آخرین مقالات فرهنگنامه
خانه - فرهنگ نامه - فهرست الفبایی انگلیسی - F - باتلاق سِرِخ (محل نجات فین‌رود توسط باراهیر)

باتلاق سِرِخ (محل نجات فین‌رود توسط باراهیر)

معنا: احتمالاً به واژۀ سینداری «sereg» به معنای خون ارتباط دارد

محل: بلریاند

باتلاق سِرِخ در مسیر فوقانی رودخانۀ قدرتمند سیریون، در محل سرازیر شدن شاخۀ آن، ریویل قرار داشت. با جایگاهی که باتلاق، در دهانۀ یکی از معدود گذرها در کوه‌های شمالی بلریاند داشت، در بسیاری از نبردها نقش، و تاریخی طولانی و خونین داشت.

این تاریخ از همان آغاز عصر اول، در داگور-نوین-گیلیات آغاز شد، که شاهد پیروزی بزرگ الف‌ها بر نیروهای مورگوت بود. هنگامی که بقایای ارتش اورک‌ها از فالاس فرار می‌کردند، کله‌گورم از تپه‌های اطراف ایتل سیریون پایین آمد و آنها را به داخل آب های سرخ راند.

در سال ۴۵۵ عصر اول،در طی داگور براگولاخ، فین‌رود فلاگوند خود را گرفتار در باتلاق با عده‌ای اندک از همراهان، و محاصره شده توسط دشمنان یافت. اما توسط باراهیر، که در راه کمک به او متحمل تلفات بسیار شد، نجات یافت و به نارگوتروند بازگشت. این، آغاز دوستی بزرگ بین فین‌رود و خویشاوندان باراهیر بود و فین‌رود به نشانۀ این دوستی حلقۀ خود را به باراهیر داد.

ضد حملۀ الف‌ها، نبردی که به نیرنایت آرنویدیاد شهرت یافت، شانزده سال بعد صورت گرفت. پادشاه فین‌گون خط نبرد خود را در امتداد مسیر بالای سیریون، بین باتلاق و قلعه باراد ایتل شکل داد. در اینجا بود که منادیان مورگوت گلمیر را در برابر لشکر الف‌ها شکنجه کردند و برادرش، گویندور صف شکست و به سوی لشکر اورک‌ها حمله‌ور شد و نبرد بزرگ را آغاز کرد.

بعداً، با نزدیک شدن به پایان نبرد، تورگون و لشکر گوندولین از روی باتلاق به عقب رانده شدند. هورین و هور به همراه مردان خاندان هادور در کنار رودخانۀ ریویل به مقاومت ایستادند و برای تورگون فرصت فراهم کردند تا از نابودی الف‌ها بگریزد و به گوندولین برسد. هور و افرادش یکی یکی توسط اورک‌ها کشته شدند، اما هورین هفتاد نفر از دشمنان را قبل از اسیر شدنش کشت.

پس از بیست و هشت سال شکنجه، مورگوت هورین را رها کرد و او را تحت نظر قرار داد. اولین اقدام هورین جستجوی قلمروی پنهان گوندولین بود، اما تورگون مشکوک بود و فریادهای هورین را نادیده گرفت که می‌گفت:«تورگون، تورگون، باتلاق سرخ را به یاد آور!»

درباره اله سار

x

شاید بپسندید

فرهنگ لغت الفی به فارسی

کتابی که پیش رو دارید، فرهنگ لغتی از زبان الفی به فارسی معاصر است که ...