کتاب ارباب حلقهها گرفت. گندالف جای دیگری میگوید «…{سائورون} نُه حلقه را نزد خود گرد آورده…» (یاران حلقه- کتاب اول، فصل دوم) و گالادریل در مورد سائورون بیان میکند که «…او هفت و نُه را در اختیار دارد» (یاران حلقه – کتاب دوم، فصل هفتم)
تالکین حتی منابع خارج از کتاب ارباب حلقهها نیز مطالب بیشتری در اختیار میگذارد. در نامهای که به تاریخ ۱۹۶۳ نوشته شده اینگونه در مورد سائورون میگوید: «…از طریق حلقههای نُهتایی (که نزد خود نگاه میدارد) کنترل مستقیم بر ارادهی آنان دارد.» (نامههای تالکین – شمارهی ۲۴۶). بنابراین نه تنها سائورون حلقهها را نزد خود نگاه میداشت بلکه برای نگاه داشتن نزگول زیر اراده خودش لازم نیز بود.
ضمناً، توضیحی دیگر بر آن است که چرا پوشش و ظاهر اشباح حلقه نادیدنی نبود. آنها به داخل دنیای اشباح کشیده شده بودند اما حامل حلقه های قدرت نبودند و نتیجتاً پوشش و سلاح آنان همچنان مرئی و قابل مشاهده باقی میماند.
با توجه به همهی این موارد، به نظر میرسد که تالکین، بدون تردید درنظر داشته که حلقههای نهتایی نزد سائورون باشد. با توجه به چنین مطلبی نمیتوان گفتار گندالف مبنی بر بودن حلقهها نزد نزگول را به شکل تحت اللفظی معنی کرد زیرا آشکار که نزگول حامل حلقهها نبودند.
برای روشن شدن این موضوع ، گفتار گندالف بیان میسازد که نه حلقه حافظ نزگول ، نمیتواند تأثیری روی ظاهر آنان داشته باشد ، پس کاملاً واضح است که نزگول حامل حلقه های نهگانه نبودهاند.