خوب مثل اینکه کار من شده نقل قول پستهای قدیمی اله سار :دی
اصلاً توی آکادمی فانتزی قدیم یه تاپیک بود با همین عنوان "اعداد در دنیای تالکین" اینم لینکش http://old.fantasy.ir/plugins/forum/forum_viewtopic.php?17984
واین هم پست اول اله سار توی اون تاپیک که خودش باز کرده بود، فکر کنم خیلی به دردتون بخوره:
"سلام، در راستای همون تولید محتوی فکر کردم که این موضوع می تونه جالب باشه. در داستانها و ماجراهای زیادی که در دنیای تالکین رخ می ده، ما با اعداد زیادی سروکار داریم، اما بعد از کمی برسی متوجه می شیم که تالکین به 4 عدد خاص علاقه زیادی داشته و این اعداد رو در جایجای متونش گنجانده! اون چهار عدد (1 و 3 و 7 و 9) هستند، اگر این جا جایی بجز سایت آکادمی فانتزی بود لازم بود که اول پیشینه این اعداد رو در افسانه های ملل، ادبیات فانتزی و یا متون مقدس مسیحی و یهودی برسی کنم، ولی خوب دوستان همه از اساتید هستند و جایگاه این اعداد رو بخوبی می دونند( از 3 مقدس مسیحی یا 7 مقدس در اغلب اساطیر و یا 9 که در جاهای مختلف مثلا چین ارزش معنوی داره و...) پس فقط به بصورت آماری به وجود این اعداد در دنیای تالکین می پردازم، این جمع اوری فقط با تکیه بر حافظم صورت گرفته وگرنه این لیست بطرزی باور نکردنی و بینظیر ادامه داره و می تونه چندین برابر بشه،که اگه فرصت شد اون رو با یک برسی دقیق تر تکمیل می کنم(:دی) همچنین بکار گیری این اعداد در معانی خیر و شردر دنیای تالیکن، هم جای برسی زیاد داره و در کل سر فرصت میشه یک مقاله کامل از این موضوع در آورد.اماری که میدم در مورد بعضی ها بیشتره و در مورد بعضی ها کمتره، بعضی از اونها تعداد چیزیه و بعضی شمار روزهایی، اما در نهایت نشان از هنرمندی نویسنده این داستانها داره و فکر کردم ممکنه جالب باشه(:دی)
اولین چیزهایی که با دیدن این اعداد به ذهن می رسه حلقه های قدرته! 1 حلقه یگانه، 3 حلقه برای الفها، 7 حلقه برای دورفها و 9 حلقه برای آدمیان!
فعلا با ذکر یکی 2 نکته از عدد 1 صرفنظر می کنم چون جایگاه تقدس اون در نظر تالکین مسیحی واضحه پس به ذکر یک خدای یکانه و یک حلقه قدرت بسنده می کنم تا بعد!
-----------------------------------------
عدد سه:
سه حلقه قدرت الفی که توسط کلبریمبور ساخته شد،
سه سیلماریل که توسط فیانور ساخته شد،
الدار به سه خانواده بزرگ تقسیم می شدند: وانیار نولدور تلری،
اداین در بلریاند سه پایگاه بزرگ داشتند که به خانه دوستان الف معروف بود،
مردان دره های آندووین 3 گروه بزرگ بودند: بئورنینگ ها، وودمن ها و مردان دیل،
موردور به 3 بخش بزرگ تقسیم می شد: ادون، گورگوروت و نورن،
سه دژ بزرگ دورفی در دوره اول وجود داشت: موریا، نگرود و بلگاست،
----------------------------------------
عدد هفت :
در ابتدا هفت والار و هفت والیر وارد آردا شدند،
دوره های روشنایی هر درخت والینور هفت ساعت بود،
در ابتدا هفت پدر دورف از خواب بیدار شدند،
والاسیرکا داس والار هفت ستاره قدرتمند بود که توسط واردا برای امید افراشته شد،
فیانور هفت پسر داشت،
اوسیریاند به سرزمین هفت رودخانه معروف بود،
تیلیون کشتی حامل ماه قبل از بر آمدن خورشید هفت بار آسمان را پیمود و درخشید،
شهر پنهان گندولین، هفت بارو و هفت دروازه و هفت نام اصلی داشت،
فینگولفین قبل از مرگش با شمشیر خود رینگیل 7 زخم عمیق به ملکور وارد کرد و او هفت بار از درد فریاد کشید،
در پنجمین نبرد الفها در دوره اول وقتی که همه گریخته بودند و هورین تنها در مقابل سپاه ملکور می جنگید، درانتها سپرش رو بکناری انداخت و تبری رو با دوست گرفت، گفته شده که با هر ضربه اورکی رو می کشت و فریاد می زد Aurë entuluva "روز خواهد آمد" و هفتاد بار صدای فریاد او شنیده شد(البته اگر کسی الان بگه که این 70 نه 7 قبوله :دی اما هر کاری کردم نتونستم از شکوه این جریان بگذرم و قاطیش نکنم :دییییی)،
در انتهای نبرد پنجم تورگان که فرار کرده بود از کیردان در خواست کمک کرد، او به فرمان تورگان 7 کشتی ساخت و به غرب فرستاد،
وقتی که "تور" در نوراست تنها بود روزی در آسمان هفت قوی بزرگ دید که در جنوب پرواز می کردند و این نشانه برای او شد که به گندولین بره،
تور هفت سال در گندولین زندگی کرد و بعد با ایدریل دختر تورگان ازدواج کرد و هفت سال بعد از بدنیا آمدن فرزند آنها آرندیل ملکور به گندولین حمله کرد،
وقتی که نومه نوری ها به اومبار وارد شدند قبل از دستگیری سارون هفت روز سفر کردند،
وقتی که سارون معبد طلایی خودش آرمینلوس را در نومه نور ایجاد کرد و اولین آتش را در آن با هیزمهای نیملوت مقدس روشن کرد ابر سیاهی که از آن ایجاد شد هفت سال بر فراز نومه نور باقی بود،
هفت سنگ پلانتیر که هدیه الفها به خاندان آماندیل بود،
هفت حلقه که به دورفها داده شد،
گیل گالاد و الندیل بارادور دژ سیاه سارون در موردور را هفت سال در محاصره گرفتند،
شهردارهای شایر در دوره های هفت ساله تایین می شدند،
وصیت نامه هابیتها با امضای هفت شاهد معتبر می شد،
شهر میناس تریت هفت ردیف بارو و هفت دروازه داشت و آراگورن هفت روز بعد از نبرد بزرگ در مقابل میناس تریت به جلوی دروازه های موردور رسید و سارون در همون روز هفتم از میان رفت.
-------------------------------------
عدد نه:
نه والار قدرتمند: 8 آراتار و ملکور،
خدمتگذاران و یاران مشهور باراهیر پدر برن که تا انتها با او ماندند 9 نفر بودند،
تورین قبل از اینکه برای نگرانی مادر و خواهرش راهی جنگ شود 9 سال نزد تینگول زندگی کرد،
الندیل و پسران و همراهانش با نه کشتی از آکلابث گریختند،
نه حلقه قدرت برای آدمیان فانی،
نه همراه برای نابود کردن حلقه(یاران حلقه)
--------------------------------------------------------
و در انتها حیفم اومد این شعر رو که خیلی دوستش دارم یکبار دیگه جدا گونه برسی نکنم:
کشتی ها بلند وپادشاهان بلند قامت
سه بار سه،
آنان از سرزمین زیر آب رفته
از آنسوی دریای مواج چه آوردند؟ هفت ستاره و هفت سنگ
و یک درخت سفید.
هر 4 عدد اینجا به زیبایی استفاده شدند: کشتی ها و پادشاهان سه بار سه: یعنی سه ضرب در سه که میشه 9 کشتی که نومه نوری ها با اونها فرار کردند، 7 ستاره که اشاره به والاسیرکا داره، هفت سنگ که اشاره به هفت پلانتیر داره، 3 پادشاه که در کشتی ها بودند و 1 درخت سفید..."