ترجمه مجموعه تاریخ سرزمین میانه

تعداد پست‌ها: 85

سلام

در گفتگویی که جمعی از دوستان با آقای علیزاده در نمایشگاه کتاب داشتن در مورد ترجمه این مجموعه با آقای علیزاده صحبت شد. ایشون هم از خود بچه ها خواستن که کار ترجمه رو انجام بدن و ایشون سرپرستی کار رو انجام بده. چون کتاب کم مخاطب هست احتمالا امکان چاپ نداره برای همین دوستان تصمیم گرفتن که تاپیکی زده بشه و ببینیم چه کسانی مایل به همکاری هستن و یه نمونه کاری تهیه بشه و به آقای علیزاده بدیم تا ایشون ببینن کیفیت کار چطور هست.

توضیحات بیشتر رو بقیه دوستان میگن. کسانی که در خودشون این توانایی رو میبینن که بتونن توی ترجمه کمک کنن لطفا اعلام کنن.

دانلود جلد اول مجموعه تاریخ سرزمین میانه: کتاب داستان های گمشده - بخش اول

The Book of Lost Tales, Part 1 - J. R. R. Tolkien.pdf

دوستان همونطور که میدونین چهان تالکین اردا و سرزمین میانه بسیار بزرگ و دارای راز های ناشناخته بسیاری است که اکثر اونها هنوز کشف نشده ، برای بسیاری تواریخ و رویداد ها هم ضمیمه هایی مثل مثل ضمیمه بازگشت پادشاه نوشته شده که کافی نبوده و به همین خاطر کتاب 12 جلدی تاریخ سرزمین میانه با همت افراد متخصص نوشته شده

این یکی از معدود کتاب هایی هستش که هنوز به زبان فارسی ترجمه چاپ نشده و چند دلیل عمده داره

اول از همه این که گستردگی مباحث و زیاد بودن صفحات کتاب هستش که کار رو از عهده یک نفر خارج میکنه و نیاز به یک تیم حرفه ای داره ، دوم همین نبود تیم حرفه ای هست

و دلایل دیگه مثل دلایل مادی و عدم همکاری مترجمان فعال در زمینه کتاب های تالکین با یک دیگر

همچنین افراد بسیار زیادی هم دوست دارن که این کتاب چاپ بشه و خیلی از اونها جزو انجمن آردا نیستن

در دیداری که دیروز 5شنبه با استاد علیزاده داشتیم در نمایشگاه کتاب افراد زیادی در همون حضور 2 ساعته از ایشون خواستن که برای ترجمه اقدام کنن ولی اقای علیزاده با توجه به دلایل شخصی خودشون این کار رو از عهده خودشون خارج دونستن

اکنون ما اعضای اردا دور هم جمع شدیم تا میزگرد انلاین تشکیل بدیم برای شروع یک ترجمه از تاریخ سرزمین میانه

حضور و شرکت در تاپیک برای عموم ازاد هست ولی چیزی که مشخصه باید برای ترجمه شروطی مثل :

خوندن کتاب های سیلماریلیون - اطلس سرزمین میانی - هابیت و ارباب حلقه ها و افسانه های ناتمام و فرزندان هورین + اشنایی با زبان انگلیسی

اشنایی با فن ترجمه و اشنایی با زبان های موجود در سرزمین میانه و اردا رو داشته باشید

ما فعلا برای ازمایش بعد از تشکیل تیم شروع به ترجمه چند صفحه ای از کتاب خواهیم کرد

ضمنا برای چاپ هم بسته به میزان کیفیت کار امکان چاپ نیز خواهیم داشت

ببخشید زبان در چه حد باید قوی باشه؟مثلا ادونس؟پری ادونس؟

و اینکه بلد بودن زبان های استاد الزامیه؟

ببخشید زبان در چه حد باید قوی باشه؟مثلا ادونس؟پری ادونس؟

و اینکه بلد بودن زبان های استاد الزامیه؟

سعی میکنیم تا اونجایی که ممکنه جواب سوالات رو از خود اقای علیزاده بپرسیم

ولی شما باید در سطحی باشید که بتونین متن های داستانی و همچنین متن های عمومی رو ترجمه کنید

اشنایی با زبان های سرزمین میانه هم در سطح اولیه قابل قبوله

سطح زبان(چه انگلیسی و چه فارسی) باید در حدی باشه که بتونید بدون مشکل یک صفحه متن کتاب رو بخونید، کامل بفهمید و اونو به فارسی بازنویسی کنید. خوندن و فهمیدن یه بخش هست و توانایی بازنویسی به فارسی یه بحث دیگه. اگه بتونید اینکار رو انجام بدید یعنی توانایی ترجمه رو دارید.

آشنایی با زبانهای الفی هم باید در حدی باشه که بتونید ریشه کلمات رو در بیارید و متوجه بشید که از چه اجزایی تشکیل شده و بتونید با رسم الخط فارسی بنویسیدش و بدونید چه ارتباطی با متن داره.

درود

من شرایطشو دارم اما یه شرط دیگه هم هست که دست و بالمون رو بسته خداییش. اونم زمانیه که سرکاریم. شب هم واسه استراحت و آماده شدن برای روز بعده. بعد ظهر ها فقط چند ساعتی وقت هست. که باید ببینیم سرعت این کار ترجمه چطوره و در صورت قبول مسئولیت از طرف تیم در چه بازه ای باید کار تحویل داده بشه.

دوستان ما همانطور که میدونیم وقتی یکی از اعضا دسته ای رو از دسته های ده تایی فرهنگ نامه برمیداره حد اقل یه هفته طولش میده. حالا یه صفحه رو برداره یه ماه طولش میده. خودم به شخصه یک دسته رو در یک ساعت یا کمتر هم شده که ترجمه کردم اما حقیقتا وقتش رو ندارم سریع تحویل بدم. در مورد ترجمه ی صفحات تاریخ مسئولیت خطیر تریه به نسبت. به نظر من باید اعضای این تیم وقت کافی و برنامه ریزی درستی داشته باشن که معلوم بشه در شبانه روز این کار ترجمه چند ساعت از وقتشون رو میگیره و طی چه بازه ای باید تحویل بدن.

فقط بحث سر این چند صفحه نیست. کار تیم در واقع از بعد از تایید این چند صفحه ی نخست آغاز میشه. که باید کمر همت رو ببندن و از ب بسم الله تا آخر تاریخ(فکر کنم جلد 12 باشه) رو برن.

ضمنا اطلاعات من به اندازه ی مهدی جان و یا الوه و یا هر عضوی دیگه توی آردا نیست. من کتابها رو خوندم حتی اطلس رو هم دارم و هم خوندم اما در مورد اینکه بتونم مفید باشم و یا وقتش رو داشته باشم شک دارم.

نتیجه اینکه:

اگر بازه ی زمانی تحویل کارها مناسب با برنامه ی یک فرد شاغل باشه. من هستم خدمتتون.

سپاس

لطفاً متن مورد نظر را بگذارید تا شروع كنیم.

سلام استاد بارد هستم تو نمایشگاه و از فیسبوک براتون پیام گذاشتم ، خواستم حضور داشته باشید تا کار ترجمه ما رو هدایت کنید

چون این اولین کار ترجمه ماست و همه ما اماتور هستیم و با ترجمه حرفه ای و کار ترجمه تیمی زیاد اشنایی نداریم ( البته من یکی که اینطورم )

الان مرحله تشکیل تیم و ورود اعضا به صورت حرفه ای به بخش ترجمه هست

بعد از اون انتخاب متن انطور که در متن تاریخ سرزمین میانه اومده ما با 12 جلد کتاب سر و کار داریم که باید معلوم بشه از کدوم میخوایم شروع کنیم

نمیدونم باید به ترتیب جلو بریم یا از کتابی که بیشتر نوشته داره تا عکس شروع کنیم

روی کمک من هم حساب کنید تا جایی که بتونم در خدمت این هدف والا هستم. از صمیم قلب از دوستان خوبم که عاشقانه پیگیر این کار هستند تشکر میکنم :)

دوستان منتظریم خب. متن نمونه رو بدین ببینیم چی پیش میاد. و نتیجه ی کار تایید میشه یا خیر.

خب از جلد اول و The Book of Lost Tales شروع کنین.

بیا اینقدر دست دست کردین که استاد هم تشریف بردن. میگفتین نمونه متن نداریم من میذاشتم خب.

مهدی جان منتظریم.

خب من دستِ کم یه شرط رو کم دارم. با زبان های تالکین آشنا نیستم. البته میشه آشنا بشیم:دی

بقیه شرایط رو نمی دونم تا چه حد داشته باشم.

و اینکه تا اواخر تیر وقت آزاد پیدا نمی کنم.

اما از اونجایی که یه پروژه ی بلند مدت هست، خواستم بگم در آینده اگه با کمبود شدید نیرو مواجه شدین، روی منم به عنوان کاچی! حساب کنین.

من هم به عنوان کاچی کاچی که در مواقعی که واقعا نیرو نیاز هست، حساب کنید :)

دنبال كردن تاپیك‌رو انجام دادم. فكر كنم دیگه درسته.

من احتملا میتونم ولی الان وقتش رو ندارم از کی شروع میکنید ؟من بعد از بیست و دو تیر در خدمتم

عرض سلام و خوش آمد خدمت آقای علیزاده

من مهدی مهرنگار هستم.

جلد اول مجموعه رو توی پست اول برای دانلود گذاشتم. میتونیم از مقدمه کتاب شروع بکنیم.

نظر شما در مورد نحوه کار چیه؟ چطور کار ترجمه انجام بشه؟

من فقط یه چیزی بگم، از دوستان خواهش میکنم که همکاری کنن چون این کار یقینا برای سایت ما کار بزرگی خواهد بود و در ضمن هر چی تعداد کسانی که همکاری کردن بیشتر باشه هم به نفع سایته هم خود افراد چون هم در نهایت این برای سایت و اعضاش یه پروژه بزرگه هم اینکه وقتی تعداد بیشتر باشه تعداد صفحات یا متون کمتری به هر کس میرسه و ترجمه راحت تره و هم اینکه سریع تر ترجمه انجام میشه

ببخشید یهو پریدم وسط :دی ولی خوب به نظرم لازم بود بگم

این بخش "The Cottage of Lost Play" – the "framework" story از کجا تا کجای کتاب The Book of Lost Tales 1-J. R. R. Tolkien میشه دقیقا ؟

بخش های کتاب The Book of Lost Tales 1-J. R. R. Tolkien

"The Cottage of Lost Play" – the "framework" story

"The Music of the Ainur" – the first version of what would become the Ainulindalë

"The Coming of the Valar and the Building of Valinor" – later Valaquenta and first chapters of Quenta Silmarillion

"The Chaining of Melko" – Melko is an earlier name of Melkor

"The Coming of the Elves and the Making of Kôr" – Kôr is the original name of Tirion upon Túna

"The Theft of Melko and the Darkening of Valinor"

"The Flight of the Noldoli" – "Noldoli" or "Gnomes" are the Elves later called the Noldor

"The Tale of the Sun and Moon"

"The Hiding of Valinor"

"Gilfanon's Tale: The Travail of the Noldoli and the Coming of Mankind"

این pdfای که گذاشتم bookmark داره و میشه دید فصلها از کجا شروع میشه. فصل اول از صفحه 18 تا 53 این فایل میشه. قبل از اینکه سراغ اون فصل بریم بهتره از مقدمه شروع کنیم که صفحات 7 تا 17 هست.

حالا باید ببینیم کار چطور قراره پیش بره. قراره تقسیم بشه یا اینکه این قسمت رو همه ترجمه کنن تا اقای علیزاده ببینن کیفیت ترجمه ها چطوره؟

دو مدل میشه کار کرد هر کس یه صفحه برداره و ترجمه کنه ، که اینطوری باید اعلام کنه مثلا من صفحه 14 رو ترجمه میکنم و بقیه هم یه صفحه به ترتیب بردارن

یا اینکه مسئول و سرپرست صفحه ها رو بین اعضا تقسیم کنه بر اساس توانایی ترجمه ای که دارن

بعد هر کس متنش رو میزاره و اگر تایید شد در تاپیک اصلی گذاشته میشه

استاد علیزاده هم ناظر ترجمه متن ها و نحوه کار اعضا هستن تا اونجایی که ما ازشون قول گرفتیم

ضمنا چنتا از بچه ها هم بودن که عضو آردا نیستن ولی درخواست یه ملاقات حضوری بین بچه های داوطلب ترجمه داشتن برای هماهنگی

بنده توضیحی کوتاه رو خدمت جناب مهر نگار عرض کردم. ببینیم نظر ایشون چیه. در نهایت موقعی که نمونه ای از کار تیم فراهم شد مزاحم استاد علیزاده میشیم. وگرنه اوقات ایشون رو مکدر نکنیم بهتره فعلا.

قطعا باید در بازه هایی برای بازه ای زمانی مشخص برنامه ای درست چیده بشه. من نمونه ای از کار خودم رو که از پاراگرافهای نخست پیشگفتار است به عنوان نمونه اولیه برای جناب مهر گار فرستادم انشاالله بشه اسمشو ترجمه گذاشت.

اینطور که معلومه 42 نفر تا الان این نسخه رو دانلود کردن. حالا باید دید که آیا 42 مترجم هم داریم یا نه؟

چقدر خوب. عالیه، حرف نداره.

من دوست دارم که مشارکت داشته باشم اما نمی دونم که واقعا سطحم زبانم قابل قبوله یا نه. برای همین به جهت نمونه صفحه ای رو ترجمه می کنم و در اختیار شما قرار میدم.

خب کی شروع کنیم؟

پ.ن:

دوستان این نمونه ای از ترجمه تاریخه: (جلد دهم-ترجمه مهدی مهرنگار)

https://arda.ir/downloads-archive/?did=764

اینم فک کنم از الوه:

https://arda.ir/downloads-archive/?did=767

خوش اومدین آقای علیزاده:) حضورتون موجب انگیزۀ ماست.

دوستان جسارتاً پیشنهاد می‌دم از نرم افزار SDL Trados Studio هم استفاده کنید تا ایشالا سرعت کار بالا بره. (از ترجمه‌های استاد در زمینۀ سرزمین میانه -البته با اجازۀ خودشون- می‌تونید به عنوان حافظۀ ترجمه استفاده کنید). فایل راهنما رو هم پیوست کردم برای آشنایی با نرم افزار.

متاسفانه بنده توانایی‌های لازم برای ترجمه رو ندارم ولی در هر زمینۀ دیگه‌ای در خدمتم.

Trados Manual.pdf

سلام دوستان

اینکه همه ما یه عطش فوق العاده نسبت به این موضوع داریم یه بحث بدیهیه اما این احساس نباید باعث بشه که بخوایم احساسی با این قضیه برخورد کنیم

بعد از همون دیداری که توی نمایشگاه کتاب با جناب علیزاده و چندتا از دوستان آردا من جمله بارد داشتم فکر تشکیل یه گروه خوب که بتونیم با همکاری هم کل مجموعه رو با یاری خدا ترجمه کنیم تو ذهنم شکل گرفته،

نتیجه اون تا به این لحظه تشکیل یک گروه متشکل از 1+3 گروه کاری شده که 3 گروه از اون حتما باید شکل بگیره ویک گروه در ادامه با نظر کسانی که درگیر کار میشن تشکیل میشه (یا نمیشه)

سه گروه اصلی که بیس و هسته اصلی کار رو تشکیل میدن سه دسته :

ترجمه

تایپ

ویراستاری

هستند که دوستانی که میتونن در هر کدوم از زمینه ها همکاری کنن اعلام آمادگی کنن که در آینده نزدیک همدیگه رو یه جا ببینیم و به صورت جدی کار رو استارت بزنیم البته همونطوری که قبلا گفتم یه شروع حساب شده و اصولی نه یه شروع احساسی

بشدت منتظر اعلام آمادگی برای همکاریتون هستم

موفق باشید

بنده توضیحی کوتاه رو خدمت جناب مهر نگار عرض کردم. ببینیم نظر ایشون چیه. در نهایت موقعی که نمونه ای از کار تیم فراهم شد مزاحم استاد علیزاده میشیم. وگرنه اوقات ایشون رو مکدر نکنیم بهتره فعلا.

قطعا باید در بازه هایی برای بازه ای زمانی مشخص برنامه ای درست چیده بشه. من نمونه ای از کار خودم رو که از پاراگرافهای نخست پیشگفتار است به عنوان نمونه اولیه برای جناب مهر گار فرستادم انشاالله بشه اسمشو ترجمه گذاشت.

اینطور که معلومه 42 نفر تا الان این نسخه رو دانلود کردن. حالا باید دید که آیا 42 مترجم هم داریم یا نه؟

lتوانایی فهمیدن متن انگلیسی با توانایی ترجمه فرق داره، بعضی ها دانلود کردن که خودشون بخونن واحتمالا خیلی هاشون نمیتونن ترجمه کنن

سلام دوستان

اینکه همه ما یه عطش فوق العاده نسبت به این موضوع داریم یه بحث بدیهیه اما این احساس نباید باعث بشه که بخوایم احساسی با این قضیه برخورد کنیم

بعد از همون دیداری که توی نمایشگاه کتاب با جناب علیزاده و چندتا از دوستان آردا من جمله بارد داشتم فکر تشکیل یه گروه خوب که بتونیم با همکاری هم کل مجموعه رو با یاری خدا ترجمه کنیم تو ذهنم شکل گرفته،

نتیجه اون تا به این لحظه تشکیل یک گروه متشکل از 1+3 گروه کاری شده که 3 گروه از اون حتما باید شکل بگیره ویک گروه در ادامه با نظر کسانی که درگیر کار میشن تشکیل میشه (یا نمیشه)

سه گروه اصلی که بیس و هسته اصلی کار رو تشکیل میدن سه دسته :

ترجمه

تایپ

ویراستاری

هستند که دوستانی که میتونن در هر کدوم از زمینه ها همکاری کنن اعلام آمادگی کنن که در آینده نزدیک همدیگه رو یه جا ببینیم و به صورت جدی کار رو استارت بزنیم البته همونطوری که قبلا گفتم یه شروع حساب شده و اصولی نه یه شروع احساسی

بشدت منتظر اعلام آمادگی برای همکاریتون هستم

موفق باشید

يعنى از گروه چهارم، در مواقع نياز كمک گرفته میشه، درسته؟

ببخشید من شاید بتونم تو دو تا رشته ی دیگه یی که گفتین کمک کنم.به قول دوستان به عنوان نیروی ذخیره تو تابستان هستم.چون امیدوارم حرفه ای ها پا جلو بذارن.

البته شرایطم جوری نیست بتونم تو میتینگاتون شرکت کنم متاسفانه.ممنون میشم همینجا هم یه توضیح کوچیک در مورد "تایپ" و "ویراستاری" بدین.یعنی مثل ترجمه کمی شرایطشو بازتر بگین.

درسته بعضی از ما سنمون کمتره یا کلا مهارتامون در این زمینه کمتره.اما خب کار بزرگیه که سهم کوچیکی توش داشتن هم افتخاره :)

من ترجمه و تایپ رو میتونم انجام بدم مشکلی نیست

نکته اصلی هم هماهنگی بین اعضا در ترجمه موارد ویژه هست مثل اسم ها

يعنى از گروه چهارم، در مواقع نياز كمک گرفته میشه، درسته؟

گروه چهارم تشکیلش مستلزم خیلی چیزاس که فعلا بهتره که راجع بهش بحث نکنیم تا اینکه کار یه ذره رو روال بیوفته

من ترجمه و تایپ رو میتونم انجام بدم مشکلی نیست

نکته اصلی هم هماهنگی بین اعضا در ترجمه موارد ویژه هست مثل اسم ها

اگه در این موارد ترجمه های جناب علیزاده مبنا قرار بگیره تا حد زیادی از ناهماهنگیا از بین میره.بقیه اش هم در ویراستاری حل میشه.

با توجه به چیزایی که گفته شده،منم اگه کمکی در زمینه ویراستاری از دستم بر بیاد خوشحال میشم مشارکت داشته باشم :)

من درمواقع نیاز در بخش ترجمه یا تایپ آماده کمکم. ولی تو رو خدا معلوم کنید که «در روز تقریبا چه قدر وقت باید روش کار کرد؟»، «چه قدر وقته باید کار رو ارایه بدیم؟»، «تقریبا حجم کاری که تحویل میگیریم چه قدره؟» تا یه وقت قول الکی ندیم.

ببخشید من شاید بتونم تو دو تا رشته ی دیگه یی که گفتین کمک کنم.به قول دوستان به عنوان نیروی ذخیره تو تابستان هستم.چون امیدوارم حرفه ای ها پا جلو بذارن.

البته شرایطم جوری نیست بتونم تو میتینگاتون شرکت کنم متاسفانه.ممنون میشم همینجا هم یه توضیح کوچیک در مورد "تایپ" و "ویراستاری" بدین.یعنی مثل ترجمه کمی شرایطشو بازتر بگین.

درسته بعضی از ما سنمون کمتره یا کلا مهارتامون در این زمینه کمتره.اما خب کار بزرگیه که سهم کوچیکی توش داشتن هم افتخاره :)

راجع به تایپ بگم که از اونجایی که اگر چه خود شما چه دوستای دیگه ای که کار ترجمه انجام دادن- البته به طور آماتور- میدوننکه نوشتن با دست خیلی هم سریعتر و هم راحتتر هست برای کسانی که ترجمه میکنن-مثل خود ما- و اینکه اگر یک گروه به طور مجزا مسئولیت تایپ رو به عهده بگیرن کارها فوق العاده سریعتر پیش میره که البته شرایط کارشونو بعد از مشخص شدن اعضا با جزییات بیشتر اعلام میکینم

ویراستاری مهمترین قسمت تو این زمینه اس که اگر بخوام یه توضیح مختصر بگم این هست که این گروه یه فعالیت به طور عام دارن که شامل تصحیح غلط های املایی و چیزایی از این دست هست و یه کار خاص که یه مجموعه فعالیت از جمله وظیفه مهم یه دست کردن ترجمه رو دارن که باقی فعالیت هاشونم بعدا بیشتر توضیح میدم

در ضمن شما یادتون باشه سن و مهارت حداقل در دنیای تالکین عامل موفقیت نیست(مهمترین درسی هست که از هابیتها یاد میگیریم;) )

من در مورد تایپ هستم

ویراستاری هم تا حدودی میتونم کمک کنم

اگه مهدی هم خواست ترجمه رو هم شاید بتونم کمک کنم

خب من ویراستاری هم می تونم انجام بدم، هرچند می دونم که اینجا اکثریت از من خفن تر و مسلط ترن :) و اصلاً معلوم نیست کارم براتون قابل قبول باشه یا نه. برای ویرایش، قبل از مرداد هم می تونم وقت بذارم. ولی در مورد تایپ، شخصاً با تایپ همزمان با ترجمه راحت ترم.

ویرایش بعد از پست بارد: منظور من همون تصحیح اشتباها و یه دست کردن متناس.

به نظرم دوستان تعریفشون از ویراستاری یکم فرق میکنه

ویراستای فکر کنم همون غلط گیری و تصحیح اشتباه ها باشه درسته ؟

یا اینکه منظور شما صفحه بندی و این چیزاس ؟

راجع به تایپ بگم که از اونجایی که اگر چه خود شما چه دوستای دیگه ای که کار ترجمه انجام دادن- البته به طور آماتور- میدوننکه نوشتن با دست خیلی هم سریعتر و هم راحتتر هست برای کسانی که ترجمه میکنن-مثل خود ما- و اینکه اگر یک گروه به طور مجزا مسئولیت تایپ رو به عهده بگیرن کارها فوق العاده سریعتر پیش میره که البته شرایط کارشونو بعد از مشخص شدن اعضا با جزییات بیشتر اعلام میکینم

ویراستاری مهمترین قسمت تو این زمینه اس که اگر بخوام یه توضیح مختصر بگم این هست که این گروه یه فعالیت به طور عام دارن که شامل تصحیح غلط های املایی و چیزایی از این دست هست و یه کار خاص که یه مجموعه فعالیت از جمله وظیفه مهم یه دست کردن ترجمه رو دارن که باقی فعالیت هاشونم بعدا بیشتر توضیح میدم

در ضمن شما یادتون باشه سن و مهارت حداقل در دنیای تالکین عامل موفقیت نیست(مهمترین درسی هست که از هابیتها یاد میگیریم:) )

آقا من سرعت تایپ کردنم از نوشتنم با دست بیشتره، اگه دوست دارید که مثلا یکی فقط تایپ کنه من میتونم این کارو انجام بدم

البته همون طوری که گفتم تا بیست و دو تیر درگیر دانشگاهم و البته از اون موقع به بعد دیگه تهران نیستم و تو شهر خودم اراکم. تا ترم بعدمیتونید بعد از شروع ترم تحصیلی بعد کار تایپ رو کامل یه من واگذار کنید

من در هر سه زمینه آماده به خدمتم :)

اما فکر میکنم در زمینه ی ویراستاری بتونم کمک های شایسته تری داشته باشم چون تقریبا با این فن آشنایی بیشتری دارم و منظور از ویراستاری فقط تصحیح و غلط گیری نیست بیشتر منظورم برگرداندن متن به فارسی متناسب با متنه... چون بعضا شما متنی رو ترجمه میکنید اما واژه های درخور اون متن رو انتخاب نمیکنید که باعث میشه حال و هوای ترجمه ی اثر با درونمایه ی اصلیش مغایرت داشته باشه... به هر حال در خدمت گزاری حاضرم!!! ;)

(راستش نمایه جناب رضائی.استل منو ترغیب کرد حرفامو بزنم و نترسم :دی)

خوشحال شدم با دیدن این تاپیک که یکی از آرزو های من بود .. و بودن جناب علیزاده هم که دیگه این خوبی رو چند چندان (!!) میکنه ...

اول درباره خودم...

اگه نیازی به تایپ بود، با شدت خیلی زیادی میتونین رو من حساب کنین! تایپم از نوشتنم سریع تره و یک صفحه رو در شیش هفت دقیقه تایپ میکنم و اگر نیازی به تایپیست بود حتما هستم!

اما میمونه بخش ترجمه (فکر ویراستاری هم خنده داره :وی) ...

دانش زبانی ناچیزم در حدیه که یه متنی مثل یه مقاله ISI رو ترجمه کنم و قبلا هم این کار, (ترجمه) کردم بسیار.. کلا با وجود عشقی که به زبان و ادبیات انگلیسی در من هست شعر و متن زیاد میخونم و کلا وقتی بیکارم میشینم ترجمه میکنم :دی

اما چیزی که من رو به شدت میترسونه نثر سنگین کتاب های تالکین هستش ...

برای همین فرصت رو غنیمت شمردم تا بپرسم، آیا ممکنه از پسش بر بیام به نظرتون!؟

علاوه بر این سال سومی هم که خواهم بود و درسا سنگین .. ;)

برا همین نمیتونم قاطعانه اعلام آمادگی کنم و بگم منم هستم (البته حالا کیه که راه بده منو :) ) اما خیلی دلم میخواد تو تابستون حداقل یک بخش کوچیکی از کار رو انجام بدم و کمکی کرده باشم .. که البته اینا بر میگرده به برنامه ریزی های شما بزرگان !

و با عرض اجازت اینم بگم ...

به نظرم درآوردن یه متن منسجم و خوب از بین ترجمه چند نفر کار نسبتا دشواریه! ینی الان که چند نفر میخوان کار ترجمه رو بر عهده بگیرن اون یکدستی کار از بین میره برای همین فکر میکنم علاوه بر این سه گروه اصلی که دوستان فرمودند، چند نفر باید باشند تا داستان هارو بازبینی کنند و از این منظر هم متن رو ویرایش کنند. ممکنه حتی جملات نیاز به ادیت کردن داشته باشن، اونارو اعمال کنند!

باشد که جسارت بنده حقیر رو ببخشید :دی

با سلام خدمت دوستان عزیز

کار بزرگی رو شروع کردید که ارزش زیادی داره.

زبان انگلیسی بنده در حدی نیست که بتونم متون پیچیده ومشکلی مثل تاریخ سرزمین میانه رو ترجمه کنم(زبان انگلیسیم متوسطه) . ولی در زمینه ویراستاری ترجمه می تونم کمکتون کنم.

اگر کمک دیگری هم خواستید در خدمتم .

دوستان ویراستاری دانش و فنیه که متن رو با زبان معیار و متناسب منطبق می کنه و البته جنبه های ویرایشی رو هم در برمی گیره.

بله مسعود جان کاملا واقفم وهمینطور بلدم.

این حرفها رو بذارین کنار. چرا دست دست میکنین دوستان. مترجم ها اعلام آمادگی کنن بعدش واسه تایپو ویرایش خدا بزرگه گویا واسه این دو دسته اخیر مشکلی نداریم.

گام اول دوستان.....

گام اول.

از دوستانی که میخوان برای ترجمه اعلام آمادگی بکنن میخوام که حتما قبلش فصل اول این کتاب (Cottage of Lost Play) رو بخونن تا متوجه بشن با چه جور داستانی طرف هستن. نثر کتاب نثر ساده ای نیست و نیاز به دقت فراوان داره.

من کتاب اول رو تا فصل چهارم خوندم. و دوست دارم که کارو شروع کنیم.

اگه نیاز به ویاستار مبرم بود من به عهده میگیرم قبلاهم اینکارو کردم ...

فقط لطفا بگین پروژه رو حضوری پیش میبرین یا انلاین تو همین سایت؟

وبگین دقیقا از کی شروع میشه چون الان بیشتر بچه ها یامدرسه دارن یا دانشگاه و مشارکت کننده هاکم میشن بهترنیست ازاوایل تیر شروع بشه؟

سلام

من می تونم طراحی ها را بر عهده بگیرم (البته اگر نیاز دارید) . منظورم اینکه اگر خواستید طراحی هایی رو به ترجمه اضافه کنید (مثلا از شمشیر ها زره ها و ...) .

اگر نیاز به دیدن سطح طراحی ها دارید به این لینک مراجعه کنید

http://amsdigital.deviantart.com/gallery/

سلام

من می تونم طراحی ها را بر عهده بگیرم (البته اگر نیاز دارید) . منظورم اینکه اگر خواستید طراحی هایی رو به ترجمه اضافه کنید (مثلا از شمشیر ها زره ها و ...) .

اگر نیاز به دیدن سطح طراحی ها دارید به این لینک مراجعه کنید

http://amsdigital.deviantart.com/

نیاز به یه نفر داریم که نقشه ها رو فکر کنم باید از نو بکشه

دوستان نظرتون در مورد این متن چیه ؟

صفحه 7 PDF

Some fifty-seven years after my father ceased to work on the Lost Tales

منظورش اینه که تالکین روی افسانه های گم شده متوقف شده بود یا از کار کردن بر روی این به مدت 57 سال صبر کرده بود

من اینطور ترجمه کردم :‌ حدود 57 سال بعد از اینکه ، پدرم کار کردن روی افسانه های گم شده را متوقف کرد

خوب فکر نکنم نوشتنش این همه سال طول کشیده باشه و ده ساله فککنم اونطور که من فهمیدم و این جمله هم منظورش اینه که سیلماریلیون 57 سال بعد از نوشته شدن داستن های گم شده منتشر شد !

پنجاه و هفت سالی پس از اینکه پدرم کار برروی داستانهای گم شده را متوقف کرد؛ ...

(ی آخر سال از معنی some میاد)

جای کاما رو دقت کنید. خیلی مهمه در لفظ و معنی جمله. در آخر آمده

نظر خاصی نباید باشه، متن مشخصه به نظرم. بدون خوندن خط خوردگی، متن رو بخونید درست نمیشه؟

Some fifty-seven years after my father ceased to work on the Lost Tales, The Silmarillion, profoundly transformed from its distant forerunner, was published

یعنی حدود 57 سال بعد از اینکه تالکین کار روی داستان های فراموش شده رو رها کرده، کتاب سیلماریلیون چاپ شده؛ حالا چاپ سیلماریلیون مربوط به سال 1977 هست و 57 قبلش میشه 1920 که میدونیم تالکین کار روی مثلا The Cottage of Lost Play رو قبل از این تاریخ (حداقل برای نسخه ی اولیه) انجام داده بوده به همراه چندتا بخش اولی که توی فهرست این کتاب هست. به سال 1919 اینجا نگاه بندازید مثلا: http://www.tolkiensociety.org/author/timeline یا حدود این سال رو اینجا: https://arda.ir/biography/

من اینطور ترجمه کردم

حدود 75 سال بعد از اینکه ، پدرم کار کردن روی افسانه های گم شده را متوقف کرد سیلماریلون که از دل همین افسانه ها به وجود امده بود منتشر شد و اکنون 6 سال از ان زمان میگذرد

یه بخش سختش هم اینه " قسمت بولد شده "

A complex discussion is not treated justly when it is extracted, but in his view the reasons are essentially two

مشکل اصلی من با نحوه جمله بندیاست که یکم سخته

فکر کنم بارد گرامی قصد داره همه ی سطر ها رو تو تاپیک ترجمه کنه.

اینم معنی سطری که فرمودید:

بحث پیچیده این است که در هنگام استخراج آن به طور عادلانه برخورد نمیشود.و اساسا دلایل ایشان(منظور پرفسورT.A.Shippy) دو مورد اند:...

A complex discussion is not treated justly when it is extracted, but in his view the reasons are essentially two

من نرفتم اصل جمله رو نگاه کنم، ولی این تیکه بولد رو اینطوری ترجمه می کنم:

از بحث پیچیده ای که خلاصه شده باشد، نمی توان برداشت منصفانه ای داشت.

یا

اقتباس از یک بحث پیچیده آن را از تلقی منصفانه دور می سازد.

یعنی مستقیم زمان ها و فعل ها رو ترجمه نمی کنم.

دیگه اگه از مرحله پرته ببخشین، اصلشو نخوندم.

حالا اگه دوست دارین بدین کتابه رو نابود کنم.:دی

میدونم گم میشه پستم توی پستای بقیه ولی میگم..

اول سلام

بعدم اینکه دوســــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــتــــــــــــــــــــــــــــــــــان ، این تاپیکو از بین نبرید. نمیدونم چرا هیچکس مسئولیت قبول نمیکنه، یکی بیاد بگه آقا من مسئول این حرکتم، هرکی میخواد فلان کارو بکنه این شرایطو رعایت کنه. بعدم مرحله به مرحله با اون شخص پیش برید. الان معلوم نیست کی به کیه.

با پست زدنای الکی(مثه همین پست) آقای علیزاده ام دلزده میشه.

یکم رعایت کنید و هماهنگیا هم درست انجام بشه. روی اصول. یه نفر شرایطو بگه بقیه طبق اون رزومه ی خودشونو بدن. همین.

دیگه پست که دادم، اینم بگم، فک کنم بد موقع این تاپیک زده شده، باید میذاشتین تابستون. در ضمن لطفا افرادی که میدونن توانایی ترجمه ندارن، زحمت نکشن، چون فقط کار کسی که میخواد ترجمه ها رو بررسی کنه زیاد میشه.

همگی موفق باشید.

عرض کنم که من خودم میخواستم مسئولیتشو قبول کنم و البته هنوزم رو تصمیمم هستم ولی جناب 3Dmahdiگفتن که اندکی صبر بُنُما

واسه همین فعلا دست نگه داشتم تا خبرشو بده و در ضمن احتمالا کارو همون اوایل تابستون شروع کنیم اینم یه خبر ازآینده:)

سلام

من هم اگر امکانش باشه دوست دارم در انجام این ترجمه کمک کنم، البته یه موضوع به عنوان نمونه میشه لطفا یک بخش یا چند صفحه رو مشخص کنید؟ و تحویل نمونه تا کی وقت داره ؟

ممنون

سلام و خسته نباشید

من خودم داشنجوی زبان هستم

برای همکاری آمادم اگ میشه راهنماییم کنید که چطور کارها رو بگیرم

ممنون

ببخشید یه زمانی حرف از ترجمه کتابای تاریخ سرزمین میانه تو سایت بود چی شد؟ اقای علیزاده چی؟ کاری نکردن؟

سلام دوستان

تقریبا یک سال از روزی که تصمیم گرفتیم این مجموعه رو ترجمه کنیم گذشته و تو این مدت (تقریبا زیاد ) ما فقط تصمیم گرفتیم .من خودم به شخصه دوس داشتم که کارو شروع میکردیمو از پسش برنمیومدیمو ولش میکردیم تا اینکه بخوایم بدون اینکه حتی یه تلاش کوچیکم بکنیم بیخیال بشیم .
بهرحال  میخوام بدونم دوستانی که قبلا لطف کردنو اعلام آمادگی کردن هنوزم مایل به انجام این کار هستن یا این یه بحث تموم شده اس ؟

ببخشید میشه اصن متن بزارید ما هم متن ببینیم و کمک کنیم. من کار ترجمه انجام میدم. قبلا هم تو کار ویرایش خبر بودم. اما هیچ متن pdf نذاشتین که حداقل متن ببینیم چیه

دوستان از این تاپیک میتونند فایل ورد و پی دی اف کتاب ها رو تهیه کنند:

https://arda.ir/forum/index.php?/topic/2437-درخواست-کتاب-تاریخ-سرزمین-میانه/#comment-76165

دوستان بالاخره کار ترجمه این اثر به کجا رسید؟ چند نفر از دوستان اعلام آمادگی کردند؟ موازی با این کار فرهنگنامه آردا در حال انجامه که فکر نمیکنم هنوز به پایان و سرانجام رسیده باشه ولی اگه این کار به پایان برسه این اراده وجود داره که تابستون کار شروع شه؟هر کاری نقطه شروعی داره و مسلما تا شروع نشه به پایان هم نمیرسه. مسلما در فصل تابستان بیشتر اعضا زمان لازم رو دارن تا هر مقدار که صلاح میدونن در این ترجمه کمک کنند از حداقل 1 صفحه تا ...

وقتی تعداد اعضا به مقدار قابل توجه در زمینه های مختلف مورد نیاز رسید ( ترجمه،تایپ، ویرایش ترجمه و ویرایش نگارشی ) میتونن یه گروه در تلگرام تشکیل بدن برای صرفا رفع ایرادهای نگارشی و تبادل فایل ها .ولی باید تعداد اعضا طوری باشه که آقای علیزاده و مهدی ترغیب به همکاری و سرپرستی کار بشن .خیلی از دوستان قبلا در فرهنگنامه همکاری داشتند و میتونن از مهدی در مورد کیفیت کارشون سوال کنن و در این کار هم همکاری داشته باشن .ابزار های لازم هم برای فراخوان مترجم و همکار برای بخش های مختلف  وجود داره کانال، اینستاگرام، صفحه اصلی سایت، فراخوان در انجمن و....

اگه تصمیم به شروع هست تابستان بهترین زمان برای این کاره

خب یک نفر باید رهبری کار رو به دست بگیره. مشخص کنه چه کسی، چه بخشی رو ترجمه کنه. اینجوری از دوباره کاری جلوگیری میشه. در مورد فرهنگنامه هم خیلی کلمات هست که نیست تو فرهنگنامه. علاوه بر این اصلا طبق اصول فرهنگنامه یعنی به ترتیب حروف الفبا در مورد حرف دوم نیست.

این روال قبلا تعیین شده

مهدی هست و در مورد فرهنگنامه همین روالو با بچه ها انجام میده

مشکل از این جاست که مهدی فعلا سرش شلوغه و در دسترس نیست حدودا

ان شالله اگه شرایط جور بود و ایشون بودن میتونیم تکمیل شدن فرهنگنامه و شروع ترجمه این اثر رو البته به شرط فراهم بودن شرایط کلید بزنیم

دوستان من حاضرم.ترجمه کامل جلد اول را برعهده بگیرم تا کار آغاز شود منتهی با نظارت استاد علیزاده! لطفا مسئولان ذی ربط پاسخ فرمایند

با تشکر

البته سطح کار را پایین نیاوریم! ترجمه خوب با سرپرستی آقای علیزاده چرا چاپ.نشود؟

من میخوام از تابستون ترجمه کتاب ماجراهای تام بامبادیل رو شروع کنم.به نظر شما اینکارو بکنم یا نه.اگه موفق شدم و چاپ شد از کلیه سایت آردا تشکر میکنم?????

در 46 دقیقه قبل، تور پسر هور گفته است :

من میخوام از تابستون ترجمه کتاب ماجراهای تام بامبادیل رو شروع کنم.به نظر شما اینکارو بکنم یا نه.اگه موفق شدم و چاپ شد از کلیه سایت آردا تشکر میکنم?????

اول از همه به سايت آردا خوش اومديد :)

دوم اينكه من هم اگر تابستون شرايط مساعدى داشتم به حتما به شما كمك خواهم كرد، اميدوارم كه بتونيم اون موقع ارتباط داشته باشيم.

به نظر من كار ترجمه رو از لقمه هاى كوچكتر شروع كنيم بهتره!! مثل تامبامباديل يا داستان برن و لوتين كه به تازگى منتشر شده!

خیلی ممنونم که شما کمکم خواهید کرد.ولی مسئله اینه که چه جوری ترجمش کنیم.برن و لوتین هم برای ترجمه خوبه و فکر میکنم بیشتر از ماجراهای تام بامبادیل عامه پسند باشه.در هر حال ممنون???

با سلام و درود بر اساتید و دوستان عزیز.بعد دوسال بقول دوستان گورکنی میکنم و اینجا پاسخ میزارم:دی میخواستم بپرسم هنوزم کسی تو فکر این کار هست؟نه اینکه بگم همین الان شروع شه نه فقط میخوام اعلام حضوری شه و ببینم اساتید یا دوستان چه کسانی حاضرند که در اینده ی دور یا نزدیک یه زحمتی بابت این موضوع بکشن:دی ...و اینکه دوستان کار نشد نداره!هرچقدر هم طول بکشه مهم نتیجشه اینجور مواقع..یکی از دوستان پیشنهاد کتاب های سبک تر و کمتر رو داده بنظرم اول باید همین کارو کرد بجای تاریخ#:-Sیکی از دوستان دیگه هم که در این باره صحبت شده بود گفت که چطور میخوایین کتابی که حتی یکبار هم نخوندین رو ترجمه کنید؟راستش من خودم نخونده میخواستم چیزای دیگرو ترجمه کنم قبل ترجمه باید خوند کتابرو خلاصههه ..:) کسی نیست در اینده مذا یاری کند؟(نه بابا اصلا کسی دیگه پاشو تو این تاپیک نمیزاره:دی)حتی اگر هم شده در کارهای عقب مونده ی دیگه کمکی خواستید بنده در خدمتم در اینده!فقط کمی صبرو بردبار ی و تلاش  و پا پس نکشیدن کافیه در این راه...مهم زمانش نیست که چقدر طول میکشه(بازم میگم حتما که نباید اول تاریخ ترجمه شه!چیز های دیگه هم میشه !)

در 4 ساعت قبل، soldier of gondor گفته است :

با سلام و درود بر اساتید و دوستان عزیز.بعد دوسال بقول دوستان گورکنی میکنم و اینجا پاسخ میزارم:دی میخواستم بپرسم هنوزم کسی تو فکر این کار هست؟نه اینکه بگم همین الان شروع شه نه فقط میخوام اعلام حضوری شه و ببینم اساتید یا دوستان چه کسانی حاضرند که در اینده ی دور یا نزدیک یه زحمتی بابت این موضوع بکشن:دی ...و اینکه دوستان کار نشد نداره!هرچقدر هم طول بکشه مهم نتیجشه اینجور مواقع..یکی از دوستان پیشنهاد کتاب های سبک تر و کمتر رو داده بنظرم اول باید همین کارو کرد بجای تاریخ#:-Sیکی از دوستان دیگه هم که در این باره صحبت شده بود گفت که چطور میخوایین کتابی که حتی یکبار هم نخوندین رو ترجمه کنید؟راستش من خودم نخونده میخواستم چیزای دیگرو ترجمه کنم قبل ترجمه باید خوند کتابرو خلاصههه ..:) کسی نیست در اینده مذا یاری کند؟(نه بابا اصلا کسی دیگه پاشو تو این تاپیک نمیزاره:دی)حتی اگر هم شده در کارهای عقب مونده ی دیگه کمکی خواستید بنده در خدمتم در اینده!فقط کمی صبرو بردبار ی و تلاش  و پا پس نکشیدن کافیه در این راه...مهم زمانش نیست که چقدر طول میکشه(بازم میگم حتما که نباید اول تاریخ ترجمه شه!چیز های دیگه هم میشه !)

داداش من که تابستون میخوام شروع کنم.ولی از کجا باید گیرش بیاریم؟

در 40 دقیقه قبل، تور پسر هور گفته است :

داداش من که تابستون میخوام شروع کنم.ولی از کجا باید گیرش بیاریم؟

الان نمایشگاه کتاب تهران بخش ناشران خارجی به نام E3 ya E2دقیق نمیدونم توی کدومشون اونجا غرفه ی شهر کتاب دارتشون ..ولی از اینکه شهرکتاب تهران خودش داشته باشه یا نه رو نمیدونم بی اطلاعم...جلد یک تاریخ 157 هزارتومن:h14022:

دوستان عزیز آردایی.من یک تیم 6 نفره فوق حرفه ای میخوام برای ترجمه تاریخ.چون تازه تونستم گیرش بیارم.البته 3 عضومون هم اکنون تکمیله.3 نفر دیگه برای این کار میخوام.و حدودا 4 تا 6 سال یا کمتر وقت میخوام.هر کی میخواد لطفا تا تاریخ 96/3/18 به من اعلام کنه.

باتشکر

بهتره متن ها رو صفحه به صفحه بدید تا ترجمه کنیم

من احتمالا کل تابستون رو بیکار هستم و میتونم توی این کار کمک کنم

دوستان هم اکنون دو عضو کم داریم

1-تور پسر هور

2-تورین پسر هورین

3-soldier of gondor

4-بارد

5-..................

6-..................

دوستان شما هم میتونید این جا خالی هارو پر کنین.لطفا تا 18 اقدام کنید

در 14 ساعت قبل، تورین پسر هورین گفته است :

دوستان هم اکنون دو عضو کم داریم

1-تور پسر هور

2-تورین پسر هورین

3-soldier of gondor

4-بارد

5-..................

6-..................

دوستان شما هم میتونید این جا خالی هارو پر کنین.لطفا تا 18 اقدام کنید

شما اگر میخوای به جایی برسی باید با هر تعداد عضوی که هستش کار رو شروع کنی کم کم بقیه اضافه میشن

در بهترین حالت ما 10 عضو فعال یکجا نداریم شما دنبال 18 عضو هستی ؟

در در 5/23/2017 at 1:28 PM، bard گفته است :

شما اگر میخوای به جایی برسی باید با هر تعداد عضوی که هستش کار رو شروع کنی کم کم بقیه اضافه میشن

در بهترین حالت ما 10 عضو فعال یکجا نداریم شما دنبال 18 عضو هستی ؟

دوست عزیز من منظورم اینه که تا 18 خرداد اعلام کنید.وگرنه 6 عضو میخوام

دوستان هجده خرداد شد و هیچکس به من خبر نداد.

پس اگه اینطوریه باید با تیم 4 نفرمون پیش بریم.ولی اگه خواستین میتونین تا آخر تابستون به ما خبر بدین.

ولی اینجوری واقعا واسه سایت آردا افت داره.من 20 روز وقت دادم ولی متاسفانه به غیر از بارد(bard) هیچکی دیگه به ما پیام نداد.در هر حال من،تورین پسر هورین،soldier of gondor و بارد عزیز زحمت ترجمه رو بر عهده گرفتیم.

دوستان به نظرم یه مقدار کارو جدی تر دنبال کنید تا اشخاص بیشتری جذب کار بشن. اول اینکه جدای از اینکه این کار براساس علاقه یا ارضای روحی مترجم باشه شاید بهتر باشه از همون اول با یک ناشر در تهران صحبت کنید که اگه ترجمه ای قراره انجام بشه آیا امکان انتشارش هست؟ فکر کنم هم بازار تقاضای این کارو داره هم انتشارات روزنه چندان بی میل نباشه.

دوم در مورد تیم به نظرم برای اضافه کردن اعضا حسابی صبر داشته باشید اگه بتونید 10 تا مترجم گیر بیارید کار بهتر پیش میره چون وقتی حجم کار بالاست به طور ناخودآگاه ممکنه باعث خستگی مترجم و پایین اومدن کیفیت بشه. این کار چون حکما عایدی اولیه ای برای مترجم نداره پس اگه بتونید همون بحث انتشار رو پیش ببرید تا لااقل از نظر اثر به نام مترجم انگیزه ای به مترجم داده بشه. وقتی این کارو کردید می تونید از فراخوان استفاده کنید . بخش های دیگه مجازی خارج از سایت که هست. در سایت هم میشه با هماهنگی مدیران هم روی سایت فراخوان بزنید و همچنین در انجمن هم این فراخوان برای یه مدت طولانی بمونه و البته دقیقا برنامه و زمان بندی تونو برای ترجمه بگید . تا اونجایی که میدونم 2-3 نفر از دوستان نزدیک هستند که میتونن ترجمه کنن. این کتاب ها هم مثل نغمه یا هری پاتر نیست که طرف داران منتظرش باشن. میشه یه برنامه یه ساله ریخت اونوقت فکر نکنم روزی 1 صفحه چندان سخت باشه در کنارش کم کم تجربه مترجمین بالا میره و هماهنگ میشن.

جدای از این اگه میخواهید این کار قدمی برای کارهای بعدی باشه یه هماهنگ کننده قدرتمند رو داشته باشید و یا کارهای دیگه رو تقسیم کنید مثل ویرایش ترجمه، ویرایش ادبی و ساختاری خود نوشته ها و همچنین دوستی که بتونه ترجمه هارو از نظر محتوا بررسی کنه و بشه در مورد نوشته ها و حواشی اش بحث کرد تا روند کار روان تر بشه.

بخش های مهم و غیر از مقدمه رو بزارید ترجمه کنیم تابستون داره تموم میشه

البته باید برای لایسنس و حق کپی رایت یه فکری هم بکنیم

مگر اینکه بحث به جا آوردن اخلاق و رضایت صاحب اثر باشه وگرنه ایران  تحت پوشش قانون گات نیست و  کپی رایت  در کشور ما عملا به اون معنای عرفش محلی از اعراب نداره.

با تشکر از آر فارازون زرین سر.دوست عزیز وقتی کسی علاقه ای به ترجمه نداره،و فقط منتظر اینه که کتاب بیاد و بگیره بخونه و بعدشم بندازه یه کنار،تقصیر ما چیه؟بابا من 20 روز وقت دادم هیچ احدی به غیر از بارد موافقت نکرد.لطفا پس از اینکه این پیامو خوندین،و پس از گرفتن سروده های بلریاند،همون بخش اولش که سروده فرزندان هورین هست رو ترجمه کنین.بازم ممنون از کسایی که تو این راه یاریمون کردن.

History of Middle-earth Vol. 03 - The Lays of Beleriand.pdf

در ۱ ساعت قبل، تور پسر هور گفته است :

با تشکر از آر فارازون زرین سر.دوست عزیز وقتی کسی علاقه ای به ترجمه نداره،و فقط منتظر اینه که کتاب بیاد و بگیره بخونه و بعدشم بندازه یه کنار،تقصیر ما چیه؟بابا من 20 روز وقت دادم هیچ احدی به غیر از بارد موافقت نکرد.لطفا پس از اینکه این پیامو خوندین،و پس از گرفتن سروده های بلریاند،همون بخش اولش که سروده فرزندان هورین هست رو ترجمه کنین.بازم ممنون از کسایی که تو این راه یاریمون کردن.

pdf با کیفیت بهتر ندارید ؟

این نوشته ها کلا سطرهاش درست نیست و یه طرفیه همش

در 3 ساعت قبل، تور پسر هور گفته است :

این کارا با ضرب العجل و آزمون ورودی فکر نکنم سرعت بگیره. قبلا مشابه اینکارا انجام شده که مطمئنا دوستان در جریان هستند. فرهنگنامه آردا کار شده، ت.ت و مهدی هرکدوم یه کارو به صورت شخصی انجام دادن  اگه هدف کاری در همین حده همین پی دی اف 280 صفحه ای رو تبدیل کنید به 280 ، 1 صفحه در قالب ورد و مثل فرهنگنامه همین جا لینکشو بزارید. فقط نیاز به شخصی داره اون تبدیل فرمت و بعدش ویرایش رو انجام بده. برای فرهنگ نامه 21 نفر از بچه ها کمک کردند. یه سرچ در مورد اون دوستان بکنید، بعضی هاشون همین الان هم در سایت فعالن یا به سایت سر می زنن و دیگه بسته به استقبال اعضای فعلی کار کمابیش پیش میره. میشه با یه پیام خصوصی ساده ازشون دعوت به همکاری کرد.

ولی اگه هدف چیزی فراتر از اونه یه برنامه ریزی، صبر و پیگیری طولانی میخواد و باید پیگیری رو از این حالت پسیو تبدیل به حالتی اکتیو و با مشارکت حداکثری کنید. این پست هایی که در تاپیک زده میشه ممکنه خیلی ها اونو نخونن یا در جریان نباشن یا جدی نگیرن چون در این 1-2 صفحه ،2-3 نفر از دوستان مسئولیت رو قبول کردن و بعد اقدامی صورت نگرفته . شاید بهتر باشه 1-2 دوست مسئولیتو قبول کنند برای شروع کار 5-10 صفحه ترجمه کنند و اونو به عنوان ترجمه اولیه به انتشارات روزنه نشون بدن و  در صورت تایید  یه مهلت برای تحویل  کار بگیرن و جدای از اون  همین جا برای اعضا قرار بدن تا باعث انگیزه بشه و بتونن جایی در اولویت هاشون برای ترجمه باز کنند.

در کنار این یه فراخوان روی صفحه اصلی سایت و  فراخوان در پروفایل اعضا به مدت طولانی تا همه خبر دار بشن. قبلا در ماهنامه در یکی از بخش ها نیاز به عضو بود و یکی از دوستان مدیر زحمتشو کشید و نتیجه هم فراتر از انتظار بود و تا مدتی اون بخش پوشش داده شد. جدا از این اینستاگرام آردا هست، کانال آردا هست، سایت های دوست آردا مثل وستروس که اتفاقا در حال حاضر در معرض توجه هست وجود داره که جدا از بحث اطلاع رسانی به طور بالقوه اعضایی داره که در این امر کمک کنن. بعضی از اعضا سایت هم صفحه  های پرطرفدار اینستاگرام در باب تالکین یا فانتزی دارن که فکر نکنم اگه طرحی در مورد تالکین یا فانتزی باشه از کمک کردن، دریغ کنند.

این اقدام ها هیچ کدوم هزینه ای نداره ولی با پیگیری میشه راحت از تموم این ظرفیت ها استفاده کرد و لااقل یه بار این مسیرو رفت اگه بگیره هم برای دوستان شیرینی خاصی خواهد داشت هم این بستر فراهم شده باعث رونق گرفتن دوباره انجمن  تا چندین سال میشه ، اگرم نشد که چیز خاصی از دست نرفته و  این قضیه گلریزان  و اینکه منتظر باشیم یه جوانمردی بیاد وسط چراغ بعدی رو روشن کنه همیشه هست ...

دوستان فکر کنم باید بی خیال این کتابا بشیم چون هیچکس دیگه پاشو تو این تاپیک نمیزاره ولی اگر چاره ای پیدا کردین و خواستین ترجمه کنین به منم اطلاع بدین.

اگر هنوز این کار ادامه داره منم هستم =)