با درود. من آنقدر این بازی را نقد و دربارهی آن بحث کردم که دیگر خسته شدم و تصمیم به ترک آن گرفتم؛ امّا نمیتوانم بگذارم کسی از این بازی بد بگوید؛ بنابراین، باری دیگر، به نقد این بازی (که اشتباهی، به جای «کانکوئست»، «کونکوئست» نوشته میشود،) پرداختم. (واژهی «مزخرف»، بسیار زشت و توهینآمیزتر از لفظ «جهالت» است؛ برای بهکاربردن این واژه هم عذرخواهی فراوان کردم و پستش را ویرایش نمودم. شما هم میتوانید به جای این که بگویید «این بازی مزخرف است»، بگویید «به نظر من، این بازی، میتوانست بهتر از این هم باشد» که بسیار زیبا و باادبانهتر است.)
1-گرافیک: گرافیک این بازی (که تولید سال 2009 میباشد،) چندان هم بد نیست و از بازی چون «Shadow Harvest: Phantom Ops» (که اخیراً و احتمالاً پارسال ساخته شدهاست)، بسیار بهتر است. امّا گرافیک هم چندان ملاک نیست (موارد زیر مهمترند)؛ به قول سعدی، «صورت زیبای ظاهر هیچ نیست/ای برادر، سیرت زیبا بیار».
2-نقشهها و اماکن: نقشههای این بازی، به طور بسیار دقیق و زیبا و ظریف طرّاحی شده و مانند اماکن داخل فیلم میباشند (که این از امتیازات بازی محسوب میشود) و امکان این را نیز دارد که بازیکن، بتواند در وسعت گستردهتری از اماکن نسبت به برخی بازیها (مانند بازی «بازگشت پادشاه» که نسخهی اصلی و ویدیویی فیلم هم است) گشت بزند.
3-قدرتها و کلاسها: قدرتهای این بازی، با توجّه به انواع کلاسها (جنگجو، جاسوس، جادوگر، کماندار، قهرمان و عظیمالجثّه)، به طور دقیق و مناسب انتخاب شدهاند که میشود با کمی فکر و دقّت، مناسب با موقعیّت و به اختیار بازیکن، از قدرتها استفاده کرد. مثلاً من در نقش جادوگر، ابتدا عصایم را بر زمین میکوبانم تا دشمن بیافتد، سپس بر رویش آتش پرتاب میکنم تا جانش در آن کم شود و بعد، با یک یا چنذ صاعقه یا ضربهی شمشیر، کارش را تمام میکنم.(اگر جانم هم کم شدهباشد، ترمیمش میکنم؛ تندتند و بیفکر و هولهولکی هم کلیک نمیکنم!) به هرحال، از قدرتها و کلاسها که بهترین نکتهی مثبت بازی هستند، نمیشود بد گفت.
4-داستان: داستانش هم که گفتید خوب است!
5-مأموریّتهای متنوّع و جذّاب: مأموریّتهایی که در این بازی وجود دارند، بسیار متنوّع و جذّاب هستند.
6-مراحل فرعی: این بازی، علاوه بر مراحل اصلی، دارای مراحلی فرعی یا تمرینی میباشد که به ماهر شدن در بازی کمک کرده و سرگرمکننده نیز هستند.
7-دوربین: دوربین یا نما، سومشخصِ نزدیک (مایل به اوّلشخص) است که بر امتیاز بازی میافزاید.
8-گویندگان: گویندگان بازی، خود بازیگران فیلم هستند.
9-کلیدهای ترکیبی: در این بازی، میتوان از کلیدهای ترکیبی استفاده کرد که در برخی جاها، بسیار مفید هستند.
10-امکان بازی آنلاین چندنفره: این بازی، امکان بازی آنلاین چندنفره را هم دارد.
11-آهنگگذاری: آهنگگذاری اين بازی خيلی خوب و مناسب است و حس و هيجانی غير قابل وصفی را به بازيكن در هنگام بازی میبخشد.
درمورد بازی «نبرد در شمال» هم چیزی نمیدانم؛ چون بازی نکردهام. ولی نمیتوان «کانکوئست» را با «نبرد در شمال» مقایسه کرد؛ چرا که «کانکوئست» قدیمیتر است. در ضمن، شاید «کانکوئست» را نتوان با هیچ بازی مقایسه کرد (به دلیل شباهات و دارا بودن همین موارد در بازی دیگر)؛ ولی به جای خودش، بازی خوبی است.
در آخر، از شما تشکّر میکنم که نظرتان را دربارهی عقیدهام اظهار کردید و اگر در این نظر، به سلیقه و عقیدهی شما توهین شد، پوزش میطلبم. سپاس و بدرود :D