با درود
راستش برای من چندان فرقی نمیکنه که مثلا اراگورن از صخره پرت بشه پایین یا نشه!! یا اینکه ارون نقشش پر رنگتر شه. به نظرم این موارد خیلی جزئی هستن و عملا فکر نمیکنم اهمیتی داشه باشن.
اما یک سری تحریفاتی تو فیلم بود که هیچکدوم دوستان هم بهش اشاره ای نکردن اما به نظر من خیلی خیلی مهم بودن و حتی به دلایل سیاسی اجتماعی پیتر جکسون و تیم نویسندگان این تغییراتو داده بودن نه مثلا افزایش جذابیت فلیم!!!
یکی از این تغییرات که خیلی من ازش بدم اومد این بود که تو فیلم بر خلاف داستان اصلی ارک ها با استفاده از گل و کثافت(!) تولید مثل میکنند!!! البته من متن کتابو خیلی وقت پیش و اونم نه چندان دقیق خوندم و زیاد یادم نیست اما تا جایی که من یادم مونده ارکها هم مثل انسان ها و بقیه نژاد ها زن و بچه دارن!!( نگید اینجوری نیست من توهم زدم که به سلامت عقلیم شک میکنم!!:دی)
حالا دوست دارم بدونم نظر شما راجع به علت این تغییر چیه!؟
به نظر من این تغییر به این علت داده شده که مثلا از اورکها نیروی کاملا شیطانی و خیالی به وجود بیارن که کمترین وجه تشابهی با انسانها و... نداشته باشه در حالی که اگه بخوایم به تاریخ نگاه کنیم میبینیم که در طول تاریخ بودن مردمانی که رفتارشون چندان تفاوتی با اورکها نداشته و جز ویرانی و بدبختی چیز دیگر برای همسایگانشون نداشتن.
حال شما فرض کنید که مانند کتاب اورکها مثل ما تولید مثل میکردن و چون مشتق شده از الفها بودن در واقع هیچ دلیل خاصی نداره که یه اورک نتونه با یه انسان یا الف امیزش موفقیت امیز داشته باشه(همونطور که الفها و انسانها میتونن و دورگه حاصل میشه) بنابراین طبق تعریفی که ارنست مایر در سال 1942(دقت کنید که وسط جنگ جهانیه دوم بوده!!) از گونه ارائه میده و در اون تنها عامل هم گونه بودن یا متعلق بودن به دو گونه جدا رو امیزش موفقیت امیز دو فرد و حاصل اون رو زاده های زایا و زیستا میدونه. میشه نتیجه گرفت که ارکها و انسان ها و الفا همگی متعلق به یک گونه هستن و تفاوتی در حقوقشون با هم ندارن!!!(حتی اگه نتونن امیزش کنند هم خللی به اصل قضیه وارد نیست.)
همونطور که میبینیم با چنین شرایطی(یعنی تغییر ندادن داستان اصلی) یک قانون مهم جهان غرب یعنی برابری نژادی که دروغی بیش نیست نقض میشه. و من دقیقا این تحریف در داستانو یه خیانت در حق تمامی کسانی که فیلمو دیدن میدونم و به نظرم این تایید پیتر جکسون بر چنین اصل دروغی یه خیانت به مردمه.
باید حقایق در یک فیلم یا کتاب گنجونده بشه حالا به هر قیمتی!! اگر اورکها در فیلم به صورت کتاب ساخته میشدن برای مردم یه درس خیلی خوب داشت و اونم این بود که همین انسانهای اطراف ما هم میتوننن بدترین موجودات جهان باشن و حتما برا اینقدر بد بودن نیازی نیست از گل و کثافت به وجود بیایید!!!!
راستی من نژادپرست و اینجور حرفها نیستم فقط از این ناراضیم که یه بخش کتاب که اتفاقا در جهان حقیقی هم وجود داره در راستای اهداف سیاسی ضد بشری تحریف بشه!!
امیدوارم دوستان متوجه منظورم شده باشند.
باقی انتقادهام باشه برا بعد 1-2 مورد دیگه هم هست که تو فیلم زیادی میره رو مخم :دی