معرفی کتاب موجودات خیالی اثر خورخه لوئیس بورخس

تعداد پست‌ها: 38

دورد بر دوستان! امیدوارم که ایام به کام باشه.

راستش می خواستم یه کتاب و مرجع خوبی راجب موجودات خیالی و فانتزی معرفی کنم.

کتاب موجودات خیالی اثر خورخه لوئیس بورخس

کتاب بسیار خوبی دربارۀ موجودات خیالی و افسانه ای اکثر کشورها، بیشتر شبیه فرهنگنامه میمونه، توضیحات کامل و جامعی راجب هر کدومش هم نمیده، بیشتر به صورت خلاصه و چکیده (اون قدر هم فکر نکنین خلاصه). خوبیش هم اینه که از اسب پیامبر، براق گرفته تا ترول های اسکاندیناوی که بر روی رنگین کمان به جنگ با خدایان میرن توش هست. در کل از نظر من کتاب خوبیه، حداقل برا من که خیلی جذاب بود. البته فکر می کنم که بیشتر دوستان این کتاب رو خونده باشن. ولی شاید دوستان نو ظهوری مثل ما باشن که علاقه مند به خوندنش هستن. :D

موفق باشید.

سلام

خوش اومدین :D

این کتاب ترجمه شده؟

اگه شده مترجمش کیه؟

چه انتشاراتی

و اطلاعاتی از این دست که اگه بدین ممنون میشیم

مترجمش احمد اخوت، انتشارات ماه ریز، عنوان اصلیش هم: "The book of imaginary beings"

این نسخه از کتاب مصوره، که از نظر من رو تصویری که آدم از یه موجود میخواد شکل بده تأثیر میذازه( به جایی رسید که من میخواستم رو عکساش کاغذ سفید بذارم!). ولی پا نویس هایی که راجب اسم ها و شخیصت ها داره فوق العاده است.

نسخه قدیمی هم خوبیش اینه که عکس نداره.

من تورقي كردم كتابو.و بعد از اين بود كه به حق بورخس رو نابغه ديوانه ناميدم.واقعا بورخس آدم عجيبي در تاريخ ادبيات به حساب ميره.توصيه ميكنم علاقه مندا حتما تو خونشون يه نسخه ازين كتابو داشته باشن

خب من پیداش کردم

آدینه بوک تموم کرده بود

اما اینجا داشت

http://www.efarhang.com/TabId-19-pId-25291.aspx

کسی خواست می تونه بگیره

دانلود نداره ؟

والا خدمتتون عرض کنم که بنده اصلن اهله eBook و این بازار ها نیستم، الانا بورخس تو ایران خیلی معروف شده، اگه بری کتاب فروشی به احتماله زیاد داره. اگه نداشتن هم میتونی از لینکی که اون بالا هست بخری.

کتابش به درد بخور هست مثلا اگه ترول رو معرفی کرده حداقل یه صفحه در موردش نوشته یا کلا به 4 خط اکتفا کرده ؟(عکس هم از این موجودات گزاشته ؟)

اینم یه کتاب از بورخس امیدوارم که نهایت استفاده رو بکنید :

لينك دانلود توسط ناظر انجمن حذف گرديد

توجه : برای دانلود کل آدرس رو تو مرورگر کپی کنید .

لطفا لينك دانلود به خارج براي كتابي كه تو بازار هست نديد.ناچارم لينك بالا رو پاك كنم

ولی من خرید همچین کتابی رو ندیدم .کتاب انگلیسیش شاید باشه ولی فارسیشو ندیدم .در هر صورت من به مهدی هم گفتم که اگه هست پاک کن .شرمنده .

من کتابو مثلا سفارش دادم

13 روزه که نرسیده !!!

میگن توی پسته!!

فردا دیگه باید با لحن خشن باهاشون صحبت کنم :D

نه اینطوری نیست اصلا .وقتی یه چیزی رو از جایی که تا حالا ازش سفارش نگرفتی میخری هی باید زنگ بزنی هم به پست هم به فروشنده .من 2 تا محصول از یه شرکتی خریدم 2 ماه گزشته هنوز نیاوردن هی میگن دسته پسته .(بیخیالش شدم)

نه اینطوری نیست اصلا .وقتی یه چیزی رو از جایی که تا حالا ازش سفارش نگرفتی میخری هی باید زنگ بزنی هم به پست هم به فروشنده .من 2 تا محصول از یه شرکتی خریدم 2 ماه گزشته هنوز نیاوردن هی میگن دسته پسته .(بیخیالش شدم)

این چیزا رو می دونم دیگه :دی

پست که خوابه :دی

فروشنده هم دارم دیوونشون می کنم

هی میگی در حال پیگیریه !!

:D

این کتاب موجودات خیالی اساطیر ایران رو هم داره؟

بعيد ميدونم.البته ما خيلي اسطوره خاصي در ايران نداريم.تنها اسطوره هاي ما به طور مدون تي شاهنامه اومده.بيشتر اساطير اروپاي شرقي،خاور دور،هند و امريكاي لاتين رو شامل ميشه(البته باز هم نگم اسطير،بهتره از لفظ موجود استفاده كنم!)

والا تنها چیزی که صرفن ایرانی تو این کتاب داره، راجب سیمرغه. حالا اگه یه چند تایی از خاورمیانه رو هم حساب کنیم، شیش هفتایی میشه.

فرازهایی از کتاب دربارۀ سیمرغ:

سیمرغ پرندۀ نامیرایی است که بر شاخه های درخت علم آشیان دارد. برتون این مرغ را با عقاب مقایسه می کند که به گفته ی ادای متأخر بر چیزهای بسیار علم دارد و در شاخه های درخت جهان، ایگ دراسیل، آشیان می سازد.

ساوئی در کتاب شعر thalaba (1801) و فلوبر در وسوسه ی سن آنتونی (1874) درباره ی سیمرغ گفته اند. فلوبر مقام او را تا حد یکی از ملازمان ملکه ی سبا تقلیل می دهد و او را چنین توصیف می کند: پرهایی دارد نارنجی که به پولک های فلزی می ماند، سری کوچک و نقره ای رنگ و صورتی مانند صورت آدمیان. سیمرغ چهار بال دارد، منقارش مانند منقار عقاب است و دمی بسیار بسیار بلند مانند دم طاووس دارد. در منابع اصلی اهمیت سیمرغ بسیار فراتر از این است. به روایت شاهنامه ی فردوسی، که افسانه های باستانی ایران را جمع آوری کرد و به نظم درآورد، سیمرغ مرغی است که زال، پدر قهرمان شاهنامه، را با بچه های خود پرورد. فرید الدین عطار، در قرن دوازدهم، سیمرغ را نماد الوهیت می دانست. ماجرای سیمرغ در کتاب منطق الطیر (مجمع مرغان) رخ می دهد. این قصه ی رمزی ...

پی نوشت: اگه دنبال موجودات اساطیری خطه ی خودمون می گردین، ر.ک. به فرهنگ اساطیر و اشارات داستانی در ادبیات فارسی* نوشته ی دکتر محمد جعفر یاحقی، انتشارات سروش و مؤسسه ی مطالعات و تحقیقات فرهنگی، 1369.

*: اگه کسی این کتاب رو تو اینترنت پیدا کرد، لطف کنه این خبرو از من دریغ نکنه (البته خودم تا حالا نگشتم) ...سپاسگزار.

دقیقا

چندین تا دیگه هم هست

مثل الاغی با سه پا ( البته انگلیسیش یک چیز دیگه هست :دی )

که به زمان زرتشت بازمیگرده

در ضمن امروز کتاب به دستم رسید!!

اندازش به قیمتش نمی ارزه

لوتر با اون بزرگی قیمتش کمتره :دی

کتابش خیلی قدیمیه...من پارسال خوندمش.عین این کتاب ندیده ها از اول تا آخرش رو و البته اشتباه بود این کتاب یه دایره المعارف خیالیه و برای ارجاع و این حرف ها خوبه. بورخس رو به خاطر هزارتوی بابلش دوست داشتم اما این کتابش یه جوری بود. من توصیفات تالکین و رولینگ و بقیه ی تخیلی نویس ها از موجودات خیالی داستان هاشون رو بیشتر قبول دارم.مثلا تالکین اگه از دورف حرف به میان میاره برای این نژاد خصوصیات منحصر به فرد و تاریخچه ی کامل هم می سازه. یعنی دورف آردا با دورف افسانه های ولزی یکی نیست.

اما کار بورخس فقط معرفیه و نمی دونم چرا از اون تخیل فوق العاده ش برای تکمیل شناسنامه ی این موجودات استفاده نکرده.

بورخس قصد داشته مردم دنیا را با اساطیر و تاریخچه واقعی موجودات آشنا کنه نه داستان نویسی.

موجوداتی مثل دورف و الف در خیلی از باورهای کشورهای مختلف وجود داره و توصیفات متفاوت و بعضا متضادی دارن. هر نویسنده ای که از این موجودات در کارهاش استفاده میکنه روی یکی از این خصوصیات تاکید داره و احیانا چیزای جدیدی بهش اضافه میکنه. من این کتابو نخوندم اما فکر میکنم اگه بورخس میخواست نمونه هایی از همه کتابها بیاره میشد کتابی برای گیج کردن مردم.

برای مثال دورف های "سفید برفی و هفت کوتوله(دورف)" با دورفهای تالکین زمین تا آسمون فرق دارن. الفها در برخی داستانها موجودات شرور و در برخی دیگه موجودات خوبی هستن. مثلا الفهای تالکین و house elfهای رولینگ نه از نظر قیافه و نه از نظر شخصیت هیچ تشابهی ندارن.

اتفاقا بورخس همرو یهک جا آورده من که بار اولی که خوندمش گیج شدم

خوب پس معنی دایره المعارف چیه ؟ بالاخره باید معلوم بشه دورف یا الف چیه یا نه . حالا که هر کس تعریف خاصی از این موجودات داره پس این کتاب اصلا به درد نمی خوره. یعنی شما باید موجودات خیالی رو طبق قصه ای که توش هستن تجسم بکنید. و دیگه نیازی به این کتاب هم نیست.

کی میگه به درد نمیخوره اگه نبود اون وقت ما باید هر کس هر داستانی مینوشت حالا شخصیتاش از باور های یک قوم باشه یا خودش همینجوری ساخته باشه باور میکردیم ولی با این کتاب میدونیم هر قومی چه طرز تفکری داره.مثله اینه که بگین اساطیر یونان به چه درد میخوره کارتون هرکولو که دیدیم دیگه بسه در صورتیکه ذرهای به داستان اصلی شباهت نداره.

اما کار بورخس فقط معرفیه و نمی دونم چرا از اون تخیل فوق العاده ش برای تکمیل شناسنامه ی این موجودات استفاده نکرده.

خوب پس معنی دایره المعارف چیه ؟

خودت داری میگی دایره المعارف. نمیشه آدم با تخیل خودش چیزی رو به دایره المعارف اضافه کنه.

بالاخره باید معلوم بشه دورف یا الف چیه یا نه . حالا که هر کس تعریف خاصی از این موجودات داره پس این کتاب اصلا به درد نمی خوره. یعنی شما باید موجودات خیالی رو طبق قصه ای که توش هستن تجسم بکنید. و دیگه نیازی به این کتاب هم نیست.

این مورد درباره تعداد کمی از موجودات خیالی وجود داره. الف و دورف خیلی عام هستن اما کتاب فقط برای الف و دورف نیست. سایر موجوداتی که فقط توی یه فرهنگ وجود داره از این مشکلات نداره. بازم میگم چون من این کتابو نخوندم نمیتونم در موردش نظر بدم.

پ.ن: یه تحقیقی در مورد بورخس کردم دیدم که از حدود 1930 شروع به از دست دادن دیدش کرد و در 1950 کاملا نابینا شد و از اون به بعد مجبور بود بگه و کس دیگه ای براش بنویسه. و از اونجا که این کتاب 1967 چاپ شده واقعا این تلاشش قابل تحسینه.

کاش ما ایرانیا هم یکم از اراده و تلاششو داشتیم

ما هر چی بازار رو زدیم به هم این کتاب رو پیدا نکردیم :دی

تا این که نا امید شدیم !

اما از دوستانی که این کتاب رو دارن می خواستم بپرسم که این کتاب چه تعداد موجود اسطوره ای در خودش جای داده و آیا موجودات رو در حد کافی و بالایی توضیح داده ؟

البته یه لیستی از کتاب اصلش رو این جا می شه پیدا کرد و می خواستم ببینم ایا این موجودات رو در بر داره :

http://en.wikipedia....maginary_Beings

متشکر از راهنماییتون

اصلان جان، فعلاً که اینترنت ما قطره ای می باشد و فیل امان هم که حسابی یاد هندوستان نموده و رفته اند! ولی شما اگر وضعت بهتر از ما باشه می تونی تارنت کتاب رو پیدا کنی.

عجالتاً شاید این دو صفحه کارت رو راه بندازه. ولی اگر تونستی کل کتاب رو بگیری یاد فقیر فقرا هم بکن :-?

http://s1.picofile.com/file/7294400963/1.jpg

http://s1.picofile.com/file/7294401177/2.jpg

منم كلي دنبال اين كتاب گشتم. حتي توي تورنت هم فقط يه خلاصه چند صفحه اي ازش پيدا كردم.

تضاد جون بابت اون دو صفحه متشکر اما می خواستم کتاب رو کاملش رو بخونم !

یکی از دوستان می گفت نویسنده موجودات رو به صورت داستانی شرح می ده که در نوع خودش جالب توجه !

پیرامون اینترنت :

چرا از ایرانسل استفاده نمی کنی خیلی کارت رو راه می ندازه

من الان حدود 20 مگ رو تو عرض 10 دقیقه دانلود کردم :دی

پس چقدر خوش شانسم که من این کتابو دارم!

انصافا کتاب جالبی هست! به علاوه ی خیلی موجودات دیگه این موارد آشنا رو توش داره:

باسیلیسک

حیوان متصور سی اس لوئیس

سمندر

سیمرغ

ققنوس

گولم (گولوم)

هیپو گریف

و ...

به علاوه ی خیلی موجودات دیگه این موارد آشنا رو توش داره:

تار جون خوش به حتالت که این کتاب رو داری

اما یه زحمتی واسط دارم ببین لیستی رو که از ویکی پدای از موجودات کتاب داده با کتابی که تو دستت یکی هستند ! :دی

از طرفی می خواستم بدوم در مورد موجودات چه جوری توضیح می ده ! یعنی با چه نثری به بررسی ویژگی های موجودات می پردازه

ارادتمند تو

شاهین

سلام!

من تو ویکیپدیا دیدم، ترجمه ی احمد اخوت رو دارم که تو ویکی پدیای فارسی هم نوشته ترجمه مال کی هست. در ضمن فهرست هم توی کتاب به فارسیه اما به هر حال اکثر موارد توی فهرست ویکی و کتاب مطابقت دارن!

نثرش معمولیه با یه ذره اشاره به سطح بالا، مثلا:

از آغاز زمان در پلکان برج پیروزی موجوری زندگی میکند که اسمش ابائواکوست و نسبت به سایه روشن روان آدمی حساس می باشد.

خب دیگه چه سوالی هست!

راجع به گالوم چی نوشته؟املای فارسیشون چجوریه؟مثلا گالوم یا گولوم؟

راجع به گالوم چی نوشته؟املای فارسیشون چجوریه؟مثلا گالوم یا گولوم؟

دوست گرامی گالوم موجود فانتزی و اسطوره ای نیست گالم یک شخصیت در مجموعه ی لوتره که اگه بخوای حساب کنی از نژاد هابیت ها می باشد و فکر نکنم هابیت رو تو این کتاب نوشته باشه چون من تا به حال در اسطوره ها نزادی به نام هابیت نداه ام

اتفاقا گولوم رو داره...نوشته :گولم که در واقع خونده میشه gulom نه gulum (گولوم)

اطلان: فقط موجودات اسطوره ای نیستن...موجودات خیالی هم هستن...مثل حیوان متصور سی اس لوئیس...

به اصلان عزیز: اتفاقا در باورهای یهودی یه گولم (Golem) هم داریم که موجود متحرک و شبیه انسانه. البته صرفاً از حیث ظاهر. در کتاب مزامیر و نوشته های قرون وسطی، برای اشاره به ماهیت های بی شکل یا شکل نگرفته از این کلمه استفاده می کردند. پس میشه گفت که گالم دوست داشتنی ما ریشه در جای دیگه ای هم داره و صرفاً از تخیلات استاد تالکین نشأت نگرفته :-?

با سلام

خطاب به جناب تضاد : من زیاد از این یهودی ها خوشم نمیاد چه برسه به فولکرشون هم نگاه بندازم !

البته از این حرف ها گذشته من برای اولین باری بود که این اسم رو شنیدم و با خودم گفتم شاید برای دوستان دیگه هم جالب توجه باشه :

http://en.wikipedia.org/wiki/Golem