یکی از نگرانیهای طرفداران تالکین درباره سریال ارباب حلقهها این بوده که سیاستهای مدرن بر داستان سریال اثر بگذارد. ولی سازندگان سریال مدعیاند که چنین اتفاقی نمیافتد.
پاتریک مککی، شورانر سریال در این باره به مجله توتال فیلم گفت: «این مسئله یکی از موضوعات مورد بحث بین تالکین و سی.اس. لوئیس، دوست و همکار او بود. تالکین خیلی تاکید داشت که آنچه در حال خلقش بوده، نوعی تمثیل نیست. او درباره رویدادهای تاریخی زمان خود یا زمانی دیگر حرف نمیزد. او سعی نداشت پیامی را منتقل کند که در ارتباط با سیاستهای معاصر باشد. او میخواست اسطورهای فارغ از ظرف زمان بسازد که قابل تعمیم است، قابل تعمیم کلام خود اوست، قابل تعمیم در طول دورانها.»
مککی افزود: «تکتک تصمیماتی که در لحظه لحظهی این سریال گرفتیم به نحوی گرفته شد که به این ایده وفادار باشد، چون خودمان هم به عنوان مخاطب همین را میخواهیم. ما نمیخواهیم متن را به گونهای اقتباس کنیم که منسوخ به نظر برسد. آرزوی ما این است که اثرمان فارغ از ظرف زمان باشد. به همین دلیل است که این کتابها هنوز این قدر برای مردم قابل لمس هستند، چون بسیاری از درونمایههای آنها حتی یک روز هم کهنه نشدهاند. ما هم امید داریم که چنین کاری انجام دهیم. و فکر میکنم وقتی مردم سریال را مشاهده کنند، و ببینند که داستانها، شخصیتها و دنیاها در قالب روایت خود چگونه هستند، همین احساس را داشته باشند.»
یکی از نکات دیگری که به آن اشاره شده، بحث پیچیدگیهای خط زمانی است. سریال با همکاری بنیاد تالکین به جای روایت دوران دوم در طول چند هزار سال، داستان را فشرده کرده است؛ در غیر این صورت شخصیتهای انسان باید در هر قسمت میمردند و فقط الفها باقی میماندند. آنها حتی ایده داستان غیرخطی را هم در نظر داشتند اما مککی میگوید این شیوه باعث میشد مخاطب نتواند از نظر احساس ارتباط مناسبی با سریال برقرار کند. جیدی پین، دیگر شورانر سریال نیز در همین زمینه به بسیاری از اقتباسهای تاریخی اشاره کرد که دست به فشردهسازی زمان میزنند. با این حال، او تاکید کرد که اصل اساسی برای آنها احترام گذاشتن به روح و حس دوران دوم بوده است.