با سلام خدمت دوستان عزیز
به نظرم کمی شروع این تاپیک زود بود چون حداقل باید فیلمی با کیفیت قابل قبول حداقل با کیفیت DVD می دیدیم تا بتونیم به قدرت فیلم پی ببریم چون دو نقطه قوت احتمالی فیلم جلوه های ویژه و صدای شفاف اونه
اولین بحث بر سر چندگانه بودن اونه همون طور که دوستان میدونن ارباب حلقه ها قرار نبود که از اول سه گانه باشه بلکه مسئولان میرامکس(اگه اشتباه نکنم) اصرار بریک قسمتی بودن لوتر داشتند ولی تیم پیترجکسون بر دو قسمت اصرار داشتند چون کمتر از اون نمیشد بعدش که کار به نیولاین ارجاع داده شد و مسئولان نیولاین این سوال طلایی رو پرسیدند که چرا دوتا؟این که سه تا کتابه و همون طور که میدونیم که چطور اون سه گانه شاهکار ساخته شد
در مورد هابیت هم همین سوال گاهی پیش میاد که چرا دوتا ؟چرا یکی نباشه؟آیا سه تا معقوله؟
راستش من بار اولم که هابیتو خوندم تو این فکر بودم که این کتاب تو یه فیلم جا نمیشه پس باید یه دوگانه باشه بیشتر پایان قسمت اول رو یا فرار از زندان الف ها یا کشته شدن اسماگ میدونستم
به نظرم جکسون هم قرار بود قسمت اول رو تا فرار از دست الف ها بسازه و قسمت دوم به نابودی اسماگ و نبرد 5 لشکر پرداخته بشه
قسمت اول به نظرم مثل یاران حلقه میشد چون بخش بیشتری از کتاب به اون پرداخته شده بود و در قسمت دوم جکسون می تونست روی حوادث بیشتر فوکوس کنه
اینکه این کار سه گانه بشه راستش من دلیلشو نفهمیدم که طماعی برادران وارنر بود یا تصمیم خود پیتر؟ اینجاست که داستانی که برای سفر غیر منتظره میمونه کمه و شاید اون التهابی که لوتر برای دیدن قسمت بعدی در ما ایجاد می کنه رو نداشته باشه بخصوص اینکه فصل هایی که در فیلم مورد استفاده قرار گرفته بیشتر مقدمس تا اصل مطلب.این ریسک کارو بیشتر میکنه و شاید به نوعی توی ذوق مخاطب خورد
برخلاف ارباب حلقه ها که خیلی تنوع شخصیت و ماجرا داشت اینجا کمی داستان سرراست تره و بیشتر با دورف ها سرو کار داریم دورف هایی که نقششون در لوتر خیلی کمرنگ تر بود
برای همین احتیاج هست که مخاطب با دورف ها همذات پنداری کنه کاری که پیتر اینجا خوب از عهدش برمیاد و به نظرم 13 دورف خوب از آب در اومدن بخصوص تورین
و جکسون تونسته مشکل ترین بخش کار رو خیلی خوب پیش ببره
اینجا از همون اول داستان خیلی تلخ شروع میشه و سقوط اره بود رو نشون میده که به نظرم برای شروع داستان خوبه و باعث منطقی بودن حوادث بعدی میشه
فیلم هم به نسبت داستان تاریک تره و این شاید برای من که طرفدار سیاه بودن فضای هابیت بودم خوبه
در 45 دقیقه اول به نظرم کار جکسون عالی بوده برای معرفی کردن شخصیت ها بعدش حوادث بعدی و قضیه سه ترول و ریوندل و...
در قسمت اول خیلی آزوگ شبیه بین شوالیه تاریکی بر میخیزد دراومده که با توجه به همزمانی دوفیلم این صرفا یه حادثس و کپی برداری در کار نیست. ولی جالب بود حتی اون صحنه ای که آزوگ یکی از یارانشو با دستاش پرت میکنه شبیه بتمن در اومده
به نظرم دلیل دشمنی تورین و ازوگ خیلی خوب در اینجا بهش پرداخته شده
در مورد شورای سفید هم به نظرم حضور کریستوفر لی واقعا غنیمتیه ولی تعجبه شورای سفید کامل نبود بقیه ایستاری ها کجا بودند؟
فلش بک های فیلم کلا عالی در اومدند بخصوص قضیه نبرد موریا که به نظرم خوب در اومده
ولی به نظرم نقطه قوت فیلم حضور راداگاست قهوه ای و حوادث داخل جنگله که باعث شد سر از دول گولدور در بیاره حیف که حضورش در دول گولدور و نقش سارون و ویچ کینگ کوتاه بود ولی واقعا برای من یکی که جذاب بود کمی به نقش راداگاست ایراد گرفتند ولی به نظرم خوب در اومده به نظرم باید منتظر حوادث بیشتری در زمینه دول گولدور باشیم و ای کاش در قسمت های بعدی نقشی محوری داشته باشه
سکانس تقابل اسمیگل و بیلبو هم خوب در اومده بخصوص اسمیگل و اون غم از دست دادن حلقه
نبرد با گابلین ها و اومدن گابلین ها شبیه سکانس موریای یاران حلقه در اومده و البته نه به اون قدرت
در مورد سکانس از چاله به چاه و درخت و اتیش دورش شاید حس طنز جالب داستانو نداره ولی به نظرم حماسی دراومده بود بخصوص اون حمله تورین به آزوگ که موسیقی ای که در مورد یاران حلقه در مورد تعقیب آرون توسط نه سوار بکار رفته بود اینجا ازش استفاده شده بود و بعدش حضور عقابها که عالی بودند و واقعا شکوه خاصی داشتند همراه با موسیقی ای که ادمو تا اسمون میبرد فقط موندم چرا عقابها آزوگ ویارانشو چرا نابود نکردند چون حداقل 9 تا بودند و میتونستند دودمان آزوگو برباد بدند.
ولی بازم ایکاش که حداقل ماجرای بیورن هم به داستان اضافه میشد
به نظرم آس فیلم نقش تورین بود که محور داستان بود و خوب کار شده بود
مارتین فریمن هم نقش خوبی داشت ولی نمی دونم چرا اون جذابیت فرودو یا سم رو برام نداره
غیر از اینا تراندویل هم با همون حضور کوتاه مدتش کفرمو دراورد و اگه دستم بهش میرسید خفش میکردم دقیقا چهرش در تقابل با تورینه و به نظرم برخوردش با تورین در قسمت دوم و سوم میتونه از نقاط قوت اون فیلما باشه
ولی خوبیش این بود که اصلا اهنگ نیل فین توی نسخه پرده ای که نگاه کردم نبود(یعنی اخرشو ضبط نکرده بودند) واقعا خوب از اب در نیومده بود
زمزمه تورین که بعدش دسته جمعی بود واقعا عالی در اومده بود و در کتابم نقطه عطف بود ولی برای اهنگ پایان فیلم اون کاربردو نداشت وواقعا با کار انی لینوکس و انیا خیلی فاصله داشت