ممنون از الوه عزیزم بابت معرفی این فیلم، ایجاد تاپیک و زحمتی که برای زیرنویس کشید. :)
خب من فیلم رو دیدم و اجازه بدید نقد کنم گرچه زیاد جزئیات داستان از کتاب یادم نمونده اما بیشتر میخوام نقد سینمایی بکنم تا محتوا.
فیلمنامه متاسفانه استحکام خوبی نداشت. لااقل 5 دقیقه، اولش لازم داشت تا نیگل معرفی بشه به بیننده و دغدغه هاش، افکارش، هدفش و غیره شناسونده بشه. میبینیم که تو فیلم نیگل یهو میاد تو و چه میزانسن بدی هم داره ابتدای فیلم! اون جوان لاغر و بچه سال در اون اتاقک کاه گلی به هیچ وجه نتونست نیگل در ذهن من رو تصویر کنه. و اون نقاشی های بچه گونه با مداد رنگیش! اینا همه دست به دست هم میدن تا یک بیننده عادی در دو سه دقیقه ابتدای فیلم با گفتن عبارت "مزخرفه" فیلم رو ببنده.
فیلمنامه بعد از ابتدای فیلم کمی قوت میگیره و اون انتظاری که من از یک فیلم کم هزینه و طرفداری و کوتاه داشتم رو برآورده میکنه. اما باز ضعف هایی هستند که نمیتونن این فیلمنامه قابل قبول رو خوب تصویر کنن که یکی ازونا فیلمبرداریه. متاسفانه فیلمبرداری این فیلم قابل قبول نیست. حرکت های عجولانه، عمق میدان های اشتباه، کامپوزیشن نادرست و حتی لرزش دوربین هم ناشیانه و غیرقابل قبول بود. دیگه هرچقدر کم هزینه باید بتونن اصول اولیه فیلمبرداری رو رعایت کنن.
ترکیب و تدوین صدا هم به همین صورت. یک جا نویز میاد، یک جا حذف میشه، صداها بی خود بین کانال های چپ و راست رد و بدل میشن، افکت های نادرست صوتی و کلا یک دست آورد ناموفق و ناشیانه از ادیت صدا هم در این فیلم ارائه شد که واقعا منو ناراحت کرد. اما باز تدوین قابل قبول تر بود. تدوین فیلم دست هر کسی بوده کارشو بلد بوده و اصول رو سعی کرده رعایت کنه. انتخاب موسیقی هم...ای...با اغماض میشه گفت بد نبود.
متاسفانه فیلمنامه در آخر فیلم دوباره سقوط میکنه و خودش نمیدونه کجا میخواد بره و بیننده رو در همون سردرگمی رها میکنه نه خودش نتیجه درستی میگیره و نه شرایط رو فراهم میکنه که بیننده بتونه قضاوت کنه. متاسفانه پایان بندی فیلم هم جالب نبود.
در کل برای ما طرفداران ارزش دیدن یک بار رو داره یشنهاد میکنم از زیرنویس خوب تهیه شده در پست اول هم استفاده کنید.
پی نوشت برای همه:
یادش بخیر!!!! :| :|
من این فیلم رو که داشتم میدیدم واقعا تا فیها خالدونم داشت می سوخت! :|
که چی؟ که ما واقعا پتانسیل ساخت فیلمی صد برابر بهتر و اصولی تر از این فیلم رو داریم اما عزمش رو نداریم.
دوستان! به خودتون بیاید...من که چندین ساله در این فرومم و بیشتر کاربران و حرفه و سطح فعالیتشون رو شناختم، همچنین خودم که در این زمینه فعالیت و تجربه دارم دارم بهتون میگم که تنها چیزی که ما نداریم برای ساخت فیلم و انیمیشن طرفداری (و اینها دارند) عزم و اراده و جنبه کار گروهیه. و باز چیزهایی که ما داریم (و اینا ندارن) اعم هستند از استعداد، تخصص، تجربه و عشق. به قولی حوصله شو نداریم. ولش کن بابا...سخته نمیشه ساخت چرا آرزوهای بلندپروازانه داری؟ ما و انیمیشن؟؟ پروسه ـش طولانیه و چندین تیم تخصصی سینمایی میخواد بازیگر نداریم پول نداریم طول میکشه وقت نداریم و... L-) اینا همش علاوه بر این که بهونه ـست یک دروغ بزرگه!
ما عاجز نیستیم از ساخت چنین فیلمی، ما میتونیم، اما اراده شو نداریم پس موقع دیدن این فیلم حسرت نخورید، بلکه به خودتون بیاید...