راستی یه سوال مهم.
در دوران فرودو دورف ها چه محل هایی برای زندگی داشتند؟
لطفا نام ببرید.
راستی یه سوال مهم.
در دوران فرودو دورف ها چه محل هایی برای زندگی داشتند؟
لطفا نام ببرید.
ایا هیچ کس نیست که به این سوال جواب بده چون سوال من هم هست ؟
سلام. خوب من نمی دونم چرا این سوال و تاپیک رو ندیده بودم ، بهرحال متاسفم برای تاخیر. دورین عزیز موریا و خزددوم یکی هستند و دو نام تفاوت برای یک محل.
اولین و بزرگترین منزل گاه دورفها خزد دوم(که بعدها موریا نامیده شد) بود که توسط دورین فنا ناپذیر در زیر کوه های مه آلود کشف شد و توسعه پیدا کرد.
دورفها دو دژ و ارگ بزرگ هم در دوره اول در کوه های آبی برای خودشون ساختند ،گابیلگاتول(با نام الفی به لگست به معنی دژ عظیم) در شمال دولمد کوه(که از بلند ترین قله های کوهستان آبی بود) و پناهگاه بزرگ دیگه اونها تومونزاهار(با نام الفی ناگرود )در جنوب دولمد کوه در کوهستان آبی بود.البته در همون دوره اول هم عده ای از دورفها بصورت پراکنده در بعضی از نقاط بلریاند وجود داشتند.
در دوره سوم هم یک پناهگاه معروف دیگه دورفها تالارهای زیر تنها کوه بوده که توسط اسماگ نابود شد.
اینها مهمترین شهرهای دورفی هستند که الان یادم میاد.
موفق باشید.
راستی ما دوتا کوهستان آبی داریم یکی اونی که کنار بلریاند وشمال شایرواون یکی در جنوب شایر،دورف ها تو کدوم یکی دژ داشتن؟
ایمراهیل عزیز تو جوابی که اله سار گفتن مشخص کردن که کجا و کوهستانهای کدوم قسمت دژهای خودشون رو بنا کردن. اما بدون که شکل سرزمین میانه پس از زوال نومه نور تغییر کرد و حتی بلریاند هم به زیر آب رفت و اون کوهستانهای آبی ای که میگی در دوره اول خیلی با اینی که الانه متفاوت و پیوسته تر بودند. یه نگاهی به نقشه دوره اول بنداز.
دوستان ایا با تصرف موریا توسط اورک ها نسل دورف ها منقرض شد؟
آیا گیملی تنها دورف باقی مانده در سرزمین میانه بود؟
نه پرنسس ائووین، گیملی اصلا تنها دورف باقی مانده نبود. گیملی پسر گلوین یکی از بزرگان دورفهای زیر اره بور یا همان تنها کوه بود. احتمالا به خاطر دیدن صحنه های خزد دوم توی فیلم اینطور فکر کردی ولی خزد دوم فقط یکی از شهرهای قدیمی دورفها بود که بعد از متروک شدنش، یکی دیگه از دورفهای اره بور به نام بالین، پسر فوندین خواست که اون شهر رو دوباره به دست بیاره ولی اون بلایی سرش اومد که توی فیلم دیدی، قبر بالین. دورفها هنوز هم در زمان جنگ حلقه سکونتگاههای بزرگی داشتند. غیر از اونهایی که اله سار عزیز گفت، فکر میکنم در کوهستان آهن هم دورفها یک کلونی داشتند.
سلام. خوب من نمی دونم چرا این سوال و تاپیک رو ندیده بودم ، بهرحال متاسفم برای تاخیر. دورین عزیز موریا و خزددوم یکی هستند و دو نام تفاوت برای یک محل.اولین و بزرگترین منزل گاه دورفها خزد دوم(که بعدها موریا نامیده شد) بود که توسط دورین فنا ناپذیر در زیر کوه های مه آلود کشف شد و توسعه پیدا کرد.
دورفها دو دژ و ارگ بزرگ هم در دوره اول در کوه های آبی برای خودشون ساختند ،گابیلگاتول(با نام الفی به لگست به معنی دژ عظیم) در شمال دولمد کوه(که از بلند ترین قله های کوهستان آبی بود) و پناهگاه بزرگ دیگه اونها تومونزاهار(با نام الفی ناگرود )در جنوب دولمد کوه در کوهستان آبی بود.البته در همون دوره اول هم عده ای از دورفها بصورت پراکنده در بعضی از نقاط بلریاند وجود داشتند.
در دوره سوم هم یک پناهگاه معروف دیگه دورفها تالارهای زیر تنها کوه بوده که توسط اسماگ نابود شد.
موفق باشید.
یعنی همونی که سمت شرق بلریاند بود؟
فقط بلریاند زیر آب رفت یا کل قسمتاهای شمالی تر؟
سلام. خوب من نمی دونم چرا این سوال و تاپیک رو ندیده بودم ، بهرحال متاسفم برای تاخیر. دورین عزیز موریا و خزددوم یکی هستند و دو نام تفاوت برای یک محل.اولین و بزرگترین منزل گاه دورفها خزد دوم(که بعدها موریا نامیده شد) بود که توسط دورین فنا ناپذیر در زیر کوه های مه آلود کشف شد و توسعه پیدا کرد.
موفق باشید.
منظور از دورين فناناپذير كيه؟در دوران سوم زنده است؟و چرا فناناپذير بوده؟
ارندیل خوشم اومد سوالات خوبی و به درد بخوری می کنی در کل!
دورین فناناپذیر , اسم جد همه دورف هاست (گرچه دورف ها هفت پدر دورف داشتند , اما دورین از همه پیرتر بود). و اون بود که خزد دوم و موریا رو کشف کرد. به علت این بهش میگن فنا ناپذیر که بیشتر از عمر تعیین شده دورف ها زندگی کرد اما جاویدان نبود و کمی قبل از عصر اول درگذشت. اما خاندان فرمانروایان دورین رو تاسیس کرد و نیز بعد از او اسمش در بسیاری از دورف ها احیا شد. (تا جایی که دورف های زیادی رو میتونی پیدا کنی که اسمشون دورین ـه)
درود بر بانو آرون
من جایی (یادم نیست کجا) خوندم که ظاهرا اسم هفت فرمانروای اول دورفها دورین بوده و اونها رو به اشتباه یکی حساب کردند و چون خیلی عمرش طولانی شد (حاصل جمع عمر هفت دورف) به بی مرگ ملقب شد. در تکمیل سخنان بانو آرون هم عرض کنم که بالروگ خزد دوم که بلای جان دورین نامیده میشد جریانش این بود که دورین بی مرگ و مردمش اونقدر در اعماق موریا حفاری کردند تا به یکی از بالروگهای فراری نبرد خشم که از کوهستان آبی رد شده و در زیر کوههای مه آلود پناه گرفته بود رسیدند و اون هم بلافاصله دورین رو کشت. به همین خاطر هم بهش میگفتن بلای جان دورین.
دورین ششم یا هفتم نمیدونم، ولی گفتم که ظاهرا همه اونها رو یک نفر فرض کرده و دورین بی مرگ مینامیدند. متاسفانه یادم نیست کجا خوندمش.
درود بر بانو آرونمن جایی (یادم نیست کجا) خوندم که ظاهرا اسم هفت فرمانروای اول دورفها دورین بوده و اونها رو به اشتباه یکی حساب کردند و چون خیلی عمرش طولانی شد (حاصل جمع عمر هفت دورف) به بی مرگ ملقب شد. در تکمیل سخنان بانو آرون هم عرض کنم که بالروگ خزد دوم که بلای جان دورین نامیده میشد جریانش این بود که دورین بی مرگ و مردمش اونقدر در اعماق موریا حفاری کردند تا به یکی از بالروگهای فراری نبرد خشم که از کوهستان آبی رد شده و در زیر کوههای مه آلود پناه گرفته بود رسیدند و اون هم بلافاصله دورین رو کشت. به همین خاطر هم بهش میگفتن بلای جان دورین.
دورین ششم یا هفتم نمیدونم، ولی گفتم که ظاهرا همه اونها رو یک نفر فرض کرده و دورین بی مرگ مینامیدند. متاسفانه یادم نیست کجا خوندمش.
هالباراد جان، فکر کنم اینهایی رو که گفتی، توی ضمایم بازگشت شاه خونده باشی(بخش سوم از ضمیمۀ الف-مردم دورین، صفحۀ 687). این دورین ششم بود که در اواخر هزارۀ دوم دوران سوم توسّط بالروگ موریا کشته می شود. البتّه در انتهای شجره نامۀ پایان این بخش، از دورین هفتم و یا دورین آخر نام برده شده است؛ سئوال این است که بر چه اساس او را آخر نام نهاده اند و اصولاً در چه دورانی می زیسته و یا بنا بوده بزید؟
سلام .
خلاصه و مختصر:
دورف هاي دنياي تالكين چند نژاد بودن و محل سكونت هر نژاد در دوران هاي مختلف.
خيلي علاقه مندم اله سار گرامي جواب بده . دوستان ديگه هم هر مطلبي كه در اين زمينه ميدونن دريغ نكنن.
نژاد های دورف ها در آردا :Naugrim, Khazâd .Gonnhirrim
دوستان من یک سوال داشتم
در مورد نبرد Azanulbizar
میشه توضیح کاملی از این نبرد بین دورف ها و اورک ها هستش بدید
دورین اول نام azanulbizar را بر رویmisty mountains گذاشت
ولی در مورد جنگی که اتفاق افتاد میشه توضیح بدید
ممنون
دوستان من یک سوال داشتم
در مورد نبرد Azanulbizar
میشه توضیح کاملی از این نبرد بین دورف ها و اورک ها هستش بدید
دورین اول نام azanulbizar را بر رویmisty mountains گذاشت
ولی در مورد جنگی که اتفاق افتاد میشه توضیح بدید
ممنون
وقتی ترور بدست آزوگ کشته شد ، دورف ها خشمگین شدند و و پس از 3 سال نیرو جمع کردن تمام استحکامات اورک ها از گونداباد تا گلادن رو تصرف کردند ؛ آخر سر هم توی آزانول بیزار ( دره ای در میان بازوان کوههای مه آلود و در نزدیکی معادن موریا ) جنگ بزرگی آغاز شد که در این جنگ آزوگ کشته شد و دورف ها با تلفات زیاد پیروز شدند .
ببخشید گیملی هم در نبرد آزانول بیزار حضور داشته ؟؟؟؟؟؟؟
نه ؛ چون این نبرد 80 سال قبل از تولد گیملی انجام شد .
پس یعنی همین جنگی که در فیلم هابیت آزوگ با تورین درگیر میشه همون آزانول بیزار هستش؟؟؟؟
پس یعنی همین جنگی که در فیلم هابیت آزوگ با تورین درگیر میشه همون آزانول بیزار هستش؟؟؟؟
بله . البته نسخه تحریف شدش ! شما برو ضمیمه های کتاب سوم لوترو بخون (ترجمه آقای علیزاده) توضیحات کامل آزانول بیزار هستش اونجا !
سلام من در مورد دورف ها تحقیقات زیادی رو انجام دادم و خب چیز زیادی نبود اما کم هم نبود
دورف ها در کوهستان ها ،غارها؛ و معادن زندگی میکنند
آن ها اغلب به کندن تونل می پردازند وپوست آنها به آفتاب به شدت حساس پیشنهاد میکنم هیچ وقت کنارشون راه نرید چون اصلاً بوی خوبی نمیدن آب دهان دورف ها پس از مدتی سفت وسخت میشود و به رنگ آبی یا سبز درمیاید
خب سوالی هست
سلام به شما دوست عزیز اطلاعات شما خوب بود البته فقط درمورد محل دورف ها بود درمورد چیز های دیگه اگه میدونید بنویسید واگه سوالی داشتید خوشحال میشم کمک کنمسلام. خوب من نمی دونم چرا این سوال و تاپیک رو ندیده بودم ، بهرحال متاسفم برای تاخیر. دورین عزیز موریا و خزددوم یکی هستند و دو نام تفاوت برای یک محل.
اولین و بزرگترین منزل گاه دورفها خزد دوم(که بعدها موریا نامیده شد) بود که توسط دورین فنا ناپذیر در زیر کوه های مه آلود کشف شد و توسعه پیدا کرد.
موفق باشید.
سلام من در مورد دورف ها تحقیقات زیادی رو انجام دادم و خب چیز زیادی نبود اما کم هم نبود
دورف ها در کوهستان ها ،غارها؛ و معادن زندگی میکنند
آن ها اغلب به کندن تونل می پردازند وپوست آنها به آفتاب به شدت حساس پیشنهاد میکنم هیچ وقت کنارشون راه نرید چون اصلاً بوی خوبی نمیدن آب دهان دورف ها پس از مدتی سفت وسخت میشود و به رنگ آبی یا سبز درمیاید
خب سوالی هست
از اطلاعات قابل توجه شما تشکر میکنم ولی در کل، اینجا مد نظر و ملاک قضاوت در مورد دورف ها، تعریفی هست که تالکین در موردشون ارائه کرده و نکاتی که شما طرح کردین در نوشته ی تالکین نیست. قدر مسلم حساسیت به آفتاب اصلاً مطرح نیست :Ring:
سلام پس چرا توی فیلم هابیت آزوگ فقط دستش قطع میشه و کشته نمیشه ؟ باتشکر
درود
با اجازه بنده هم یه سری توضیحات در مورد دورف ها میدم
برخلاف الف ها و انسان ها دورف ها فرزندان الوواتار نیستند. انها توسط آئوله آهنگر قبل از بیداری الف ها و انسان ها ساخته شدند. آئوله نمی خواست منتظر شود تا فرزندان ایلوواتار بیدار شوند پس او فرزندانی برای خود ساخت تا به آنها هنرها و مهارت های خود را آموزش دهد. الوواتار متوجه شد که آئوله چه کرده است اما چون می دانست او قصدی ندارد اجازه داد تا او دورف ها را نگه دارد اما این هفت پدر دورف مجبور بودند تا بیداری الف ها بخوابند.
هنگامی که بالاخره دورف ها برخاستند دورین فنا ناپذیر که از همه ی آنها سالخورده تر بود خازاد-دووم را در کوه های مه آلود پیدا کرد. (که بعد ها موریا نامیده شد) آن هفت دورف بزرگ نیز شهر های بزرگی را در کوههای سرزمین میانه یافتند. مهم ترین آنها بِلِگاست و نوگرود نام داشت.
دورف ها در ظاهر به پیرمردانی کوتاه قد که ریش بسیار پر پشتی دارند می مانند. آنها خود را از دیگر قوم ها دور نگه می داشتند و زبانشان خازادول با احتیاط مخفی نگه داشته می شد. آنها نام واقعی خود را به هیچ کس غیر از خود نمی گفتند و حتی آن را روی سنگ قبر خود نیز نمی نوشتند.
آئوله زمانی دورف ها را افرید که آردا همچنان در زیر سلطه ی ملکور بود او آنها را محکم ساخت به طوری که هیچ خطری نتواند آنها را آزار دهد.
دورف ها بسیار خودسر و مرموزند. انها قومی مغرور و عبوس هستند و همچنین آنها خوب و دوستانی با وفا هستند . اما توهین و بی احترامی را به هیچ وجه نمی توانند تحمل کنند و کینه و دشمنی آنها زمانی طولانی باقی می ماند. گفته می شود میتوانند حرفه های جدید را بسیار زود بیاموزند و توانایی خاصی در کار کردن با سنگ و فلز دارند.
دورف ها در حدود 250 سال زندگی می کنند اما هیچکس نمی داند بعد از مرگ چه به سرشان می اید. الف ها بر این باورند که روح دورف ها بعد از مرگ به همان سنگی که از آن ساخته شده اند باز می گردد اما عقیده ی دورف ها متفاوت است. عقیده ی دورف ها بر این است که قسمتی از هال های مندوستوسط آئوله برای آنها در نظر گرفته شده است و بعد از نابودی دنیا و آخرین نبرد (داگور داگورات که نیروهای عظیم دو برادر ملکور و مَنوه در والینور با یکدیگر مبارزه خواهند کرد و بدین وسیله اردا نابود خواهد شد) آنها به آئوله در بازسازی دنیا کمک خواهند کرد.
نام های دیگر دورف ها:خازاد, گونهیریم (فرمانروایان سنگ ها),فرزندان آئوله (نامی که دورف ها خود را با آن می نامند) نائوگریم (که در زبان الف ها به معنی مردمان کوتوله است).
این از تحریفات فیلم توسط پیتر جکسون هست. به داستان مربوط نمیشه.
این از تحریفات فیلم توسط پیتر جکسون هست. به داستان مربوط نمیشه.
یعنی توی کتاب آزوگ همون ابتدا با قطع دستش کشته میشه ؟
قطع دست رو الان یادم نمیاد ولی چیزی که قطعیه اینه که آزوگ در نبرد آزانول بیزار( همون نبردی که تو فیلم هابیت جلوی دروازه موریا نشون می ده) کشته شد و اصلا در زمان وقایع کتاب هابیت زنده نبود!
قطع دست وجود نداره (توی تاریخ رو نمیدونم!) و داین پا آهنین در همون وقتی که حمید گفت تنهایی میره سراغ آزوگ توی موریا وقتی آزوگ داشته فرار میکرده و البته یه نگاهی هم میندازه و کبود بر میگرده :دیــ
یه سوال آیا گلوین عموی بالینه؟ چون توی فیلم ارباب حلقه ها وقتی که گروه به موریا رسیدند گیملی گفت:با استقبال پسر عموی من,بالین روبرو می شوید.آخه گلوین که خیلی جوون تر از بالینه.
هوم؟ گلوین و اوین پسر عموی بالین هستن دیگه
به این صورت: پدر بالین میشه فوندین - فوندین یه برادر داره به اسم گروهین - گروهین هم 2 فرزند به نام اوین و گلویین داره
پس چرا توی فیلم گیملی به بالین میگه پسرعمو؟در ضمن ممنون از شجره نامه ای که دادی.
خب حتما منظورش پسر عموی پدر بوده :دیــ و دیگه نظری ندارم :پی
.
خب من یه مقاله دادم مهدی جان در مورد شباهت ها و تفاوت های فیلم هابیت با کتابش بذاره روی سایت (خودش میگه همین زودیا میذاره .) توی اون مقاله گفتم یکی از سوتی های ناجور فیلم این بود که چرا وقتی تورین دست آزوگ رو قطع کرد و آزوگ حواسش رفت به دستش و روی زمین زانو زد بلافاصله گردنشو نزد تا بمیره چون براحتی میشد با میله داغی ، چیزی خونریزی رو بند آورد . در هر حال این تلاشی نبود جز برای اینکه یه آنتاگویست موقت تا رسیدن به آنتاگونیست اصلی یعنی اسماگ جور کنن و بعلاوه ، دشمنی بولگ و تورین رو به نحو ملموس تری توجیه کنن .
ضمنا همنوطور که دوستان گفتن در کتاب دست کسی قطع نمیشه . ضمیمه الف قسمت سوم در کتاب ارباب حلقه ها : بازگشت شاه در صفحات 690 تا 698 کتاب ، گفته که داین پا آهنین که در اون موقع دورفی بسیار جوان بوده ، ازوگ رو تا دم دروازه موریا تعقیب میکنهو جولی دروازه بهش میرسه و با تبر میزنه میکشتش . اصلا تورین هیچ درگیری با آزوگ نداشته . اصلا بیاید این مقاله رو همین الان بخونید :
شباهت ها و تفاوت های فیلم و کتاب هابیت سفری غیر منتظره نسخه آردا.pdf
البته با عرض شرمندگی از مهدی جان . اگه میشه بذاریدش رو سایت بهتره .
یه سوال: آیا چیزی در مورد دورف های کوه های اوروکارنی در کتاب های تالکین نوشته شده؟ مثلا جایی در مورد رابطه آن ها با ایسترلینگ ها گفته شده؟ یا یکی از آن قوم ها در نبرد آخرین اتحاد در لشکر سائورون بود یا نه؟ چون گفته شده دورف ها در هر دو سپاه ولی به تعداد کم حضور داشتند.
یه سوال: آیا چیزی در مورد دورف های کوه های اوروکارنی در کتاب های تالکین نوشته شده؟ مثلا جایی در مورد رابطه آن ها با ایسترلینگ ها گفته شده؟ یا یکی از آن قوم ها در نبرد آخرین اتحاد در لشکر سائورون بود یا نه؟ چون گفته شده دورف ها در هر دو سپاه ولی به تعداد کم حضور داشتند.
به جز اینکه 4تا از آبای دورف اونجا بیدار شدن و 2تاشون در پایان دوران اول نابود شدن همچنین احتمال میره ریش درازها (؟) از همه ی اقوام دورف باشن و جمعیت موریا یا تنهاکوه مخلوطی از باقی مونده ی نژادهای اون ها باشه و تورین سپربلوط در این جور جمعیتی بزرگ شده، خیر، فقط از کوهستان نام برده شده و غنی بودنش بر این اساس حدس زده میشه که ایسترلینگ ها با وجود دور بودن از همه،دووم آوردن و زره های خوبی داشتن...
و به خاطر دور بودنش الدار و اداین تا قبل از دوران چهارم دیگه به اونجا نرفتن و در کتاب سرخ سرحد غربی چیزی ازش یاد نشده
به جز اینکه 4تا از آبای دورف اونجا بیدار شدن و 2تاشون در پایان دوران اول نابود شدن همچنین احتمال میره ریش درازها (؟) از همه ی اقوام دورف باشن و جمعیت موریا یا تنهاکوه مخلوطی از باقی مونده ی نژادهای اون ها باشه و تورین سپربلوط در این جور جمعیتی بزرگ شده، خیر، فقط از کوهستان نام برده شده و غنی بودنش بر این اساس حدس زده میشه که ایسترلینگ ها با وجود دور بودن از همه،دووم آوردن و زره های خوبی داشتن...
و به خاطر دور بودنش الدار و اداین تا قبل از دوران چهارم دیگه به اونجا نرفتن و در کتاب سرخ سرحد غربی چیزی ازش یاد نشده
دقیقا چون پدر بومبار و بوفور تو موریا زندگی می کرده.
در حالی که هیچ سندی مبنی بر لانگبرد بودنشون نیست و حتی گفنه میشه اونا باید فایربرد باشن((ریش قرمز))
دقیقا چون پدر بومبار و بوفور تو موریا زندگی می کرده.
در حالی که هیچ سندی مبنی بر لانگبرد بودنشون نیست و حتی گفنه میشه اونا باید فایربرد باشن((ریش قرمز))
خب اول اینکه Beard رو برد تلفظ نمیکنن. در مورد کلیه ی دورف های تورین و شرکا میدونیم که از مردمان دورین هستن یا همون ریش درازها؛ کی غیر از این چیزی گفته؟
نکته ی بعدی اینه که رنگ های به کار رفته در فیلم های پیتر جسکون درست نیست در همه ی مواقع و تغییرات یا به نوعی اشتباهاتی هم داره! سوای اینکه در مورد خیلی از دورف ها یا کاراکترها خیلی نمیدونیم و خب دیگه تخیل پیتر جکسون هست و مشکلی نداره؛ اما مثلا ریش دوالین باید آبی باشه اما توی فیلم قهوه ای هست یا ریش و موهای فیلی و کیلی هردو باید زرد باشه، اما توی فیلم اینطور نیست و فقط فیلی موهای بوری داره، جدای اینکه شبیه هم نیستن اونقدری که توی کتاب هابیت بهش اشاره شده و موارد بسیار دیگه...
برای اینگونه بحث ها همیشه مدرک آوردن از منابع معتبر چیز خوبیه، چون ممکنه مطالبی رو که در اینترنت یا جاهای دیگه میخونیم یا میشنویم، نادرست باشن
اول اینکه فکر کنم این خودتون بودید که گفتین نباید از زبان انگلیش و فینگیلیش استفاده کنیم ، پس کامه ی (برد)بهترین تلفظ ممکن هستش .....
مگه اینکه حرفهای خودتون رو تکذیب کنید؟؟؟؟؟؟؟
دوم اینکه اگه یه سر به فرهنگنامه ی بزرگتون بزنید و کلمه ی بامبور رو سرچ کنید متوجه حرف های من در مورد این که بامبور از کدوم قوم هستش می شید.دقیقا اول هم نوشته یه نگاه بنداز....((https://arda.ir/bombur/)) او از قوم دورین نبوده!!!
سوم اینکه اگه از کسی خوشتون نمی آد لازم نیست از قوه ی تخیلتون برای تاریخ سازی استفاده کنید اینطور فقط خودتون رو کوچیک کردین....
راستی اگه شما عضو مدیریت سایت هستین چطور از دانشنامه ی بزرگتون هیچ خبری ندارین؟
یا شاید قبولش ندارین.
نمره ی منفی دوستانتون ارزش اثبات واقعیت ها رو داره......
اول اینکه فکر کنم این خودتون بودید که گفتین نباید از زبان انگلیش و فینگیلیش استفاده کنیم ، پس کامه ی (برد)بهترین تلفظ ممکن هستش .....
دوم اینکه اگه یه سر به فرهنگنامه ی بزرگتون بزنید و کلمه ی بامبور رو سرچ کنید متوجه حرف های من در مورد این که بامبور از کدوم قوم هستش می شید.دقیقا اول هم نوشته یه نگاه بنداز....((https://arda.ir/bombur/)) او از قوم دورین نبوده!!!
سوم اینکه اگه از کسی خوشتون نمی آد لازم نیست از قوه ی تخیلتون برای تاریخ سازی استفاده کنید اینطور فقط خودتون رو کوچیک کردین....
یا شاید قبولش ندارین.
از مدیران عذرخواهی میکنم که من جواب میدم.
دوست گرامی. هیچ اتفاقی، هیچ حرفی، هیچ اظهارنظری شایسته ی این نیست که به این شکل جوابش رو بدید. من چند تا پست دیگه هم از شما خوندم ولحن مشابهی رو توش دیدم. بهتره قبل از اینکه انگشتانتون روی کیبورد بیاد، چند تا نفس عمیق بکشید، برای چند لحظه از اون التهابی که بهتون وارد شده خارج بشید، جملاتی رو که میخواین تایپ کنین تو ذهنتون مرور کنید، بعد اقدام به پست زدن بکنید.
بارها اینجا گفته شده که کسی اینجا داعیه ی پرچمداری دنیای تالکین رو نداره. اینجا مکانی برای تبادل اطلاعاته. احترام رو حفظ کنید و خواهش میکنم خونسرد باشید. :)
یا شاید قبولش ندارین.
اول اینکه در مورد فینگلیش نویسی من نمیگم، قوانین تالارهای شورای ماهاناکسار میگه و باید رعایت بشه :D در مورد تلفظ هم اگه به دیکشنری مراجعه کنید تلفظ اون biə( r )d هست (بودن یا نبودن r هم بسته به تلفظ بریتیش یا امریکن شما داره) که میشه بیرد یا بی یِرد نوشتش. درهرحال این بحث مهمی نیست و صرفا یک حاشیه نویسی بود اون قسمت جواب من و برای اطلاع عمومی خودِ شما...
دوم اینکه در مورد بومبور خب بازم همون مشکلی که بهتون در پیغام خصوصی گفتم رو دارید، لطفا متون رو دقیق بخونید، مسئول برداشت نادرست یا اشتباه از یک متن بنده یا دیگر دوستان نیستیم :| توی اون صفحه این خط نوشته شده که واستون بولد هم کردم:
بومبوراز دورفهای خزد-دوم بود اما از نسل دورین نبود.
همونطور که گفته شده از نسل دورین نبود، یعنی: از نسل دورین بی مرگ و خاندان سلطنتی نبود! کلمه ی "قوم" رو از کجا آوردید ارو داند و بس... :|
سوم رو هم متوجه نشدم چی میگید، تاریخ سازی چیه؟ :) اما بله، با صحبت کردن با کسی که به نوشته های من یا دیگران اهمیتی نمیده و اینطوری باهام صحبت میکنه خودم رو دارم کوچیک میکنم و بعد از این پست دیگه کاری با شما ندارم :|
این بحث رو هم ادامه ندید توی تاپیک، ممنون
در دوران فرودو داین در تنها کوه حکومت میکرد و خیلی پیر شده بود.و دیل و شهر دریاچه دوباره ساخته شده بودن.
به طور کلی کوهستان آبی،کوهستان خاکستری،خزد دوم یا موریا،اره بور و تپه های اهن بود.در دوران فرودو دورف های در کوهستان ابی و اره بور و تپه های آهن بودن البته اگه درست یادم بیاد در اوایل دوران چهارم همه به مسکن گاه باستانیشون خزد دوم رفتن.البتع یک چیز دیگه ما میدونیم دورف ها هفت جد داشتن و فقط سه تاشون در سرزمین میانه بودن پس نتیجتا زمان فرودو دورف های دیگری که از چهار نژاد دیگه بودن در مکانی دیگر(ممکنه در شرق دور و سرزمین های تاریک)زندگی میکردن.