تشکر از دوست خوبم آرون به خاطر نظرسنجی...
یه عذر خواهی چون نظرم دیر تر از انتظار قرار گرفت...
باید بگم این نظر سنجی برای خودم هم خیلی سخته!
ممکنه همه ی این راه ها برای طرفداران صادق باشه اما مطمئنا نسبت به سلایق و علایق یکی باید تاثیر بیشتر داشته باشه.
زیادن توضیحات پایین اما حوصله کنید بخونید به نتایج خوبی میرسید! :)
1- مطالعه کتاب های تالکین:
ممکنه بعضیا فکر کنن بیشترین تاثیر رو ممکنه خوندن متن کتاب ها بذاره. از نظر من گرچه همین متن کتابه که صحنه های فیلمو تشکیل میده، نت های موسیقی رو کنار هم قرار میده، ذهن رو تقویت و دنیای رویا رو تسخیر میکنه، موضوعات نقاشان رو فراهم میکنه و در نهایت کانون ما رو گرمتر میکنه اما شما وقتی پس از مدتی با این متن خو گرفتی رو میاری به سایر عوامل و اونارو تقویت میکنی. پس معتقدم نوشته های تالکین و کتاب ها ضمن این که مهم ترین عامل در ارتباط بهتر ما با آرداست اما پس از مدتی کمرنگ میشه و دیگه برای ارتباط هر بار به سراغ کتاب نمیریم.
2-مشاهده فیلم ها:
فیلم، میتونه تصورات ما رو از کتاب انسجام ببخشه و به بعضی ها که آشنایی یا تصور کاملی ندارن یک وحدت ذهنی ببخشه و اونا رو مشتاق تر کنه. خیلی ها از فیلم شروع کردن و الان بسیار با آردا آشنا تر از ما هستند! اما مطمئنا چون فیلم هم (گرچه شاهکاری مثل ارباب حلقه ها یا هابیت باشه) پس از مدتی از صدر جدول ارتباطی ما با آردا به زیر کشیده میشه و دلیلش شاید عدم انعطاف فیلم باشه چون صحنه های محدودی رو در بر میگیره.
3- گوش دادن به موسیقی:
موسیقی های شاهکار هاوارد شور از جنبه هنری قابل مقایسه با سه گانه ارباب حلقه ها یا هابیته! و چون مهمترین بار رو در فیلم، موسیقی حمل میکنه عامل مهمیه و چون در حقیقت میتونه احساس نهفته در داستان رو منتقل کنه قابلیت انعطاف و تازگی بیشتری نسبت به فیلم داره. به شخصه پستی و بلندی احساسات در داستان های تالکین رو منطبق بر نت های چیده شده کنار هم موسیقی هاوارد شور میدونم. و این باعث میشه هنگام گوش دادن موسیقی احساس سفر در آردا و متن کتاب ها بهم دست بده.
4- صحبت کردن به زبان های تالکینی:
وقتی شما به زبانی صحبت میکنی در حقیقت یعنی به اون زبان داری فکر میکنه. فرهنگ اون زبان نا خودآگاه در رفتارت تاثیر میذاره. صحبت به زبان الفی ضمن این که ظاهر و جو آردایی تری داره باعث میشه ما به زبان الفی فکر کنیم. فرهنگ الف ها که در زبان تاثیر گذاره در رفتار ما تجلی پیدا میکنه. پس با صحبت کردن به زبان های تالکینی ما حتی بک گام از سفر در متن کتاب ها جلوتر میریم و در خود داستان قرار میگیریم. صحبت به زبان الفی همچنین باعث زنده نگه داشتن داستان ها و فرهنگ در ذهن و رفتار شما میشه.
5- فعالیت در تالارهای ماهانکسار:
خب این مورد به دلیل تبادل فکر و فرهنگ آردایی که توش جریان داره، جو قابل انعطاف و فضای به روزش شاید از یک دید از سایر عوامل بالا بهتر باشه. و تاثیر بهتری داشته باشه. باعث میشه ما در بحث با دید عمیق تری به داستان ها نگاه کنیم. اما از یک جنبه شاید سخت ترین راه رو در دسترسی داشته باشه.
6- مشاهده نقاشی های آردا:
نقاشی تصور، ذهنیت و تخیل یک فرد است از متن داستان. لذا دیدن همزمان چند اثر هنری از داستان های آردا ما رو با تفکر ها وجنبه های مختلف این دنیا آشنا میکنه. و از این حیث که باعث میشه ما به دید و تصور گسترده تری از آردا برسیم عامل خوبی در ایجاد ارتباط با دنیای تالکینه!
7- رویا، مکاشفه و خواب:
من این مورد رو زیاد تجربه نکردم همون چند باری هم که شده زیاد چنگی به دل نمیزد چون بیشتر حاصل پر خوری بود! :)
8-قوه تخیل و خیال پردازی:
اغلب موراد بالا که توضیح دادم به یک چیز ختم میشدن و اون تفکر، تعقل و تخیل ما از دنیای آرداست. پس نهایت تمام موارد بالا به ذهن خود آدم میرسه. از طرفی هم مشکلات سایر موارد رو نداره. از جمله این که ممکنه وسط فیلم یکی یه چیزی بپرونه. اما تخیلت رو نه! تخیل در ذهنته و هیچ کس به اون دسترسی داره. مال خودته. همچنین همه جا در دسترسه. نه سرعتش کم میشه نه پهنای باندش! میتونی خودتو در متن داستان قرار بدی و باتوجه به درک و دیدی که از موارد بالا بهش میرسی آردای خودتو داشته باشی. و اینست بهترین و مفید ترین راه من برای ارتباط بیشتر با آردا...تاکید کنم که در کنار و همراه عوامل بالا. مثل موسیقی، صحبت به زبان های تالکینی، خوندن کتاب و ...
اما یه اولویت بندی داشته باشم:
- قوه تخیل و خیال پردازی
- صحبت به زبان های تالکینی
- گوش دادن موسیقی
- فعالیت در ماهانکسار
- خواندن متن کتاب ها
- مشاهده نقاشی ها
- مشاهده فیلم
- رویا و مکاشفه
- سایر (که من اسمشو میذارم یک یا چند گزینه از موارد بالا :دی)