به جز اومبار در جنوب که توسط نومه نوری های پلید اداره میشه یه سری کشورهای شرقی تر از موردور و رون هم که حتی صفتFree kingdom برا بعضیاشون به کار رفته وجود داره،مثل:ja,chhepegnibو...
این پادشاهی مال کیان؟
چه اقوامی توشون زندگی میکنن؟
یه چیز جالب اینه که اسامی تو اون منطقه شبیه به اسامی شرق دور هم هست!!
آرون —
اون مال یه رول پلیینگه و فقط اومبارش درسته. در مورد سرزمین های جنوبی تر فقط اسامی Black land و Hither lands اومده
آناتار —
سلام دوستان آردا!
به شرق موردور مي نگرم ! چه مردماني در وراي اين مرز ها مي زيند؟در اطراف دريا چه ي رون! و شمال شرق آرد ليتوي؟و نواحي شرقي خاند؟ وfar Harad؟ آيا ارابه سواراني كه به گوندور حمله مي كردند از رون بودند؟آيا روني ها و هارادريم ها ي جنوب موردور از يك تيره ي آدميان بوده اند؟ وسوال اصلي اين كه در شرق سرزمين تاريك موردور سرزمين ها تاريك اند؟ چرا تالكين از شرق حرفي نمي زند؟! ممنون
آرون —
آناتار عزیز توصیه میکنم پست من راجع به جادوگران آبی رو بخونی که یکی از چیزاییه که تالکین راجع به شرق گفته. تو همینجا بود پیدا کنی میابی یا میتونی تو وبلاگم بخونیش.
Imrahil Prince of Dol Amroth —
تالکین نومه نوری ها را اعظم انسان ها میدونه آیا این فقط به علت اینه که اونا در جنگ های با مورگوت همراه با الف ها جنگیده اند یا چیزی مثل ذات اونا هم در میونه؟دئر ضمن یه سوال دیگه،الروس برادر الروند چه جوری پادشاه نومه نور شد؟
Halbarad —
در پایان دوران اول، آن دسته از انسانها که زودتر از سایرین از کوهستانهای آبی گذشته و وارد بلریاند شده بودند و با الدار بر علیه مورگوت پیمان اتحاد بسته بودند، مورد لطف والار قرار گرفتند و علاوه بر طول عمری که در ابتدا بیش از سه برابر طول عمر انسانهای کهتر بود، جزیره ای به نام النا در سرحد غربی سرزمینهای فناپذیران ایجاد کرده و آن را که دور از بلایا و مصائب سرزمین میانه بود به آنها که اداین نامیده میشدند بخشیدند. این انسانها به النا کوچیده و در آنجا تمدن بزرگ نومه نور را که تقریبا در تمام طول دوران دوم پابرجا بود بنا نهادند.
اما در مورد الروس. ایمراهیل عزیز، حتما میدونی که نیم الف یعنی چی؟ الروند و الروس، پسران ارندیل دریانورد و الوینگ بودند (الوینگ دختر دیور و نیملوت بود که دیور پسر برن ، پسر باراهیر از خاندان بئور،و لوتین دختر شاه تینگول شنل خاکستری از دوریات است. ارندیل هم پسر تور، پسر هور، از خاندان هادور، و ایدریل کلبریندال، دختر تورگان پادشاه شهر پنهان گوندولین) به این ترتیب این دو برادر نیم الف بودند. در پایان دوران اول، به آنها این اختیار داده شد که بین الف بودن و انسان بودن یکی رو انتخاب کنند. میدونی که الروند الف بودن رو انتخاب کرد و در سرزمین میانه موند و از اربابان حکمت شد. اما الروس، انتخاب کرد که همراه اداین به النا بره. در النا پس از پایه گذاری نومه نور، الروس به عنوان نخستین پادشاه نومه نور، با نام تار-مینیاتور تاجگذاری کرد.
اگر باز هم مشکلی هست بگو.
Imrahil Prince of Dol Amroth —
ببخشید، شاید من سوالم رو بد مطرح کردم،اما منظورم این بود که چه جوری برای پادشاهی اداین یکی از بین خود اداین اانتخاب نشد والروس که انسان بودن رو انتخاب کرده بود شاه شد.در مورد اون یکی سوال ،یعنی برتری ذاتی نبود؟
گولوم —
از شرق گفتيد اما شمال و ناحيه اي كه نام فورودويت دارد هيچ جا چيزي نديدم.آيا آنجا مردمي زندگي مي كنند يا هيچ جا اشاره اي به آن نشده؟
آرون —
ببخشید، شاید من سوالم رو بد مطرح کردم،اما منظورم این بود که چه جوری برای پادشاهی اداین یکی از بین خود اداین اانتخاب نشد والروس که انسان بودن رو انتخاب کرده بود شاه شد.در مورد اون یکی سوال ،یعنی برتری ذاتی نبود؟
هالباراد عزیز بیا جواب ایمراهیل رو بده کجایی پس تو؟!
از شرق گفتيد اما شمال و ناحيه اي كه نام فورودويت دارد هيچ جا چيزي نديدم.آيا آنجا مردمي زندگي مي كنند يا هيچ جا اشاره اي به آن نشده؟
بله زندگی می کنند اما بسیار کم به دلیل سردسیر بودن آن نواحی. میتونم بگردم ببینم دقیقا اوضاع چطوره اما افراد مهمی نیستن اکثرا به سارون و ارباب نزگول خدمت می کردند.
Halbarad —
آمدم بانو آرون. به خاطر علاقه به سایت آردا ( نمیگم دلایل دیگه ای نداشت) مسافرتم رو از دو هفته به یک هفته کاهش دادم و برگشتم. اما جواب ایمراهیل:
همونطور که از نسب الروس قابل درکه الروس یه جورایی وارث رهبری خاندان هادور (سومین خاندان اداین بود). از میان سه خاندان، خاندان بئور کاملا منقرض شده بود (باراهیر و همراهانش کشته شده بودند و برن آخرین بازمانده شون بود). خاندان هالث هم خودشون رو زیاد آفتابی نمیکردن بدین ترتیب قسمت اعظم کوچندگان به النا مردمان خاندان هادور بودند. ضمنا الروس از خاندان بئور هم که در نظر بگیری میشه حسابش کرد و از بزرگانشون هم بوده. به این تفاسیر به نظر من کاملا مقبوله که الروس به عنوان اولین پادشاه نومه نور انتخاب بشه.
در مورد اون چیزی که راجع به برتری ذاتی گفتی بیشتر توضیح بده شاید تونستم جوابت رو بدم.
برگوند —
گولوم عزیز تو همين سايت خوندم كه تالکین آخرای زندگیش با تغیر نام دادن جادوگران آبی میخواست داستانی برای شرق رون به وجود بیاره
گولوم —
درسته.منم به يادم اومد الان كه گفتيد.خوب بانو آرون بزرگوار,تاكين محبوب ما آخرين دست نوشته هاش چي بود و داستان تا كجا رسيده بود؟ببخشيد اگه جاش نيست
گلوم
آناتار —
گولوم عزیز تو همين سايت خوندم كه تالکین آخرای زندگیش با تغیر نام دادن جادوگران آبی میخواست داستانی برای شرق رون به وجود بیاره
سلام دوست عزيز!
به نظر من اين درست نيست و من تا به حال به چنين مطلبي برخورد نكرده ام كه اينرو تاييد كنه !
گولوم —
تو وبلاگ بانو آرون نوشته.يه تحقيق مفصل از جادوگرهاي آبي توشه.هركي نخونده حتما يه سر بهش بزنه.
لگولاس —
درسته ... تالکین خیلی کارا های دیگه هم می خواسته بکنه ... که عجل بهش مهلت نداد و تمامیه طرفداران خودش را از این نعمات بی بهره کرد ... ولیس پسرش خیلی زحمت کشید و دست نوشته هاش را جمع کرد و Unfinished Tales و History of Middle Earth را چاپ کرد ... ولی بازم مسائلی دیگری هم بوده که در این کتاب ها نیامده و فقط در ذهن تالکین بوده ...
دلف —
فقط فكر كنيد اگر تالكين 30 سال ديگه هم وقت داشت چي مي شد؟ من مي دونم چي مي شد! اون موقع هم يك سري دست نوشته پيدا مي شد و مادوباره مي گفتيم حيف شد ناتمام موند! اين جور آدما پايان ندارند و هر چي هم كه وقت داشته باشند به بهترين نحو استفاده مي كنند و در آخر يك عالم كار نصفه باقي مي گذارند
Mo.Mirnoruzy —
بالاخره اطلسی که سفارش داده بودم رسید و بعد یه نیگاه با یه مشت سوال اومدم.
اکایا (بحر محیط) دقیقا چی هست؟
دریای محصور در خشکی هلکار کجا غیبش زده؟
سرزمین تاریک (جنوبی) تو اون جا چه خبره؟
این پایین خلیج بزرگ که کوه های خاکستری هست، کسی هم زندگی میکنه؟
چرا تو نقشه صفحه 4 دور هیلدورین خط چین زده؟
الوه —
بالاخره اطلسی که سفارش داده بودم رسید و بعد یه نیگاه با یه مشت سوال اومدم.
اکایا (بحر محیط) دقیقا چی هست؟
دریای محصور در خشکی هلکار کجا غیبش زده؟
سرزمین تاریک (جنوبی) تو اون جا چه خبره؟
این پایین خلیج بزرگ که کوه های خاکستری هست، کسی هم زندگی میکنه؟
چرا تو نقشه صفحه 4 دور هیلدورین خط چین زده؟
الان با جناب Google Bot داشتیم صفحه رو دیدن میکردیم اما نمیدونم چرا ایشون جوب ندادن :ymsmug:)
اکایا رو جیزی مثل یک اتمسفر تصور کن (اتمسفر نیستا :پی) که دور دنیا رو گرفته، یکجور لایه دورش هست
بعد از اون پوچی هست
دریای هلکار جایی غیبش نزده، بعد از جنگ خشم که مورگوت برافتاد، آسیب هایی که وارد شد، باعث زیر آب رفتن کلیه ی اون قسمت ها شد
سرزمین جنوبی هم اونجایی هست که جنوبی ها ازش اومدن فکر کنم :پی
به نظرم آخرش زیر آب رفت (کتابو خیلی وقته نخوندم، به این حرفم اعتماد نکن :دی)
اون خط چین برای مشخص کردن مکانش هست
Mo.Mirnoruzy —
جنگ خشم مگه تو بلریاند نبود؟
شما نقشه صفحه 4 و 38 رو مقایسه بکنید. جایی که باید دریا هلکار باشه سرزمین رون هست و بقیه رودخونه ها دارن تو دریا رون میریزن. چی شد خشک شد؟
حالا من این دو تارو مقایسه میکنم می بینم کوه های آهن خیلی قسمت هاش نیست. در حالی که نبرد خشم تو بلریاند بود.
سرزمین جنوبی هم اونجایی هست که جنوبی ها ازش اومدن فکر کنم :پی
به نظرم آخرش زیر آب رفت
نه هیچ تغییری نکرده.
فنگورن —
اگه فرض بگیریم نظریه تکنوتیکی وگنر تو جهان آردا هم مصداق داره ، این قضیه حل میشه ، قسمت هایی که با نام lands و hildorien رو میتونیم یک تکه از پوسته در نظر بگیریم که به سمت شمال غربی پیشروی کردند و نتیجه اون کوچک شدن دریای هلکار شده ، یه دریاچه که الان اسمش یادم نست هم در شمال موردور قرار داشت ، میتونیم این فرض رو در نظر بگیریم که اون هم جزی از بقایای دریای هلکار هستش ( چیزی شبیه به دریاچه آرال و دریاچه مازندران که زمانی جز دریای بزرگتری بودند ) .
فرض بالا میتونه نحوه شکل گیری ارتفاعات جنوبی موردور رو توجیه کنه ، به این شکل که نیروی وارده توسط صفحه هیلدورین چین خورگی هایی رو در محل تقابل صفحه ها به وجود آورده .
نبرد خشم درسته در بلریاند اتفاق افتاد اما تاثیراتش میتونسته جهان شمول باشه ، وقتی قدرت تخریبش چنان مهیب بوده که سرزمینی به پهناوری بلریاند رو به زیر آب برده ، مسلما میتونسته نیروی لازم برای تعغیرات سریع رو فراهم کنه .
3DMahdi —
آردا اول مسطح بود و بعد از سقوط نومه نور کروی شد. زمانی که مسطح بود یک دریای بسیار بزرگ دور تا دور خشکی ها رو گرفته بود. توی سیلماریلیون اشاره میشه که خونه نیه نا در غربی ترین قسمت والینور قرار داشت و پنجره اش رو به دریای محیط باز میشد. اگه به اون نقشه اول دفت کنی میبینی که والینور رو در منتهی الیه غرب کشیده و دیگه دریا رو نکشیده. اون دریا خیلی بزرگه.
دریاچه رون و دریاچه نورنن در موردور باز مانده هلکار هستن. بر اثر جنگ خشم و کروی شدن آردا، بسیاری از زمینها و دریاها تغییر شکل دادن.
سرزمین تاریک جاییه که اونگولیانت توش زندگی میکرد و احتمالا غیر از نوادگان اون کسی اونجا نیست. تاریکیش هم به خاطر تارهاییه که اونا تنیدن که هیچ نوری بهش نفوذ نمیکنه. در واقع اونا تشنه نور هستن و تا آخرین قطره(ذره، شعاع!)اش رو خوردن! فکر نکنم کسی جرئت کرده باشه و اونجا رفته باشه.
سرزمین جنوبی بعد از تغییرات فراوان در زمان جنگ خشم و سقوط نومه نور به هاراد تبدیل شده. اینکه کسی توی دوران اول اونجا بوده رو نمیدونم.
توی نقشه صفحه 4 مکان تقریبی هیلدورین نمایش داده شده. انسانها از زادگاهشون چیز زیادی نمیگفتن و چون عمرشون کوتاه بود همون اطلاعات اندک هم از بین رفت و مکان زندگی و وقایع اولیه زندگی نسل اول انسانها در هاله ای از ابهام باقی موند.
فنگورن —
در زمان حاضر خیلی سخته جهان رو مسطح تصور کرد! :-o
پس با علم به این که در دوران اول جهان مسطح بوده ، فرض حاکم بودن نظریه تکتونیکی ( در پست قبلی املا این کلمه رو اشتباه وارد کردم :ymsmug: ) در دنیای آردا رد میشه ؟
اما باز شواهدی وجود داره که زمین آردا با وجود مسطح بودن ، ساخت و پیکره ای مانند جهان ما داره! مثل حرکت جزیره frry در طول دریا و یا آتشفشانی بودن قله های تانگوردیم و فوران آتش در زمان نبرد شعله ناگهانی که میتونه دلیلی بر وجود ماگما یا به عبارتی مواد مذاب در لایه های زیرین زمین در اون دوران باشه .
Mo.Mirnoruzy —
اگه قرار باشه که ماگمایی وجود داشته باشه اون وقت باید یه منبع گرمایی هم وجود می داشت. در زمین خودمون منبع گرما واکنش های هسته ای هستند. بنابراین زیر آردا باید واکنش هسته ای باشه. بنابراین ما اتم داریم و پروتون و نوترون و الکترونو .... اوپس از بحث خیلی دور شدم. بیایم برگردیم به منبع گرما. نمی تونه خوشید بوده باشه؟ چون از زیر زمین می گذشته دیگه. صبر کن.اندازه خورشید ما چه قدره؟ توان گرماییش چقده؟ انرژیش رو از کجا میاره؟ نه بازم دارم از بحث دور میشم.
برگردیم سر قضیه تکتونیک صفحه ای. این یعنی سطح زمین از چند صفحه مجزا تشکیل شده اند. خب چرا؟
جزیره Frry کودومه؟ همونی که باهاش الفا رو ترنسپورت میکردن؟ اونو که اولمو و بروبچه ها بردن رو ربطی به تکتونیک صفحه ای نداره. چون اگه اینو یه صفحه بگیرین اون وقت باید با صفحه های دیگه تصافی داشته باشه که این نمیتونه بدون زلزله ای آتش فشانی چیزی باشه.
فنگورن —
نه دیگه انقدر فنی :-o
گفتم از اونجایی که تو اطلس مشخص شده تالکین به ساخت ناهمواری ها توجه کرده حتما به نحوه شکل گیری شون هم دقت کرده ، گرمای زمین نیازمند واکنش های هسته ایی هستش چون میلیارد ها سال از عمرش میگذره و گرمایی که از زمان تولدش به همراه داشته نمیتونسته این مدت طولانی باقی بمونه ، اما فکر نمیکنم دنیای آردا تا دوران سوم از هزاره ها فراتر رفته باشه ، پس نیازی نیست به دنبال عامل هسته ای براش بگردیم :ymsmug:
در هر صورت نمیتونیم گرمای زیر صفحه ای آردا رو نادیده بگیریم چون همونطور که گفتم آتشفشان های موجود در داستان این مهم رو غیر قابل انکار میکنند .
3DMahdi —
تالکین زبان شناس بوده نه زمین شناس! :ymsmug: بهتره از بحث منحرف نشیم.
بحث حرکت صفحه ها نمیتونه درست باشه چون همونجوری که خودت اشاره کردی عمر آردا از چند هزار سال بیشتر نیست اما صفحه های کره زمین توی چندین میلیارد سال جابجا شدن. صفحه ها توی طول دوران ثابت بودن و فقط در زمان کوتاه بین دو دوران دچار تغییر زیاد شدن که نشون میده یه نیروی خیلی قوی در اون مدت زمان کوتاه باعث تغییر شده نه یک نیروی ضعیف و مداوم.
فنگورن —
پس با این اوصاف میتونیم برای آردا صفحات رو در نظر بگیریم ، تنها باید از خیر حرکت به وسیله جریان های گدازه ای به واسطه زمان بگذریم .
کسی ایمیل یا آدرسی از کارن وین فونستاد نداره ؟ شاید این ایده براش جالب باشه و بخواد در چاپ های بعدی اطلس از این فرض هم صحبت کنه :-o .
به نظرتون گاهی در وصف برخی مسائل بزرگنمایی صورت نگرفته ؟ مثلا در رابطه با نبرد خشم گفته شده دشت آنفائگلیت گنجایش همه نیروهای مورگوت رو نداشته ، با توجه به نقشه صفحه 15 اطلس ، این دشت حداقل 1500 مایل مربع وسعت داشته ، اگه این مقدار رو به کیلومتر و سپس به متر تبدیل کنیم عدد : 2/550/000/000 متر مربع به دست میاد ! با این حساب در خوشبینانه ترین شکل ممکن ، ارتش مورگوت بیشتر از یک سوم جمعیت حال حاظر جهان بوده ! :ymsmug: مطمعنا یه جای کار میلنگه ! نقشه ؟ مقیاس ؟ محاسبات ؟ کدوم مقصر اند ؟!
3DMahdi —
نقشه که میتونه خطا داشته باشه چون اونو تالکین تهیه نکرده. بزرگنمایی هم جزئی از حماسه است. توی شاهنامه از 50 نفر به عنوان زیباترین و قوی ترین فرد یاد شده اما فقط یک نفر میتونه زیباترین و قویترین باشه. در مورد اندازه سپاه هم همینطوره.
از طرف دیگه نیروهای مورگوت هم بسیار زیاد بودن و میتونستن تا چند صد هزار هم باشن اما بیشتر از اون اصلا قابل توجیه نیست.
Mo.Mirnoruzy —
البته همچین بزرگنمایی نیستا. ارتش چین اگه همهش یه جا جمع بشه.. :ymsmug:
حالا چند تا ارک شل و پل که چیزی نیست. واس این که اسپم نباشه یه سوال
ستاره ها دقیقا کجا بودن؟
3DMahdi —
ستاره ها توی منل(Menel) قرار دارن که با ایلمن که جایگاه ماه و خورشیده متفاوته. در واقع لایه های آسمان توی آردا به این ترتیبه:
بابا این که خیلی شبیه نقشه کره زمین در حال حاظره.اصلا 100 سال پیش که ماهواره و نقشه های هوایی نبود نقشه زمین رو همینطوری میکشیدن ،حتما دیدین دیگه نقشه های قدیمی کره زمین رو.
کسی نظری نداره؟
من که تا حالا ندیده بودم ،فقط نقشه دوران سوم رو دیده بودم که اون نقشه خیلی به گاندور و آرنور زوم کرده و بقیه جاها اصلا معلوم نیست.ولی با دیدن این نقشه دیدم که آردا خیلی وسیعتر از این حرفاست و خیلی هم شبیه نقشه زمینه ،که البته اصلا نمیشه به صورت مصداقی بهش پرداخت چون شهرها و کشورها هیچ ربطی به زمین ندارن.
جزایر کوبا ماداگاسکار مشخصه.
فلوریدا خیلی تابلو هست.دریای خزر و دریاچه آرال داره داد میزنه.
خلیج فارس و دریای سرخ رو که میبینین.
کسی دیده؟
من که جا خوردم؟یکی جواب بده.
قاره ها همونان قطب جنوب و شمال هم که هست.
اون جزیره وسطی هم که تو اقیانوس اطلس هست حتما آتلانتیسه که همون نومه نوره.
من دارم دیوونه میشم ،رشته کوههای آند و راکی رو ببینین مو نمیزنه.
حالا فهمیدم که آندوین همون دانوبه با کمی تغییر زاویه.
:D :) :) :) ;) ;)
Mo.Mirnoruzy —
از این نقشه ها زیاد کشیدن.
عموما هم می خوان شبیه زمین در بیارن و یه جورایی دنیای ما رو ادامه دنیا ی تالکین فرض کنن.
مثلا فکر نکنم در مورد سرزمین های ناشناخته که بعد گرد شدن آردا به وجود اومده باشن توی دنیای تالکین حرفی زده شده باشه(درسته؟) ولی این جا کپی آمریکاش کرده. و مثال های دیگه شما گفتین.
البته اطلاعات شما در این مورد از من بیشتره.
3DMahdi —
تو اون نقشه خیلی سعی کرده که آردا رو شبیه زمین نشون بده. نام گذاری های قسمت های جنوبی هم مبنای خاصی نداره. تالکین اصلا اونجا ها رو توصیف نکرده.
والینور رو شبیه قاره آمریکا در آورده و حتی کوهستان پلوری رو هم تغییر شکل داده تا مثل آند و راکی بشه!
تالکین نقشه ای از کل آردا نکشیده، فقط همون قسمت بلریاند که در ابتدای سیلماریلیون موجوده.
نقشه ای که بیشتر بهش استناد میشه و با گفته های تالکین همخونی داره اینه که تو اطلس اومده:
آخه این کارا چیه میکنن.آدم الکلی فکر بد میکنه که موردور همون فلات آناطولی هست و امپراطوریه مسلمانان عثمانی اونجاست.که تو زمان جوونی های تالکین در حال فروپاشی بود.
اصلا فکرش هم آزار دهنده هست.یکی جلوی این نقشه هارو بگیره.
نقشه ای که بیشتر بهش استناد میشه و با گفته های تالکین همخونی داره اینه که تو اطلس اومده:
اینم که شبیهه مهدی جان ،یه نیگاه به شبه جزیره اسکاندیناوی و دریای بالتیک و دریای شمال بنداز.
آفریقا و هند و شبه جزیره عربستان هم میشه تا حدودی همونا دونست،دریای سرخ درست سر جاشه.
کوههای مه آلود هم تقریبا کوههای اورال هست.
نمیدونم این یکی از اولین فکرهای من درباره آثار تالکین بود که هیچ وقت پاک نمیشه.باید یه جورایی باهاش کنار اومد.
3DMahdi —
خود این طرف هم تو صفحه اول سایته گفته که اینو برای بازی ای که خودش ساخته تهیه کرده و با توصیفات تالکین نمیخونه:
All these maps are my own or derivative work. They are not, however, canon to J.R.R. Tolkien's work, but extended sub-creation "by other hands and minds". Most of them have been born thanks to MERP Fan-Modules group. They are made for own
تمام اون نقشه ها برای بازی ای که ساخته و یک جور فن-فیکشن هست تهیه شده.
ویرایش:
انقدر پست پشت سر هم نزن! هی من ادغام میکنم باز تو پشت سر هم میزنی.
باز هم میگم این نقشه ها رو تالکین نکشیده و هیچ جا نگفته که سرزمینهای جنوبی چه شکلی بوده. نهایت چیزی که تالکین مشخص کرده تا اومبار و موردور بوده. بقیه نقشه ساخته تخیل سازنده نقشه است. هیچ جا ندیدم که گفته شده باشه که اونجا یه شبه جزیره است یا دماغه فروچل چه شکلی بوده.
همونقدر که اینا به هم شبیه هستن، به چیزی که در نظر تالکین بوده هم نزدیک هستن!
الان اون سرزمین که از قطب جنوب کشیده شده چه ربطی به زمین داره؟ یا سرزمینهای شرقی؟ اگه اونی که میگی دریای سرخه پس دریای مدیترانه کجاست؟ چرا بهش راه نداره؟
یا اون شبه جزیره رو عربستان میگیری یا هند یا کره؟ خیلی چیزا رو میشه به خیلی چیزا ربط داد. مهم اینه که آیا واقعا ربط دارن یا نه!
الدا —
به مهدی: من خودم شخصا یکی از اون افرادیم که خیلی دوست داشتم که آردا با کره ی زمین خودمون تطابق داشت و از این رو راجبه جزیره ی آتلانتیس و نومه نور تحقیق کردم و آخرش به این نتیجه رسیدم که منظور استاد از نومه نور شاید همون آتلانتیس خودمون باشه.
طبق تحقیقات من جنس زمین آتلانتیس از جنس کفه ی اقیانوسی بوده و ما تو میدونیم که والار نومه نور رو از کف دریا بالا آوردن- فرهنگ مردمان آتلانتیس نسبت به فرهنگ مردمان سایر جاها تو سطح بالا تری بوده و در امر دریانوردی و کشتی سازی و ابزار آلات جنگی و پزشکی و دارو و....خیلی ماهر و پیشرفتنه بودن(مخصوصا تو دریا نوردی که بهشون لقب دریا سالاران و پادشاهان دریا رو داده بودند)- و اسمشون که خیلی بهم شبیهه؛ یه اسم دیگه ی نومه نور آتالانته هست و خیلی شبیه آتلانتیسه و خیلی چیزای دیگه(مثلا، از لحاظ جغرافیایی خیلی به هم شبیهن و یا این که هر جفتشون به خاطر ناشکری و ناسپاسی مردمشون غرق شدن)
نظر تو نسبت به این موضوع چیه؟
3DMahdi —
خب اینکه آیا واقعا آتلانتیسی وجود داشته یا نه هنوز مشخص نیست. صرف نظر از اینکه واقعیت داشته یا نه، شباهت بین نومه نور و آتلانتیس خیلی زیاده.
تالکین از افسانه های ملل مختلف الهام گرفته و بعید نیست نومه نور رو هم از آتلانتیسِ یونانی ها برداشت کرده باشه.
من اینو بیشتر الهام از افسانه ها میدونم تا الهام از کره زمین.
تضاد —
دقیقاً همین طوره. چه آتلانتیس رو افسانه بدونیم و چه وجودش رو باور داشته باشیم بودن یک جزیره ی تنها، -خواه زیر آب بره و خواه نه- در ادبیات انگلیسی زبان -نه فقط ادبیات بریتانیا- بسیار تأثیرگذار بوده. شاید بشه رد پای سرزمینی رو که زیر آب میره در افسانه هایی پی گرفت که نوعی توفان عظیم رو روایت می کردن. بالطبع باور و تأثیرگذاری چنین داستانی روی مردمی که کنار دریا و آب های بزرگ زندگی می کردن خیلی بیشتر خواهد بود تا مردمی که در قلب خشکی بودن.
پ.ن.
نگاهی انداختم به نامه های تالکین، شماره ی 227، مورخ 1961 نکته ی جالبی اینجا هست: "قصه های نومه نور... موارد استفاده ی خود من در راستای افسانه ی آتلانیس است..." می دونیم که به نومه نور «آتلانته» هم می گفتن و گرچه تالکین گفت آتلانته دقیقاً با ساختار الفی ساخته شده و ارتباط زبان شناختی با آتلانتیس نداره سخت میشه پذیرفت داستان آتلانتیس هیچ تأثیری بر داستان نومه نور نداشته باشه.
کاربر #0 —
نقشهی کلّ ائا یا حدّاقل آردا رو ندارین؟ من یه کم تو جاها گیج شدم! مثلاً این که آلمارن کجاست؟ ایلمارین چی؟
hamid stormcrow —
نقشه ها رو می تونی تو کتاب اطلس سرزمین میانه پیدا کنی
کاربر #0 —
یعنی تو اطلس سرزمین میانه از غرب آردا هم هست؟
hamid stormcrow —
بله نقشه های نسبتا کاملی از والینور و نومه نور که در غرب سرزمین میانه بودند تو کتاب هست
Farshid2d —
درسته شاید این سوال رو قبلا پرسیده باشند
اما خیلی دلم می خواد بدونم که او قاره بزرگی که اسمش سرزمین تاریک هستش یا همون سرزمین جنوبی چه جور جای هست
و آیا در دوران دوم و سوم زیر سلطه سایرون بوده یا نه ؟
اصلا کسی یا نژادی اونجا زندگی می کنه یا نه
؟
از نظر آب و هوایی چه جور جایی هستش
؟
کسی چیزی می دونه
؟
3DMahdi —
اینکه کسی اونجا زندگی میکرده جایی گفته نشده. شاید موجودات دیگه ای اونجا زندگی بکنن اما الف و انسان و دورف رو بعید میدونم.
نه اونجا زیر سلطه سائرون نبود. سائرون ناوگان دریایی نداشت که بخواد از دریا عبور بکنه. در ضمن ترجیح میداد اول از شر انسانها و الفها خلاص بشه بعد به جاهای دیگه فکر بکنه.
کلا هیچ اطلاعی از اون قسمت آردا نداریم.
hamid stormcrow —
آیا در دوران سوم جزیره بالار مسکونی بود؟ اگر بود چه کسایی اونجا زندگی می کردن؟
3DMahdi —
جزیره بالار در جنگ خشم به همراه بلریاند به زیر آب رفت و در دوران سون اصلا وجود نداشت.
کاربر #0 —
كسی نقشهی ريوندل رو نداره؟ خيلی بهش علاقهمند شدم و دنبالشم تا از مكانهای مختلفش بيشتر سر دربيارم.
و اما يه سؤال ريوندلی، حالا كه بحثش شد!:
ريوندل يه باغه يا شهره يا روستا؟
ممنون از كمکهاتون كه انشاءالله بهم بكنيد! تا بعد!
فنگورن —
ریوندل یه دره است ، که نه میشه شهر درنظر گرفتش نه روستا ، تنها میدونیم خانه بزرگ لرد الروند اونجا بوده ، اما از اونجایی که محل تجمع نیروها برای نبرد ها بوده و ... بنابر این باید مکان های بسیار دیگه ای تو این دره باشه . از اونجایی که از ریوندل به عنوان (( آخرین خانه امن )) هم یاد میشده ، میشه نتیجه گرفت که مهمترین بنا و شاید بزرگترین بنای ریوندل هم ، همین خانه باشه .
میتونی تو اطلس به نقشه خونه الروند نگاه بندازی ، اگه اشتباه نکنم از خود ریوندل هم نقشه ای رو ارائه کرده ، اما خب ، چیز زیادی بجز خونه الروند توش پیدا نمیکنی چون براساس توصیفات کتاب ها ریوندل رو ترسیم کردن .
کاربر #0 —
مرسی؛ آرون جان. توضيحاتت خيلی مختصر و مفيد بود. يه نقشه از ريوندل هم شانسی شانسی تو گوگل پيدا كردم كه میذارم:
فقط خيلی ريزه و توضيحی هم نداده. بايد به اطلس سرزمين ميانه رجوع كنم!
بازم برای توجه و پاسخهاتون تشكر میكنم. تا بعد!
1212moin —
می شه یه کسی درمورد دزدان دریایی اومبارتوضیح کامل بده واین که بعد ازنابودی سائرون اون ها چی کار می کردند؟ ضمنا درباره ی رابطشون باانسان ها وبه خصوص گاندور اگه توضیح بدید ممنون میشم.
3DMahdi —
تاریخچه اومبار خیلی طولانی و خیلی پیچیده است. این منطقه بارها به دست گوندور در اومده و بارها از چنگش خارج شده.
در دوران دوم اومبار یکی از بندرگاه های اصلی نومه نوری ها در سرزمین میانه بود که دژ بسیار مستحکمی داشت. اومبار سال 2280 دوران دوم ساخته شد. نومه نوری ها که فاسد شده بودن و از والار و الفها روی گردونده بودن برخلاف سفرهای قبلیشون که برای کمک به مردم سرزمین میانه بود، برای کشور گشایی و خراج گیری از مردم هاراد به اینجا میومدن. در سال 3261 دوران دوم ناوگان آر-فارازون به اونجا اومد و به نبرد سائرون رفت اما سائرون تسلیم شد و به عنوان اسیر به نومه نور رفت. ستون سفید بزرگی در بندر وجود داشت که یک گوی کریستالی بزرگ بالای اون قرار داشت. این گوی نور خورشید و ماه رو جذب میکرد به طوری که از دور دستهای دریا دیده میشد. زمانی که اومبار به دست مردم متحد سائرون افتاد، این ستون و گوی به دستور سائرون تخریب شد، چون یادآور تحقیرش در برابر آر-فارازون بود. نومه نوری هایی که در اومبار زندگی میکردن از سقوط نومه نور جان سالم به در بردن و به "نومه نوری های سیاه" معروف شدن.
در سال 933 دوران سوم شاه ائارنیل اول اومبار رو فتح کرد و اونو به گوندور اضافه کرد. سال 1015 دوران سوم مردم هاراد شورش کردن و اومبار رو از چنگ گوندور در آوردن. شاه کیریاهر 35 سال اومبار رو محاصره کرد و در نهایت در سال 1050 اومبار و بخشهایی از هاراد رو تصرف کرد و لقب هیارمنداکیل(فاتح جنوب) رو به خودش داد.
در زمان اختلافات خانوادگی در گوندور شاه الداکار تاج و تخت رو از کاستامیر غاصب پس گرفت. اما پسران کاستامیر به همراه کسانی که بهشون وفادار بودن به جنوب رفتن و با بزرگان هاراد هم پیمان شدن و اومبار رو از گوندور جدا کردن.
در سال 1540 دزدان دریای اومبار به همراهی مردم هاراد به گوندور حمله کردن و شاه آلدامیر رو کشتن اما وینیاریون پسر آلدامیر در سال 1551 این شکست رو تلافی کرد و بار دیگه اومبار و هاراد رو تصاحب کرد و لقب هیارمنداکیل دوم رو گرفت. سال 1634 آنگامایته و سانگاهیاندو (نوه های پسر کاستامیر) به پلارگیر حمله کردن و شاه میناردیل رو کشتن. تا سال 1810 دزدان دریایی بر اومبار حکومت کردن اما در این سال شاه تلومختار به اومبار حمله کرد و آخرین بازماندگان کاستامیر رو کشت و لقب اومبارداکیل(فاتح اومبار) گرفت. اومبار به دست گوندور افتاد اما چند سال بعد از مرگ تلومختار اومبارداکیل به خاطر حمله ارابه سواران(سال 1851) نیروهای گوندور از اومبار به سمت شمال رفتن و اومبار بدون جنگ از سلطه گوندور خارج شد.
سال 2746 اومبار دوباره مرکز دزدان دریایی شدند و سه ناوگان از اومبار و هاراد به سواحل گوندور حمله کردن و بخشی از نیروهای دزدان دریایی به سمت شمال رفت تا در حمله دونلندی ها به روهان کمک بکنه اما دزدان دریایی در هر دو جبهه شکست خوردن.
دزدان دریایی بعد از بازگشت سائرون به موردور با سائرون هم پیمان شدن. آراگورن زمانی که با هویت جعلی تورونگیل در خدمت اکتلیون کارگزار گوندور(پدر دنه تور) بود متوجه خطر دزدان دریایی برای گوندور شد و طی یک حرکت غافگیرانه به بندر حمله کرد و بسیاری از کشتی های دزدان دریایی رو آتش زد و فرمانده بندر رو کشت.
در جنگ حلقه آراگورن به همراه ارتش مردگان به نیروهای دزدان دریایی که در سر راه حمله به گندور در حال ویران کردن لینهیر بودن حمله کرد و تمام اونها رو کشت و با ناوگان به دست اومده به گوندور اومد و در نبرد پله نور شرکت کرد.
بنابراین دزدان دریایی اومبار ترکیبی از نومه نوریهای سیاه، مردم هاراد و بازماندگان کاستامیر غاصب گوندور بودن و بعد از نبرد حلقه از بین رفتن و اومبار دوباره به دست گوندور افتاد. در مورد سرنوشت دزدان دریایی در دوران چهارم چیزی گفته نشده اما به نظر میرسه که اونها به طور کامل از بین رفته باشن.
1212moin —
می خواستم یه سری اطلاعات درباره ی میناس مورگول کسب کنم خیلی دوست دارم بدونم که شهر حساب میشه یا قلعه ی نظامی توفیلم که خیلی معلوم نبود ضمناخیلی بزرگ بهنظرنمی رسید اماتوکتاب نوشته که ارتش 45هزارنفری سائرون ازاون جابه ازگلیات حمله کردندمی خواستم یه توضیح مفصل دراین رابطه بگیرم.
فنگورن —
چیزی که مشخصه اینه که میناس ایتیل/مورگول به منظور اهداف نظامی ساخته شده بود تا از ازوگیلیات و گوندور در مقابل حملات شرق و موردور دفاع کنه ، از این رو میشه این نتیجه رو گفت که یه قلعه نظامی بوده تا یه شهر . با این حال میناس ایتیل تا پایان دوران سوم حدود دو هزار سال دست انسان ها بوده و پس از اون قریب به هزار سال دست سپاهیان موردور ، تو این مدت ممکنه قلعه نظامی تغییرات زیادی کرده باشه .
یه نکته ای رو در مورد مطلبت اصلاح کنم . اون 45 هزار نیروی تخمینی که به میناس تیریت حمله کردن ، همشون از جانب میناس مورگول نیومده بودن . تخمین زده شده که بیش از نیمی از سپاهیان سائرون در اون نبرد رو هارادریم ها و سپایان رون تشکیل میدادن . از این رو ممکنه بیشتر سپاهیان خصم از شمال ( از جانب مورانون) و جنوب به سمت میناس تیریت حرکت کرده باشن .
مونت آو سائرون —
خوب مهدی جان بگو بلریاند جزو سرزمین میانه محسوب میشه یا نمیشه؟
ضمنا بگو آردا به جز دیار آمان و بلریاند و سرزمین میانه دیگه دارای چه مناطقی هست؟
ممنون.
3DMahdi —
این نقشه آردا که گندالف در پست اول این صفحه گذاشته ببین:
تو شمالی ترین بخشها یه منطقه هست به اسمه FORMENOR و کوهستان ERED ERICHEL و دریاچه ERUICHEL و... اینارو من حتی سرچ هم میکنم چیزی برام نمیاره. توضیحاتی براشون هست؟ اولین باره که میبینمشون.
اون سرزمین های شمال FORCHEL چی؟ مسکونی هستن؟
3DMahdi —
در مورد
FORMENOR، ERED ERICHEL و ERUICHEL چیز بیشتری نیست اما در مورد Forochel چرا. اونجا منطقه مسکونی هست و به مردمش لوسوت میگن. آرودوی، آخرین شاه آرنور به اونجا فرار میکنه و این مردم بهش کمک میکنن، وقتی کشتی های الفی برای کمک میان اون حلقه باراهیر رو به نشانه تشکر و دین بهشون میده. این مردم بهش هشدار میدن که با کشی نره چون ممکنه بلایی سرش بیاد اما قبول نمیکنه و کشتیها توی دریا گم میشن. بعدها وارثان آرنور این انگشتر رو در ازای هدایای بسیار از مردم فوروچل پس میگیرن.
سوالاتتون رو توی تاپیک مرتبط بپرسید. سوال رو به اینجا انتقال دادم. جواب سوالها توی عکسهای موجود در این تاپیک هست:
1- سرزمین میانه
2- بله گایر(دریای بزرگ)
پ.ن:
وقتی سوالی بپرسید همه متوجه میشن و نیازی نیست دوباره بپرسی که جواب من چی شد!
فرمانروای تاریکی —
باشه ممنون از تذکرتون.
یه سوال دیگه:تو نقشه هایی که گندالف سفید در بالای صفحه اورده شمال بلریاند یه سرزمین دیگه هست که اونم زیر آب رفته.میشه یکم اطلاعات در موردش بدید
وآیا مثل بلریاند در نبرد خشم اینطوری شده؟
الوه —
اونجا قسمتی بود که مورگوت ساکن بود و تا جایی که به یاد دارم به زیر آب رفته بعد از جنگ خشم...
مونت آو سائرون —
چقدر نقشه ی سرزمین میانه در دوران اول با سوم فرق میکنه! اصلا انگار اونجا نیست.
اگه امکانش هست توی این نقشه که در دوران سوم هست مکان "هیت لوم" رو برای من مشخص کنید.
تور —
خب خودت میگی این نقشه دوران سومه دیگه!
بلریاند و دور-لومین و اون نواحی مربوط به دوران اول در دوران سوم زیر آب است! که میشه سمت غربی همین نقشه!
شاید یک نقشه کلی از آردا بتونه بهت کمک کنه
در این نقشه شما آمان و والینور و دیار غربی رو میبینی که از بالا از طریق هلکاراکسه متصله به سرزمین میانه شامل بلریاند و اریادور و هاراد و ... در واقع این شکل کلی زمین در دوران اوله. به مرور و در طی اتفاقات و جنگ ها و ... این جغرافیا تغییر پیدا کرد تا این که در دوران سوم فقط همون سرزمین های نقشه ای که گذاشتی باقی موند.
مونت آو سائرون —
الآن توی این نقشه آنگباد کجاست؟!
خیلی گیج شدم در کتاب اطلس سرزمین میانه در نقشه های دوران اولش، به هیچ وجه موردور و یا کوهستان مه آلود و یا بیشتر چیزهایی که در دوران سوم وجود داشتند رو نشون نمیده اما توی این نقشه ای که آپلود کردی موردور و یا مثلا کوهستان مه آلود هست و میگی این نقشه ی دوران اوله...
الآن من کوهستان ابی رو در اینجا مشخص کردم:
خوب کوهستان ابی پیدا شد که نمیدونم کوهستان آبی همون ارد لومینه یا هیتایگلیر؟!که اگه ارد لوین باشه هیتایگلیر نیست و اگر هیتایگلیر باشه اردلوین نیست؟!!!
کیاکسار گرگین —
الآن توی این نقشه آنگباد کجاست؟!
خیلی گیج شدم در کتاب اطلس سرزمین میانه در نقشه های دوران اولش، به هیچ وجه موردور و یا کوهستان مه آلود و یا بیشتر چیزهایی که در دوران سوم وجود داشتند رو نشون نمیده اما توی این نقشه ای که آپلود کردی موردور و یا مثلا کوهستان مه آلود هست و میگی این نقشه ی دوران اوله...
الآن من کوهستان ابی رو در اینجا مشخص کردم:
خوب کوهستان ابی پیدا شد که نمیدونم کوهستان آبی همون ارد لومینه یا هیتایگلیر؟!که اگه ارد لوین باشه هیتایگلیر نیست و اگر هیتایگلیر باشه اردلوین نیست؟!!!
دوست عزیز آنگباند رو در بالای نقشه میتونی ببینی،در میان رشته ای از کوهها محصوره.
از طرف دیگه اینکه اطلس یکی از روشهاش اینه که نقشه ها رو با توجه به موضوع و زمان نشون می ده و این به این معنا نیست در دوران اول سرزمین های شرق سرزمین میانه وجود نداشته!
بلکه به این شکله که پس از رفتن بلریاند به قعر دریا ، مابقی وقایع در شرق کوهستان آبی اتفاق می افته.پیشنهاد می کنم اگر سیلماریلیون رو مطالعه نکردین حتما یه نگاه دقیقی بهش بندازین.ضمنا کوهستان آبی همون ارد لوینه.
مونت آو سائرون —
بسیار ممنون!
اما دو رشته کوه هستند از از کوهستان آهن نشات میگیرن. اوروکانی و
هیتایگلیر که در این نقشه کوهستان آهن کاملا بسته هست و فقط کوهستان اردلوین دیده میشه که باید یک کانال اتصالی با کوهستان آهن داشته باشه. اما هیجکدوم از چیزایی که گفتم در اون نقشه موجود نیست!
توضیح چیه؟!
کیاکسار گرگین —
بسیار ممنون!
اما دو رشته کوه هستند از از کوهستان آهن نشات میگیرن. اوروکانی و
هیتایگلیر که در این نقشه کوهستان آهن کاملا بسته هست و فقط کوهستان اردلوین دیده میشه که باید یک کانال اتصالی با کوهستان آهن داشته باشه. اما هیجکدوم از چیزایی که گفتم در اون نقشه موجود نیست!
توضیح چیه؟!
هیتایگلیر در واقع نام سیندارین کوههای مه آلوده که به خاطر لغزش های زبانی هیتایگلین ادا میشه.اوروکارنی هم در واقع کوههای سرخه که در منتهی الیه شرقی سرزمین میانه می تونی در سمت راست دریا/خلیج هلکار ببینیش.
مونت آو سائرون —
اما در این نقشه کوهستان مه آلود باید مابین کوهستان آبی و اوروکارنی باشه اما اونجا نیست!
این نقشه کلا اشتباه داره. کوه های اوروکارنی باید در جایی راه خودشون رو به کوهستان آهن پیدا کنن، ارد لوین و کوهستان مه آلود باید نشات گرفته از کوهستان آهن باشن!
خدایا چرا اینقدر نقشه ها با هم فرق میکنن؟...
3DMahdi —
چقدر نقشه ی سرزمین میانه در دوران اول با سوم فرق میکنه! اصلا انگار اونجا نیست.
اگه امکانش هست توی این نقشه که در دوران سوم هست مکان "هیت لوم" رو برای من مشخص کنید.
به مونت:
سوالت رو به این تاپیک منتقل کردم. نقشه صفحه 38 کتاب اطلس رو ببین(اولین نقشه در بخش مربوط به دوران دوم) اونجا موردور رو نشون داده. قسمتهایی از بلریاند که زیر آب هم رفته مشخص شده. توضیحات صفحه 37 رو هم بخون. اونجا کامل توضیح داده. در دوران اول موردور وجود نداشته و دریای محصور در خشکی هلکار جاش بود اما در جریان نبرد خشم آردا تغییرات زیادی کرد. بلریاند به زیر آب رفت و دریای هلکار کوچک شد(در واقع تنها دریاچه نورن در موردور ازش باقی موند) و بقیه دریا به خشکی و سرزمین موردور و سرزمینهای شرقیش تبدیل شد.
مونت آو سائرون —
پس این نقشه ای که تور آپلود کرده مربوط به دوران دومه چون ننقشه ی صفحه ی 4 اطلس سرزمین میانه با این نقشه ی تور مطابقت نداره...
ضمنا آخرین پست من توی "سوال و جواب" جا موند.
3DMahdi —
این نقشه ای که تور آپلود کرده مربوط به هیچ دورانی نیست. در واقع همه دورانها رو قاطی کرده. تو نقشه بگردی جزیره آلمارن، دوتا فانوس و خیلی چیزهای دیگه رو هم توش پیدا میکنی. در واقع هر چیزی که زمانی توی آردا وجود داشته توی این نقشه هست. این نقشه برای استناد نیست. صرفا برای مشخص کردن جاهای تقریبی مناطق مختلف هست.
ویرایش: پست رو منتقل کردم
Elendil322 —
یه سوال
گونداباد کجاست؟
همچنین آنگباند
ممنون
کیاکسار گرگین —
گونداباد یکی از کوههای اصلی محل اقامت و مقاومت اورکهاست که در شمال رشته کوههای خاکستری قرار داره،موقعیتش هم جنوب غرب آنگمار میشه تقریباً.
آنگباند دژ مورگوت بائوگلیر واقع در شمال ارد لوین(رشته کوههای آبی)است که میان مجموعه ای از کوهها قرار گرفته.شما در نقشه ی دوران اول می تونید راحت پیداش کنید.
تور —
گونداباد یکی از کوههای اصلی محل اقامت و مقاومت اورکهاست که در شمال رشته کوههای خاکستری قرار داره،موقعیتش هم جنوب غرب آنگمار میشه تقریباً.
تصحیح کنم که مکان کوه های گونداباد شمال رشته کوه های مه آلود هست.
دقیق ترش میشه تقاطع رشته کوه های خاکستری و مه آلود واقع در شرق آنگمار.
MORGOMIR —
ببخشید مکانی به نام nordiband در نقشه ی سرزمین میانه هست
من این اسمو در بازیه war in the north دیدم
اگه هست توضیحی در موردش بدید
ممنون
Morgoth - Melkor —
ببخشید مکانی به نام nordiband در نقشه ی سرزمین میانه هست
من این اسمو در بازیه war in the north دیدم
اگه هست توضیحی در موردش بدید
ممنون
nordinbad اسم یکی از قلعه های قدرتمند دورف های کوهستان خاکستری هست یه منزلگاه مخفی هم برای قوم دورین به حساب میومد فرمانده این دژ هم گورین ریش بلند بوده یه دریاچه زیرزمینی هم
نزدیک اون هست به نام azân-zâram که zâram به زبان دورفی میشه دریاچه و azân میشه سایه ها
طبق چیزی هم که مهدی جان گفتن فقط ازش در بازی War In The North استفاده شده
3DMahdi —
این مکان در هیچ یک از آثار تالکین وجود نداره. یه اسم و مکان ساختگی برای بازی هست.
baradil soldier of dale —
یه سوال: میشه دقیقا محل دژ اوتومنو(دژ اول ملکور) رو مشخص کرد؟ اونی که توی اطلس سرزمین میانه مشخص شده درسته؟ آخه دقیقا محلش با کارن دوم دژ اصلی آنگمار یکیه!
تور —
سلام و خوشامد به شما
صفحات قبلی یک تاپیک رو بخونید. اغلب جواب سوال هاتون رو پیدا میکنید.
شاید یک نقشه کلی از آردا بتونه بهت کمک کنه
در این نقشه شما آمان و والینور و دیار غربی رو میبینی که از بالا از طریق هلکاراکسه متصله به سرزمین میانه شامل بلریاند و اریادور و هاراد و ... در واقع این شکل کلی زمین در دوران اوله. به مرور و در طی اتفاقات و جنگ ها و ... این جغرافیا تغییر پیدا کرد تا این که در دوران سوم فقط همون سرزمین های نقشه ای که گذاشتی باقی موند.
پس اون نقشه ای که شما درش کارن دوم میبینی نقشه سرزمین میانه در دوران سومه حال آنکه سرزمین میانه در دوران اول آردا شکل دیگه ای داشته. در نقشه ای که در صفحه قبل گذاشتم دو نقشه رو به هم متصل میبینی به اضافه دیار غربی آمان و جزیره نومه نور. در این نقشه، اوتومنو رو در شرقی ترین نقطه سرزمین میانه میبینی. البته اوتومنو و آنگباند، دژهای ملکور، با خاک یکسان شدند!
{احتمال میدم اون نقطه هم در دوران دوم زیر آب رفت اما مطمئن نیستم.}
ممنون از شما جناب تور.
اوتومنو توی این نقشه که گذاشتید توی منتهی الیه شرقی سرزمین میانست و اونطور که معلومه تقریبا به اوروکارنی متصله. درمورد زیرآب رفتنش هم اگر رفته باشه پس یه خلیجی مانند خلیج فروچل در شرق به وجود میاد. چون این طور به کوه های سرخ و شهر های دورف های اونور آسیبی نمیرسه.
سه سوال دیگه هم داشتم من:
1- کنترل شهر Tharbad دست گوندور بود یا آرنور؟ اگه دست آرنور بود میشه اونو پایتخت کاردولان حساب آورد؟
2- آیا مردمانی هنوز در بندر Lond Daer در دوران سوم زندگی می کردند؟
3- آیا ساکنان جنگل Eryn Vorn از انسان های دروداین بودن؟
الوه —
سه سوال دیگه هم داشتم من:
1- کنترل شهر Tharbad دست گوندور بود یا آرنور؟ اگه دست آرنور بود میشه اونو پایتخت کاردولان حساب آورد؟
2- آیا مردمانی هنوز در بندر Lond Daer در دوران سوم زندگی می کردند؟
3- آیا ساکنان جنگل Eryn Vorn از انسان های دروداین بودن؟
جواب 1: جزوی از آرنور و کاردولان بعدا - جایی ذکر نشده متاسفانه
جواب 2: بعد از سقوط نومه نور خیر
جواب 3: دروداین همون مردمی بودن که تور جنگ های نزدیک میناس تیریت راه رو نشون تئودن دادن؟ اگه اوناست به نظرم خیر، چون اونجا چیزی از حضور انسان ها ذکر نشده جز احتمال چند گروه شکارچی مخفی...
Aerandir surion —
یه سوال جالب نمی دونم قبلا کسی این پرسیده یا نه اما وقتی نومه نور غرق میشه یه گروه از نومه نور های سیاه می خوان که برن و قله کوه منل تارما رو پیدا کنند درسته.خوب اونا از شرق میانه به سمت غرب حرکت میکنند اما نه آندور پیدا میکننند نه تول ارسئا و اونا دوباره به جای که ازش حرکت شروع کردن میرسند ولی یه چیز مگر پشت سرزمین میانه یه قاره دیگه نیست هان؟
جواب سوالتو دقيق نمي دونم ولي شايد اين باشه: شرق سرزمين ميانه يه قاره اي بود به اسم سرزمين خورشيد كه خورشيد از اونجا طلوع مي كرد(اگه اطلس سرزمين ميانه رو داشته باشي متوجه ميشي كجا رو ميگم) وقتي نومه نور سقوط ميكنه ايلوواتار آمان و سرزمين خورشيد رو از دسترس خارج مي كنه و آردا از شكل مسطح به كروي تبديل ميشه! من مطمئن نيستم جواب سوالتو درست دادم يا نه. بهتره بقيه هم پاسخ بدن.
حالا يه سوال: كجا چنين چيزي رو خوندي؟ چون من يادم نمياد! توي سيلماريليون نوشته بود؟
تور —
اینی که میگه درسته. برخی از نومه نور ها در پی جستجوی منل تارما به راه میفتن اما ازشون هیچ خبری نمیشه و به واقع هیچ کس این قله منل تارما رو ندیده فقط بعنوان سمبل امید عقیده دارن که با بقیه جزیره به زیر آب نرفت.
اما بعد از سقوط نومه نور سرزمین میانه حالت کروی به خودش میگیره و اونایی که (غیر از مومنان - اونایی که نمیتونستن راه راست رو پیدا کنن) به قصد یافتن والینور به غرب بادبان میکشیدن، میرفتن و میرفتن تا این که میرسیدن به ساحل شرقی سرزمین میانه! یعنی دور میزدن...
سیه تیغ —
ببین جناب تور درست متوجه سوال نشدی . ایشون براش سوال اینه که چرا قبل از رسیدن به سواحل شرقی سرزمین میانه ، وارد سرزمین تاریک شرقی که یه قاره جدا از سرزمین میانه هست نمیشدن . با توجه به این که میدونیم نوم نوری ها اصولا خیلی دریانوردان خبره ای بودن و حتی گفتن که دروازه های صبح رو با چشم دیدن ، چرا اصلا نقلی از ورود به این سرزمین و مسکونی کردنش نیست ؟ منظور جناب بارادیل اینه ظاهرا .
البته بگم در مورد ماجرای جادوران آبی نقل هایی از ورودشون به این سرزمین هست تا جایی که من خوندم .
اگه سرزمین تاریک واقعا وجود داشت پس بعد از اینکه دور میزدن, طبیعتا باید اول از همه وارد اون میشدن , چون سرزمین خورشید که از دسترس فانیان خارج بود و سرزمین تاریک هم تقریبا تا عرض های جغرافیایی بالای سرزمین میانه ادامه داشت.
حالا مشکل اینه که سرزمین تاریک واقعا وجود داشت یا نه؟ در مورد سکنه اش هم توی lotr wiki نوشته بود که هیچ دورف و الفی اونجا زندگی نمی کرد ولی این امکان وجود داشت که عده ای از دریانوردان نومه نوری اونجا سکنا گزیده باشن که من احتمال میدم به مرور زمان این مهاجر نشین ها از بین رفته.
الوه —
بحث رو به کجا میکشید؟ :دیــ
سرزمین تاریک که توی نقشه ی اطلس آورده یه اشتباهه، چون در کل رشته افسانه های تالکین هیچ اشاره ای نشده و فقط در نسخه ی قدیمی نقشه ی سرزمین میانه آورده شده حدود میانه دهه 1930 و هیچ اشاره ی "رسمی" وجود نداره و فقط بحث های طرفدارانه که دیگه مشخصه...
Aerandir surion —
ولی کتاب به این سرزمین های تاریک اشاره کرده و حتی اسم دریای بین این دو را ذکر کرده ماهانکسار(تالار)
جواب سوالتو دقيق نمي دونم ولي شايد اين باشه: شرق سرزمين ميانه يه قاره اي بود به اسم سرزمين خورشيد كه خورشيد از اونجا طلوع مي كرد(اگه اطلس سرزمين ميانه رو داشته باشي متوجه ميشي كجا رو ميگم) وقتي نومه نور سقوط ميكنه ايلوواتار آمان و سرزمين خورشيد رو از دسترس خارج مي كنه و آردا از شكل مسطح به كروي تبديل ميشه! من مطمئن نيستم جواب سوالتو درست دادم يا نه. بهتره بقيه هم پاسخ بدن.
حالا يه سوال: كجا چنين چيزي رو خوندي؟ چون من يادم نمياد! توي سيلماريليون نوشته بود؟
آخر های آکالابت کتاب سیلماریلیون
الوه —
ولی کتاب به این سرزمین های تاریک اشاره کرده و حتی اسم دریای بین این دو را ذکر کرده ماهانکسار(تالار)
آخر های آکالابت کتاب سیلماریلیون
درست میگید، البته توی نوشته های تالکین با این اسم شناخته نشده، این اسم توسط بازی نقش آفرینی لوتر درست شده و در نوشته های تالکین (تاریخ سرزمین میانه) با نام هیارمنور یا سرزمین های جنوبی نام برده شده...
در سیلماریلیون همونجایی که گفتید فقط به این شکل ذکر شده:
و کسانی که تا دوردست ها بادبان کشیدند، تنها به سرزمین های جدید رسیدند، و ان ها را شبیه سرزمین های کهن یافتند، و زیر سلطه ی مرگ
و اینکه لفظ سرزمین های تاریک از طرف نومه نوری ها برای کل سرزمین میانه نام برده میشده...
Aerandir surion —
درست میگید، البته توی نوشته های تالکین با این اسم شناخته نشده، این اسم توسط بازی نقش آفرینی لوتر درست شده و در نوشته های تالکین (تاریخ سرزمین میانه) با نام هیارمنور یا سرزمین های جنوبی نام برده شده...
در سیلماریلیون همونجایی که گفتید فقط به این شکل ذکر شده:
و اینکه لفظ سرزمین های تاریک از طرف نومه نوری ها برای کل سرزمین میانه نام برده میشده...
متشکر ولی قانع نشدم
الوه —
خب برای چی قانع نشدید؟ چیز هست که توضیح بدم؟
meri —
ببخشید یه سوال داشتم
من خوندن کتابها رو هم شروع کردم سوالم اینه که اردا زمینه ائیا کجا محسوب میشه؟
ببين اگه آردا زمين باشه، ميشه گفت ائا همون كهكشان و فضاست كه آردا توش قرار داره. توي اساطير يوناني هم همچين چيزي به اسم خائوس داريم.
كلا ائا چيزي بود كه ايلواتار از پوچي به وجود آورد و جهان فيزيكي قرار داد.
منتها ارو و آن دسته از آينور كه به آردا نيومدند، توي ائا نبودند. ارو و اون آينو ها توي تالار هاي بي زمان زندگي مي كردند كه خارج ائا قرار داشت.
meri —
ارو(خدا) که خودش باید همه جا باشه یعنی چجوری توی ائیا نبوده؟
الوه —
قضیه ی جایگاه فرق داره!
مثل اینکه بگیم بهشت و جهنم توی این دنیا هستن! مشخصا که نیستن و از نماد هفت آسمان برای جدا کردنش از این دنیا استفاده شده...
meri —
راستی کدوم از اینا درسته؟اییا٬ائیا٬ائا
الوه —
ائا رواج داره که « اِ آ » خونده میشه
تور —
من یک تصویر میذارم از سرزمین میانه به همراه سرزمین هایی که در دوران اول زیر آب رفت...
این نقشه خیلی میتونه به اون هایی که به درک کاملی از سرزمین میانه در دوران های مختلف آردا نرسیدند کمک کنه...
مناطق آبی سرزمین هایی هست که در دوران سوم زیر آب بودند و بیشتر اتفاقات در دوران اول در اونجا رخ داد و دلیلش تعقیب و گریز نولدور و ملکور بود. چون مقر ملکور در شمال دوریات در کوهستان آهن بود و نولدور دست به محاصره آنگباند زدند و پس از آن در همان اطراف دوریات سکنی گزیدند.
اما پس از به زیر آب رفتن بخشی از سرزمین میانه در جنگ خشم و آکالابت اوضاع فرق کرد. الندیل و پسرانش از طریق دریا به آندوین و گوندور آمدند. سائورون ابتدا به اره گیون و پس از فرارش به موردور رفت. بنابراین بیشتر اتفاقات در دوران سوم در غرب سرزمین میانه مجتمع شد.
با تشكر از جناب تور كه نقشه اي را كه گذاشتند درك بسيار كاملي رو به خواننده منتقل مي كنه فقط حواستون باشه مقياس قسمت آبي رنگ( بلرياند) يه خورده اشتباه شده. اون طور كه توي سيل به فاصله ي دوريات و آنگباند اشاره شده ؛ فاصله ي اين دو مكان كمتر از چيزيه كه تو نقشه هست.(با توجه به مقياس نقشه ي دوران سوم)در ضمن جزيره ي هيملينگ تو نقشه بايد روي تپه ي هيمرينگ بيفته كه نيفتاده. نقشه اون درك رو القا كامل مي كنه فقط اينو گفتم تا اشتباهي در مقياس پيش نياد.
الوه —
نقشه ی بلریاند دقیقا مطابق با مقیاس نقشه ی درون سیلماریلیون هست و خب دیگه میدونید کی نقشه ی سیلماریلیون رو کشیده...
من كي همچين چيزي گفتم كه نقشه ي سيل رو يكي ديگه كشيده! جفتشون رو استاد تالكين كشيده ولي مقياسشون متفاوته. يعني يكيشون بايد مينيمايز بشه و بعدش كنار نقشه ي دوران سوم قرار بگيره.
مثلا فرض کن این دو تا رو من کشیدم.ولی مقیاسشون متفاوته و نمی شه دومی رو همینجوری کنار اولی بذارم.باید سایزشو کوچک تر کنم.
الان نقشه ی دوران سوم به نقشه ی بلریاند همین وضعیت رو داره.
Aerandir surion —
Hi guys یه سوال داشته.رودخانه لنون در زمان قبل از جنگ خشم هم وجود داشته؟(به نظر خودم باید وجود میداشت چون کوهستانی به اون بزرگی حتما از طرف شرق هم رود داشته)اگر داشت به کجا میرخته؟(این رود سه تا آبریز داره به کجا میرفته) لطفا به وسیله نقشه جواب بدید(یعنی الکی از خودتون فتوا صادر نکنید)ممنون......راستی از این نقشه های نمیدونم به زیر آب رفته ها و اینجا اونجاست نشون ندید
Hi guys یه سوال داشته.رودخانه لنون در زمان قبل از جنگ خشم هم وجود داشته؟(به نظر خودم باید وجود میداشت چون کوهستانی به اون بزرگی حتما از طرف شرق هم رود داشته)اگر داشت به کجا میرخته؟(این رود سه تا آبریز داره به کجا میرفته) لطفا به وسیله نقشه جواب بدید(یعنی الکی از خودتون فتوا صادر نکنید)ممنون......راستی از این نقشه های نمیدونم به زیر آب رفته ها و اینجا اونجاست نشون ندید
تالکین به صراحت می گه وجود داشته و ذکر می کنه که بعد از نبرد خشم فقط بسترش عوض میشه و مسیرش تغییر می کنه! من ایده ای ندارم به کجا میریزه ولی حدس میزنم از طرف اریادور وارد دریای بله گائر میشد.
نقشه ای در دسترس نیست مگر نقشه ی اطلس سرزمین میانه که الان بش دسترسی ندارم و بهتره دوستان با کیفیت بالا برات آپلود کنن.
*
*
*
ویرایش پنج ساعت بعد: بیا!خودم پیدا کردم. این نقشه شخصا توسط تالکین کشیده نشده ولی ما قبولش داریم.همون طور که می بینی لون از اریادور وارد دریا میشه.
الوه —
پست های جناب بارادیل رو بخونید
تور —
بلریاند منطقه وسیعی بود. از کجا میگی منطقه کوچکی کنار کوهستان آبی؟
بلریاند حتی بزرگتر از اریادور بود. و به دو منطقه بلریاند غربی و بلریاند شرقی تقسیم می شد. اما از کل سرزمین های غرب کوهستان آبی (که میشه بلریاند و مشتقاتش) همون منطقه باریک فورلیندون بین کوهستان آبی و دریا باقی موند. (در دوران سوم)
Aerandir surion —
آه دوست عزیز که اسمتم خیلی سخته ازت متشکرم و دوباره از این سوال چرتا دارم ....توی این عکس موردر وجود نداره؟ یعنی توی عکس یه دریا بزرگ وسط نقشه است.این همون دریا جزیر (آلماران) اسمش یادم نیست هست یا دریاچه کوئندی توی اوایل؟.............. دریاچه خیلی بزرگه..............!!!
آه دوست عزیز که اسمتم خیلی سخته ازت متشکرم و دوباره از این سوال چرتا دارم ....توی این عکس موردر وجود نداره؟ یعنی توی عکس یه دریا بزرگ وسط نقشه است.این همون دریا جزیر (آلماران) اسمش یادم نیست هست یا دریاچه کوئندی توی اوایل؟.............. دریاچه خیلی بزرگه..............!!!
این دریای هلکاره که طبق کتاب اطلس در فعالیت های آتش فشانی(در نتیجه ی نبرد خشم) خشک میشه و موردور و دریای روون و نورنن ازش بیرون میان. دریای هلکار هیچ وقت توسط تالکین کشیده نشده و اصلا معلوم نیست که واقعا یه زمانی موردور رو پوشونده بوده یا نه.مثلا یه نقشه ای فکر کنم توی صفحه ی قبل هست که زمین تا زیرزمین با این یکی فرق داره.اصن دریای هلکار یه جای دیگشه.
Aerandir surion —
قربون سرعت...داداش من عضو اون سابت نیستم. دمت گرم بزارش توی همین صفحه.
من یک تصویر میذارم از سرزمین میانه به همراه سرزمین هایی که در دوران اول زیر آب رفت...
این نقشه خیلی میتونه به اون هایی که به درک کاملی از سرزمین میانه در دوران های مختلف آردا نرسیدند کمک کنه...
مناطق آبی سرزمین هایی هست که در دوران سوم زیر آب بودند و بیشتر اتفاقات در دوران اول در اونجا رخ داد و دلیلش تعقیب و گریز نولدور و ملکور بود. چون مقر ملکور در شمال دوریات در کوهستان آهن بود و نولدور دست به محاصره آنگباند زدند و پس از آن در همان اطراف دوریات سکنی گزیدند.
اما پس از به زیر آب رفتن بخشی از سرزمین میانه در جنگ خشم و آکالابت اوضاع فرق کرد. الندیل و پسرانش از طریق دریا به آندوین و گوندور آمدند. سائورون ابتدا به اره گیون و پس از فرارش به موردور رفت. بنابراین بیشتر اتفاقات در دوران سوم در غرب سرزمین میانه مجتمع شد.
حق با بارادایله... نقشه ای که تور گذاشته مقایس دو قسمتش با هم یکسان نیست... بلریاند از اریادور بزرگتره، اما نه این قدر، حداکثر 1.5 تا دو برابر! الان تو این نقشه بلریاند مساحتش 7-8 برابر اریادور و بزرگتر از تمام اندوره!
یا مثلا ارد لوین باید طولش تقریبا با کوه های مه آلود برابر باشه، اما این 2برابرشه! تالکین گفته ارد میترین (کوهستان خاکستری) احتمالا بازمانده ارد انگرین باشه، اما تو نقشه تور این دو تا هیچ جوری نمیتونن به هم ارتباط داشت باشن! و ارد انگرین تو عرض جغرافیای خیلی بالاتری قرار داره! (شمالی تره)
تو این زمینه نقشه ای که بارادایل از اطلس گذاشته و من نقل قولش کردم خیلی مقیاسش دقیق تره! به اون نگاه کنین تا متوجه بشین چرا نقشه تور غلطه!
Sаuron —
دوستان شرمنده این دول گولدوری که میگین کجاست دقیقا؟!! =))
ayub_s —
دوست عزیزم اون قلعه ی مخروبه رو که تو عکس زیر هست رو میبینی ؟ دولگلدور اونه :دی ...
R-FAARAZON —
یه سوال دارم . جایی که گاندولف تو فیلم هابیت میره و ظاهرا قبرستان اشباح نزگوله کجاست؟ نزدیک چه مکانیه؟
3DMahdi —
سلام
همچین جایی در کتاب ها وجود نداره و جزو تغییراتی هست که پیتر جکسون اعمال کرده. توی فیلم اسم این مکان Highfells of Rhudaur هست. همونطور که گفتم جایی به اسم Highfells در آثار تالکین وجود نداره. رودائور یکی از سه قسمت پادشاهی شمال هست. روی این نقشه کنار علامت شماره 4(محل برخورد گروه با ترول ها) مشخص شده:
در نزدیکی اینجا مکانی به اسم Coldfells وجود داره. شاید پیترجکسون میخواسته به اینجا اشاره کنه. به هر حال در کتاب ها هرگز نزگول کشته و دفن نشدن و بنابراین پیدا کردن این مکان از توی کتاب ها ممکن نیست.
azog the defiler —
ممنون و یه سوال دیگه چرا گاندولف اینجارو برای ملاقات با راداگاست انتخاب کرد؟
The secret wizard —
یک نکته ی جغرافیایی در مورد نقشه ی دنیای تالکین:بعضی از سرزمین های که در عرض های میانه ی جغرافیایی هستند(نواحی خشک)،اصلا خشک نیستند
به عبارت دیگه،نشان دهنده ی کوچک بودن دنیای تالکین هست.دقیقا اندازه ی قاره ی اروپا
بعضی از نواحی مثل هاراد نباید خشک باشن.
خب چه میشه کرد؟تالکین خواسته دیگه...
اما نقشه کشی استاد،جنبه ی علمی زیادی نداشته
جا از اون بهتر؟
یک مکان مرموز...هیجان انگیز...
azog the defiler —
:دی پس هدف خاصی نداشته؟؟
میثراندیر —
همونطور که اقا مهدی اشاره کرد اصلا همچین جایی وجود خارجی نداره توی دنیای تالکین ، این ملاقات هم از اضافات جناب پیتر جکسون هست
برای اطلاعات بیشتر در مورد ویچ کینگ بهتره این مطلب رو مطالعه کنی:
خیلی سرزمین های دیگه وجود داره. تمام سرزمینهایی که شما ازش اسم بردید تو عرض های جغرافیایی بالا هستند و هوای معتدل دارن. هاراد دقیقا روی استوا قرار داره و باید خشک باشه که هست. اتفاقا تالکین خیلی در مورد جغرافیای دنیای با دقت عمل کرده.
azog the defiler —
قبلشم یه اطلاعاتی داشتم که نزگول در جایی مدفونه در دل کوهستان که نور اصلا بهش نمیرسه. یادم نیست از کجا بود
الندیل پادشاه انسان ها —
قبلشم یه اطلاعاتی داشتم که نزگول در جایی مدفونه در دل کوهستان که نور اصلا بهش نمیرسه. یادم نیست از کجا بود
احتمالا از صحبت های لیدی گالادریل در قسمت اول هابیت در ذهنت مونده.
این صحبت شما اصلا درست نیست. دنیای تالکین تنها محدود به سرزمین میانه نمیشه. این نقشه رو ببینید:
خیلی سرزمین های دیگه وجود داره. تمام سرزمینهایی که شما ازش اسم بردید تو عرض های جغرافیایی بالا هستند و هوای معتدل دارن. هاراد دقیقا روی استوا قرار داره و باید خشک باشه که هست. اتفاقا تالکین خیلی در مورد جغرافیای دنیای با دقت عمل کرده.
به نظر من سرزمین های هاراد اصلا خشک نیست.آب و هوای این بخش از جهان تالکین گرم ومرطوب هست. چرا که در این سرزمین ها می توان موماکیل ها یا فیل ها رو دید.که جزو جانوران بومی این بخش از جهان تالکین هستند. در کل سرزمین هاراد یه جورایی شبیه هندوستان امروز هست.
به نظر من سرزمین های هاراد اصلا خشک نیست.آب و هوای این بخش از جهان تالکین گرم ومرطوب هست. چرا که در این سرزمین ها می توان موماکیل ها یا فیل ها رو دید.که جزو جانوران بومی این بخش از جهان تالکین هستند. در کل سرزمین هاراد یه جورایی شبیه هندوستان امروز هست.
به نظرم هاراد درواقع هم خشكه هم مرطوب. به احتمال زياد هاراد نزديك بايد اقليمي گرم و خشك باشه( طبق حرف هاي سمه آگول(اسميگل) توي فصل "بسته بودن دروازه سياه" ولي چون خودش به چشم خودش نديده نميشه مطمئن بود)
هاراد دور هم يحتمل به قول خودت گرم و مرطوبه و پوشيده از جنگل( طبق گفته ي خود تالكين توي فصل "گودي هلم" كه از جنگل تاريك جنوب نام ميبره)
الندیل پادشاه انسان ها —
به نظرم هاراد درواقع هم خشكه هم مرطوب. به احتمال زياد هاراد نزديك بايد اقليمي گرم و خشك باشه( طبق حرف هاي سمه آگول(اسميگل) توي فصل "بسته بودن دروازه سياه" ولي چون خودش به چشم خودش نديده نميشه مطمئن بود)
هاراد دور هم يحتمل به قول خودت گرم و مرطوبه و پوشيده از جنگل( طبق گفته ي خود تالكين توي فصل "گودي هلم" كه از جنگل تاريك جنوب نام ميبره)
بله بارادیل جان منظور من دقیقا همین بود. اگر نقشه های کتاب اطلس سرزمین میانه رو نگاه کنید هاراد نزدیک دقیقا در بین مدارهای فرضی از جهان آردا قرار داره که اگر با کره زمین امروز ی مقایسه کنیم دقیقا می افته روی سرزمین عربستان.!!!!اما کمی که پایین تر می ریم. به نقاط استوایی می رسیم که شامل هاراد دور هست.که آب وهوایی گرم ومرطوب داره . ویه جورایی شبیه سرزمین های هندوستان و کشور های استوایی جهان امروزی ماست.
نقشه ای که از آردا در سایت موجوده هم همین رو نشون می ده.
پس اينطور كه شما گفتيد؛همه ي داستان ها و ماجرا هاي تالكين در نيمكره ي شمالي اتفاق ميفته.يعني در عرض شمالي و بالاي خظ استوا
پس نميكره ي جنوبي چي ميشه؟هيچ اسمي در داستان ها و فيلم ها ازش برده نشده!
اگه اشتباه نكنم،يك سرزمين بكر و دست نخورده هست
LORD LOSS —
بله بارادیل جان منظور من دقیقا همین بود. اگر نقشه های کتاب اطلس سرزمین میانه رو نگاه کنید هاراد نزدیک دقیقا در بین مدارهای فرضی از جهان آردا قرار داره که اگر با کره زمین امروز ی مقایسه کنیم دقیقا می افته روی سرزمین عربستان.!!!!اما کمی که پایین تر می ریم. به نقاط استوایی می رسیم که شامل هاراد دور هست.که آب وهوایی گرم ومرطوب داره . ویه جورایی شبیه سرزمین های هندوستان و کشور های استوایی جهان امروزی ماست.
نقشه ای که از آردا در سایت موجوده هم همین رو نشون می ده.
میشه بپرسم این نقشه از چه منبع معتبری برداشته شده.بعضی از سرزمین هایی که در جنوب سرزمین میانه از اونها نام برده شده رو قبلا چیزی درباره شون نشنیده بودم.
الوه —
میشه بپرسم این نقشه از چه منبع معتبری برداشته شده.بعضی از سرزمین هایی که در جنوب سرزمین میانه از اونها نام برده شده رو قبلا چیزی درباره شون نشنیده بودم.
توی کتاب های ترجمه شده میتونم بگم تقریبا هیچ اشاره ای بهش وجود نداره، مگه یکجا که جلوتر میگم.
این بخش از سرزمین میانه توی جلد چهارم کتاب تاریخ سرزمین میانه (شکل دادن سرزمین میانه) اومده و همینطور نقشه هایی قدیمی از تالکین هست که این قسمت ها درش وجود دارن. اما به واسطه ی اینکه عمر تالکین اونقدر کفاف نداد که همه ی کارهاش رو کامل کنه، نمیتونیم متوجه بشیم که آیا این قسمت ها بعدا حذف شدن یا هنوز وجود داشتن در رشته افسانه اش...
درهرحال توی کتاب سیلماریلیون (که البته بعد از مرگ تالکین توسط پسرش کریستوفر منتشر شده و نمیتونیم بگیم آیا خودِ تالکین این فکر رو هنوز داشته یا نه) صفحه ی 123 این بخش رو داریم: «...و حتی پس از آنکه اونگولیانت خود رخت عزیمت بربست و راهی جنوبِ فراموش گشته ی جهان شد...»
فین رود فلاگوند —
با عرض اجازت
آیا میناس تی ریتی که فلاگوند در تول سیریون بنا کرد ربطی به میناس تی ریت شهر گوندور دارد؟
torambar —
نه، به جز تشابه اسمی هیچ ربطی به هم ندارن. این ها دو برج در دو دوره و دو مکان مختلف بودن
The secret wizard —
تمامي نقاط اطراف خظ استوا پر از جنگل هاي انبوه حاره اي هستن.اگر هاراد نزديك يا بر روي خط استوا قرار داره بايد از فنگورن هم انبوه تر باشه(البته فرق فنگورن با جنگل حاره اي،كوهپايه اي بودنشه يا به قول درخت پشمالو:جنگلي سبز و خنك...! @};-
زياد نريم تو حاشيه...هاراد در تصاوير و كتابچه هاي راهنما سرزميني خشك و مرطوب ديده ميشه بنابراين ميشه گفت بر روي مدار جنب حاره ي شمالي(راس السرطان)قرار گرفته
من دو تا سرزمين خشك و نيمه خشك رو در آردا ميشناسم:هاراد و روهان
The secret wizard —
ميشه در باره ي سرزمين فوردويت توضيح بديد...؟ چه موجوداتي اونجا زندگي ميكردن؟ اين سرزمين با آنگمار مرتبط نيست؟
ميشه در باره ي سرزمين فوردويت توضيح بديد...؟ چه موجوداتي اونجا زندگي ميكردن؟ اين سرزمين با آنگمار مرتبط نيست؟
چيز زيادي در مورد اين سرزمين در دسترس نيست. فقط در اين حد ميدونيم كه يه سرزمين هميشه پوشيده از برف و يخ بود( يا دست كم يه حالت استپ گونه داشت) .
در مورد موجوداتش: مي دونيم كه توي منتهي اليه غربش(يعني فروخل) آدمياني به نام لوسوت زندگي مي كردند و اينكه اونجا گرگ هاي سفيد داشت كه توي زمستان سخت( زمستان سال ٢٩١١ كه برف سنگيني در اريادور باريده بود) از اونجا به سرزمين هاي جنوبي تر حمله كردند. پشت كوه هاي خاكستري هم ظاهرا اژدهايان زاد و ولد مي كردند.
در مورد ربطش به آنگمار: لوسوت عقيده داشتند كه شاه جادوپيشه مي تونست سرماي اونجا رو با قدرتش تشديد كنه كه شايد حرف بي اساسي بود. اما در فصل سفر حلقه به جنوب( شايدم سفري در تاريكي) وقتي گيملي مي پرسه كه آيا طوفان برف رو سائورون تونسته از شمال به كاراذراس بكشونه ، گندالف كمابيش حرفشو تاييد مي كنه! لابد سائورون مي تونسته جوري بر فورودويت تسلط داشته باشه كه بتونه يه طوفان رو دويست مايل از فورودويت تا كارادراس بياره!
3DMahdi —
علاوه بر مطلبی که بارادیل گفت یه ربط دیگه هم با آنگمار دارن. زمانی که آنگمار قلمرو آرتداین رو ویران میکنه آرودویی آخرین پادشاه آرتداین با کشتی به فروچل فرار فرار میکنه و مردمان اونجا بهش کمک میکنن و ازش میخوان که تا تابستون پیششون بمونه اما پادشاه قبول نمیکنه و میره. موقع وداع چون هیچ سرمایه ای نداشت به خاطر کمکی که بهش شده بود حلقه باراهیر رو به رئیسشون میده و میگه بعدا کسانی میان و به جای این حلقه هدایای زیاد میارن. کشتی آرودویی به همراه پلانتیر ها غرق میشه و پادشاه میمیره. بعدها سرکردگان دونه داین با دادن هدایای زیاد به مردمان فروچل حلقه رو پس میگیرن.
amin.d —
سلام دوستان...کسی هست که بدونه مکانهای سرزمین میانه در کدام سرزمینهای جهان امروز واقع شدند؟اگه نقشه ای دارید بذارید لطفا
توروندور —
سلام دوستان...کسی هست که بدونه مکانهای سرزمین میانه در کدام سرزمینهای جهان امروز واقع شدند؟اگه نقشه ای دارید بذارید لطفا
اصلا ربطی به هم ندارن دوست عزیز. دنیایی که استاد خلق کرد چه از لحاظ جغرافیایی و چه از نظر نوع نژاد های موجودات ناطق در اون دنیا چه از لحاظ گویش ها ، اسم مناطق و خیلی چیزای دیگه منحصر به فرده .
حتی به حدی هست که یک دانشجو که رشتش مربوط به جغرافیا میشده با درست کردن ماکتی از سرزمین میانه در دانشگاه اون ماکت رو به عنوان پایان نامه تحصیلیش ارائه کرده.
amin.d —
اصلا ربطی به هم ندارن دوست عزیز. دنیایی که استاد خلق کرد چه از لحاظ جغرافیایی و چه از نظر نوع نژاد های موجودات ناطق در اون دنیا چه از لحاظ گویش ها ، اسم مناطق و خیلی چیزای دیگه منحصر به فرده .
حتی به حدی هست که یک دانشجو که رشتش مربوط به جغرافیا میشده با درست کردن ماکتی از سرزمین میانه در دانشگاه اون ماکت رو به عنوان پایان نامه تحصیلیش ارائه کرده.
اما من تویه یه مقاله خوندم که مثلا سرزمین موردور در اتریش امروزی واقع شده بوده و خیلی چیزهای دیگه...مثله مسافت طی شده توسط فرودو و.....خیلی چیز جالبی بود اما یادم نیست ازکجا مقاله رو گرفتم....
توروندور —
اما من تویه یه مقاله خوندم که مثلا سرزمین موردور در اتریش امروزی واقع شده بوده و خیلی چیزهای دیگه...مثله مسافت طی شده توسط فرودو و.....خیلی چیز جالبی بود اما یادم نیست ازکجا مقاله رو گرفتم....
شما یه تحقیق ساده در رابطه با آردا انجام بدی کاملا متوجه میشی که دنیایی ساختگی و حاصل قدرت تخیل استاد هستش.
بیچاره اتریش که اصلا به قیافه کشورش نمیخوره جایی مثل موردور داشته باشه :huh: اگه میگفتن ریوندلی دوریاتی هستش یه چیزی
باز میگفتن افغانستانی ترکیه ای موردور داره یه چیزی :D
اونم بره اینکه بافت سنگهای کوهاشون تیره هست گفتم ها نه خصومتی چیزی
آخیلوس —
ولی یه شباهتایی هم هست...مثلا زبان گوندور با توجه به زبان ساکسون ها(انگلیسی قدیم)ساخته شده...یا اسم ها مثلا همشایر که تو انگلیسه...بالاخره خود استاد هم از یه جاهایی الهام گرفته!اون مقاله هم احتمالا همین چیزارو بررسی کرده
توروندور —
درسته من نمیگم شباهت در هیچ جیزش نیست اما از نظر جغرافیایی متاسفانه هیچ شباهتی وجود نداره.
3DMahdi —
ولی یه شباهتایی هم هست...مثلا زبان گوندور با توجه به زبان ساکسون ها(انگلیسی قدیم)ساخته شده...یا اسم ها مثلا همشایر که تو انگلیسه...بالاخره خود استاد هم از یه جاهایی الهام گرفته!اون مقاله هم احتمالا همین چیزارو بررسی کرده
این اشتباهی هست که خیلی ها میکنن. پیشنهاد میکنم حتما ضمیمه ج بخش دوم در انتهای کتاب بازگشت شاه رو بخونید. اونجا تالکین در مورد زبانها توضیح میده و میگه زبان مشترک وسترون رو به انگلیسی ترجمه کرده. یعنی تمام اسامی هابیتها و سرزمینهاشون و خیلی از مناطق دیگه انگلیسی شدن. توی سرزمین میانه جایی به اسم شایر وجود نداره. یعنی اگه الان غیب بشید و تو سرزمین میانه ظاهر بشید از هرکی بپرسید شایر کجاست بهتون میگه نمیدونم. اسم شایر، سوزا(Sûza) است. چون کتاب از زبان هابیتها روایت شده تالکین اومده هرچی مربوط به اونها بوده به انگلیسی ترجمه کرده تا برای مخاطبب انگلیسی ملموس باشه. اسم شایر یه اسم معمول برای مکان در انگلیسی هست. اگه تالکین ایرانی بود اسم سوزا رو به "آبادی" ترجمه میکرد!
همه اسامی هابیتها هم همینطوره. گمجی در اصل "گالپسی" و برندی باک در اصل "برانداگامبا" بوده. همه اینها ترجمه شدن. توی ترجمه هم سعی کرده معنی حفظ بشه. مثلا اگه تالکین میخواست مهدی رو ترجمه بکنه میومد میگفت مهدی در زبان مبدا یعنی "هدایت شده" بعد میرفت تو انگلیسی ترکیبی پیدا میکرد که نزدیکترین معنی رو بهش داشته باشه و اونو به جای مهدی میذاشت. توضیحات بیشتر رو میتونید توی ااون ضمیمه بخونید.
گوندور هم که الفیه و از دو بخش gon به معنی سنگ(که در کلماتی مثل گوندولین دیدیم) و dor به معنی سرزمین(که مثلا تور موردور داریم) تشکیل شده و به معنی سرزمین سنگی هست.
متاسفانه خیلی ها که نمیخوان زحمت تحقیق به خودشون بدن میان خیلی سطحی مطالب رو نگاه میکنن و شروع میکنن به داستان سرایی و برای خودشون ننتیجه میگیرن و به اسم مقاله میدن بیرون!
The secret wizard —
میخواستم در مورد دو کوهستان بزرگ و مهم سرزمین میانه بپرسم
1-کوهستان مه آلود
2-کوه های سفید
از ماجرای داستان که بگذریم،این دو کوهستان در تمام سال ها تأثیر زیادی بر روی آردا داشتن.بخصوص کوهستان مه آلود که اگه بخوام همه ی ماجرا های این کوهستان رو اسم ببرم...
از اقوامی که در اونجا زندگی میکردن(اورک های شمالی-گابلین ها-ترول ها-اژدها ها دورف ها) و مکان هایی که وجود داشت(گونداباد-موریا-کارادراس...)
اما در مورد کوه های سفید،اطلاعات زیادی در دست نیست،به غیر مردمانی که به عهد خودشون وفا نمیکنن و با یک نفرین تبدیل به روح های سرگردان میشن.چه نژاد هایی در این کوهستان زندگی میکردن؟ و در کل اصلاعاتی در این مورد میخوام. ممنون:)
الوه —
اما در مورد کوه های سفید،اطلاعات زیادی در دست نیست،به غیر مردمانی که به عهد خودشون وفا نمیکنن و با یک نفرین تبدیل به روح های سرگردان میشن.چه نژاد هایی در این کوهستان زندگی میکردن؟ و در کل اصلاعاتی در این مورد میخوام. ممنون :)
خب کوهستان سفید (رشته کوه ها معنی رو راحت تر میرسونه) یا ارد نیمراس هم داستان های زیادی داره و مردمان زیادی هم از اورک ها، دورف ها، مردمان گوندور، روهیریم ها، دون لندی ها [سوگندشکنان از اینها هستن] و مردمان درواداین در اونجا ساکن بودن هرکدوم در بازه هایی زمانی مشخصی، علاوه بر اون سوگندشکنان، وقتی آراگورن داره به ارخ میرسه، این بخش رو داریم که مردمان اونجا از مردگان می ترسند و درها رو شب ها قفل میکنند و این جور توضیحات که نشون دهنده ی وجود زندگی انسان ها در اونجاست؛ درهرحال این موارد رو هم مرتبط به این کوهستان داریم:
یک زمانی اورک هایی که پس از نبرد آزانول بیزار از موریا رانده شده بودن، به اونجا پناه آوردن و مشکلات بسیاری رو برای دو نسل از شاهان روهان پیش آوردن، تا جایی که یکی از شاهان روهان، والدا، به دست اورک ها کشته میشه
مثلا گودی هلم (هلمز دیپ) که ارگ شاخ آواز درش قرار داره، در دامنه ی این کوهستان هست و یکی از جنگ های نبرد حلقه رو اونجا داشتیم
دون هارو که مجسمه ی مردان پوکل رو درش میبینیم و قبل از اومدن نومه نوری ها به سرزمین میانه جایی برای زندگی این مردمان بوده، کسانی که هم خون همون مردمان درواداین هستن که به تئودن و سپاهش در رسیدن سریع و مخفیانه به میناس تیریت کمک میکنن (جنگلی که به اسم این مردمان هم نام گذاری شده رو یادمون نره)
خودِ میناس تیریت رو هم در انتهای شرقی این کوهستان واقع بوده و باز هم شاهد یکی دیگه از نبردهای حلقه بود و همه از اهمیتش باخبریم
در آخر هم قلمرو گیملی رو در غارهای درخشان در کوهستان سفید رو داریم که در دوران چهارم اتفاق میوفته
اگه چیزی جا افتاده دوستان دیگه اضافه کنن :D
دوالین —
اگه میشه اطلاعاتی راجع به این مکان ها وبا استناد به فیلم ها بمن بدین.
دره های تاریک جنگل قدیمی
موریا
سیاه بیشه
امین مویل
باتلاق های مردگان
کیریت اونگول
گذرگاه مردگان
بلندی های گورپشته
دورتونیون (جنگل ظلمانی)
ارد-گورگورت
آنفائگلیت
هلکاراکسه
3DMahdi —
اگه میشه اطلاعاتی راجع به این مکان ها وبا استناد به فیلم ها بمن بدین.
5تای آخر توی هیچ کدوم از فیلمها نیستن. اینها مربوط به کتاب سیلماریلیون هستن.
Indis —
ببخشید دوتا سوال داشتم و نمیدونم کسی پرسیده یا نه
سر دولگلدور پس از پاک سازی شدن سرزمین میانه چی اومد؟؟ :D
و اینکه سیاه بیشه به نام قدیمیه خود یعنی سبز بیشه برگشت یا نه؟؟ :|
سپاس!
تینلور —
ببخشید یک سوال دارم آیا کسی در جزیره schollend ساکنه و کمی اطلاعات می تونید درباره اش بدین ؟
گیلدور اینگلوریون —
سلام
هلکاراکسه دقیقا کجاست؟ و وضعیت اونجا چجوریه؟
Einar Dunadan —
سلام
هلکاراکسه دقیقا کجاست؟ و وضعیت اونجا چجوریه؟
از همینجا تو فرهنگنامه پیدا کردم :دی
نامی برای یخآسیاب نابود شده بین آمان و سرزمین میانه در دورانهای پیشین جهان. الفها این ناحیه را هلکاراکسه مینامند. نام باریکه یخ تنها توسط بیلبو بگینز و در شعر Eärendil was a mariner (ائارندیل دریانورد بود) استفاده شده است.
لرد محمد —
سلام دوستان میشه یه مقدار درباره میناس مورگال توضیح دهید ممنون
توروندور —
میناس مورگول یکی از دژ های نگهبانی گوندور بوده و بسیار زیبا . نام اولیه شهر میناس ایتیل بود که در سال 2002 دوران سوم توسط نزگول ها به تسخیر درمیاد و به نام میناس مورگول تغییر میکنه.
در حقیقت میناس تریت به عنوان برج نگهبانی بوده برای میناس ایتیل . شما در نظر بگیر شهر سپید با اون همه عظمت فقط یه واچ تاور محسوب میشده پس عظمت میناس ایتیل ببین چی بوده دیگه.
درضمن پادشاه اون زمان گوندور آرنیل بود
خلاصه اینکه شهری بود از برای خیر و پاکی که توسط پلیدی به سیاهی گرایید
Einar Dunadan —
من موندم چرا اینا اومدن میناس ایتیل رو تو موردور ( موردور حساب میشه دیگه فک کنم) نزدیک بارادور کلا نزدیک به سایرون ساختن ینی نمیدونستن حاج سایرون اونجاس؟ [-( میناس تیریت که برج نگهبانی بوده از خطر دور تر بوده تا میناس ایتیل که شهر واقعا مهمی محسوب میشده.
گیلدور اینگلوریون —
برای این که موردورو زیر نظر داشته باشن و مراقب فعالیت های داخل موردور باشند تا دوباره سائورون فعالیت شو شروع نکنه و وقتی که نگهبانان از اونجا رفتند سائورون دوباره مخفی به اونجا بازگشت و فعالیتشو شروع کرد
K I N G —
برای این که موردورو زیر نظر داشته باشن و مراقب فعالیت های داخل موردور باشند تا دوباره سائورون فعالیت شو شروع نکنه و وقتی که نگهبانان از اونجا رفتند سائورون دوباره مخفی به اونجا بازگشت و فعالیتشو شروع کرد
خوب زیر نظر داشتن وظیفه برج نگهبانیه از اسمش معلومه دیگه.
گیلدور اینگلوریون —
میناس ایتیل به معنی برج ماه خیزان است
میناس تیریت به معنی برج نگهبانی است
توروندور —
ببینید دوستان تمام استحکامات برای حفاظت و جلوگیری از تجمع پلیدی در موردور بوده هم ایتیل هم تیریت. اما کم کم با گذشت زمان و مهاجرت الف ها مشکلات گوندور در شرق(دزدان دریایی اومبار ، ارابه سواران ، هاراد ها و ...) نبرد با جادو پیشه و این چنین مسائل باعث شد کم کم انسانها هم استحکاماتشون رو رها کنن و با غفلت اونا باز هم نیرو های پلید در موردور دوره هم جمع شدن
ريوندل —
درباره ميناس مورگول اطلاعاتي مي خواستم
سلام يه سؤال داشتم در سرزمين Rhun چه موجوداتي از چه نژادي زندگي مي كنند أصلا تأثيري رو ماجرا داشتند ؟ مردمش چه نژادي چه زباني دارن ؟
جزيره قدسي آمان دقيقا در كجا قرار دارد ؟
نولوفینوه —
درباره ميناس مورگول اطلاعاتي مي خواستم
سلام يه سؤال داشتم در سرزمين Rhun چه موجوداتي از چه نژادي زندگي مي كنند أصلا تأثيري رو ماجرا داشتند ؟
میناس مورگول در گذشته میناس ایتیل نام داشت، یجورایی داداش دوقلوی میناس تریت بود [-( .. برج نگهبانی که ایسلدور ساخته بود اما بعد ها توسط ویچ کینگ به دست سائرون افتاد و به مکانی مخوف تبدیل شد (که تو فیلم هم میبینین :)) و تو نبرد حلقه هم مرکز فرماندهی و کلا پایگاه اصلی موردور برای جنگ بود و سپاهیانش به ایتیلین و بعد میسناس تریت یورش بردن ..
The secret wizard —
سلام يه سؤال داشتم در سرزمين Rhun چه موجوداتي از چه نژادي زندگي مي كنند أصلا تأثيري رو ماجرا داشتند ؟
رون به معنی شرق(east) هست و اقوامی هم که در اونجا زندگی میکردن ایسترلینگ ها نام داشتن.نژادشون هم انسان بوده.بله،تاثیرات زیادی داشتن.این اقوام همیشه با پادشاهی گوندور در نزاع بودن.در دوران چهارم به سائورون ملحق میشن و نابودی روانیون هم به دست ارابه سوران همین سرزمین به وقوع میپیونده البته هارادریم ها وجنگجو های اومبار هم در این مورد با ایسترلینگ ها اتحاد داشتن. خامول هم یکی از نجیب زادگان این سرزمین بود که توسط سائورون فریب میخوره و تبدیل به نزگول میشه. در مورد زبان... به طور واضح مشخص نیست. در کل در مورد رون اطلاعات زیادی در دست نیست.
دوستان ریوندل چه گونه جایی بود ؟؟ و جمعیتش چه قدر بود؟؟ ایا دارای نیرو نظامی بود؟؟
LObeLia —
دوستان ریوندل چه گونه جایی بود ؟؟ و جمعیتش چه قدر بود؟؟ ایا دارای نیرو نظامی بود؟؟
هدف از برپایی ریوندل که به معنی "دره ی شکافته" هست، این بود که مامن و پناهگاه آسوده ای باشه برای اون دسته از بی پناهان سرزمین میانه که خونه شون توسط نیروهای سائرون و هر پلیدی دیگه غصب و ویران شده بود.
مثل شهرای دیگه اینجوری نبوده که در صورت لزوم ارتشش رو راهی میدان نبرد کنه. چون اینجوری انگار باز هم آرامش اهالی شهر، به هم می ریخته.
جمعیتش رو والـا نمیدونم! فکر نمیکنم جایی ذکر شده باشه. یا حداقل من جایی ندیدم.
Einar Dunadan —
سلام
اقا لوگبورز چی بود ؟کی بود؟
الوه —
سلام
اقا لوگبورز چی بود ؟کی بود؟
لوگبورز نام باراد-دور در زبان سیاه موردور بود که از دو تکه ی لوگ (به معنی دژ، زندان) + بورز (تاریک، سیاه) تشکیل شده
Indis —
ببخشید دوتا سوال داشتم و نمیدونم کسی پرسیده یا نه
سر دولگلدور پس از پاک سازی شدن سرزمین میانه چی اومد؟؟ :D
و اینکه سیاه بیشه به نام قدیمیه خود یعنی سبز بیشه برگشت یا نه؟؟ :((
سپاس!
میشه یکی به سوال کن جواب بده؟؟
گیلدور اینگلوریون —
میشه یکی به سوال کن جواب بده؟؟
در کتاب بازگشت شاه صفحه 736 در این مورد آمده:
پس از سقوط باراد -دور و نابودی سائورون سایه از روی دل تمام کسانی که مخالف او بودند برخاست و بیم و نومیدی بر دل خادمان و متحدان او مستولی گشت لورین در آن هنگام سه بار از جانب دول گولدور مورد تهاجم قرار گرفت، اما علاوه بر شهامت مردم الف آن سرزمین قدرتی که در لورین اقامت داشت بزرگ تر از آن بود که کسی بتواند بر آن چیره شود، مگر آن که خود سائورون پا پیش می گذاشت. اگر چه بیشه های واقع در مرز های آن سرزمین لطمات فراوان خورد، تهاجم دشمنان دفع شد، و هنگامی که سایه رخت بر بست، کلبورن پیش آمد و سپاه لورین را با قایق های بسیار از آندوین گذراند. انان دول گولدور را تصرف کردند ، وگالادریل باروها ویران و دخمه های آن را برهنه ساخت، و جنگل از پلیدی ها پاک شد.
در شمال نیز جنگ و پلیدی بیداد می کرد. قلمرو تراندویل مورد تهاجم واقع شد و نبردی طولانی در زیر درختان در گرفت و ویرانی های بسیار بر اثر حریق پدید آمد، اما دست آخر پیروزی نصیب تراندویل شد. و در روز سال نو الف ها، کلبورن و تراندویل در وسط جنگل با هم دیدار کردند، و نام سیاه بیشه را بار دیگر ارین لاسگالن، بیشه ی برگ های سبز، نام داند.
king.nezgul —
من فقط از اطلس دنیای اردا چند سوال دارم و اگه جواب بدید دیگه از اطلس سوالی ندارم؟
1-خلنگزار پژمرده کجاست و تورین به اون اشاره کرد؟
2-دارک لند چه جور جایی است و چه کسی در ان حکمرانی می کند؟
3-چرا در نقشه دوران سوم امان وجود نداشت؟
4-هیلدوری ان کجاست؟
من فقط از اطلس دنیای اردا چند سوال دارم و اگه جواب بدید دیگه از اطلس سوالی ندارم؟
1-خلنگزار پژمرده کجاست و تورین به اون اشاره کرد؟
2-دارک لند چه جور جایی است و چه کسی در ان حکمرانی می کند؟
3-چرا در نقشه دوران سوم امان وجود نداشت؟
4-هیلدوری ان کجاست؟
١- بين رشته كوه هاي خاكستري يك ناحيه شكاف مانند هست كه محل زاد و ولد اژدهايان بود.
٢- اسم يك ناحيه است در جنوب سرزمين ميانه كه فقط يكبار ازش ، آن هم در كتاب هاي تاريخ سرزمين ميانه{آمباركاتنا} نامبرده شده ... معلوم نيس تالكين اين سرزمين رو در ورژن هاي متاخرتر در ذهن داشت يا نه... چيز بيشتري هم در موردش گفته نشده
٣- والا در دوران سوم كه آمان از مدارات جهان خارج ميشه و كلا حضورش منتفيه... در دوران اول هم نقشه اش اول كتاب نيس ... دليلش معلوم نيس ولي نظر شخصيم اينه كه تالكين چون همه ي تصوراتش از آردا رو در قالب داستان ها و رواياتي از "كتاب سرخ سرحد غربي" گفته و بيشتر جنبه ي يك بازگو كننده داره و چون كسي از نويسندگان كتاب سرخ نقشه اي از آمان نداشته ، تالكين اونو جايي نياورده{يعني تالكين در داستان هايش نقش داناي كل رو نداره و بعضي چيز هارو به حساب ناشناخته ها گذاشته... و در ضمن فك كنم يك نقشه از آمان رو تالكين كشيده باشه كه اونم تو آمباركاتنا هست}
٤- ناحيه اي در منتهي اليه شرق سرزمين ميانه كه انسان ها نخستين بار آنجا بيدار شدند ... مكان دقيقش مشخص نيس ولي نقشه هايي هستن كه يه موقعيت حدودي و حدسي ازش ارائه ميدن.
Capitan —
آقا من نمیدونم این سوالو قبلا پرسیدن یا نه ولی واقعا برام سواله که پهنا و وسعت سرزمین میانه چقدره؟!یعنی مثلا اگه یه سرزمین میانه تو دنیای ما بود چقدر از وسعت جهان رو میگرفت؟! مثلا اندازه ی اوراسیا یا چیز دیگه ای؟!
Bain —
آقا من نمیدونم این سوالو قبلا پرسیدن یا نه ولی واقعا برام سواله که پهنا و وسعت سرزمین میانه چقدره؟!یعنی مثلا اگه یه سرزمین میانه تو دنیای ما بود چقدر از وسعت جهان رو میگرفت؟! مثلا اندازه ی اوراسیا یا چیز دیگه ای؟!
مطابق مقیاس نقشه های اطلس سرزمین میانه(که خودش بر اساس مقیاس نقشه های تالکین رسم شده) فاصله ی دریای رون در شرق تا کوههای آبی و بندرگاههای خاکستری در غرب حدود 1500 مایل، و فاصله ی مصب آندوین در جنوب تا کوههای خاکستری(و قلمرو آنگباند و گونداباد) در شمال،حدود 1000 مایله.
به عنوان نمونه فاصله لندن در غرب اروپا تا کیف در شرق اروپا حدود 1300 مایل، و فاصله رم در جنوب تا استکهلم در شمال حدود 1200 مایله.
یعنی این قسمت از سرزمین میانه که همیشه مورد بحثه،تقریبا به انداره ی اروپاست.
Peredhil —
یه سوال توی نقشه سرزمین میانه توی سایت، گوشه سمت چپ پاین صفحه، نوشته 500 مایل به طرف جنوب شرقی بریم. هرچی میرم هیچی نیست.
الوه —
یه سوال توی نقشه سرزمین میانه توی سایت، گوشه سمت چپ پاین صفحه، نوشته 500 مایل به طرف جنوب شرقی بریم. هرچی میرم هیچی نیست.
کدوم نقشه؟ منظورتون اطلس دوران سوم هست سایت؟ گوشه ی پایین سمت چپ با جنوب شرقی فرق داره ها، یکبار دیگه دقت کنید :D به هرحال توضیحات هر فلش در زیرش وجود داره که میتونید بخونیدشون...
Peredhil —
آره سوتی بزرگی بود:D
منم سووالم درباره توضیحات هست، نوشته 600 مایل به طرف جنوب غرب برید، اما هیچی نیست، برای خودتون هست؟
Hamed Sooffee —
سلام
1- قلمرو گیل گالاد دقیقا چه قسمت هایی رو شامل می شده و پایتختش کجا بوده؟
2- قبل ار اومدن الندیل و پسراش قلمرو گاندور تحت کنترل چه کسانی بوده؟
eddard stark —
سلام
1- قلمرو گیل گالاد دقیقا چه قسمت هایی رو شامل می شده و پایتختش کجا بوده؟
2- قبل ار اومدن الندیل و پسراش قلمرو گاندور تحت کنترل چه کسانی بوده؟
1-در سمت غرب اریادور و در حدفاصل کوهستان آبی و دریای بزرگ که شامل دو قسمت شمالی و جنوبی میشد
2-حکومت متحد گوندور و آرنور توسط الندیل و پسرانش تشکیل شد و درباره اوضاع گوندور پیش از اون من چیز زیادی نشنیدم
mvp2361372 —
این قضیه گاندولین چیه میشه راهنمائی کنید من فقط همینقدر میدونم با بلریاند به زیر اب فرو رفت می شه یکی کامل راهنمائی کنه
الوه —
این قضیه گاندولین چیه میشه راهنمائی کنید من فقط همینقدر میدونم با بلریاند به زیر اب فرو رفت می شه یکی کامل راهنمائی کنه
به طور کلی نه ولی به بخشهایی تقسیم میشه مثلا یکی از مکان ها همون کارروک بئورن هست و به قسمت شرقی رود آندوین که از جنوب رود گلادن شروع و تا لورین ادامه داره دشت های گلادن می گویند. همچنین گذرگاه هایی هم که از کوه های مه آلود بیرون میاد وجود دارند مانند گذرگاه مرتفع نزدیک آشیانه عقاب ها و فانویدل(ابرسر) که یاران حلقه از اون بیرون اومدند. رود آندوین هم که بین این دو مکان جریان دارد.
Gandalf the Grey —
هیثائه گلیر و دشت های گالادن. میشه غرب میرک وود و شرق کوهستان مه آلود
ممنون دوست عزیز ، دشت های گلادن رو اطلاع داشتم ولی اون هیثائه گلیر رو نشنیدم ، رفرنس این کلمه کجاست؟
تو اطلس هم ندیدم.
Armando —
درود
سایت آردا. اطلس سرزمین میانه رو یه نگاه بندازین. خواهید دید. سرچشمه ی نینگلور. بین آندوین و کوههای مه آلود. بزرگ هم نوشته.
هیچ کجا مستقیما پایتخت قلمروی گیل گالاد،لیندون، ذکر نشده اما با توجه به بعضی اشاره ها، میشه بندرگاههای خاکستری رو به عنوان پایتخت لیندون در نظر گرفت.
Peredhil —
درود بر دوستان آردایی،
همانگونه که میدونید، الف ها هنگامی که میمیرند، به تالارهای ماندوس که برای نامو، یکی از والار بود میرن. این تالارها در غرب والینور و مشرف به دریا هست. تالارهای ماندوس با گذشت سال ها، بزرگ و بزرگ تر میشن، و دیوارهای این تالار توسط پرده ها و قالی هایی که همسر نامو، وایره میبافته مزین میشن و نقش و نگار اونها بیانگر تاریخ هست.
حالا پرسشی که من دارم اینه که، افراد درون این تالار که تا سال ها درون اون بودند، چه شرایطی داشتن، چه کار میکردن، ویژگی های این تالار چیه؟ آیا برای افراد مختلف جایگاه های ویژهٔ اون ها وجود داشته؟ کلا این تالار چجوریه؟
mvp2361372 —
اسم محلی تراندوئیل توش زندگی میکنه چیه
eddard stark —
اسم محلی تراندوئیل توش زندگی میکنه چیه
میرکوود یا سیاه بیشه :)
mvp2361372 —
تشکر میرک وود رو میدونستم منظورم شهرش بود
Armando —
شهری نداشت چون میرک وود یه جنگل بزرگ باقی مانده از جنگل بزرگ دوره اول بود که الف های میرک وود بهترین راه دفاع را پنهان شدن میدانستند به همین منطور برای دفاع بهتر مانند منه گروت عمل کردند و به تالار های زیر زمینی روی آوردن.
به غیر از کتاب اطلس سرزمین میانه نوشته ی کارن ون فونستاد و ترجمه ی آقای علیزاده که منبعی خوب است، میتونین از این لینک هم استفاده کنین. حال نمیشه گفت میرک وود شهری با خیابان و کوچه بوده اما تالار ها و دالانهای زیادی داشته که مانند شبکه های بزرگ به هم مرتبط بودند مثل کلونی موریانه و مورچه ها . حالا نمیدونم میشه اسمشو شهر گذاشت یا نه.
اونجا تالار تراندویل که محل اسکان و تخت شاه تراندویل بو و جود داشت. دروازه ی بزرگ ورودی اصلی بود که از راه الفی میومد. تالارهای فوقانی ضیافت پس از تالار تراندویل و پایین تر از آن قرار داشت(حدودا 200 فوت) و زیر آنها سلولهای زندانیان قرار داشت. پس از آن زندان های تاریکتر پایین قرار داشت که حدودا 200 فوت از زندانهای بالایی فاصله داشتند. پس از سلولهای پایینی سرداب و محل نوشیدنی ها بود 300 تا 350 فوت با سلول تورین فاصله داشتند.پس از 300 فوت به سمت پایین از سردابها به خروخروجی سرداب و به دهانه ی مغاره ها و دروازه ی میله ای عمودی میرسید. کل مصافت ها ممکنه حدودا 1500 تا 2000 فوت بوده باشه. جزئیات بیشتر در کتاب اطلس سرزمین میانه است.
پیشنهاد میکنم که این کتاب که ترجمه ی آقای علیزاده است خریداری بشه زیرا جواب خیلی از این سوالات دوستان توی کتاب هست. قیمتشم مناسبه. انتشارات روزنه هم هست.
Peredhil —
آخر نقشه دوران اول چطوریه؟ کجاست؟ نگاره ای چیزی هست؟
آخر نقشه دوران اول چطوریه؟ کجاست؟ نگاره ای چیزی هست؟
نقشه ي دوران اول با مقياس بزرگ تري نسبت به نقشه ي دوران سوم هست{ اينو از توصيف استاد از فاصله ي آنگباند تا منه گروت ميشه فهميد} ... برا اينكه با نقشه ي دوران سوم مچ بشه اول هيمرينگ رو رو جزيره ي هيملينگ ميندازن و سپس مقياس هارو يكي مي كنن:
به شما توصيه مي كنم پست هاي قديمي تر اين تاپيك رو بخونين.
The secret wizard —
یه سوال
کوه های خاکستری در شمال سرزمین میانه و کوه های خاکستری اطراف موردور اسم یکسان دارن؟یعنی به هر دوتاشون میگن کوه های خاکستری؟
زاپا —
یه سوال
کوه های خاکستری در شمال سرزمین میانه و کوه های خاکستری اطراف موردور اسم یکسان دارن؟یعنی به هر دوتاشون میگن کوه های خاکستری؟
طبق نقشه های کتاب اطلس سرزمین میانه ،کوه های اطراف موردور اسمشون بود اردلیتوی که آقای علیزاده ترجمه کردن کوهستان خاکستر و کوه های شمال سرزمین میانه اسمشون بود ارد میترین که ترجمه شده کوهستان خاکستری، احتمالا شباهت در ترجمه فارسی باعث شده که اسم کوه ها شبیه هم به نظر برسن.