به نظرم به طور کلی تغییرات ایجاد شده در نسخهی اکستندد مثبت بود و تقریبا (:دی) همهی بخشهای اضافه شده فیلم رو بهتر کرده بودند.اما من این بخشها رو به چهار دسته تقسیم میکنم.
دسته اول قسمتهایی که باید تو نسخه معمولی میبودند(نه اینکه بودنشون بهتر باشه، بلکه نبودشون به فیلم ضربه میزد) و به نظرم گزینههای ۶ و ۷ از این دسته اند. زمان بسیار زیادی از نسخه معمولی به آلفرد اختصاص داشت(نه آلفرد در خدمت داستان، شخص آلفرد و بدذاتیاش) که اواخرش واقعا آزاردهنده میشد، اما در نهایت بدون مشخص شدن سرنوشتش رها میشد.
جای خالی مراسم خاکسپاری هم به شدت در پایانبندی شتابزدهی نسخه معمولی حس میشد.
دسته دوم اونهایین که به منطقیتر شدن سیر داستان یا جذابیتش و یا شکلگیری بهتر شخصیتها در نسخهی اکستندد کمک کردند. سکانسهایی نظیر ارابهسواری دورفها(گ۴) یا مکالمه بیلبو و بوفور(گ۲) و نبرد بیفور و بومبور و بوفور(گ۵) از این دسته اند.
دسته سوم تغییرات نسبتا کوچکی هستن که به روانتر شدن روایت داستان کمک کردند. به طور مثال تعویض چوبدستی گندالف، بیقراری تورین در انتظار داین، سر و ته شدن لگولاس سوار بر خفاش که تو گزینهی سایر قرار میگیرند.
و دسته چهارم قسمتهایی که به جذابیت داستانی و بصری فیلم اضافه کردند اما به شخصه باهاشون مشکل محتوایی دارم. مورد اول در سکانس دولگولدوره(گ۱)، از نظر من(که میدونم خیلیا باهاش مخالفن :دی) نقش گالادریل در دولگولدور بیش از اندازهی درست و لازم بود، و متاسفانه در اکستندد این قضیه بیشتر هم شده(حالا کاری به اوج و حضیض سینوسی توان زرمی گالادریل که تو اکستندد هم باقی بود نداریم!) و مورد دوم نبرد الفها و دورفهاست(گ۳) که شروع نبرد پنج سپاه رو خیلی خیلی جذابتر میکنه اما به نظرم بهتر بود که مثل کتاب کار به کشتار متقابل(حداقل قسمت جنگ تن به تنش) نمیرسید.
(از نظر من به نوعی گروه اول واجب، گروههای دوم و سوم مستحب و گروه چهارم مکروه هستن :دی)
با این اولویت بندی من گروه اول رو ترجیح میدم، و چون سکانس خاکسپاری خیلی برام راضی کننده نبود به گزینه ۶ رأی میدم. کاش حداقل اون شعر گندالف در مراسم خاکسپاری حذف نمیشد.
پ.ن.یادی هم بکنیم از جملهی گندالف در تریلر که به اکستندد اضافه نشد
: «?You have but one question to answer: How shall this day end» زندهیاد اگر در اکستندد حاضر بود رتبهی بالایی در نظرسنجی کسب میکرد.