تاریخ سایت آردا

تعداد پست‌ها: 88

راستش ابتدا برای من چند تا سئوال پیش اومده بود در مورد سایت آردا و اول خواستم به عنوان یه سئوال تو قسمت گفتگوی عمومی مطرح کنم،ولی وقتی تو سئوالات پیش رفتم دیدم میشه خیلی جواب داشته باشه و همینطور چون تازه وارد هستم خواستم یه تاپیک دیگه ایجاد کنم تا فعالیتم زیاد بشه چون آدم به خاطر تاپیک خودش همیشه میخواد به سایت سر بزنه و پست بده.

در مورد جای تاپیک هم فکر کنم اشتباه نکردم چون به سایت آردا مربوط میشه و با مرور خاطرات میشه سایت رو تحلیل کرد.بازم اگه اشتباه میکنم راهنماییم کنین

هر کسی از دوستان اگه یه ذره هم اطلاعات داره لطفا جواب بده.

اولا که این سایت از کی تاسیس شده؟و جوابهایی در مورده روزهای نخستین سایت و اینکه بیشتر در مورد چه چیزی بحث میکردین؟

منظور از بسته شدن سایت و دوباره راه اندازی شدنش چیه؟ لطفا تاریخ دقیق این اتفاقهارو به ماه و یا حتی روز بگین و هر چی تو اون دوران اتفاق افتاده و در زمان بسته بودن سایت چی میکشیدین.

یه زمانی من وقتی تو اینترنت درباره تالکین و کتاباش جستجو میکردم اول فکر کنم به این سایت میومدم ولی بعده یه مدت یه سایت ایجادشده بود به نام سیاه بیشه که به اون سایت راهنمایی میشدیم،قضیه اون چیه.لطفا با قید تاریخ

دوست دارم از اعضای فعاله هر دوره اسم ببرین چون که اگه من از اون موقع شروع به فعالیت میکردم شاید اونارو میشناختم .که الان میخوام بدونم.

و هر چی نوستالژی قدیمی از تاریخ فروم آردا دارین بذارین تا ما تازه واردین هم با خاطراتتون آشنا بشیم.

طبق نظر مدیران سایت: لطفا سوالاتتون تا قبل از تغییرات جدید(آبان 90) باشه.

با تشکر

خب بهتره اینو تولکاس جواب بده که بیشتر اطلاع داره. اگه بخوام به طور خلاصه بگم اینجوریه:

کار اول با وبلاگهای بانو آرون و رینگیتور شروع شد و علاقه مندان به تالکین میرفتن و توی این وبلاگها فعالیت میکردن. بعدش اومدن و سایتهای ناروگ و حلقه رو تاسیس کردن و کار رو ادامه دادن.

در تابستان سال 83 رضا علیزاده یه جلسه مشترک بین آرون و رینگیتور گذاشت تا دوتا سایت با هم ادغام بشه و یک سایت تخصصی تشکیل بشه. در همین راستا سایت آردا مرداد سال 83 بازگشایی شد.

اواخر سال 85 سایت آردا به دلیل مشکلات فنی از دسترس خارج میشه و اعضا به آکادمی فانتزی کوچ میکنن. در سال 87 سایت دوباره به همت اله سار بازگشایی میشه.

آبان سال 90 سایت و فروم به جهت تغییرات چند روز بسته میشه و این سایت و فروم فعلی(که نسخه سوم میشه) بازگشایی میشه.

سایت سیاه بیشه(یا همون میرک وود) هم یکی از سایتهایی بود که در این وسط بوجود اومد و در زمانی که آردا بسته بود علاقه مندان تالکین اونجا میرفتن، خود من هم اونجا عضو بودم اما فعالیت فرومی توش نداشتم. متاسفانه خیلی وقته که اون سایت دیگه وجود نداره.

این تاریخچه مختصری از سایت آردا بود. جواب بقیه سوالات و نکات جا افتاده رو باید تولکاس بگه.

به مهدی :

خیلی ممنونم واقعا جوابهای جامعی دادی .در مورد سایت میرک وود من خودم هم تو اون سایت عضو بودم ولی مطالبش کم بود طوری که آدمو سیر نمیکرد.

در ضمن میخواستم در مورد خاطرات دورانی که خودت تازه وارد آردا شدین هم بعدا چند تا مطلب بذارین.امروز که دیگه خیلی پست دادین و ذهن آدم خسته میشه.

یه سئوال دیگه پس اون همه کاربر و پست و تاپپیک که تاریخ ایجادشون دیماه 87 هست از سال 83 تا 85 موندن و همشون به صورت یکجا به سایته جدید منتقل شدن؟

و اینکه سایتهایی مثل میرک وود که تو اون دوره بین 85 تا 87 ایجاد شدن ارتباط سازمانی با آردا داشتن؟یعنی ماله آردا بودن؟

آره اونها پستهای قدیمی هستن. البته بازگشایی سایت جدید در دی ماه نبود. موقعی که سایت دوباره راه اندازی شد تمام پستهای قبلی به صورت نقل قول در یک پست قرار گرفته بود. بعذ از یه مدت که اله سار وقت کافی پیدا کرد اونا رو دونه دونه در پستهای مجزا و به اسم همون شخص به شکلی که الان میبینیم ارسال کرد(اینکار در دیماه انجام شد). فکر کنم یکی دو روز سایت به این دلیل بسته شد.

نه میرک وود مال آردا نبود و فکر نمیکنم ارتباط خاصی با هم داشتن. حتی نمیدونم میرک وود بعد از بسته شدن آردا تاسیس شد یا قبلش هم بود. ولی همین حدودهای 84 و 85 باید تاسیس شده باشه. احتمالا ت.ت اطلاعات دقیقتر داشته باشه چون اونجا فعالیت میکرد.

خاطرات؟ باشه میگردم ببینم چیز بدرد بخوری پیدا میکنم یا نه.

معلومه که اله سار تو دسته بندی و مرتب کردن پستها و تاپیکهای قدیمی در دیماه 87 خیلی زحمت کشیده ،ولی میخواستم بدونم تاریخ دقیق اون پستها و اعضایی که تاریخ عضویتشون دی 87 هست رو میشه فهمید؟

یعنی چیزی مثله بک آپ سایته قدیمی الان وجود داره که بشه اونو دید؟

از بقیه اعضا هم استدعا دارم :D :D تو این بحث شرکت کنن و هرچی اطلاعات و خاطره دارن بذارن.

نمیشه که همه سئوالارو آقا مهدی جواب بده چون امروز واقعا خسته شدن :D

به ائارندیل:من خودم اینجا جدیدم و چیز زیادی برای گفتن ندارم،این سوالهای شما هم خیلیاشون رو من تو همین تاپیک جوابشونو گرفتم.

به ائارندیل:من خودم اینجا جدیدم و چیز زیادی برای گفتن ندارم،این سوالهای شما هم خیلیاشون رو من تو همین تاپیک جوابشونو گرفتم.

اتفاقا این بحثها برای ما تازه واردین جذاب و شیرینه دیگه.اونا که خودشون اون موقع کیفشون رو کردن ،حالا ما که تو حسرت اون روزهاییم باید تاریخ اونارو مطالعه کنیم.

من پست قبلیم رو یه تصحیح بکنم. بازگشایی مجدد سایت و فروم در تاریخ 7 دی 1387 انجام شد و تفکیک پستها یکسال بعد در تاریخ 8 دی 1388. در اون روز فروم بسته و تاریخ یکسال عقب کشیده شد تا پستهایی که توی این یکسال زده شده بودن قدیمی تر از پستهای قدیمی که تفکیک میشدن نباشن. خبر مربوط به این دو واقعه رو از زبان اله سار میتونید در اینجا بخونید:

https://arda.ir/there-and-back-again/

https://arda.ir/forum-reloaded/

برای آشنایی با مطالب قدیمی هم میتونید اخبار قدیمی رو بخونید.

متاسفانه تاریخ دقیق اون پستها و زمان عضویت اعضای قدیم رو نمیشد بازیابی کرد و اون اطلاعات از بین رفته

به نظرم حسرت انگیز ترین بخش کل تاریخ آردا واسه ما تازه واردا اون همایشه هستش

خبر مربوط به این دو واقعه رو از زبان اله سار میتونید در اینجا بخونید:

https://arda.ir/th...and-back-again/

https://arda.ir/forum-reloaded/

برای آشنایی با مطالب قدیمی هم میتونید اخبار قدیمی رو بخونید.

متاسفانه تاریخ دقیق اون پستها و زمان عضویت اعضای قدیم رو نمیشد بازیابی کرد و اون اطلاعات از بین رفته

این دو تا مقاله رو من ندیده بودم واقعا عالیه مخصوصا مقاله اول که یه بخش عمده ای از جوابهای این تاپیک رو میشه از اونجا پیدا کرد.

من در مورد همایش هم هیچ نمیدونم لطفا بیشتر توضیح بدین.یعنی اعضای سایت همشون یه جا جمع شده بودن؟ :D

در مورد همایش من نمیتونم حرفی بزنم چون خودم هم نبودم. اما اکثر اعضای سایت توی اون همایش شرکت داشتن

فعلا این دوتا خبر و فیلم رو از اون همایش داشته باشید تا تولکاس بیاد و بقیه شو بگه:

https://arda.ir/reza-alizade-lecture-in-9-march-2006-translation/

https://arda.ir/reza-alizade-lecture-in-9-march-2006-of-the-coming-of-the-elves/

تولکاس عزیز میخوای مثله عروسیهای طرف ما از دستت بگیریم و بکشیم وسط میدون بابا بیا دیگه همه مارو منتظر گذاشتی.آقا مهدی هم چندین بار گفتن که تولکاس جواب بده.ما که منتظریم تولکاسه کبیر.

از اصلان (رفیق گل ما)هم خواهش میکنیم که بیاد به این تاپیک چون ایشون یک دست بزرگی تو تاریخ نویسی دارن .خوشحال میشم

من خب تهران نبودم و الان این رو دیدم.توضیحات عمده رو مهدی داد.آردا در ابتدا به واسطه وبلاگ های رینگ و آرون بحث پایه ریزیش شروع شد.اون موقع آرون آردا رو بوجود آورد(یه دوره کوتاهی با نام ناروگ) و رینگ هم حلقه رو.مقداری اختلافات بین این دو عزیز پیش اومد که بعد اون جلسه،قبول کردم که فعالیت ها همه به آردا منتقل بشه.عملا تاریخ شکل گیری آردا مال 82 ئه. اما قضیه همایش،خب سال 84 بود که به نظر دوستان رسید که میتونن یه همایش برگزار بکنن که دور هم حال کنن! اتفاقات شرینی اونجا افتاد.از دیدار اعضای سایت( که خیلیاشون حتی با اینکه الان در ایران نیستن با هم در ارتباطن) تا سرو شدن لمباس، سخنرانی مدیا کاشیگر،علیزاده و مراد فرهاد پور و امثال این.تو سال 85 میخواستن که پوسته اولیه سایت رو تغییر بدن( مدیران وقت رو عرض میکنم) مدیر فنی و وب مستر سایت( بهروز افقهی عزیز) متاسفانه نتونست به موقع اینکار رو انجام بده.مقداری سهل انگاری و امثالهم هم باعث شد که دامین سایت به حالت آزاد دربیاد( تا اون موقع متعلق به ارون بود).اله سار برای اینکه دامین از دست بچه ها خارج نشه،اون رو خرید و خب یه سری مواردی این وسط بود که بگذریم:دی

بعدش مشکلی بوجود اومد در راستای اینکه بک آپ های سایت گم شد!:دی هیشکی هم مسوولیت قبول نمیکرد تا اینکه بالاخره بک آپ ها پیدا شد، کار طولانی ای انجام شد تا وضعیت دوباره درست و درمون بشه و از 87 هم که سایت مجددا راه اندازی رسمیش رو شروع کرد.

در مورد میرک وود: ما یه جلسه ای داشتیم فک کنم در پارک ساعی تو سال 85.اوایل زمانی که سایت از دسترس خارج شده بود و آرون قویا قول راه اندازی بعد دوسه ماه رو میداد.تو همون موقع یکی از وب مستر های میرک وود،به یکی از دوستان زنگ زد که بیا تو سایت ما و مدیر میشی و اینا.ما بهشون پیشنهاد دادیم که با اردا ادغام بشن و همه تحت لوای یک سایت فعالیت کنیم که خب قبول نکردن و به علت بی برنامگی چوبش رو هم خوردن. بهترین سایتی که این مدت در راستای تالکین هم تشکیل شده به نظرم والینور بوده که یکی از دوستان قدیم ما در این سایت( الروند) جز هیئت مدیره و موسسانشه.ولی خب....... خودشون هم قبول دارن که ..... :D

سوالای دیگه ت چی بود؟ یادم رفت:دی

این همایشی که میگین به صورت یه جمع دوستانه ی چند نفره بوده(حالت میزگردی) یا نه به صورت رسمی توی تالاری جایی؟

تعداد چند نفر بوده؟

با تشکر از ائرندیل بابت این تاپیک خوب

سلام ما به دوستان قدیمی آردا {...}

خب هابیت هم دوست داره یکمی در مورد شخصیت ها صحبت بشه. در اون موقع نقش آفرین های اصلی آردا چند نفر بودن. و همینطور توضیح مختصری از شخصیت ها.

چجوری هم دیگه رو پیدا کردین یا بهتر بگم دنیای تالکین شما رو بهم رسوند. قبل از تشکیل گروه ها همگی با این دنیا آشنا بودید. اوایل شروع فعالیت هاتون به چیا فکر میکردید.

و خیلی سوال های دیگه که نمیدونم باید پرسیده بشه یا اصلا قابل پرسش هست!

ممنون از پاسخ

با تشکر از همه که اینقدر خوب تاپیک منو تحویل گرفتین.

راستش فکر میکردم سئوالام بتونه نظر بقیه رو جلب کنه ولی نه تا این حد .خیلی خیلی ممنونم از همتون.از مهدی،تولکاس،curunir-poirot،agarwaen،legoolas ,bagins ,... واونایی که بازدید کردن.

این تاپیک هنوز سر دراز دارد و دوست دارم همه توش شرکت کنند...

راستش سئوالهای bagins خیلی خوب بودن و تقریبا همون سئوالهایی هستن که تو ذهن من هم بود و در ابتدای تاپیک بهش اشاره کردم:

سلام ما به دوستان قدیمی آردا {...} خب هابیت هم دوست داره یکمی در مورد شخصیت ها صحبت بشه. در اون موقع نقش آفرین های اصلی آردا چند نفر بودن؟ و همینطور توضیح مختصری از شخصیت ها؟ چجوری هم دیگه رو پیدا کردین؟ یا بهتر بگم دنیای تالکین شما رو بهم رسوند. قبل از تشکیل گروه ها همگی با این دنیا آشنا بودید؟ اوایل شروع فعالیت هاتون به چیا فکر میکردید؟و خیلی سوال های دیگه که نمیدونم باید پرسیده بشه یا اصلا قابل پرسش هست! ممنون از پاسخ

کار اول با وبلاگهای بانو آرون و رینگیتور شروع شد

سوال اول :

بانو آرون مرد بود یا زن !! :دی

چون این بانو رو اولش می گید آدم خیال می کنه ایشون واقعا بانو بودند آیا این طور هست ؟؟

( قضیه داش آرون خودمون که در بدو ورودمون تو فروم نمی دانستیم ایشون داش هستند نا آبجی :دی )

سوال دوم :

رینگیتور کی بود ؟؟

تو فروم اسم کاربریش چی بود ؟؟

من فکر کنم وبلاگ بانو آرون رو دیده باشم اما ایشون رو نه !!

سوال سوم :

فکر کنم به غیر از مهدی - تولکاس و اله سار یکی دیگه هم عضو تیم مدیریت باشه و ایشون همون جناب کامبیز هستند درسته ؟؟

ایشون به غیر از بازگشایی فروم دیگه فعالیت نکردند !!

راستی Eleesar کیه ؟؟

می گم تولکاس جان از جناب اله سار خبری نداری !!

فروم قبلی حداقل اخر وقت ها یا بعد از ظهر ها سر می زد و یا جواب pm ها رو می داد اما تو این فروم جدید دیگه سر نمی زنه !!

راستی تولکاس تو چه جوری با فروم آردا آشنا شدی ؟؟

مهدی فکر کنم تو کلوپ آشنا شده بود درسته ؟؟

بعدش این قدر فعالیت با ارزش داشت که مدیر شد :دی ( در گوشی به مهدی چند می گیری تا من جانشینت باشم :دی )

اله سار برای اینکه دامین از دست بچه ها خارج نشه،اون رو خرید و خب یه سری مواردی این وسط بود که بگذریم:دی

آیا اله سار از این زمان وارد سایت شدن یعنی 85 ؟و یا از همون 82 همراه آرون بود؟

رینگ الان کجاست آیا به فروم سر میزنه؟

آخرین اخبار از آرون که ژاپنه؟

من این اطلاعاتو از وبلاگهای رینگتور تو یه تاپیک قدیمی پیدا کردم.که این مطلب زیر رو آرون نوشته:

ارش جان لینک درسته احتمالا مشکل از خودته. راستی یادت نره به آرشیو رینگیتور هم سر بزنی و از اوایل شروع به خوندن کنی. البته قسمت عمده مطالب قدیمیشو در یه وبلاگ دیگه دوباره جمع کرده که لینک دومه :

http://b4uno20.persianblog.ir/

http://tolkien.persianblog.ir

قبلا یه سایتی بود به نام یونیک رینگ(حلقه یگانه) این سایت ارتباطی به آردا داره؟ سایت والیمار هم مدتی به صورت فعال وپویا کار می کرد و حتی چندین شماره مجله والیماریون رو هم منتشر کرد سر این سایت دقیقا چی اومد شما اطلاعی از گرداننده های این سایت ها دارید آیا کسی از این افراد در آردا فعالیت میکنه؟

من این اطلاعاتو از وبلاگهای رینگتور تو یه تاپیک قدیمی پیدا کردم.که این مطلب زیر رو آرون نوشته:

ارش جان لینک درسته احتمالا مشکل از خودته. راستی یادت نره به آرشیو رینگیتور هم سر بزنی و از اوایل شروع به خوندن کنی. البته قسمت عمده مطالب قدیمیشو در یه وبلاگ دیگه دوباره جمع کرده که لینک دومه :

http://b4uno20.persianblog.com/

http://tolkien.persianblog.com

لینک ها .ir هستند نه .com

اووه

یعنی شماها"حضورا" همدیگه روملاقات کردین؟ :)

ائرندیل تاپیک بسیارمفیدی زدی :) .

مهدی وتولکاس که مدیرای سایتین لطفا توضیحات بیشتری درباره سایت بدید

ممنون

انتظار ندارید که من به همه این سوالات جواب بدم که! :دی

به لگولاس:

توی تالار بود. توی اون فیلمها یه بخشهایی معلومه

سوالات بگینز در حیطه اطلاعات من نیست. نقش آفرینان رو که میتونید از تاپیکهای قدیمی متوجه بشید: آرون، اله سار، رینگیتور، هالباراد، ققنوس آبی، بورومیر، سائرون کبیر، فارامیر، مالبت پیر، تولکاس و ...

به اصلان:

خب معلومه ،بانو آرون خانم بوده دیگه! رینگیتور هم رینگیتور بوده اگه بعدا اسمش رو عوض کرده خبر ندارم. اسامی رو هم اگه زرنگ باشی از تو همون دوتا خبری که دادم میتونی پیدا کنی! :دی

کامبیز عزیز هم تو تغییرات به اله سار کمک میکردن و تو فروم فعالیتی ندارن.

اله سار هم به دلیل مشغولیتی که داره نمیتونه به سایت سر بزنه.

به ائرندیل:

اله سار از همون اول تو سایت بود

اخبار رینگیتور و آرون رو من ندارم. شاید تولکاس باهاشون در تماس باشه

به Mou:

ت.ت یه مدت ناظر انجمن والیمار بود. آبجی لگی هم اونجا فعالیت میکرد. فکر کنم تار-ایسیلمو هم اونجا بود

به گیلدور:

بله حضوری بود

سوال بپرس تا جواب بدم، البته در حد معقول بپرس که بتونم جواب بدم

دوباره نمیتونین از این همایشها راه بندازین؟تورو خدا!

خب کجاهمدیگرو ملاقات کردین؟ چندنفربودید؟

رضاعلیزاده روهم ملاقات کردید؟

رضایی راست میگه بازم ازاین همایشا راه بندازید :)

اگه بخواین ازاین همایش بذارین کجا میذارین؟

به رضايي:

همايش اينجوري خيلي كار و هماهنگي ميخواد. بعيد ميدونم كه بشه همچين همايشي رو دوباره برگزار كرد

به گيلدور:

پستهاي قبلي رو ميخوندي جواب همه اين سوالات رو ميگرفتي

یونیک رینگ به آردا ارتباطی نداشت.

در مورد سوال بگینز که تا حدی مهدی اسم برد و البته کامل هم نبود( گر چه که بنده اگه میخواستم اسم بدم،نصف این تعداد هم اسم یادم نمیومد:دی)

خب بیشتر مباحث در ابتدا مربوط به سه گانه میشد.حتی تاپیک های اولیه رو ملاخظه بکنید با سوالات خنده دار و عجیبی مثل اینکه گاندالف جادوگره یا نه،هم برخورد میکنید. بعدش کنجکاوی در مورد سیلماریلیون و انتشارش.بحثها تخصصی تر شد و عمق مطالب بالارفت.کلیه بحثهای بی محتوی طی دو مرحله پاکسازی،حدف شد و سایت به یک مکان کاملا تخصصی تغییر چهره داد.

اما رینگ و آرون: من با رینگ خیلی در تماس نبودم( ارتباط چهره به چهره و فیزیکی و یا حتی مجازی خیلی کمی داشته ایم) تا اونجایی که میدونم الان در کانادا( یا امریکاست) و داره به تحصیلش میپردازه وبعیده به ایران برگرده.

آرون نیز در ژاپنه،در حال تحصیل و کار و زندگی.تو این دوسال دو بار تونسته بیاد ایران که یه بار دیدیمش و به خونه رضا علیزاده رفتیم(که خبرش تو سایت هست) دفعه بعد هم متاسفانه وقت نشد ببینمش ولی خب اون هم بعیده که برگرده و متاسفانه آنقدر سرش شلوغه که به سایت هم بعیده سربزنه.

سوال دیگه چی بود؟ آها همایش....خب همایش رسمی بود ...تعداد اعضا رو هم یادم نیست ولی قطعا بالای 150 نفر بود(بچه های قدیم آکادمی فانتزی هم بودن البته) مجری هم حسین شهرابی بود:دی

با تشکر فراوان از Tulkas Astaldo و مهدی (میدونم اینجا جای تشکر نیست ولی مجبورم) فکر کنم بقیه (bagins,gildor,legoolas,agarwean,mou اصلان و....) هم مثل من جواب اکثر سئوالاتشون رو گرفتن چون 2 تا پست مهدی و همینطور 2 پست tulkas اونقدر جامع بود که دیگه جای سئوال نذاشتن.

خواهشا دیگه از دورانهای قدیم زیاد سئوال نپرسین چون این سئوالها هیچ وقت تموم نمیشه و اون چیزایی که باید میدونستیم رو تقریبا فهمیدیم و به قول یکی از دوستان خاطراتی که دفن شدن رو نباید نبش قبر کرد. :)

دوستان دیگه باستان شناسی کافیه. بچسبین به تاریخ معاصر

به رضائی:فکر کنم اون سئوال تو داره جواب میده و یه چیزی شبیه همایش و یا دیدار اعضا تو نمایشگاه و روز 14 اردیبهشت برگزار خواهد شد.

به گروه دوستان تام: این اولین باره که تو نمایشگاه همدیگه رو میبینین؟چون من یه ذره تو تاپیک نمایشگاه گشتم ولی نفهمیدم سال 90 و 89 هم از این قرارها گذاشته بودین یا نه؟

به ائرنديل:

بذار اين تاپيك براي همون تاريخ بمونه. سوال مربوط به اون قرار رو در تاپيك نمايشگاه يا "گردهمايي آردايي" بپرس. هر چند با خوندنش جوابتو ميگيري

می‌شه تاريخ دقيق بازگشايی سايتو بدونم؟ اوّلين آغاز به كار آردا؟

من اطلاع دقیقی ندارم. سایت آردا از ادغام دو سایت تشکیل شده. من حتی نمیدونم که اوایل فقط فروم بوده یا سایت هم بود. اولین خبری که توی سایت(نه فروم) قرار داده شده مربوط به 7 اسفند 1383 میشه. خبر در مورد تولد بازیگر نقش سم هست:

https://arda.ir/2005-02-25/

خبرهای قبل از اون در دسترس نیست. اگه خبر بازگشایی سایت وجود داشت میشد از روی اون تاریخ بازگشایی سایت رو فهمید.

متاسفانه تاریخ دقیق پستهای فروم(به دلیل از بین رفتن سیستم قبلی) مشخص نیست و نمیشه زمان بازگشایی فروم رو فهمید. شاید حافظه تولکاس و اله سار کمک بکنه.

من اطلاع دقیقی ندارم. سایت آردا از ادغام دو سایت تشکیل شده. من حتی نمیدونم که اوایل فقط فروم بوده یا سایت هم بود. اولین خبری که توی سایت(نه فروم) قرار داده شده مربوط به 7 اسفند 1383 میشه. خبر در مورد تولد بازیگر نقش سم هست:

https://arda.ir/2005-02-25/

خبرهای قبل از اون در دسترس نیست. اگه خبر بازگشایی سایت وجود داشت میشد از روی اون تاریخ بازگشایی سایت رو فهمید.

متاسفانه تاریخ دقیق پستهای فروم(به دلیل از بین رفتن سیستم قبلی) مشخص نیست و نمیشه زمان بازگشایی فروم رو فهمید. شاید حافظه تولکاس و اله سار کمک بکنه.

حيف شد! می‌خواستم پيشنهاد جشن تولّد برای سايت يا فروم رو بدم.

خوبه . واقعا چه بهتر که کل علاقه مندان یه جا جمع بشن .

ولی یه چیزی : تو فیس بوک لینک زیاد بدید که بازدید سایت یه کم بالا بره .

مردم کمی تالکین رو میشناسن ...

راستش این سئوال دیشب به ذهنم رسید،قبل از اینکه arven ناظر سایت بشه.

داشتم تاپیکه( گالادریل شلوب بود؟) رو میخوندم که در بین پستها متوجه عصبانیت aragorn بر روی warmaster شدم. و بعدا متوجه شدم که جناب aragorn اون موقع ناظر سایت بودن.

امروز عصر یهو دیدم arven خودمون هم ناظر شده..!

و اما سئوال من :میخواستم در مورد ناظران قبلی و قدیمیه سایت بپرسم از جمله aragorn.و اینکه سالهای فعالیت هر کدوم کی بوده؟

به گندالف:

لغات مناسبی انتخاب نکردید! بازگشایی با تاریخ اولین روز شروع به کار فرق داره! تاریخ بازگشایی( و نه گشایش) رو که تو خبر بازگشایی مجدد تالارهای گفتگو میتونید ببینید.اما در مورد روز اول فعالیت سایت،قبلا میدونستم.الان نه! اون موقع من عضو سایت نبودم!!

به ائارندیل:

در مورد ناظرا هم حرفایی میزنیدا! حتی خودشونم بعیده یادشون باشه! اون موقع ناظر عمومی نداشتیم.هر بخش دست سه تا چهار نفر بود.بعضی افراد هم توی دو سه بخش بودن.مجموعا حدود ده تا ناظر داشت سایت.هالباراد، بورومیر،اله سار،آرون،فک کنم افاضاتی و لگولاس و یکی دوتای دیگه اون موقع ناظر بودن.هر کی تو یه بخش(لطفا نپرسید هر کی تو چه بخشی که درست یادم نیست!)

جناب Earendil شما خودت یه بار اینو می گی:

دوستان دیگه باستان شناسی کافیه. بچسبین به تاریخ معاصر

بعد دوباره پست جدید می ذارید؟

چند وقت پیش می خواستم اینجا یه سوالی بپرسم شما که اینو گفتید ترسیدم پست بذارم! خواهشاً جای بقیه تصمیم نگیرید. اینجا ادمین داره، ناظر داره، خودشون می دونن چه کار کنن.

بله ائارنديل اين حرف رو زد و من ازش خواستم كه اين كار رو نكنه و اين تاپيك رو براي همون تاريخ بذاره. پست بعدي من رو هم بخونيد

جناب Earendil شما خودت یه بار اینو می گی:

بعد دوباره پست جدید می ذارید؟

چند وقت پیش می خواستم اینجا یه سوالی بپرسم شما که اینو گفتید ترسیدم پست بذارم! خواهشاً جای بقیه تصمیم نگیرید. اینجا ادمین داره، ناظر داره، خودشون می دونن چه کار کنن.

بله ائارنديل اين حرف رو زد و من ازش خواستم كه اين كار رو نكنه و اين تاپيك رو براي همون تاريخ بذاره. پست بعدي من رو هم بخونيد

شرمنده.

ولی من خودم این تصمیم رو نگرفتم... بماند...

من خودم بیشتر از همه دوست دارم در مورد گذشته بحث بشه (اگه کسی ناراحت نمیشه) چون این تاپیک ایده خودم بود.

دوست عزیز

hamidrezaghasemi خواهش میکنم سئوالتون رو بپرسین.خیلی خوشحال شدم که از این تاپیک استقبال کردین.و خیلی خیلی ناراحت شدم از این که دلسرد شدین .لطفا ادامه بدین.

راستش منظور من از اون پست تاریخ معاصر علاوه بر اون قضیه..... این بود که میخواستم در مورد مثلا سالهای 88و89 بحث بشه چون بیشتر اعضای فعال کنونی در اون سالها ثبت نام کردن.

به ائارندیل :

88 و 89 رو بپرس. فکر کردم میخوای به اوضاع الان سایت برسی. سوالاتتون میتونه تا قبل از تغییرات جدید(آبان 90) باشه. بعدش میشه وضعیت فعلی که خب همه میدونن.

آره منظورم همونه.

بعدا توی تیتر این تاپیک به این اشاره میکنم که: سوالاتتون میتونه تا قبل از تغییرات جدید(آبان 90) باشه.

یه جورایی هم میخوام اون سئوال و پست در مورد نمایشگاه کتاب که تو این تاپیک شده رو پاک کنیم(اصلا نفهمیدم که چرا اون پست رو تو این تاپیک گذاشتم).ولی سخته چون بعدا بهش جواب داده شده.

تولكاس يا اله‌سار يادشون نيومد كه تاريخ شروع به كار كردن سايت كی بوده؟ من منتظرم؛ چون می‌خوام برنامه‌ی جشن تولّد بريزم!

(فقط اميدوارم تولكاس لشكر راه نندازه پشت سرش بياد دم در خونه‌ی ما! نه كه يه كم خلق و خوش به تولكاس والار رفته! البته تولكاس داستان كه می‌گن خنده‌رو بوده، ولی اين تولكاس ما...! متأسفانه هم كه گير نيه‌نا، خدای صبر و تحمّل افتادم؛ و الّا اگه مايار نسا يا اورومه بودم؛ چی می‌شد! می‌رفت با تولكاس حرف می‌زد تا با ما راه بياد. نه نه نه... اگه خدمت‌گزار مانوه يا واردا بودم...!)

والا تولکاس اینجا هم کم خنده رو نیست.اما این برنامه جشن تولد قبلا هم برگزار شده بود! نمیگیره والا!

منم یادم نیست تاریخ دقیقو.بعیده یادمم بیاد .اله سار هم کلا در دسترس نیست به خاطر مسائل شخصی و من هم نمیخوام که وقتشو بگیرم

والا تولکاس اینجا هم کم خنده رو نیست.اما این برنامه جشن تولد قبلا هم برگزار شده بود! نمیگیره والا!

منم یادم نیست تاریخ دقیقو.بعیده یادمم بیاد .اله سار هم کلا در دسترس نیست به خاطر مسائل شخصی و من هم نمیخوام که وقتشو بگیرم

خنده‌روييت رو كه تو اين پست ديدم! جشن تولّد رو هم كه... چه‌جوری گرفتين وقتی تاريخش يادتون نيست؟! :دی

بياين به كمک هم دوباره برای سايت تولّد بگيريم. خدا كنه اله‌سار از شرّ مشكلاتش خلاص شه و تاريخ دقيق گشايش سايت هم يادش بياد.

به گندالف:

برای آخرین بار تذکر میدم. مطالب یه تاپیک دیگه رو توی تاپیک دیگه نبر!

جواب سوالت هم کاملا مشخصه. اون موقع همه یادشون بوده چون تازه سایت باز شده بود. الان کسی یادش نیست.

این پست رو میزنم تا همه متوجه بشن من از قدیمیهای آردا هستم ... :دی

من صفحات اینترنتی زیادی رو از آردا و بقیه سایتهای مرتبط مثل سیاه بیشه ،حلقه یگانه و آکادمی فانتزی حدودا تو سالهای 85-86-87 دانلود و save کرده بودم که تو این دو ماه اخیر نمیتونستم پیداشون کنم.ولی امروز که به خاطر مشکلات pc مجبور شدم هارد قدیمی رو باز کنم ،اونارو پیدا کردم.

آردایی قدیمی بودن که فقط به پست زدن و چت کردن با اعضا نیست،دیدن سایت و مطالعه مطالبش هم نوعی فعالیت هست... :دی

post-1761-0-79746700-1337715115_thumb.pn

کلی مقاله از اون موقع دارم که نویسندش فکر کنم همین تولکاس خودمونه،مقالاتی درباره بیوگرافی شخصیتها مثل گلادریل و... (خودت بودی تولکاس ؟)

post-1761-0-64337800-1337715209_thumb.pn

بقیه عکسها رو هم اگه استقبال کردین میذارم.وگرنه هیچی... :دی

من واسه سایت در جوانی چندین مطلب ترجمه کردم یا جمع آوری.اصن نمیدونم چی شد! ممکنه بوده باشه.ممکنه هم نه!:دی

من صفحات اینترنتی زیادی رو از آردا و بقیه سایتهای مرتبط مثل سیاه بیشه ،حلقه یگانه و آکادمی فانتزی حدودا تو سالهای 85-86-87 دانلود و save کرده بودم که تو این دو ماه اخیر نمیتونستم پیداشون کنم.ولی امروز که به خاطر مشکلات pc مجبور شدم هارد قدیمی رو باز کنم ،اونارو پیدا کردم.

آردایی قدیمی بودن که فقط به پست زدن و چت کردن با اعضا نیست،دیدن سایت و مطالعه مطالبش هم نوعی فعالیت هست... :دی

کلی مقاله از اون موقع دارم که نویسندش فکر کنم همین تولکاس خودمونه،مقالاتی درباره بیوگرافی شخصیتها مثل گلادریل و... (خودت بودی تولکاس ؟)

خوب بودن. ممنون می‌شم اگه بری تو تاپیک گفتگوی عمومی اعضا (مبحث فروم در اوج خود) بذاری.

خطاب به مدیران: حتّی ماه گشایش آردا رو یادتون نیست؟ مثلاً فروردین؟ تا اگه شد، 15 اون ماه تولّد بگیریم برای سایت.

زمانی که نطفه سایت آردا داشت ایجاد میشد...

نقل قول:

((بالاخره من برگشتم! قضيه نبودنم خيلی طولانيه فقط بدونين بيکار نبودم اين مدت! يه عالم تحقيق و پروژه راجه به تالکين انجام دادم که يکيشون هم کافيه تا آدم رو يه متخصص (و ديوونه31.gif) کنه چه برسه به اينهمه :)

اما هيچکدوم رو تا سايت نياد نميتونين ببينين! سايت www.arda.ir که تقريبا فکر کنم بزرگترين سايت تو خاورميانه باشه که راجع به تالکين ساخته شده! با حدود ۲ گيگ و نيم مطلب و داونلود و گالری و خرت و پرت!

قسمتی از نوشته های خانم سپیده دان اصفهانی(آرون سابق و یکی از بنیانگذاران سایت آردا) به تاریخ جمعه ۱٦ بهمن ،۱۳۸۳))

راستش اینارو از روی کنجکاوی پیدا کردم.

در ادامه:

وبلاگ آرون :حاوی مطالب قدیمی و زیبا ،هر آردایی باید این وبلاگ رو ببینه http://lordoftherings.persianblog.ir/

همچنین وبلاگ خانم سپیده فخری (رینگتور) : http://b4uno20.persianblog.ir/

دوتا عكس از سايت آردا با تم قديمی‌ش كه با توجه به تاريخ‌هايی كه برای تقويم آردا زده‌شده، احتمالاً بايد مال سال‌های 88 و 87 (قبل از تغييرات بزرگ سايت) باشن.

post-1769-0-88686100-1340010469_thumb.pn post-1769-0-94564600-1340010501_thumb.jp

دوتا عكس از سايت آردا با تم قديمی‌ش كه با توجه به تاريخ‌هايی كه برای تقويم آردا زده‌شده، احتمالاً بايد مال سال‌های 88 و 87 (قبل از تغييرات بزرگ سايت) باشن.

توی عکس بالا:

1- مهمانخانه اژدهای سبز چی بوده؟

2-توی فروشگاه فقط کتاب فروش می‌رفته؟

عکس سمت چپی فقط یه ایده بود که عملی نشد.

عکس سمت راست هم مال قبل این تغییراته.یعنی از سال 87 فک کنم تا 90

یه سری عکس از سایت و فروم دوران اول میذارم:

این مال اول آبان 84 ـه:

post-1032-0-90000200-1340285645_thumb.jp

این مال 18 دی 84:

post-1032-0-36177900-1340285694_thumb.jp

4 آبان 85:

post-1032-0-95368400-1340285734_thumb.jp

اینم مربوط به فرومه اما متاسفانه تصاویر پس زمینه وجود نداره و تو کش سیستم نبود. 10 دی 85:

post-1032-0-16720500-1340285758_thumb.jp

آخ که قلب را به درد می آورد این عکسها!

چقدر بوی قدیم میداد این عکسا...من دلم گرفت اینا رو نگاه کردم...یه حس غمی توشون بود

سلام بچه ها! آردا قدیمی تره یا دمنتور!؟

چرا هیچ وقت دوتا مدیر ما به نام های اله سار آنلاین نیستند، بر خلاف مهدی که پنج دقیقه پنج دقیقه آرداست!

چه قدر خوب می‌شه اگه يه كم سايت رو به سمت آردای قديم بكشونين... مثلاً فروشگاه اينترنتی يا تقويم آردا... جاشون واقعاً خاليه. البته آردای قديم هم اشكالاتی داشت؛ مثلاً تم و پس‌زمينه‌ی نداشته‌ش (!) كه مهدی گفت. منظورم اونا نبودن؛ بلكه فروشگاه و تقويم رو می‌گفتم. اينا رو گفتم كه يهويی فردا پس‌فردا نبينيم فروم بدون پس‌زمينه شد!

سلام بچه ها! آردا قدیمی تره یا دمنتور!؟

چرا هیچ وقت دوتا مدیر ما به نام های اله سار آنلاین نیستند، بر خلاف مهدی که پنج دقیقه پنج دقیقه آرداست!

آردا قدیمی تره. تو خود سایت دمنتور نوشته تاسیسش 2004 هست که میشه 1383. تاسیس آردا 1382 هست.

اله سار به دلیل مشغله های شخصی فرصت سر زدن به فروم رو نداره. اون دوتا هم در واقع یه نفر هستن.

چه قدر خوب می‌شه اگه يه كم سايت رو به سمت آردای قديم بكشونين... مثلاً فروشگاه اينترنتی يا تقويم آردا... جاشون واقعاً خاليه. البته آردای قديم هم اشكالاتی داشت؛ مثلاً تم و پس‌زمينه‌ی نداشته‌ش (!) كه مهدی گفت. منظورم اونا نبودن؛ بلكه فروشگاه و تقويم رو می‌گفتم. اينا رو گفتم كه يهويی فردا پس‌فردا نبينيم فروم بدون پس‌زمينه شد!

تقویم رو که الان هم داریم. در واقع این تقویم همون تقویم قدیمیه.

فروشگاه هم دردسر داره. نمیدونم قبلا چه جوری اداره میشد اما فعلا امکانش نیست.

فروم قدیم تم و پس زمینه داشت. این عکس رو من چند روز از روی یک فایل html ذخیره شده در اون زمان گرفتم که به دلیل سیو نشدن کامل صفحه تصاویر پس زمینه در دسترس نبود.

اون موقع آرون ادمین بوده ؟ اگه بوده چرا دیگه نیست ؟!

اون موقع ترجمه ی کتاب تو سایت بوده ؟ قضیه ی رولپلینگ چیه ؟

قدیما وب مستر سایت آرون بوده! در واقع اله سار و سایر دوستان ناظر بودن.

بحث ترجمه کتاب اون موقع نبود.پروژه فرهنگنامه بود که مقداریش ترجمه شد و باقیش هم دوستان دارن در حال حاضر زحمتش رو میکشن.

رول پلیینگ هم یک رول پلیینگ استاندارد نبوده! در واقع یه جور فیکشن نویسی دنباله دار گروهی بود!

پی نوشت: در صورت داشتن غلط املایی عذر خواهی میکنم! به علت اسپاسم عضلات کمر توی تخت افتادم و دارم بدون دیدن کیبورد یا حتی صفحه(به علت سوی کم چشمان!) تایپ میکنم!

یا ارو! بعد از مدت ها درست در اوج بیزی بودن اومدم آردا رو چک کردم و گرفتار شدم! از دیروز هرجا تونستم نشستم پست ها رو خوندم! اگه کار پیدا نکنم خونش می افته گردن همه شماها :ymapplause:(

خب, اول از همه بچه ها واسه توضیحاشون تشکر ویژه دارم, کلی هم ذوق مرگ شدم که ما قدیمی های آردا چقدر محبوب شدیم و مثل قهرمانان اسطوره ای ازمون صحبت می شه! :دی مطمئنم اله سار و رینگی هم اگه بیان همین حس رو می کنن

توضیح تاریخ آردا خیلی طولانیه. یه چیزهایی هم هست که اشتباه جا افتاده و باید اونها رو هم بگم. سعی می کنم تا جایی که میشه تو یه پست خلاصه کنم. بعد هم اینو بگم که من مدت هاس به فارسی پست ندادم به اون صورت, لحن نگارشیم اگه یه جوری بود ببخشید :دی

همه چی از وبلاگ های ماها شروع شد. من اوایل یعنی سال 80, که هنوز لوتر رو نخونده بودم, هری پاتریست بودم و دومین وبلاگ فارسی رو در این زمینه زدم -لینک اینجاس, با اینکه تم و عنوان سایت عوض شده ولی اگه برگردین به آرشیو متوجه میشین.

با اینکه همزمان وبلاگ ارباب حلقه هامو هم سال 80 زدم ولی از اونجا که تو هری پاتریست بیشتر فعال بودم از همین جا بود که کم کم با آدمای دیگه ای مثل خودم آشنا شدم که خیلی هاشون الان اینجا هم هستن و بهترین دوستام شدن. اوایل سال 82 بود که یه بار پستی در مورد تالکین تو وبلاگ هری پاتر دادم و از اونجا که من همیشه تو وبلاگم به عنوان یه جادوگر صحبت می کردم تالکین رو از جادوگران باستانی ای نامیدم که تاریخ گذشته ما رو همه رو به صورت کتاب در آورده.

رینگیتور اومد و کلی گله کرد چون اول فکر کرد قصد مسخره کردن دارم و بالاخره اینطوری با رینگیتور آشنا شدم, تنها کسی که عین خودم شیفته تالکین بود نه فقط فیلم هاش... و جالبتر که اسممون هم یکی بود!

من اون روزها سایت ناروگ (به نشانه حفره های فراوان رود ناروگ که سرزمین نارگوتروند رو ساختن) رو طراحی کرده بودم چون دلم میخواست همه دوست داران تالکین رو یه جا بیارم و هم اینکه یه سایت درست حسابی و نه فقط یه فروم, بسازم که در خور تالکین باشه...

بعد با رینگیتور دیدیم جفتمون کلی مطالب ترجمه شده و نشده از تالکین داریم و اطلاعات فراوان که میتونن یه سایت رو تامین کنن و بهتره با هم کار کنیم. اما نه من حاضر بودم از سایت ناروگ دست بگشم, نه رینگیتور به سمت ناروگ می اومد چون آقای علیزاده هم از یه سمتی پیشنهاد زدن یه سایت جدید رو داده بود.

آخر من رو ناروگ کار کردم و رینگیتور هم رفت سایت حلقه رو ساختن که خیلی سایت خوشگل و با کلاسی هم بود. اما یه هفته نکشید هردومون بستیمشون و با اندرز آقای علیزاده که "تالکین اینجور نفاق و جدایی ها رو نمیخواست" تصمیم گرفتیم یه سایتش کنیم.

آقای علیزاده و شرکت سگال هم تصمیم به پشتیبانی ما گرفتن.

طرح اولیه سایت و فروم رو که من طراحی کردم این شد:

post-14-0-74946000-1345745869_thumb.jpg post-14-0-68137600-1345745980_thumb.png post-14-0-94193600-1345746880_thumb.png

اگه تو عکس های بقیه دیده باشین یه چیزهایی مثل رهگذر و رهنما و رهبان و اینا هم حتما دیدین. این سیستم جالبی بود که ما ابدا کرده بودیم مثلا تازه وارد ها رهگذر آردا بودن و با توجه به فعالیت و همکاریشون کم کم ارتقا پیدا می کردن به رهنما و غیره, و در اون صورت به بخش هایی از سایت مثل دانلود مقاله های مهمتر سایت و موسیقی های کمیاب تالکینی دسترسی پیدا می کردن. اینطوری از اونجایی که با تلاش و زحمت خودشون این دسترسی رو پیدا کرده بودن, اون ها رو جایی کپی نمی کردن و به این ترتیب اطلاعات سایت هم حفظ میشد.

بالاترین درجه هم رهبان بود که فقط من و رینگیتور و اله سار و منداس داشتیم فکر کنم...

اون موقع من بودم و رینگیتور و منداس -بهروز- که برنامه نویس سایت بود و خدای برنامه نویسی.

طراحی گرافیکی آردا و بخش های مختلف رو من انجام دادم و بهروز سرهم بندی کرد-چقدر منداس خوبی بود خدایش من هر ایده غیرممکنی هم داشتم یا زور می گفتم همه رو ممکن می کرد:دی-

و رینگیتور همه جا کارو توسعه داد و کیفیت ها بهتر شد و هرچی ترجمه ها و مقاله ها از خودم و رینگیتور بود به همراه یارانی که یکی یکی به ما پیوستن و به درخواستمون قسمت هایی رو که می گفتم رو لطف می کردن و ترجمه می کردن, آردا کم کم شکل گرفت.

post-14-0-43433300-1345745984_thumb.pngبخشی از نقشه قابل چاپ آردا به همراه لوگوی سایت به طراحی خودم و ادیت و مرتب سازی توسط خواهر رینگیتور

هم سایت آردا هم تالارهای شورای سایت همزمان با هم اومدن.

اله سار هم تو همون دوران جنگ ناروگ و حلقه از یه وبلاگ دیگه تالکینی پیداش شد! البته اون روزها خیلی مرموز بود و هیچ چیز از خودش لو نمیداد :دی

وای که چقدر طراحی می کردم برای سایت. حتی واسه هر اتفاق تالکینی, بنر وسط سایت -زیر بنر بالایی- عوض می شد. مثلا این بنر رو برای سالگرد فوت تالکین زده بودم... post-14-0-62441200-1345746001_thumb.png

یادش کلی بخیر...

تاریخ دقیق بازگشایی رو از اونجا که من هم بک آپ سایت رو ندارم نمیدونم -سایت بعدها بک آپش گم شد -شما بخونین هک شد :دی- و بخش عظیمی از مطالب اولیه به فنا رفت- اما حدود اواخر 82 یا اوایل 83 باید باشه.

یه زمانی من وقتی تو اینترنت درباره تالکین و کتاباش جستجو میکردم اول فکر کنم به این سایت میومدم ولی بعده یه مدت یه سایت ایجادشده بود به نام سیاه بیشه که به اون سایت راهنمایی میشدیم،قضیه اون چیه.لطفا با قید تاریخ

سایت حلقه یگانه همه مربوط به همین قضیه هک هستن... درست یادم باشه مدیرشون یه نفر بود که مثل ملکور دچار نفرت ابدی از آردا... و اکثر مطالب ما دزدیده شد و اونجا رفت

و هرگز آردا به شکل اولیه خودش باز نگشت!

اینجا به بعد اکثر اطلاعات رو آقای مهدی و تولکاس گفتن. ولی در مورد

به نظرم حسرت انگیز ترین بخش کل تاریخ آردا واسه ما تازه واردا اون همایشه هستش

خبر خوب واستون اینه که گشتم یه چیزایی از همایش پیدا کردم! این مقاله در مورد همایش به زبان یکی از دوستان خوب آرداییه که تقریبا کل همایش رو میگه!

post-14-0-63836700-1345746506_thumb.pngpost-14-0-33989700-1345746508_thumb.png

یه کم از عکسا هم اینجاس.

post-14-0-82676800-1345745991_thumb.pngpost-14-0-17487600-1345745999_thumb.png

وقت کنم عکسهای دیگه رو هم میزارم.

سوال اول :

بانو آرون مرد بود یا زن !! :دی

چون این بانو رو اولش می گید آدم خیال می کنه ایشون واقعا بانو بودند آیا این طور هست ؟؟

اختیار دارین, اگه یه پسر رو حتی تو رول پلینگ بانو صدا بزنن فکر می کنی خوشش بیاد؟ :دی

رینگ الان کجاست آیا به فروم سر میزنه؟

آخرین اخبار از آرون که ژاپنه؟

اما رینگ و آرون: من با رینگ خیلی در تماس نبودم( ارتباط چهره به چهره و فیزیکی و یا حتی مجازی خیلی کمی داشته ایم) تا اونجایی که میدونم الان در کانادا( یا امریکاست) و داره به تحصیلش میپردازه وبعیده به ایران برگرده.

سوال دیگه چی بود؟ آها همایش....خب همایش رسمی بود ...تعداد اعضا رو هم یادم نیست ولی قطعا بالای 150 نفر بود(بچه های قدیم آکادمی فانتزی هم بودن البته) مجری هم حسین شهرابی بود:دی

رینگی الان اتریش هستش.

بعد هم من قول می دم دفعه بعد اومدم ببینمتون! گرچه ترجیح میدم وسوسه تون کنم همتون پاشین بیاین اینجا مهمون من :دی

همایش هم درسته, بالای 150 نفر بود آخه من 150 تا چوب الف آردایی درست کرده بودم ولی حتی یه دونه هم برام نموند! البته بماند که آقایونی مثل شما و هالباراد جان چهار تا چهار تا برمیداشتین :دی:دی:دی

این طراحی که گذاشتی مال بعد از به فنا رفتن سایته که حدود سال 86 میشه. post-14-0-96254500-1345747261_thumb.png

اما هیچوقت نشد که عین خودش درست کنیم. چون دیگه منداس هم رفت از آردا و برنامه نویسی نداشتیم که مثل منداس بیشه همه رو از اول بنویسه.

مقاله ها فقط تولکاس نبودن. اکثر کسانی که اون دوران ادمین شدن لطف کرده کمک کردن و برای پربار تر شدن آردا بیوگرافی ها رو ترجمه کردن -فکر کنم با تولکاس 5-6 نفری می شدن.

البته مقاله های زندگی تالکین و کتاب ها و فیلم ها و کاراکتر ها و زبان الفی و چندتا از داستان ها تو صفحه اول کار منه :دیـــــــی

زمانی که نطفه سایت آردا داشت ایجاد میشد...

نقل قول:

((بالاخره من برگشتم! قضيه نبودنم خيلی طولانيه فقط بدونين بيکار نبودم اين مدت! يه عالم تحقيق و پروژه راجه به تالکين انجام دادم که يکيشون هم کافيه تا آدم رو يه متخصص (و ديوونه31.gif) کنه چه برسه به اينهمه

اما هيچکدوم رو تا سايت نياد نميتونين ببينين! ايت www.arda.ir که تقريبا فکر کنم بزرگترين سايت تو خاورميانه باشه که راجع به تالکين ساخته شده! با حدود ۲ گيگ و نيم مطلب و داونلود و گالری و خرت و پرت!

قسمتی از نوشته های خانم سپیده دان اصفهانی(آرون سابق و یکی از بنیانگذاران سایت آردا) به تاریخ جمعه ۱٦ بهمن ،۱۳۸۳))

راستش اینارو از روی کنجکاوی پیدا کردم.

در ادامه:

وبلاگ آرون :حاوی مطالب قدیمی و زیبا ،هر آردایی باید این وبلاگ رو ببینه http://lordoftherings.persianblog.ir/

همچنین وبلاگ خانم سپیده فخری (رینگتور) : http://b4uno20.persianblog.ir/

آاا یادش بخیر.

آره همش درسته

فقط یه خواهش, من و رینگی رو به اسم اصلیمون صدا نزن! من که یجوریم میشه! من چه اینجا چه بین دوستان همیشه آرون بودم و می مونم! مرسی

.

ویرایش: ببخشید دوستان من یه اشتباه کردم که اسم سایت سیاه بیشه رو با یه سایت دیگه اشتباه گرفتم. ایشون از دوستان آردا هستن و به اون قضیه شوم ربطی ندارن. امیدوارم منو ببخشید.

با سلام

آرون جان چقدر پیچیده بوده این روند ساخت آردا.( قبلآ نگفته بودین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟)

منم تقریبا اوایل ساخت آردا عضو سایت شدم و قبل از اون به وبلاگتون سر می زدم.

ولی چیزی که تو سایت قدیمی دوست داشتم یکی طرح سایت بود ویکی این سطح دسترسیها مثل رهگذر که 100 پست اول آهن بود . بعد از اون نقره و طلا که فکر کنم رهنما میشد و بعد از اون که رهبان باشه (اصلا کسی نمیشد برسه:دی )میتریل بود.

یادش بخیرررررررررررر

آخ آخ آخ...

یک تصویر از فروم قبلی و ساده خودمون پیدا کردم. :Ring:

مال موقعی بود که تولکاس مدیر شده بود خواستیم بهش تبریک بگیم.

دقت کنید حاضر بودن رو در همون قسمت آواتار نشون میداد...

عجب جنگی شده بود تو تاپیکت مهدی...یادش بخیر {البته من همچنان جوابامو نگرفتم!! :دی}

عکس از الوه:

post-1262-0-20631000-1371038009_thumb.jp

به تور !

خب اون زماني كه شاهين أدمين شد رو يادم نيست اما فروم قديمي رو خيلي خوب يادم مياد :دي

فروم جالبي بود يادم مياد زماني كه قالب فروم عوض شده بود إحساس غريبي مي كردم :دي

اون موقع كه أومدم همتون رفتيد !!

فقط تورين تورامبار ( ت.ت) تو فروم بود يادم مياد بيش ترين كاربران آنلاين اون موقع ١١ نفر بود تا اين كه قالب رو عوض كردن :دي

پ.ن :

جوابت رو خوب گرفتي تو اون تاپيك :دي

الف ها ترسو هستند اگه قبول نداري شمشيرم رو خوب تيز كردم ( أسمايل أصلان شمشير از غلاف بيرون مي كشد و گوشه از درخشش رو به تور نشأن مي دهد)

موقعی که فروم اوایل سال 91 سیستمش به ipb تغییر کرد من یادمه به خاطر تب و تاب کنکور خیلی کم سر میزدم تو سایت. عدد روی نامه رو میدیدم و میدونستم اون پخه اما عدد کناریش که هی میرفت بالا، 100 ، 200 ، 300 و... رو نمیدونستم چیه! :دی

هرچی هم تو سایت دنبال نظرسنجی جدید میگشتم نبود که نبود...نگو منتقل شده بود به فروم. اون اول که ما عضو شدیم یادمه نظر سنجی "بهترین دوستی سرزمین میانه" بود...یادش بخیر...حالا من بیشتر شاید تو تاپیک یادگاریت توضیح دادم.

ج.پ.ن:

یه اخطار بدم که ادامه بدی وای به حالت! :دی

تو تاپیک خودش...

شمشیر سیاه در مقابل ما به غلاف شد...شما شمشیرت رو بذار برای خودت! :دی

اره اون موقع به خاطر كنكور كه الوه هم كلا تعطيل بود !!

منظورت كامنت ها بود :دي

من اون موقع نمي دونستم چه جوري بايد كامنت بدم :دي

يادم مياد آرون شكايت مي كرد كه چرا أصلان اين جوري نمايه به روز مي كنه !!

ج.ج. پ.ن :

الان آدامه دادم مي خواي چي كار كني ؟؟ :دي

هه اون شمشير سياه بود ( هر چند مي دونم برا چي غلاف شد ) اما اين شمشير اصلانه انگار أصلان رو نشناختي ( كلا اين الف ها هر وقت كم بيارن مثل فين گول فين ادعا تو خالي مي كنند :دي إشاره به رفتن ايشون به مصاف ملكور بزرگ )

تصویری از صفحه اصلی وبگاه آردا در تاریخ:

یکشنبه اول آبان ماه 1384 مصادف با 23 اکتبر ساعت 19:28

post-1262-0-06907900-1379421609_thumb.jp

اگر شما در سال های 86 به آدرس آردا مراجعه می کردید به این صفحه بر میخوردید:

post-1262-0-83223300-1379422029_thumb.jp

البته از اواخر 86 و اوایل 87 که دیگه همین صفحه هم نبود... (مراجه کنید به پست های قبلی که چی شده بود!)

اما در سال 87 سایت و فروم بازگشایی میشه (با توضیحات و تصاویری که در صفحات قبل هست)

و در تاریخ دوشنبه 30 آبان 90 سیستم جدید فروم و سایت افتتاح میشه:

post-1262-0-78270400-1379422609_thumb.jp

واقعا دلم گرفت وقتی سرگذشت آردا رو خوندم.واقعا چه قدر برای این که سایت به این شکل در بیاد زحمت کشیده شده.اگه بخوام بهترین تاپیک رو تو سایت انتخاب کنم این تاپیک رو انتخاب میکردم.واقعا باید یه تشکر حسابی از مدیران سایت کرد.دستتون درد نکنه.امیدوارم خستگی این چند سال کار از تنتون دربیاد.انشاالله همتون سلامت باشید.

منم اولین بارمه عضو این سایت می شم متاسفانه چیزی درمورد تاسیس سایت نمی دونم

ولی یک سایت دیدم نوشته بود والیمار جریان اون چیه؟

سلام

جناب هاسگریت (اگه درست نوشته باشم)

سایت والیمار در واقع یه جورایی برادر دوقلوی سایت آردا بود .یعنی در مورد تالکین بود.البته این سایت بعد ها فکر کنم سال 88 افتتاح شده بود.من توی سایت والیمار هم عضو بودم.زمانی که شور وحال جوانی هنوز تو وجودم موج می زد.اما نمی دونم بعد ها چی شد که سایت کلا نابود شد .با این حال دانشنامه والیمار هنوز فعاله و آپدیت میشه .در مورد فروم والیمار هم باید بگم که مطالب کمتری نسبت به اردا داشت .ولی با این حال باز هم مفید بود. در مورد بخش دانلود سایت هم باید بگم که اونجا هم مشابه سایت اردا موسیقی های ارباب حلقه ها رو داشت منتها تنها نسخه های معمولیش رو. یه ابتکار جالب هم که سایت والیمار داشت .راه اندازی نشریه والیماریلیون بود که فکر کنم فقط سه شماره ازش در اومد.به نظرم اگه اون بخش هاردم رو پاک نکرده باشم اون سه شماره رو شاید هنوز دارم.

موفق باشید

الندیل پادشاه انسان ها

سلام

من از مدیران و کاربرانی که توی سایتهای تالکینی از جمله والیمار و سیاه بیشه -که الآن فعال نیسن- فعالیت داشتن یا مطلع هستن درخواست دارم که راجع به اونها هم اطلاعاتی رو اینجا قرار بدن.آخه من اون موقع ها نت نداشتم و تالکین رو نمیشناختم.

ممنون

از تمام کسانی که که زحمت کشیدن تا سایت وزین اردا به حیاتش ادامه بده واقعا ممنون و سپاسگزارم

:-) با خوندن این متون بسیار متاثر شدم :-)

از تمام افرادی که این سایت را برای کاربرانش محیطی آرام و امن ایجاد کردند بسیار قدر دانم.

تمام تلاش های شما برای پایدار نگه داشتن این سایت برای من و تمامی اعضا قابل تقدیره .

دس مریضاد بانو آرون

خیلی زیبا تاریخ سایتو شرح دادی :-) واقعا آورین آورین

بسیار متاثر شدیم

درود و مرحبا به همه هوادارای عمو جان رونالد .

اونموقع که آردا تاسیس شده بود بنده تو خط هری پاتر بودم و بعدشم به واسطه سینمایی لوتر با عمو جان تالکین آشنا شدم .

واقعا بابت سرپا نیگه داشتن سایت آورین :-)

منم اون اویل که سایت اردا تازه شکل گرفته بود عضو شدم ولی فعالیتم محدود به خوندن پست ها و استفاده از مطالب سایت بود دقیقا شکل و شمایل و تم رو هم یادم میاد ساده در عین حال زیبا

فقط چیزی که نمیدونم تاریخ عضویت برای مدیران 7 دی یا 8 دی میشه ولی برا من شده 18 دی ؟!

لوگوی سایت سیاه بیشه که خیلی وقته منقرض شده.

این عکس رو سال 87، save کرده بودم.

post-1761-0-25126800-1395771996_thumb.jp

خبرهای قدیمی از فیلم هابیت

post-1761-0-61192600-1395774535_thumb.pn

سرزمین آب ،یکی از وبلاگ های قدیمی طرفداران تالکین که سالهاست از دسترس خارج شده.(اگه ماله یکی از بچه های آردا بود بیاد توضیح بده)

post-1761-0-51539700-1395774852_thumb.pn

نمونه ای از بحث های تالکینی که در سایت قدیم طرفداران درن شان صورت می گرفت.این سایت هم از دسترس خارج شده.

post-1761-0-42727600-1395776135_thumb.pn post-1761-0-69484000-1395776153_thumb.pn

کارشری ویل.وبلاگی در مورد آثار فانتزی که مطالب تالکینی هم میگذاشت.

post-1761-0-47204200-1395776323_thumb.pn

اینم یک صفحه از آردای تقریبا قدیم که البته اون آب و تاب صفحه های قدیمی آردا که دوستان گذاشتن رو نداره

post-1761-0-28186400-1395776394_thumb.pn

با سلام خدمت دوستان عزیز

همونطوری که درپست قبلیم توی این تاپیک گفته بودم.

https://arda.ir/forum...indpost&p=42402

سایت والیمار در برهه ای از زمانه خودش اقدام به انتشار نشریه اینترنتی والیماریلیون کرد که فکر می کنم تنها سه شماره ازش در اومد.

* می خوام این سه شماره رو به عنوان هدایای نوروزی اینجانب الندیل پادشاه انسان ها برای دوستان عزیز آرداییم در اینجا قرار بدم تا استفاده کنند.

@};- @};- :D :x @};- :-*

و اینهم هدیه نوروزی من به دوستان آردایی :

valimarion (1).pdf

Valimarion(2).pdf

Valimarion(3) .pdf

دوستان احیاناً کسی تصویر لوگوی وبلاگ سابق آرون که درواقع توصیف بسیار زیبایی از آینولینداله بود رو داره؟

این همون پست معروف وبلاگ بانو آرونه که جرقه ی ایجاد آردای دوست داشتنی ما شد .

http://harrypotteris...log.ir/post/70/

جا داره تشکر کنم از بانو آرون و بانو رینگتور و تمام عزیزانی که الان در بین ما نیستند و همین طور مسئولین فعلی سایت که واقعا برای در اوج نگه داشتن آردا تلاش میکنند .

قدر آردامونو بدونیم :((

سلام بانو این وبلاگ از کجا پیدا کردی؟؟؟؟ جدیدا فعال شده یا اینکه... ؟؟؟؟

سلام

نه همون وبلاگ قدیمه ...آدرسش تو همین تاپیک بود ...

خب دوستان با توجه به این که من به نوعی از کاربران نسل دوم آردا به شمار میام و تا حالا دو دوران رو از آردا دیدم سعی می کنم یه مقدار از تاریخچه ش رو از زبان خودم توضیح بدم. توی تک تک جملاتش احساسات و خاطرات اون روز های من نهفته ست برای همین رغبت پست کردن و اشتراک گذاریش با شما در من پدیدار شد. امیدوارم در راستای موضوع تاپیک بتونه مقداری موثر باشه.

بین اولین پست من تا الآن حدود سه سال گذشته و توی این سه سال از آردا و اعضاش چیزای خیلی زیادی یاد گرفتم، دوستان بسیار خوبی پیدا کردم و اوقات بسیار خوبی رو سپری کردم. اون موقع ها (سال 89 و 90) آردا خیلی کم پست می خورد. شاید هفته ای یکی یا دو هفته یا سه هفته یکی. گاهی مهدی یا آرون میومدن به سوالام جواب می دادن. خوب یادمه فروم کم کم با عضویت گندالف سفید فعال تر شد. بعدها تام بامبادیل هم که عضو شد موجی دیگه توی فروم راه افتاد. بعدها بیشتر پست ها توی تاپیک والپیپرهای دنیای تالکین می خورد

https://arda.ir/forum/index.php?showtopic=1039. البته تضاد عزیز هم که اومدن سایت هم فعال تر شد و هم پربارتر. من بیشتر به انجمن سینمای تالکین سر می زدم و اولین پستها و تاپیک هام رو هم همون جا زدم. حالا بیشتر به علت این که با فیلم ها به این جا اومده بودم و اطلاعات کمی داشتم اونم عمدتا از طریق مطالب جسته و گریخته اینترنت. از وبلاگ بانو آرون و بانو رینگیتور بگیر تا ویکی پدیا. همون موقع ها بود که زندگی نامه آراگورن رو خوندم و عاشقش شدم. و البته کم تر از یه ماه بعد هابیت رو از آدینه بوک گرفتم. کم کم مجموعه م رو گسترش دادم و لوتر و سیلم رو هم گرفتم. الآن مجموعه کامل آثار استاد با ترجمه آقای علیزاده رو دارم. قبلش ترهاش آثار استاد رو به لاتین می خوندم چون نمی تونستم ترجمه هاش رو پیدا کنم.کنار بخاری می نشستم و با انگلیسی دست و پا شکسته م سعی می کردم که معنی جملات رو بدونم. چه دوران خوبی بود برام. دنبال فیلم ها و پشت صحنه هاش هم بودم. فیلم رو از فروشگاه اینترنتی ایران جوین خریدم. البته خیلی قبل تر از آشناییم با آردا و حین جست و جو کردن پشته صحنه هاش به آردا اومدم. اونم با این تاپیک تور عزیز که در واقع مسبب آشنایی من با آردا بودن https://arda.ir/forum/index.php?showtopic=945. استاد رو قبل تر ها هم می شناختم. البته اون موقع تور توی غیبت بود! آذر براش پخ دادم ماه ها بعد بهم جواب داد. من به مهدی پیغام دادم که چرا سر نمی زنه و مهدی گفتش که عادتش همینه و یه دفعه میاد آردا خیلی فعال می شه و یه دفعه غیبش می زنه! به هر حال من توی همین مدت فهمیدم که مهدی یک کاربر معمولی نیست و بلکه مدیر سایته:دی راستش اولش فکر می کردم که همینجوری فعالترین کاربر آرداست! (آخه تازه نت اومده بود به خونه مون و من تا حالا با محیط مجازی آشنا نبودم و معنی آدمین رو نمی دونستم. به هر حال مهدی در حق من پدری کرده و باعث پایدار شدن سایت شده.) احتمالا آردا دومین سایتی بود که من توش عضو شدم. قبلش توی چن تا وبلاگ هم عضو شده بودم که شرح کامل عضویتم رو این جا توضیح دادم https://arda.ir/forum/index.php?showtopic=1354&view=findpost&p=27648. و یکی دیگه از اولین پست هام توی آردا: https://arda.ir/forum/index.php?showtopic=797&view=findpost&p=16943. اولین پستم رو نمی تونم پیدا کنم. اما محتواش این بود که می خواستم یه پیغام خصوصی بفرستم اما نمی تونستم. بنابراین مشکلم رو پست کردم و مهدی اومد جواب داد. تا حالا دوبار آواتارم رو عوش کردم: https://arda.ir/forum/index.php?app=members&module=profile&section=status&type=single&status_id=6647 و البته امضام رو بارها تغییر دادم. البته یکی از کاربران بسیار خوب و عزیز سایت هم آقا محمد یا پی جک هستن که اولین کسی بودن که من صداشون رو شنیدم. مونت آو سائورون و بگینز هم از کاربران اون موقع ها هستن که افتخار آشنایی باهاشون رو داشتم. پس از مدتی سایت برای چند روز از دسترس خارج شد به علت تغییرات و وقتی که دوباره باز شد دیدم که پوسته ش عوض شده. اول پوسته ش خیلی زشت بود، بعد شد اینی که الآن می بینین. برای یه مدتی یه دفعه سایت بسیار شلوغ شده ش. توی این تاپیک: https://arda.ir/forum/index.php?showtopic=1071 و اله سار عزیز همون جا به پست من جواب دادن و اولین امتیازم در واقع بر می گرده به این پست در این تاپیک: https://arda.ir/forum/index.php?showtopic=1071&view=findpost&p=17416. پست های من ظرف مدت کوتاهی دو رقمی و سه رقمی شدن. اونم به واسطه بحث های شورای خردمندان. مهدی و آرون با حوصله زیاد میومدن و بهم جواب می دادن. جوی بسیار دوست داشتنی بود. موج بعدی شلوغ شدن آردا اکران هابیت بود! و زیر نویس خوبی که آردا بیرون داد خیل دوست داران رو به آردا جذب کرد.

خب سخنم رو کوتاه می کنم. به هر حال بعدها من که رفتم دانشگاه مثله سابق فرصت اومدن به آردا رو نداشتم و عمدتا تعطیلات تابستان که نت هم نداشتم اعضای بسیاری اومدن آردا. با بیشترشون ماه ها بعد توی فروم برخورد می کردم. مثله امین عزیز، حمید عزیز، بانو شیرین عزیز و الوه و غیره. (وب یا تئودن، نوبل لرد، راداگاست قهوه ای، وانا، ... )

الآن حدود سه سال از اون روزها می گذره و خدا رو شکر که سایت بسیار فعال تر و پر بار تر شده. امیدوارم همه دوستانمون قدر سایت دوست داشتنی مون رو بدونن.

پایدار باشین

اون موقع ها (سال 89 و 90) آردا خیلی کم پست می خورد. شاید هفته ای یکی یا دو هفته یا سه هفته یکی.

این یه مورد اشکال داره. اتفاقا سال 89 و همینطور 88 از سالهایی بود . که آردا خیلی فعال بود. بسیاری از دوستانی که الان به عنوان ناظر فعالیت می کنند.توی این بازه زمانی عضو سایت شدند کاربرایی مثل آرون (پسر), تور , اسلان ,نریچ ,لگولاس گرین لیف یا همون آبجی لگی خودمون و ..... .

اتفاقا فضای سال های 88 و89 دقیقا یادمه بحث های جنجالی زیادی میشد.شاید دوستان جدید در جریان نباشند.اما در اون سال ها یکی از تاپیک هایی که بیشترین جنجال روش بود تاپیک : https://arda.ir/forum/index.php?showtopic=583 اشتباه بزرگ تالکین بود. که بیشترین مجادله وبحث رو با جناب ملکور کردیم که آخرش هم ایشون قهر کرد ورفت.

بعد از اون تاپیک :آیا فیلم هابیت ساخته خواهد شد؟؟؟؟ بیشترین بحث ها رو به خودش اختصاص داده بود . پست هایی این تاپیک یادگاری از فعالیت های من و دوستان بسیار عزیزی هست که بعضی هاشون الان بین ما نیستند . از جمله الروس عزیز و الیاس .

یکی از کسانی که سوالات جنجای در فروم مطرح می کرد کاربر ناظر آرون هست که تقریبا معاصر با من در سایت عضو شدند. عجب سوالاتی هم می کردیم. اشکالات فیلم ارباب حلقه ها و... . کاربر ناظر تور هم با ایجاد تاپیک نقد وبررسی ارباب حلقه ها وهمینطور چند تاپیک جذاب دیگر باعث پر بار شدن مباحث فروم وسایت شدند. بعدها تقریا از اوائل سال 90 بنده تقریبا یه دو سالی نبودم توی سایت به دلیل مشکلات مختلف شخصی که برام پیش اومد. و دیگه حساب و آمار سایت آردا از دستم خارج شد و ...... .

بسیاری از دوستانی که الان از اعضای فعال و همیشگی سایت آردا هستند . بعد از این تاریخ ها عضو شدند. که بنده سعادت و افتخار آشنایی با خیلیاشون رو نداشتم.

با تشکر

حرفتون درسته الندیل جان. من آخرای 89 با آردا آشنا شذم اما ماه ها بعد و توی 90 عضو آردا شدم. به نظرم اون موقع ها جو فروم سوت و کور بود.

آقا یه حرف رو دلم مونده:

درسته اولای عضویتم فروم خلوت بود اما سوالات بیشتر تالکینی بودن. آدم احساس می کرد بیشتر متخصص شده در باب رشته افسانه تالکین. امیدوارم دوباره اون روزها تکرار بشن.

مسعود جان فرمایشت صحیحه ولی باید در کنار اون باید هرچیزی رو با ظرف زمانش سنجید

واقعا در اوایل تاسیس آردا وفور موضوع بود، این سیر همین طور ادامه داشت ولی از زمان عضویتم راستش به نظر به بحران کمبود(و نه نبود ) موضوع رسیدیم

نمیگم موضوع نیست ولی مثل اون زمان نیست که هر کلید واژه یا نام شخصیت یا واقعه یا نبرد میتونست عنوان یک تاپیک باشه ولی الان بحثای اولیه و اساسی انجام شده و تاپیک ها به سمت مباحث تحلیلی و جزئی رفته

جدای از این ماهیت سایت آردا سایتی با تاکید بر فانتزی و بسیار تخصصیه همینکه تا الان این چراغ روشنه باید خوشحال بود چون بسیاری از سایت ها نظیر آردا بخاطر کمبود موضوع و تازگی به محاق رفتند ولی به نظرم بخاطر همت و عشق کاربران در آردا این واقعه رخ نداده .درسته که میتونیم خیلی از بحث های شورای خردمندان رو احیا کنیم ولی باید قبول کنیم اون دوران دیگه تقریبا غیر قابل بازگشته و مسیر کنونی آردا میتونه از طریق دانشنامه ،ماهنامه و پادکست پیموده بشه

امین جان حرف شما صحیحه، خیلی از مطالب بحث شدن اما هنوز خیلی خیلی جا داریم. هنوز انقدر مطلب ترجمه نشده از تالکین وجود داره که هر کدوم که ترجمه بشه میتونه صدها بحث جدید ایجاد بکنه. به نظرم اگه دوستان سراغ آثار ترجمه نشده تالکین برن خیلی مطلب هست.

راستش سطح انگلیسی من متوسطه پس باید چشم انتظار دوستانی مثل شما باشیم که مسلط تر هستند :دی

و در صورت ترجمه مباحثی مثل نظیر فینرود و آندرت میشه بحث های جالبی رو راه انداخت

با حرفاتون موافقم البته بحث من بر سر این بود که خیلی دنبال مسائل نوستالژیک نباشیم هنوز خیلی کارها برای انجام دادن هست

آرشیو موجود از سایت و فروم :

سال 2006:

http://web.archive.org/web/20060108110922/http://www.arda.ir/

http://web.archive.org/web/20060721052658/http://www.arda.ir/frame.php?content=52

سال 2012:

http://web.archive.org/web/20120704170442/https://arda.ir/

http://web.archive.org/web/20120130222241/http://v3.arda.ir/

http://web.archive.org/web/20120211111240/http://forum.arda.ir/

http://web.archive.org/web/20120303213334/http://forum.arda.ir/index.php?showforum=10

http://web.archive.org/web/20111201060858/http://forum.arda.ir/

http://web.archive.org/web/20111226073455/https://arda.ir/manager.html

سال 2013:

http://web.archive.org/web/20130716115059/https://arda.ir/

http://web.archive.org/web/20130720101841/http://v3.arda.ir/

http://web.archive.org/web/20130719000337/http://forum.arda.ir/

سال 2014:

http://web.archive.org/web/20140209020655/http://v3.arda.ir/

کل آرشیو سایت و فروم رو میتونید اینجا ببینید:

http://web.archive.org/web/*/https://arda.ir

http://web.archive.org/web/*/http://forum.arda.ir