آخرین مقالات فرهنگنامه
خانه - آخرین خبرها - نقد و بررسی فیلم هابیت در مجله دانستنی های همشهری

نقد و بررسی فیلم هابیت در مجله دانستنی های همشهری

tipchwntr5y1gb32bucf

هم زمان با اکران قسمت اول سه‌گانه‌ی هابیت در سینماهای جهان مجله‌ی دانستنی‌های همشهری در قسمت سینما عجایب خود چند صفحه ای را به این اثر جان رونالد روئل تالکین و پیتر جکسون اختصاص داده است!

بخشهایی از این مقاله را در ادامه مطلب بخوانید.

در صفحه‌ی نخست نویسنده «آقای بهزاد یوسفی» با این تیتر مقاله‌ی خود را آغاز می‌کند!

«اژدهای خفته، گنج پنهان»

و در ادامه می‌نویسد :

«در عالم سینما اتفاق‌های بزرگ و دوست داشتنی مثل این کمتر رخ می‌دهد: این که کسی بیاید و از ماجراجویی‌های نویسنده‌ی بزرگی مثل تالکین فیلمی پر هیبت بسازد. پس هر وقت چنین ماجرایی رخ می‌دهد باید آن را به فال نیک گرفت و خوشبین بود که با یکی دیگر از دستاورد های بزرگ سینمایی روبه رو هستیم : درست مثل زمانی که پیتر جکسون سه گانه ی حماسی ارباب حلقه‌ها را بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ روانه‌ی پرده‌ی نقره ای کرد و امروز نزدیک به یک ده از آن روزگار می‌گذرد و دوباره پیتر جکسون»

بعد از این مقدمه نویسنده مقاله ای را با نام «تالکین، هابیت را در چه شرایطی خلق کرد» به بررسی این موضوع می‌پردازد که جرقه‌ی هابیت چگونه زده شد و آیا جنگ جهانی در روند نوشتن داستان هابیت نقش داشته یا نه می‌پردازد.

در صفحه‌ی بعدی نویسنده به بررسی ویژگی‌های کوتاه شخصیت ۱۳ دورف که در ماجراجویی بیلبو دخیل هستند می پردازه و در گوشه ای از این صفحه هم به بررسی ویژگی گندالف – گالوم – اسماگ و بیبلو بگینز پرداخته است.

در صفحه‌ی بعدی – سوم – هم در قالب مقاله ای با نام « ۲۰ نکته ای که در رابطه با هابیت باید بدانید» مقاله ای را نوشته که جای خواندن دارد از اون ۲۰ نکته می‌توان به این سه مورد اشاره داشت :

«اندی سرگیس نه تنها دوباره در نقش گالوم بازی می‌کند بلکه به عنوان دستیار دوم پیتر جکسون در پشت صحنه حضور دارد»

و یا در جایی دیگر می‌نویسد :

«هر سه فیلم هابیت با سرعت ۴۸ فریم بر ثانیه فیلم برداری شده‌اند که این ویژگی فیلم را همانند زندگی واقعی نشان می‌دهد. در فیلم‌های معمولی این سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه است»

در جایی هم می گه

«برای هر صفحه از کتاب هابیت به مدت یک دقیقه و ۴۲ ثانیه فیلم ساخته شده اما این عدد به طور میانگین برای سه گانه ارباب حلقه‌ها فقط ۲۰ ثانیه است که نشان از توجه بیشتر جکسون به اقتباس جدیدش است»

ودر صفحه‌ی چهارم و آخر نیز به بررسی کوتاه زندگی جان رونالد روئل تالکین می‌پردازد.

در پایان نیز لازم به ذکر است که در این چهار صفحه نویسنده سیر اتفاقاتی که در طی ساخت فیلم هابیت اتفاق افتاده را به طور خلاصه اشاره در پایین صفحات اشاره می‌کند و در پایان این اتفاقات این چنین می‌نویسد که :

«در سال ۲۰۱۴ با اکران آخرین قسمت سه گانه ی هابیت شروع انتظار برای ساخت سری فیلم‌هایی بر اساس دیگر کتاب‌های تالکین یعنی سیلماریلیون است»

متن کامل این مقاله را در مجله‌ی دانستنی‌های همشهری شماره‌ی ۶۹ – ۱۵ آذر ۱۳۹۱ بخوانید.

درباره Aslan

۱۰ دیدگاه

  1. حجم کتاب هابیت خار شده رفته تو چش ـه…:دی
    *رونالد روئل

    • آره والا!
      تصحیح شد.

      • حالا سیلماریلیون رو بخوان بسازن حجم کار رو که بگن؛ دوباره شروع میشه هر صحفه این کتاب ۱۵ دقیقه است ولی هر برگ هابیت ۱ دقیقه و ۴۲ ثانیه بود! این فاجعه است آقا، دیگه نمیذاریم همچین چیزی اتفاق بی افته:دی :خخخخه

      • آره میان کیلویی حساب میکنن. سیلماریلیون حداقل ۱۰ تا فیلم سینمایی از توش در میاد. اونوقت میگن یه کتاب ۵۰۰ صفحه ای رو کردن ۱۰ تا فیلم. پیش خودشون نمیگن که این کتاب ۵۰۰ صفحه ای داره داستان ۱۰۰۰۰ سال رو تعریف میکنه و هر فصلش یه کتاب کامله!

  2. این مقاله خالی از اشتباه و قضاوت های عجولانه نبود مشکل اینجاست که فیلمها باید قبل ازlotr ساخته و نمایش داده می شدند

  3. سیلماریلیون رو که بخوان بسازن میشه سریال !!!!
    احتمالا اون موقع دارم برای پسرم در مورد سه گانه ارباب حلقه ها به کارگردانی پیتر جکسون توضیح میدم 😀

  4. بابا شما هم دارید زیاد گیر میدید.درسته یکم اوضاش خراب بود ولی مطالبی داد که تا عمر دارید احتمال زیاد یادتون میمونه.در ضمن من طرفدار این مجله ام و خوشم نمیاد در موردش بد بگین.در ضمن زیاد کردن هابیت واقعیتی تلخه.مصل واقعیت بودادن جوراب ها آدما.

  5. وای خدای من
    یعنی میشه فیلم سیلماریلون ساخته بشه …اگه بشه من میمیرم…مادر!!!!

  6. سلام مقصر اول و آخر این قضیه کمپانی نیولاین سینماس که همون اول کار صحبت های جکسون رو جدی نگرفتن و بهش اعتماد نکردن چون جکسون می خواست از هابیت شروع کنه که نزاشتن حالا الان وارنر قدر جکسون رو میدونه و کاملاً بهش بها میده چی میشه کرد شده دیگه

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*