دوبله ارباب حلقه ها

تعداد پست‌ها: 108

سلام به همه biggrin.png

این تاپیک برای معرفی دوبلورهای لوتر ساختم.

مدیر دوبلاژ: امیر هوشنگ زند

اسامی دوبلورها:

فهمیه راستگار به جای راوی. (امیر هوشنگ زند دلیل اینکاررو توانایی صدای خیلی خوب فهیمه رستگار در متقاعد کردن مخاطبانی با فیلم و کتاب آشنا نبودند و اینکه به اونها بفهمونه که این داستان خیلی جذابه، عنوان کرده)

افشین ذی نوری به جای فرودو ( یاران حلقه و بازگشت پادشاه)

سعید شیخ زاده به جای فرودو( دوبرج)

حسین عرفانی به جای گاندالف

منوچهر والی زاده به جای بورومیر

زنده یاد عطاالله کاملی به جای سارومان

ایرج رضایی به جای بیلبو

سعید مظفری به جای آراگورن

امیر هوشنگ زند به جای لگولاس

علیرضا باشکندی به جای فارامیر

عباس نباتی به جای پیپین

زنده یاد امیر هوشنگ قطعه ای به جای گالوم

افسانه پوستی به جای آرون

نگین کیانفر به جای گالادریل

ناصر احمدی به جای گیملی

کسری کیانی به جای مری

وحید منوچهری به جای ائومر

مریم شیرزاد به جای ائووین

تورج مهرزادیان به جای گریمای مارزبان- الراند(یاران حلقه)- چوب ریش

اکبر منانی به جای دنه تور

منوچهر زنده دل به جای الراند( دوبرج و بازگشت پادشاه)

امير صمصامي به جای سم( یاران حلقه و بازگشت پادشاه)

زنده یاد خسرو شایگان به جای تئودن

بهمن هاشمی به جای ویچ کینگ هالدیر صاحب مسافرخانه اسبچه راهوار اورک

رضا آفتابی به جای کله بورن

تورج نصر به جای دربان مسافرخانه اسبچه راهوار

مژگان عظیمی به جای دختر کوچولوی روهان

محمدعبادی به جای سائورون اورک

بهرام زاهدی به جای فرمانده مردان وحشی اورک

جواد پزشکیان به جای صاحب مزرعه اورک

ولی الله مؤمنی به جای تعدادی از اورک ها

مهدی آرین نژاد به جای تعدادی از اورک ها

(منبع: وبلاگ دوستداران هنر دوبله و ...)

با تشکر فراوان از (لرد الروند) که بقیه اسامی رو معرفی کردند

به هر حال دستشون درد نکنه دوبلشون واقعا خوب بود

حالا اینجا صدای اصلی کاراکتر و دوبلور رو میزارم

1. سعید مظفری به جای آراگورن

صدای ویگو مورتنسن

aragorn.mp3

صدای سعید مظفری

aragorn double.mp3

2. عطاالله کاملی به جای سارومان

http://s2.picofile.c...aruman.rar.html

بقیه کاراکتر ها به زودی ..

ارادتمند شما...

پادشاه آنگمار

صدای دوبلورها بد نبود ولی به نظر من دوبلور سارومان اصلا" صداش به سارومان نمی یومد...

ولی ترجمه افتضاح تر از افتضاح بود!

ولی کلا" دستت درد نکنه اخوی نریچ! ;)

پست من کو؟

متن من کو؟

گربه خورده؟

:پی

@بانو لگولاس

چه تقابلی :دی

برعکس من اینقدر از صدای سارومان خوشم میاد (یعنی دوبلورش ;) )

صدای عطالله کاملی عالیه واسه سارومان . بعد تو میگی بده ~x( ;)

ترجمه هم خوب بود. نمی گم عالی بود ولی خوب بود :((

به الوه : اسپمتو خوردن :-?

3. حسین عرفانی به جای گاندالف

http://s2.picofile.com/file/7137661498/gandalf.rar.html

4. نگین کیانفر به جای گالادریل( موسقی متن دوبله ش معلوم نیست از کجا اومده [-(\ )

http://s2.picofile.com/file/7137666448/ ... l.rar.html

به نظر من کلا فیلمی که دوبله میشه درصد زیادی از احساسی که میخواسته به بیننده منتقل کنه از بین میبره . هر چقدر هم که روی یه دوبله کار بشه باز هم خود فیلم نمیشه . زیر نویس همیشه برای کسی که زبان فیلم رو نمیفهمه بهتره .

منم فکر میکنم دوبله ی سارومان بهترین دوبله توی فیلم بود ، هر چند طنین صدای کریستوفر لی رو نداره ، ولی خب واقعا این صدا به سارومان میاد .

پ.ن : ممنون از تاپیک

می خوام یه سوال مطرح کنم و نظر شما رو بدونم. آیا به نظر شما سخنانی رو که به زبان الفی گفته شد رو هم باید دوبله می کردن یا نه؟

به نظرم نباید دوبله میکردن ، چون اگه قرار بود زبان الفی دوبله بشه برای خود امریکایی ها این کار رو میکردن ، یا بهتر بگم اصلا الفی حرف نمیزدند که بخوان دوبله کنند ، یادم نیست در نسخه دوبله شده لوتر چی کار کردند ، فی الواقع باید زیرنویس فارسی کرده باشند .

تو دوبله شده اش هم اون قسمتو ترجمه کردن. من از زیر نویس انگلیسی که گزاشته شده بود فهمیدم الفی صحبت کردن که زیر نویس گزاشتن.

میرنوروزی راست میگه

الفی هارو دوبله کردن. زیرنویس هم که مال خود فیلمه. از روی زیرنویس می شه فهمید کدوم قسمت الفیه

حالا به نظر شما باید اونا هم ترجمه می شدن یا نه.

برای ایرانی هایی که 99 درصدشون نمیدونن زبان الفی چیه ترجمه بهتره. برای ما هم که خیلی دنبالش هستیم فیلم زبان اصلی هست.

ولی اگه ترجمه نمی کردن می تونست گستردگی دنیای تالکین رو بهتر نشون بده. /;)

خب اگه بیننده مغز داشته باشه وقتی زیرنویس رو ببینه می فهمه که دارن به یه زبون دیگه حرف میزنن. اگر هم مغز نداشته باشه همون بهتر که گستردگی دنیای تالکین رو نفهمه :(( ;)

من خودم ترجمه نشدن رو ترجیح میدم. می تونستن زیر نویس فارسی بذارن ولی ترجمه ی فیلم این قدر فاجعه بود، این قدر حرف های الکی اضافه کرده بودن، این قدر آهنگ فیلم رو پس و پیش کرده بودن که من فقط توی دلم لعنت فرستادم به کسایی که می خواستن فیلم رو این طوری مثله کنن :ymsmug:

دوبله ی لوتر واقعه با حال بود ( کلا ایرانی ها خوب دوبله می کنن )

بهترین دوبله ها هم دوبله ی نقش سارومان بود که صداش واقعا محشر بود من که کلی حال کردم :ymsmug: :-o

در مورد ترجمه فیلم نظر خاصی ندارم البته نباید قسمت الفی رو فارسی ترجمه می کردن و باید همون الفی می نوشتن :D

در مورد باز دوبله ی نه تنها فیلم لوتر بلکه کل فیلم هایی که ایران دوبله کرده نظر خاصی ندارم به نظرم فیلم همون زبان اصلیش بهتره اما اما

یه اما داره و اون هم اینه که اگه فیلم رو دوبله فارسی نگاه کنی بعدش بری فیلم زبان اصلی رو نگاه کنی به من یکی که حال نمی ده مثل فیلم دزدان دریایی کارائیب " صدا گزاری جک اسپارو واقعا عالیه اما فیلم چهارش رو که دیدم صدای اصلی جک به دلم ننشست :-

پ.ن:

توجه کردید فیلم هایی که تو تلویزیون می زاره دوبلش با همون فیلمی که از کلوپ می خری فرق داره !!!

همین ارباب حلقه ها دوبله ای که تو تلوزیون گذاشته بود با اونی که از کلوپ می خری فرق داره حتی کارائیب هم این جوری بود :-

کارائیب دو بار دوبله شده ولی لوتر تا جایی که من بدونم فقط یه بار دوبله شده

همه دوبلورهای فیلم ارباب حلقه ها رو میشناسم.

خدا رحمت کنه عطاءالله کاملی رو

من تو کل دوبلورهای ایران عاشق صدای اون بودم! حجم صداش از خود کریستوفرلی هم بیشتر بود!

دوبله فیلم ارباب حلقه ها از نظر گروه دوبلور، به عنوان بهترین دوبله تاریخ سینمای ایران انتخاب شده!

متاسفانه ترجمه ی دیالوگ ها خیلی جاها خواسته یا ناخواسته اشتباه بود!

من خودم عاشق دوبله هستم اما باید پذیرفت که هیجانی که در نسخه اصلی وجود داره ، در نسخه دوبله وجود نداره!

همه دوبلورهای فیلم ارباب حلقه ها رو میشناسم.

خدا رحمت کنه عطاءالله کاملی رو

من تو کل دوبلورهای ایران عاشق صدای اون بودم! حجم صداش از خود کریستوفرلی هم بیشتر بود!

دوبله فیلم ارباب حلقه ها از نظر گروه دوبلور، به عنوان بهترین دوبله تاریخ سینمای ایران انتخاب شده!

متاسفانه ترجمه ی دیالوگ ها خیلی جاها خواسته یا ناخواسته اشتباه بود!

من خودم عاشق دوبله هستم اما باید پذیرفت که هیجانی که در نسخه اصلی وجود داره ، در نسخه دوبله وجود نداره!

واقعا جای مرحوم کاملی خالیه یکی از دوستانم که تو صدا و سیما کار می کنه می گفت به احتمال زیاد فیلم های هابیت و نسخه جدید بتمن که در کریسمس اکران می شن برای نمایش در تعطیلات نوروزی دوبله می شن حالا موندم صدای کیو می خوان برای سارومان انتخاب کنند

واقعا دوبله ارباب حلقه ها لذت بخشه.من عاشق این دوبله هستم و ترجیح میدم نسخه اورجینالشو با صدای دوبله ببینم. صدای مرحوم کاملی کم نظیر بود،مخصوصا اون جایی که میگه گاندالف سفید ،گاندالف احمق

گروهشون کامل بود،ولی من توی کل دوبلورهای ایران عاشق صدای استاد منوچهر اسماعیلی هستم ،که متاسفانه توی سه گانه لوتر ایشون نبودن.امیدواریم تو هابیت ما رو از صداشون بی نصیب نذارن، و امیدواریم بجای سارومان باشه،چون ایشون صدای هر شخصی رو که اراده کنند میتونن دربیارن حتی صدای مرحوم کاملی.

آفرین ائرندیل Earendil

به نکته ی خوبی اشاره کردی! منوچهر اسماعیلی اراده کنه می تونه به جای هر صدایی صحبت کنه !

اما به نظر در حال حاضر يک نفر تو دوبلورها صداش خیلی به صدای مرحوم عطاء الله کاملی نزدیکه و اون کسی نیست جز حمید منوچهری!

برای دوبله ی فیلم هابیت ، نه تنها عطاء الله کاملی رو نخواهیم داشت، بلکه متاسفانه امیر هوشنگ قطعه ای رو هم نداریم! بی تردید نبود این مرحوم ، آسیب شدیدی به دوبله ی اسمیگل در فیلم هابیت خواهد زد!!!

ناظر : لطفا از حالت ((بولد/درشت)) تنها برای مشخص کردن قسمت مهم پست خود استفاده کنید .

به شخصه نصرالله مدقالچی رو برای سارومان ترجیح میدم:

http://www.iran-dubbing.com/IndelibleVoicesDet.aspx?Vid=258

سلام به همه

این درسته که دوبله بعضی شخصیتها به خوبی خود بازیگرا نبود ولی هیچ جایگزین بهتری هم نمیشد واسشون پیدا کرد در کل دوبله قوی داشت .

تازه اين تاپيک رو ديدم. دوبلورها چندان نزديک به خود بازيگر اصلی دوبله نمی‌كنن! (صدا رو می‌گم)

گالادريل خيلی شاداب‌تر دوبله می‌كرد؛ سارومان هم خيلی پير و مهربون‌تر. اما گندالف رو پسنديدم.

اگه فايل‌هايی رو كه نرچ اوايل می‌ذاشت، ادامه بده؛ خيلی خوب می‌شه. ديگران هم اگه دارن،‌ ما رو بی‌نصيب نذارن! ممنون از لطفشون

دوبله ی تقریبا خوبی داشتند ، ولی اگه یه خورده ترجمه ها و موسیقی متن بهتر بود کار بهتر و جذاب تری از آب در می اومد .

تازه اين تاپيک رو ديدم. دوبلورها چندان نزديک به خود بازيگر اصلی دوبله نمی‌كنن! (صدا رو می‌گم)

گالادريل خيلی شاداب‌تر دوبله می‌كرد؛ سارومان هم خيلی پير و مهربون‌تر. اما گندالف رو پسنديدم.

اگه فايل‌هايی رو كه نرچ اوايل می‌ذاشت، ادامه بده؛ خيلی خوب می‌شه. ديگران هم اگه دارن،‌ ما رو بی‌نصيب نذارن! ممنون از لطفشون

دوست عزیز، شما مطمئنید که دوبله فارسی این فیلم رو دیدید؟!!!

تا اونجایی که من از دوبله سر رشته دارم می دونم که حجم صدا و قدرت بیان جملات مرحوم کاملی بیش از دو برابر صدای کریستوفر لی بود. به قول دوبلوری ها صدای مرحوم کاملی ، صدای کریستوفرلی رو قورت میده!!!

خیلی ها هستند که دوبله این فیلم رو فقط به خاطر صدای عطاء الله کاملی دوست دارند.

من واقعاً نمی تونم درک کنم که چطور شما می گید که صدای دوبلور ها به صدای بازیگرها نمی خورد!!! بعد از اینکه هر سه قسمت فیلم ارباب حلقه ها دوبله شد، در یه مراسمی از دوبلورهای این فیلم تقدیر کردند و دوبله ی این فیلم رو به خاطر گروه دوبلورش، به عنوان بهترین دوبله ی تاریخ سینمای ایران انتخاب کردند! مدیر دوبلاژ این فیلم یعنی آقای امیر هوشنگ زند به دلیل انتخاب این دوبلور ها جایزه ی ویژه ای گرفت! همین آقای زند در فیلم به جای لگولاس صحبت کرد. من با اطمینان میگم که صدای آقای زند بهتر از صدای اورلاندو بلوم به شخصیت لگولاس می خورد.وقتی اون دیالوگی که در جواب برومیر میگه : اون یه نگهبان معمولی نیست ؛ اون آراگورنه ، پسر آراتورن...! آدم حال می کنه صداش رو میشنوه ! یا صدای سعید مظفری که جای آراگورن حرف زد یا علیرضا باشکندی که جای فارامیر صحبت کرد. اصلاَ همشون خوب بودند. فقط در دو برج چون امیر صمصامی نتونست بیاد ، شخصیت سم وایز رو دادند به یکی دیگه و واقعاً اون دوبلور ضعیف بود. اما در مقابل، هرچه که دوبلورها عالی بودند، صدابرداری و ترجمه فوق العاده ضعیف بود. صدابردار در قسمت دو برج، فیلم رو نابود کرد! ولی به هر حال دوبلورها کارشون رو خوب انجام دادند.امیدوارم فیلم هابیت رو هم همین دوبلورها دوبله کنند اما ترجمه و صدابرداری بهتر و قوی تر بشه!

إن شاء الله

البته دوبله فیلمها مشکلاتی داشت. مثلا دوبلور فرودو و سم در فیلم دوم عوض شد یا اینکه مقدمه فیلم که با صدای گالادریل هست رو با صدای دوبله گالادریل نمیشنویم.

ترجمه هم که چندین جا مشکل داشت. امیدوارم سر هابیت از این مشکلات نباشه.

صدا گذاری هم خوب نبود. مخصوصا فیام سوم که صدای پس زمینه 15 ثانیه جلو و عقب بود. وقتی تو تالار بود صدای صحنه نبرد میومد اما وقتی تو نبرد بود صدای نبرد رو نمیشنیدی. و نکته نهایی هم اینکه از موسیقی اصلی خود فیلم استفاده نکردن.

اما کیفیت کار دوبلورها خیلی خوب بود. کلا دوبلورهای ایران خیلی خوب هستن.

البته دوبله فیلمها مشکلاتی داشت. مثلا دوبلور فرودو و سم در فیلم دوم عوض شد یا اینکه مقدمه فیلم که با صدای گالادریل هست رو با صدای دوبله گالادریل نمیشنویم.

ترجمه هم که چندین جا مشکل داشت. امیدوارم سر هابیت از این مشکلات نباشه.

صدا گذاری هم خوب نبود. مخصوصا فیام سوم که صدای پس زمینه 15 ثانیه جلو و عقب بود. وقتی تو تالار بود صدای صحنه نبرد میومد اما وقتی تو نبرد بود صدای نبرد رو نمیشنیدی. و نکته نهایی هم اینکه از موسیقی اصلی خود فیلم استفاده نکردن.

اما کیفیت کار دوبلورها خیلی خوب بود. کلا دوبلورهای ایران خیلی خوب هستن.

با تک تک حرفات موافقم. در دو برج، سعید شیخ زاده به جای شخصیت فرودو صحبت کرد و در ارباب حلقه های 2 و 3 منوچهر زنده دل هم به جای الروند حرف زد.

هرچقدر که دوبلورهای این فیلم، با هنرنمایی خود تونستند فیلم رو جذاب کنند، متأسفانه متأسفانه متأسفانه شخص صدابرداری که کار صدا و باند و افکت و جلوه های صوتی نسخه دوبله رو بر عهده داشت، به طرز دِهشتناک و مرگباری صدای فیلم رو خراب کرد، یا بهتره بگم نابود کرد!!! در ارباب حلقه ها 1(یاران حلقه)، بسیاری از آهنگ ها جایگزین شده بود و به جای آهنگ اصلی فیلم، آهنگی که هیچ ربطی به فیلم نداشت خودسرانه به کار گرفته شد! مثلاً در اوایل فیلم هنگامی که فرودو در آغوش گاندولف قرار می گیره، یا در اواسط فیلم که 9 یار حلقه وارد قلمرو باشکوه کوتوله ها می شند، درنسخه اصلی فیلم ، آهنگ ملایم و آرامی به گوش می رسه، در صورتی که در نسخه دوبله شده آهنگ فیلم The Last Of The Mohicans جایگزین شده که هیچ ارتباطی به این فیلم نداشت! در چند جای دیگه هم این تغییرات محسوس هست!!!

اوج افتضاحی که صدابردار در این فیلم انجام داد، مربوط می شه به ارباب حلقه ها2 (دو برج)؛ در جاهایی که هیچ نیازی به اکو دادن صدای دوبلورها نبود،این کار رو انجام داد! خیلی از صداهای ریز رو حذف کرد و در واقع دیالوگ ها در خیلی از جاها به صورت بسیار بی روح و در فضایی ساکت و غیر طبیعی بیان می شد! بدترین باند ممکن برای دوبله این فیلم به کار رفت، به طوری که واقعاً ذوق مخاطب رو جریحه دار می کنه!

چطور؟!؟!؟! یک صدابردار چطور می تونه به خودش اجازه بده و آهنگ فیلمی که در این زمینه اسکار گرفته رو تغییر بده؟!؟!؟!

در نسخه دوبله شده ، در خیلی از زمان ها، بسیاری از صداهای آرام، زمزمه ها، صدای برخورد اجسام و در کل صداهای ریزی که شنیدنشان باعث لذت بخش تر شدن فیلم می شود به گوش نمی رسد!

در نسخه دوبله، هیچ خبری از صدای چند کاناله،دیجیتال و فرمت هایی مثل DTS-HD , PCM , Dolby true نیست و هر چه هست،صدایی خشک و غیر منعطف است که حتی شاهکار دوبلورهای ایران هم نمی تواند مرحمی بر این زخم باشد!

جا داشت که مترجم این فیلم کسی باشه که کتاب تالکین رو از قبل خونده باشه و به تمام مباحث اشراف داشته باشه!!! بعد از اینکه خودم وقت گذاشتم و فیلم رو به دقت ترجمه کردم متوجه شدم در برخی از دیالوگ ها ، ترجمه کاملاً اشتباه هست، به طوری که موضوع اون دیالوگ رو کاملاً تحت الشعاع قرار میده!!!

در پایان، با تمام این تفاسیر، به این نتیجه می رسیم که بی تردید صدای دوبلورهای ایرانی در دوبله ی ارباب حلقه ها شاهکاری تکرار نشدنی بود و اگر دوبله ی این فیلم مشکلاتی داشت، به هیچ وجه من الوجوه به صدای دوبلورها ارتباطی نداشت و مربوط میشد به صدابرداری و ترجمه! و تردید کردن در این نتیجه ی به دست آمده، خزیدن در میان سایه هاست!!!

البته كه دوبله رو شنيدم! از همين لينک نريچ! برای همين بعد از مقايسه می‌گم كه دوبله چندان خوب نيست.

ممکنه در کلیات دوبله ایرادای جزیی مثل عوض شدن دوبلور سم وعقب جلو شدن صدا باشه ولی واسم عجیبه که کسی از کیفیت کار دوبلورای این فیلم ایراد بگیره به خصوص شادروان کاملی که بهترین گزینه ممکن بود. فیلم هابیت که دوبله بشه جای خالی این استاد مشخصتر میشه

ناظر : لطفا از حالت ((بولد/درشت)) تنها برای مشخص کردن قسمت مهم پست خود استفاده کنید .

البته كه دوبله رو شنيدم! از همين لينک نريچ! برای همين بعد از مقايسه می‌گم كه دوبله چندان خوب نيست.

گاندولف سپید ، عزیز دلم ، من که دوبله ی این فیلم رو که بیش از 10 ساعته حداقل 100 بار دیدم نمی تونم به این راحتی قضاوت کنم ، اونوقت شما 1دقیقه اینجا دوبله رو شنیدی به این راحتی مقایسه می کنی؟!!!

نه آقا ، ما قضات به این کار شما میگیم قیاس مع الفارق ؛ و قیاس مع الفارق کاریست عبس و بیهوده!

من توسط یکی از دوستانم که در کار صدابرداری قبولش دارم، دیالوگ به دیالوگ تمام فیلم اصلی و دوبله رو کنار هم گذاشتم و بارها و بارها گوش دادم تا بتونم به خودم جرأت بدم و در این زمینه صاحب نظر بشم!

البته دوبله چیزی هست که به سلیقه افراد مربوط می شه اما شما مطمئن باش بین دوبله هایی که تا به حال در ایران صورت گرفته، این فیلم بهترین دوبله و بهترین دوبلورها رو داشته! همونطوری که به طور رسمی هم این دوبله از طرف انجمن دوبله ایران به عنوان بهترین دوبله از نظر کادر دوبلورها انتخاب شد.

درسته که خیلی از جاها کار ضعیف صدابردار باعث شد دوبله از چشم بیفته اما باید توجه داشت که صدای دوبلورها و صدابرداری دوبله ، دو مقوله ی جدا از هم هست که نباید در مقام مقایسه با هم خلط بشند!!!

گاندولف سپید ، عزیز دلم ، من که دوبله ی این فیلم رو که بیش از 10 ساعته حداقل 100 بار دیدم نمی تونم به این راحتی قضاوت کنم ، اونوقت شما 1دقیقه اینجا دوبله رو شنیدی به این راحتی مقایسه می کنی؟!!!

نه آقا ، ما قضات به این کار شما میگیم قیاس مع الفارق ؛ و قیاس مع الفارق کاریست عبس و بیهوده!

من توسط یکی از دوستانم که در کار صدابرداری قبولش دارم، دیالوگ به دیالوگ تمام فیلم اصلی و دوبله دو کنار هم گذاشتم و بارها و بارها گوش دادم تا بتونم به خودم جرأت بدم و در این زمینه صاحب نظر بشم!

البته دوبله چیزی هست که به سلیقه افراد مربوط می شه اما شما مطمئن باش بین دوبله هایی که تا به حال در ایران صورت گرفته، این فیلم بهترین دوبله و بهترین دوبلورها رو داشته! همونطوری که به طور رسمی هم این دوبله از طرف انجمن دوبله ایران به عنوان بهترین دوبله از نظر کادر دوبلورها انتخاب شد.

درسته که خیلی از جاها کار ضعیف صدابردار باعث شد دوبله از چشم بیفته اما باید توجه داشت که صدای دوبلورها و صدابرداری دوبله ، دو

مقوله ی جدا از هم هست که نباید در مقام مقایسه با هم خلط بشند!!!

الروند جان؛ منم علاوه بر اون لينک‌ها خود فيلم رو (چند وقت پيش و چندبار) با دوبله‌ی فارسی ديدم كه دارم نظر می‌دم! به علاوه، نمی‌گم كه دوبلورها افتضاح‌ان؛ می‌گم برای شخص نامناسب‌ان و بهش نمی‌خورن!

ممکنه در کلیات دوبله ایرادای جزیی مثل عوض شدن دوبلور سم وعقب جلو شدن صدا باشه ولی واسم عجیبه که کسی از کیفیت کار دوبلورای این فیلم ایراد بگیره به خصوص شادروان کاملی که بهترین گزینه ممکن بود. فیلم هابیت که دوبله بشه جای خالی این استاد مشخصتر میشه

آفرین MORGOTH

به نکته ی دقیقی اشاره کردی

شما شک نکن که غیبت مرحوم عطاء الله کاملی و مرحوم امیر هوشنگ قطعه ای که به جای اسمیگل صحبت می کرد به طرزی عجیب به دوبله ی فیلم the hobbit لطمه خواهد زد!!! بعد از اینکه خبر فوت این دو استاد رو شنیدم ، همون لحظه به فکر دوبله ی فیلم هابیت افتادم!!!

ممکنه حمید منوچهری یا به قول 3DMahdi نصرالله مدقالچی بتونند ذره ای از فقدان عطاءالله کاملی رو جبران کنند که می دونم نمی تونند اما واقعاً چه کسی می خواد جای خالی امیر هوشنگ قطعه ای رو در دوبله نقش اسمیگل پر کنه؟!!! بی تردید هیچ کس

حالا شانس آوردیم تئودن در فیلم هابیت نیست وگرنه جای خالی صدای مرحوم خسرو شایگان هم باعث لطمه خوردن به دوبله هابیت میشد!!!

خدا این سه تا استاد بزرگ هنر دوبله رو بیامرزه و روحشون رو در بهشت شاد نگه داره...

یکی از دوستان بگه که من چطوری می تونم فایل های صوتی رو اینجا بذارم؟

لطفا پستهای متوالی نزنید. دو پست آخرتون ادغام شد.

برای پیوست کردن فایل کافیه روی دکمه "ویرایشگر پیشرفته" کلیک کنید و فایلها رو آپلود کنید و در متن قرار بدید.

لطفا پستهای متوالی نزنید. دو پست آخرتون ادغام شد.

برای پیوست کردن فایل کافیه روی دکمه "ویرایشگر پیشرفته" کلیک کنید و فایلها رو آپلود کنید و در متن قرار بدید.

اولاً تذکر بجایی دادی و حتماً رعایت خواهد شد و ثانیاً از راهنماییت ممنون جوون

من یه مدتی کلا این تاپیک رو فراموش کردم :) به زودی دوباره شروع میکنم و صدا هارو می ذارم. اگه شما هم کمک کنید که چه بهتر ;)

در این مورد این تغییرات دوبلور ها من خبر نداشتم. اگه میشه لیستشو بهم پ.خ کنید که پست اول رو ویرایش کنم

دوستان عزیز، در این پست قصد دارم چند فایل صوتی از فیلم ارباب حلقه ها رو به صورت تلفیقی زبان اصلی و دوبله براتون بذارم. بدین صورت که در هر فایل ابتدا صدای اصلی و در ادامه صدای دوبله آن دیالوگ را خواهید شنید.

هدفم از این کار اینه که دوستان کم تجربه در عرصه دوبله ، صداهای بیشتری رو بشنوند و با کاراکترهای بیشتری آشنا بشند ؛ باشد که عادلانه و منصفانه قضاوت کنند.لازم هست که عرض کنم هنگام گوش دادن به دیالوگ ها ، تمرکز خودتون رو فقط روی صدای اصلی و صدای دوبلورها معطوف دارید و اصلاً به ترجمه یا آهنگ توجه نکنید.

امیدوارم مورد توجه قرار بگیره! در ضمن بعد از گوش دادن صداها حتماً پست بذارید چون خیلی مایلم نظرتون رو در مورد این فیل های مقایسه ای و صدای دوبلورها بدونم.

urok-hai.mp3

سارومان.mp3

سارومان1.mp3

آراگورن - برومیر - لگولاس.mp3

سارومان - گریما.mp3

فارامیر.mp3

ویچ کینگ.mp3

گالادریل.mp3

گالوم - اسمیگل.mp3

لرد الروند - آرون.mp3

چوب ریش - پیپین - مری.mp3

گاندولف - فرودو.mp3

تئودن.mp3

سارومان - گاندولف.mp3

گریما.mp3

لرد الروند - برومیر - لگولاس - گیملی.mp3

لرد دنتور.mp3

گیملی - لگولاس.mp3

گاندولف.mp3

مرسی الروند.

با شنیدن این صداها به یاد جشنواره تابستانی فیلم سینمایی شبکه دو سیما افتادم.

من حالا متوجه شدم که دیروز چی گفتی،واقعا صدای مرحوم کاملی صدای کریستوفرلی رو قورت داده.

بقیه صداها رو هم الان گوش میدم،اگه نکته خوبی پیدا کردم پست میزنم.

نظر شخصی من: دوبلـه مجموعه ارباب حلقه در مجموع دوبله خوبی نداره "تأکید میکنم برای من آردایی". اگه بخوایم صدا رو مدنظر بگیریم صدای بعضی از شخصیت ها واقعا برای دوبله الحق شایسته بودن؛ ولی مسأله اساسی قسمت دوبلـه است.

خیلی از قسمت ها واقعا خوب دوبله نشدن، و کارکترهای بزرگ کامل از آب در نیومدن. نقد من روی ظرافت و نرمی صداست که به درستی برگردونده نشده.

مشهود بودن این قضیه رو به خوبی میتونید در دوبلاژ شخصیت گلادریل *، سارامان* و گندالف به قدرت متوجه بشید. این قضیه منو تو دیدن فیلم دوبله خیلی اذیت میکنه :)

راستی یادم رفت صدای دوبله ویچ کینگ رو اصلا دوست ندارم. نمیدونم چرا شخصیت های منفی داستان های فانتزی و تخیلی که صدای خاصی دارن به این شدت گرفته و خشک دوبله میشه!

و در آخر مخالف هر گونه قورت دادگی صدای سارامان هستم;)

ممنون

نظر شخصی من: دوبلـه مجموعه ارباب حلقه در مجموع دوبله خوبی نداره "تأکید میکنم برای من آردایی". اگه بخوایم صدا رو مدنظر بگیریم صدای بعضی از شخصیت ها واقعا برای دوبله الحق شایسته بودن؛ ولی مسأله اساسی قسمت دوبلـه است.

خیلی از قسمت ها واقعا خوب دوبله نشدن، و کارکترهای بزرگ کامل از آب در نیومدن. نقد من روی ظرافت و نرمی صداست که به درستی برگردونده نشده.

مشهود بودن این قضیه رو به خوبی میتونید در دوبلاژ شخصیت گلادریل *، سارامان* و گندالف به قدرت متوجه بشید. این قضیه منو تو دیدن فیلم دوبله خیلی اذیت میکنه :)

راستی یادم رفت صدای دوبله ویچ کینگ رو اصلا دوست ندارم. نمیدونم چرا شخصیت های منفی داستان های فانتزی و تخیلی که صدای خاصی دارن به این شدت گرفته و خشک دوبله میشه!

و در آخر مخالف هر گونه قورت دادگی صدای سارامان هستم ;)

ممنون

دوست عزیز، هر انسانی حق داره نظر شخصی خودش رو ارائه بده و در مورد یک موضوع بحث کنه. شما مختار هستید دوبله ی این فیلم یا صدای دوبله شده ی سارومان ، گاندولف و ... را نپسندید.

به استحضارتون باید برسونم، اینکه فرمودی : " نمیدونم چرا شخصیت های منفی داستان های فانتزی و تخیلی که صدای خاصی دارن به این شدت گرفته و خشک دوبله میشه!" باید در جوابت عرض کنم زمانی که روی شخصیت های منفی داستان های تخیلی در زبان اصلی صداگذاری میشه، بهترین و پیشرفته ترین دستگاه های convert و mix روی این صداها کار میکنند اما در ایران این شخص دوبلور هست که باید با هنرنمایی و استعداد خودش صدایی رو بیرون بده که به شخصیت فیلم نزدیک باشه!

و اما در مورد واژه ی قورت دادن که بین دوبلورها مرسومه ، باید بدونید که منظور همون حجم صداست! یا به زبان لاتین bass...! خوب شما اصلاً شک نکن که حجم صدای عطاءالله کاملی سه برابر کریستوفر لی هست! من به عنوان کسی که خودش در وادی صدا دستی بر آتش داره این رو عرض می کنم و اصلاً از روی تعصب حرف نمی زنم!

به هرحال از اینکه نظرت رو دادی، خیلی خیلی ممنونم :D

جدای اینکه صدای کریستوفر لی قویتره یا مرحوم کاملی باید به این نکته توجه کرد که هیچ کس به خوبی مرحوم کاملی از پس این نقش بر نمیومد و صداش رو نقش نمینشست.

از لرد الروند عزیز تقاضا دارم اگه ممکنه صدای سارون رو هم بزاره هر چند کوتاهه ولی طرفدار زیاد داره

MORGOTH عزیز، به چند دلیل صدای سارون رو در اون پست نذاشتم : 1. کوتاه بودن دیالوگ 2. ضعف شدید در ترجمه 3. دو صدای دوبله ی متفاوت ، که یکی در قسمت یاران حلقه بود، هنگامی که سارون به سارومان دستور داد تا برای موردور ارتش فراهم کنه و محمد عبادی به جای صدای سارون حرف زد که متاسفانه آنچنان که باید و شاید جذبه نداشت! و دیگری در بازگشت پادشاه بود زمانی که در جلوی دروازه ی سیاه، چشم سارون دو سه کلمه با صدایی که ضعیف به گوش می رسید با آراگورن صحبت کرد. در دوبله ی این قسمت که به نظر می رسه با صدای جواد پزشکیان باشه، مدیر دوبلاژ(امیرهوشنگ زند) سعی کرد برای جذابیت دوبله، یک جمله ی طولانی تر بیان بشه! به نظر بنده صدای جواد پزشکیان نسبت به صدای محمد عبادی، بهتر تونست به صدای سارون نزدیک بشه! مخصوصاً وقتی داره اسم آراگورن رو میگه، به اعتقاد خیلی ها، در مخاطب یه دلهره ی خاصی ایجاد می کنه!

به هرحال، من به خاطر روی گل شما، صدای دوبله شده ی سارون که با لفظ تهدید با آراگورن صحبت کرد و صدای اصلی و دوبله ی قسمتی که سارون به سارومان دستور داد رو توی این پست میذارم :)

صدای سارون در یاران حلقه.mp3

صدای سارون در بازگشت پادشاه.mp3

لرد الروند عزیز، جواب دادن به موضوعی که من مطرح کردین برای شخص من خیلی مشکله. به قول بگینز عزیز، «من آردایی» سخت می تونم با فیلم دوبله ارتباط برقرار کنم. این مشکل دو جنبه داره. یکی این که گوش من به صدای خود بازیگرها عادت کرده و سخت صدای فرد دیگه ای رو می پذیره. صدای شخصیت هایی مثل سارومان، مثل برومیر یا حتی لگولاس با سلیقه ی من قابل پذیرش بود ولی من شخصاً انتظار صدایی پر مایه تر برای آراگورن رو داشتم. البته من در این کار تجربه ای ندارم ولی فکر می کنم جنس صدایی که نزدیک به صدای شخصیت آراگورن باشه در بین دوبلورهای ما کمه و شاید دست مدیر دوبلاژ باز نبوده.

دوم و مهم تر، ضعف ترجمه است که دوبلور در این مورد بی تقصیره. من سه گانه رو بارها دیدم و جملات در ذهنم حک شده به خاطر همین وقتی -به هر دلیل موجه یا ناموجهی- گفتار هنرپیشه ها در نسخه ی دوبله شده تغییر میکنه به مشکل برمیخورم. و البته باز هم تأکید میکنم که «من آردایی» این مشکل رو دارم و شاید بهتر بود برای نتیجه گیری بهتر، از کسانی بپرسین که خیلی فیلم رو به زبان اصلی تماشا نکردن :)

سلام

تضاد عزیز هر چند روی صحبتت با الروند بود ولی میخواستم به اون بخش از صحبتت رو بدم که گفتی انتظارجنس صدایی که نزدیک به صدای شخصیت آراگورن(ویگو مورتنسن ) باشه رو داری واسم جالب بود با وجود اینکه شخصا علاقه زیادی به ویگو مورتنسن و فیلمااش به خصوص بازی بی نقصش در ماندگار کردن نقش اراگورن دارم ولی این بازیگر صدای پر طنینی نداره که بشه اونو بهتر ازاقای سعید مظفری دوبلورش دونست در نهایت همش مربوط به سلیقست

لرد الروند عزیز، جواب دادن به موضوعی که من مطرح کردین برای شخص من خیلی مشکله. به قول بگینز عزیز، «من آردایی» سخت می تونم با فیلم دوبله ارتباط برقرار کنم. این مشکل دو جنبه داره. یکی این که گوش من به صدای خود بازیگرها عادت کرده و سخت صدای فرد دیگه ای رو می پذیره. صدای شخصیت هایی مثل سارومان، مثل برومیر یا حتی لگولاس با سلیقه ی من قابل پذیرش بود ولی من شخصاً انتظار صدایی پر مایه تر برای آراگورن رو داشتم. البته من در این کار تجربه ای ندارم ولی فکر می کنم جنس صدایی که نزدیک به صدای شخصیت آراگورن باشه در بین دوبلورهای ما کمه و شاید دست مدیر دوبلاژ باز نبوده.

دوم و مهم تر، ضعف ترجمه است که دوبلور در این مورد بی تقصیره. من سه گانه رو بارها دیدم و جملات در ذهنم حک شده به خاطر همین وقتی -به هر دلیل موجه یا ناموجهی- گفتار هنرپیشه ها در نسخه ی دوبله شده تغییر میکنه به مشکل برمیخورم. و البته باز هم تأکید میکنم که «من آردایی» این مشکل رو دارم و شاید بهتر بود برای نتیجه گیری بهتر، از کسانی بپرسین که خیلی فیلم رو به زبان اصلی تماشا نکردن :)

دوست عزیزم، من به دلیل اینکه خودم در وادی دوبله سر رشته دارم سعی می کنم جواب این پستت رو طوری بدم که دیگه شبهه ای برای شما و سایر دوستان در مورد دوبله ی فیلم ارباب حلقه ها باقی نمونه! اولین صحبتم در مورد ترجمه ی این فیلم هست که به نظر من خیلی بهتر از این میشد اون رو ترجمه کرد ! از اونجایی که من ، هم نسخه ی اصلی و هم نسخه ی دوبله رو بارها و بارها دیدم، و همچنین به دلیل اینکه چند وقت پیش برای ساخت یک زیرنویس کم نقص، قسمت 1 و 2 رو ترجمه کردم، تقریباً روی دیالوگ هر دو نسخه مسلطم! ترجمه ی این فیلم در برخی از جاها به طور کامل اشتباه هست که این خودش به دو دلیله : یکی قصور مترجم در تشخیص کلماتی که برای دیالوگ به کار رفت و متاسفانه از ضعف مترجم نشأت می گیره و دلیل دوم بحث سانسور دیالوگ هاست! مثلاً زمانی که لرد الروند به گاندولف میگه: " انسانها ضعیف هستند ..."، خوب مسلماً مدیر دوبلاژ چنین جمله ای رو برای دیالوگ فارسی بیان نخواهد کرد و به جای آن اینچنین بیان شد که : " ما ضعیف هستیم..."!!! به نظر بنده، مهمترین اشکالی که در ترجمه ی این فیلم وجود داره و بیش از حد توی ذوق میزنه، بحث فن ترجمه هست! همونطوری که دوستان می دونند، بهترین ترجمه برای یک جمله ترجمه ای هست که به صورت مفهومی به کار میره تا سعی بشه به دستور زبان و نگارش زبان ترجمه شده(فارسی) نزدیکتر بشه! در ترجمه ی این فیلم، متأسفانه مترجم در این کار افراط به خرج داد و دیالوگ هایی که باید عین منطوق جمله ترجمه میشد، باز مفهوم را به کار می برد که این هم بر می گردد به ضعف مترجم!

در مورد دوبله ی این فیلم، من به شخصه بعد از دوبله به طور مفصل با مدیر دوبلاژ صحبت کردم و توضیحاتی ازش خواستم که در مجموع این صحبت ها رد و بدل شد :

در مورد نحوه ی انتخاب صداها ازش پرسیدم که در جواب گفت: من چندین روز وقت گذاشتم و صدای بازیگران رو بارها و بارها شنیدم! ابتدا دوبلورهایی که باید به جای کاراکترهای اصلی حرف می زدند رو انتخاب کردم. و بعد تعدادی از دوبلورها رو هم برای حرف زدن به جای شخصیت های متفرقه فرا خوندم! بنابراین از صحبت هاش میشد فهمید که شخص مدیر دوبلاژ در انتخاب بهترین صداها برای دوبله ی کاراکترها کم کاری و سهل انگاری نکرده! من بدون هیچ گونه جانبداری عرض می کنم که هر دوبلوری غیر از این دوبلورها، کاراکترهای اصلی فیلم رو دوبله می کرد، به هیچ عنوان شاهد دوبله ی زیبایی نبودیم و چه بسا کسانی که در حال حاضر از دوبله ی این فیلم هم لذت می برند در آن زمان هیچ رغبتی برای دیدن نسخه دوبله نداشتند!!! البته بودند صداهایی که به شخصیت کاراکتر و صدای بازیگر نمی خوردند، مانند صدای سم وایز در دو برج؛ که مدیر دوبلاژ برای آن تغییرات هم دلیلی داشت و من در پست های قبلی عرض کردم!

اینکه فرمودی: "گوش من به صدای خود بازیگرها عادت کرده و سخت صدای فرد دیگه ای رو می پذیره"؛ من به شما حق میدم، دقیقاًً همینطور هست! حتی اگر الان همین گروه دوبله با همین صدا، دوباره فیلم رو دوبله کنند، مسلماً برای من نسبت به دوبله ی اول جذابیتی نخواهد داشت! اما شما باید بپذیرید خیلی ها هستند که نسخه ی دوبله رو به زبان اصلی ترجیح می دهند و این بر میگرده به سلیقه های مختلفی که وجود داره ! به هر حال اینکه چه کسی از صدای بازیگران لذت می بره و چه کسی از صدای دوبلورها، مربوط به سلیقه هست و میدونیم که سلیقه ها در هر فرد متفاوت از افراد دیگه هست، اما من به عنوان کسی که در وادی صوت و صدا، دستی بر آتش داره و از اونجا که همه ی دوبلورها رو می شناسم و با تمام صداها آشنا هستم خدمتتون عرض می کنم که بیش از%90 صدای دوبلورها درست انتخاب شد و دیگه هیچ صدایی نبود که بتونه بهتر از این چیزی که در حال حاضر میشنویم رو دوبله کنه! باید قبول کرد که دوبله ی یک فیلم تخیلی و فانتزی، اون هم در این درجه ی کمی و کیفی فوق العاده بالا مثل ارباب حلقه ها بی نهایت سنگین و نفس گیر هست!!! برای دوبله ی چنین فیلم هایی نمی توان از دوبلورهای جوان و تازه کار استفاده کرد، حتی اگر صدای خوبی داشته باشند! جالب است بدانید بیش از نصف دوبلورهایی که برای دوبله ی این فیلم دور هم جمع شده اند، خود در فیلم های دیگر مدیر دوبلاژ هستند و همگی جزء صداهای ماندگار هنر دوبله می باشند!

در آخر به عنوان کسی که هم به نسخه ی اصلی این فیلم علاقه دارم و هم به نسخه ی دوبله، به تمام دوستان عرض می کنم که علاقه به هر کدام از این دو نسخه به سلیقه ی افراد بر می گردد و هر کدام از این دو گروه بنا به فلسفه ای این سلیقه را برگزیدند.

جمیعاً موفق باشید :)

انگار یه قدری سؤ تفاهم پیش اومد اینجا! من به هیچ عنوان منکر قدرت صدا و زحمت عزیزانی که در این زمینه فعال هستم نمیشم و ابتدای صحبتم هم عرض کردم که در این زمینه خودم رو صاحب صلاحیت نمیدونم و چیزی که میگم تنها از دید سلیقه ی شخصیه و حتی نمیشه اسم انتقاد بر اون گذاشت. تأکیدم بیشتر بر این بود که پذیرفتن این مجموعه عواملی که شما هم بهشون اشاره کردین برای من مشکله و نمی تونم به واسطه ی اینها با فیلم ارتباط برقرار کنم. به لطف همین مشکلات یادم نیست آخرین بار چه زمانی فیلمی رو با دوبله ی فارسی تماشا کردم. شکر خدا این قدر امکانات در اختیارم هست که فیلم دلخواهم رو به شکل اصلی ببینم و ازش لذت ببرم ولی همه کس این قدر امکانات نداره و از این جهت باید دست کسانی که با وجود محدودیت ها برای آشنایی فارسی زبان ها با شاهکارهای دنیا زحمت میکشن فشرد. :)

شاید این میون اگر کسی بتونه کاری بکنه خود ما باشیم. شاید خود ما که دم از علاقه به تالکین می زنیم بتونیم این مشکلات رو قدری کمتر کنیم و مثلاً اجازه ندیم در دوبله ی هابیت تا این حد سلیقه ی خارج از متن به ترجمه تحمیل بشه :) شاید بعد از پخش نهایی فیلم شما که به قول خودتون دستی بر آتش هم دارین بتونین در کنار ما فعال باشین و با هم جلوی تکرار اشتباهات رو بگیریم.

انگار یه قدری سؤ تفاهم پیش اومد اینجا! من به هیچ عنوان منکر قدرت صدا و زحمت عزیزانی که در این زمینه فعال هستم نمیشم و ابتدای صحبتم هم عرض کردم که در این زمینه خودم رو صاحب صلاحیت نمیدونم و چیزی که میگم تنها از دید سلیقه ی شخصیه و حتی نمیشه اسم انتقاد بر اون گذاشت. تأکیدم بیشتر بر این بود که پذیرفتن این مجموعه عواملی که شما هم بهشون اشاره کردین برای من مشکله و نمی تونم به واسطه ی اینها با فیلم ارتباط برقرار کنم. به لطف همین مشکلات یادم نیست آخرین بار چه زمانی فیلمی رو با دوبله ی فارسی تماشا کردم. شکر خدا این قدر امکانات در اختیارم هست که فیلم دلخواهم رو به شکل اصلی ببینم و ازش لذت ببرم ولی همه کس این قدر امکانات نداره و از این جهت باید دست کسانی که با وجود محدودیت ها برای آشنایی فارسی زبان ها با شاهکارهای دنیا زحمت میکشن فشرد. :)

شاید این میون اگر کسی بتونه کاری بکنه خود ما باشیم. شاید خود ما که دم از علاقه به تالکین می زنیم بتونیم این مشکلات رو قدری کمتر کنیم و مثلاً اجازه ندیم در دوبله ی هابیت تا این حد سلیقه ی خارج از متن به ترجمه تحمیل بشه :) شاید بعد از پخش نهایی فیلم شما که به قول خودتون دستی بر آتش هم دارین بتونین در کنار ما فعال باشین و با هم جلوی تکرار اشتباهات رو بگیریم.

تضاد عزیز، فرمایش شما کاملاً متین ، اما چطور می تونیم کاری کنیم که در دوبله ی فیلم هابیت مشکل ترجمه ای که در فیلم ارباب حلقه ها باهاش مواجه بودیم پیش نیاد؟! به نظر من تنها دو کار از دست ما بر میاد : یکی اینکه با مدیر دوبلاژ اون فیلم صحبت کنیم که ترجمه ی فیلم هابیت رو بده به ما و یا راه دیگه اینکه به مدیر دوبلاژ توصیه کنیم ترجمه ی فیلم رو به مترجمی بده که لا اقل بر کتاب تالکین اشراف داشته باشه!

راه اول که تقریباً غیر ممکنه، چون هر مدیر دوبلاژی برای کادر دوبلوری، چند تا مترجم داره و سعی می کنه همیشه کارهایی که خودش مدیریت اون رو بر عهده داره بسپره به مترجم های زیر دستش! و راه دوم هم که بعید می دونم شدنی باشه، چون کم مترجمی پیدا می شه که بر کتاب های تالکین اشراف کافی رو داشته باشه!

إن شاءالله هر کسی که مدیر دوبلاژ فیلم هابیت میشه ( امیدوارم باز هم امیر هوشنگ زند بشه) از مترجمانی استفاده کنه که مثل بچه های این سایت، با مباحث تالکینی آشنا باشه!

اتفاقا منم همین سوال رو داشتم حمید جان واقعا میخوان چیکار کنن فکرش داره دیوونم میکنه

به نظر شما دوستان کدوم دوبلور ایرانی جای سارومان در شورای سفید تکلم خواهد کرد

اتفاقا منم همین سوال رو داشتم حمید جان واقعا میخوان چیکار کنن فکرش داره دیوونم میکنه

به نظر شما دوستان کدوم دوبلور ایرانی جای سارومان در شورای سفید تکلم خواهد کرد

دوست عزیز، در ایران دوبلورهای قابل و توانای زیادی وجود دارند که می تونند با هنرنمایی جای خالی مرحوم عطاءالله کاملی رو پر کنند؛ دوبلورهایی مثل حمید منوچهری ، نصرالله مدقالچی، منوچهر اسماعیلی و چند دوبلور دیگه این قابلیت رو دارند که نقش سارومان رو دوبله کنند. من بارها و بارها با این دوبلورها از نزدیک صحبت کردم و صداشون رو به صورت حضوری شنیدم ؛ در این بین ، صدای حمید منوچهری از هر لحاظ بسیار شبیه به صدای مرحوم عطاء الله کاملی هست و جنس صداش نسبت به سایر دوبلورها بیشتر به فیلم های فانتزی مانند هابیت می خوره! اما به هر حال ، فقدان دوبلور محبوب من، یعنی مرحوم عطاء الله کاملی ، بی تردید در دوبله ی فیلم هابیت به چشم خواهد آمد.

منم با به کار گیری جناب منوچهری در نقش سارومان موافقم در ضمن دوست دارم تورین سپر بلوط رو جناب بهرام زند دوبله کنند

همونطور که قبلاً هم گفته بودم، دوبله ی سه گانه ی ارباب حلقه ها به عنوان بهترین دوبله ی تاریخ سینمای ایران انتخاب شده و در سال 83 از مدیر دوبلاژ این فیلم یعنی آقای امیرهوشنگ زند به خاطر حسن سلیقه ای که در انتخاب دوبلورها به خرج داد تقدیر کردند. به هر حال به نظر من با اینکه سه تا از بهترین دوبلورهای این فیلم یعنی مرحوم عطاء الله کاملی ، امیرهوشنگ قطعه ای و خسرو شایگان دیگه در جمع ما نیستند و ما نمی تونیم صدای این سه بزرگوار رو در فیلم هابیت بشنویم اما اگر مدیر دوبلاژ فیلم هابیت (که خودم ترجیح میدم همون امیرهوشنگ زند باشه) همانند فیلم ارباب حلقه ها در انتخاب دوبلورها کمی وسواس به خرج بده و در مقابل، ترجمه رو به شخص مورد اعتماد بسپره و صدابردار هم شخص خبره ای باشه(برخلاف ارباب حلقه ها) مطمئن هستم که دوبله ی هابیت از دوبله ی ارباب حلقه ها هم بهتر خواهد شد! یکی از دلایلش صدای فوق العاده ی شخصیت هایی هست که در فیلم بازی می کنند! من بیش از 20 دوبلور میشناسم که حجم صداشون دقیقاً مثل اون چند تا کوتوله هست و می تونند جذابیت فیلم رو بیشتر کنند! بنده به شخصه دوست دارم تمام شخصیت هایی که در ارباب حلقه ها هم بودند مثل گندالف ، گالادریل، الروند، لگولاس، فرودو و دوران پیری بیلبو رو همون دوبلورهایی که در ارباب حلقه ها به جای این شخصیت ها صحبت کردند دوبله کنند! چند تا دوبلور دیگه هم هستند که در فیلم ارباب حلقه ها بودند اما به دلیل اینکه شخصیت های فیلم ارباب حلقه ها در فیلم هابیت نیستند، این توانایی رو دارند که در فیلم هابیت به جای یک شخصیت جدید صحبت کنند، مثل سعید مظفری، منوچهر والی زاده، امیرمحمد صمصامی، علیرضا باشکندی، ناصر احمدی، اکبر منانی، ...! چند دوبلور دیگه هم هستند که در ارباب حلقه ها صحبت نکردند اما صداشون میمیره برای شخصیت های فیلم هابیت؛ دوبلورهایی مثل: زهره شکوفنده، منوچهر اسماعیلی، چنگیز جلیلوند، بهرام زند، ناصر نظامی، حمید منوچهری، نصرالله مدقالچی، میثم نیکنام و ...! اگر این چند دوبلور به دوبلورهای فیلم ارباب حلقه ها ملحق بشند و با هم فیلم هابیت رو دوبله کنند، مطمئن باشید دوبله ی این فیلم جاودان خواهد شد! اما به نظر بنده هرچقدر هم که دوبله ی فیلم هابیت نسبت به ارباب حلقه ها قوی تر بشه ولی در 2 کاراکتر ضعف خواهد داشت : سارومان و اسمیگل!!! امیدوارم برای این دو نقش کسانی حرف بزنند که صداشون شخصیت سارومان و اسمیگل رو خراب نکنه و بتونند جای خالی استاد عطاء الله کاملی و استاد امیرهوشنگ قطعه ای رو پر کنند! امیرهوشنگ زند بعد از اینکه فیلم ارباب حلقه ها رو دوبله کرد، به دلایلی چند سالی با تلویزیون کار نکرد اما خوشبختانه حدود 1سال هست که دوباره با تلویزیون همکاری می کنه و همین امر ممکنه باعث بشه که دوبله ی این فیلم رو باز هم به ایشون واگذار کنند. اما چیزی که بنده رو نگران میکنه اینه که به احتمال خیلی زیاد فیلم هابیت دو دوبله ی متفاوت خواهد داشت! یک دوبله مربوط به واحد دوبلاژ سازمان صدا و سیما میشه که برای پخش در تلویزیون دوبله خواهد شد و یک دوبله هم مربوط به مؤسسات و شرکت های خصوصی میشه که مستقلاً این فیلم رو دوبله میکنند و منتشر خواهند کرد! دلیل اینکه فیلم ارباب حلقه ها ، دو دوبله ی متفاوت نداشت این بود که اولاً در آن دوران این مؤسسات خصوصی نظیر قرن 21، جوانه ی پویا ، تصویر دنیای هنر، پارسیان، و ... مانند الان فعالیت نداشتند و برای دوبله ی فیلم ها به طور محدود هزینه می کردند و اگر فیلمی رو دوبله می کردند بیشتر به دلیل قراردادی بود که با صدا و سیما بسته بودند! در واقع صدا و سیما درآن دوران با مؤسسات خصوصی قرارداد می بست که فیلم ها رو برای پخش در تلویزیون دوبله کنند و البته مؤسسات این حق رو داشتند که بعد از اینکه فیلم از طریق صدا و سیما پخش شد، بتونند مستقلاً این فیلم ها رو در ویدئو کلوپ ها منتشر کنند! به همین دلیل هست که جوانه ی پویا روی کاور فیلم ارباب حلقه ها نوشته : "دوبله و پخش از شرکت جوانه ی پویا"! اما 3 ، 4 سالی هست که واحد دوبلاژ سیما با اومدن مدیر جدید، بسیار گسترده شده و خود واحد دوبلاژ مستقلاً با مدیران دوبلاژ قرار داد می بنده تا فیلم ها رو برای پخش تلویزیونی دوبله کنند و در مقابل روز به روز بر تعداد شرکت های خصوصی هم افزوده میشه و همین امر باعث شده که برای یک فیلم ، دو و یا بعضاً سه دوبله ی متفاوت داشته باشیم!!!!!!

امیدوارم صدا و سیما در مورد فیلم هابیت تدابیری بیندیشه تا این مشکل پیش نیاد، زیرا بی تردید برای کسانی که فیلم های دوبله رو دوست دارند، این امر ناخوشایند هست!

دوستان این حقیقت داره که دوبله ی فیلمی که از صدا و سیما پخش شد با دوبله ی نسخه ای که از جوانه ی پویا منتشر شد فرق داره؟منظورم دوبلورهاش هست(راجع به ترجمه نمیدونم).

یه سوال دیگه:

دقیقا برای اولین بار ارباب حلقه ها در چه سالی از صدا و سیما پخش شد؟و آیا هر سه قسمت در طی یک هفته پخش شدن؟

ممنون

دوستان این حقیقت داره که دوبله ی فیلمی که از صدا و سیما پخش شد با دوبله ی نسخه ای که از جوانه ی پویا منتشر شد فرق داره؟منظورم دوبلورهاش هست(راجع به ترجمه نمیدونم).

یه سوال دیگه:

دقیقا برای اولین بار ارباب حلقه ها در چه سالی از صدا و سیما پخش شد؟و آیا هر سه قسمت در طی یک هفته پخش شدن؟

ممنون

من که در پست قبلی توضیح دادم! دوبله ی ارباب حلقه ها که از صدا و سیما پخش شد همان دوبله ای است که شرکت جوانه ی پویا منتشر کرد! متن پایین برگرفته از پست قبلی بنده می باشد :

((( ... دلیل اینکه فیلم ارباب حلقه ها ، دو دوبله ی متفاوت نداشت این بود که اولاً در آن دوران این مؤسسات خصوصی نظیر قرن 21، جوانه ی پویا ، تصویر دنیای هنر، پارسیان، و ... مانند الان فعالیت نداشتند و برای دوبله ی فیلم ها به طور محدود هزینه می کردند و اگر فیلمی رو دوبله می کردند بیشتر به دلیل قراردادی بود که با صدا و سیما بسته بودند! در واقع صدا و سیما درآن دوران با مؤسسات خصوصی قرارداد می بست که فیلم ها رو برای پخش در تلویزیون دوبله کنند و البته مؤسسات این حق رو داشتند که بعد از اینکه فیلم از طریق صدا و سیما پخش شد، بتونند مستقلاً این فیلم ها رو در ویدئو کلوپ ها منتشر کنند! به همین دلیل هست که جوانه ی پویا روی کاور فیلم ارباب حلقه ها نوشته : "دوبله و پخش از شرکت جوانه ی پویا"! ... )))

در مورد سوال دوم، فکر می کنم عید فطر سال 81 بود که ارباب حلقه های 1(یاران حلقه) از شبکه ی 2 پخش شد. ارباب حلقه های 2 و 3 در آن زمان پخش نشد زیرا هنوز اکران نشده بود. حدود 2 - 3سال بعد، قسمت دو و سه دوبله شد و به همراه قسمت اول در 6 روز پشت سرهم، از شبکه ی 2 پخش شد.

لرد الروند جان منم با صدای آقای اسماعیلی خیلی حال میکنم،مخصوصا دوبله جوکر توی بتمن واقعا یه شاهکاره

لرد الروند جان منم با صدای آقای اسماعیلی خیلی حال میکنم،مخصوصا دوبله جوکر توی بتمن واقعا یه شاهکاره

arshavin عزیز، استاد اسماعیلی در هنر دوبله یک اعجوبه ای بوده و هست که همتایی نداره! از این استاد شاهکارهای زیادی برجا مونده! صدای پر طنین ایشون در فیلم محمد رسول الله که به جای حضرت حمزه صحبت کرد هیچگاه از یادها نخواهد رفت! آنتونی کوئین(بازیگر نقش حضرت حمزه) وقتی صدای ایشون رو در دوبله ی این فیلم شنید، گفت : در واقع این صدای دوبلور ایرانی هست که نقش حضرت حمزه رو به خوبی جلوه گر ساخت، نه بازیگری من!!!

اوج شاهکار استاد اسماعیلی در فیلم هزار دستان بود که با هفت صدا و لحن مختلف به جای هفت بازیگر صحبت کرد!!!

من توفیق داشتم که با ایشون 3بار ملاقات کنم. به معنی واقعی کلمه باید گفت که شخصیت ایشون بسیار ارزشمند و بی نظیره.

برای ایشون و سایر هنرمندان دوبله آرزوی سلامتی و تندرستی می کنم.

با توجه به نزدیک شدن چهارمین سالگرد درگذشت یکی از بزرگترین اساتید هنر دوبله، که بنده به شخصه عاشق لحن و حجم صدای ایشون هستم یعنی استاد بزرگ، مرحوم عطاء الله کاملی، قصد دارم یکی از دیالوگ های ایشون که در فیلم ارباب حلقه ها به جای سارومان صحبت کرد رو بذارم!

دیالوگ این دوبله مربوط به صحنه ای هست که سارومان خیانت خودش رو در هنگام صحبت با گندالف بروز میده و بی تردید جذبه و حجم صدای استاد عطاء الله کاملی در این دیالوگ، به طرز تحسین برانگیزی تونست خیانت سارومان رو به به منصه ی ظهور بذاره!

عطاء الله کاملی.......سارومان.mp3

برای شادی روح این عزیز، صلوات.

سلام

جناب لرد الروند، من هم مثل شما به صدای دوبلورهای ایران علاقه ی زیادی دارم اما متأسفانه اکثر این عزیزان رو نمیشناسم.

من بین دوبلورها، صدای سه چهار نفر رو خیلی دوست دارم ولی اسمشون رو نمی دونم!

امیدوارم شما بتونید راهنماییم کنید.

محبوبترین دوبلور من، همون دوبلوریه که در سریال فرار از زندان به جای مایکل اسکافید حرف زد. در ارباب حلقه ها هم نقش برومیر رو دوبله کرد.

یه دوبلور بین آقایون هست که معمولاَ به جای برد پیت حرف می زنه و یه دوبلور هم در بین خانمهاست که معمولاً نقش های آنجلینا جولی رو دوبله می کنه.

آخرین مورد مربوط به فیلم تروی هست. تروی 2تا دوبله داشت. توی نسخه دوبله تلویزیون، یه صدای خیلی جالبی بود که جای هکتور(پسر پادشاه) حرف میزد. همونی که برادرش اورلاندو بلوم بود. میدونم نشونه هایی که دادم خیلی سخته. خدا کنه بشناسیدشون

سلام

عرضم به خدمتت که، در مورد اولین دوبلور محبوبتون باید بگم که جناب منوچهر والی زاده هستند. اگه به پست اول این تاپیک نگاهی بندازی متوجه میشی که narich عزیز در اون لیستشون قید کرده که منوچهر والی زاده به جای برومیر حرف زد! منوچهر والی زاده در فیلم فرار از زندان، یکی از بهترین دوبله های این چند وقت اخیر رو انجام داد و کارش نقص نداشت.

در فیلم هایی که برد پیت بازی میکنه، معمولاً سعید مظفری دوبله میکنه. سعید مظفری در دوبله ی فیلم ارباب حلقه ها هم حضور داشت و بجای آراگورن حرف زد.

خانم زهره شکوفنده هم در اکثر قریب به اتفاق فیلم هایی که آنجلینا جولی بازی کرده، به جای این بازیگر حرف زده. ایشون در فیلم فرار از زندان هم بجای یکی از شخصیت ها که الان اسمش یادم نمیاد صحبت کرد.

در مورد فیلم تروی و شخصیت هکتور باید عرض کنم که در دوبله ی موسسه ی خصوصی، منوچهر والی زاده بجای این شخصیت صحبت کرد اما در دوبله ی صدا و سیما، جناب کیکاووس یاکیده صحبت کرد که به نظر من یکی از بهترین دوبله هایی بود که ایشون تا به حال انجام داد. کیکاووس یاکیده همون دوبلوری هست که مستند لذت نقاشی، اثر"باب راس" رو دوبله کرد.

موفق باشید دوست عزیز

سلام

عرضم به خدمتت که، در مورد اولین دوبلور محبوبتون باید بگم که جناب منوچهر والی زاده هستند. اگه به پست اول این تاپیک نگاهی بندازی متوجه میشی که narich عزیز در اون لیستشون قید کرده که منوچهر والی زاده به جای برومیر حرف زد! منوچهر والی زاده در فیلم فرار از زندان، یکی از بهترین دوبله های این چند وقت اخیر رو انجام داد و کارش نقص نداشت.

صدای ايشون خيلی برام آشناست. فكر كنم 90% دوبله‌های شخصيت‌های قهرمان (مردها) فيلم‌ها و سريال‌های صدا و سيما رو ايشون انجام دادن. دوبلور نقش "جومونگ" هم اگه ايشون نباشن (اميدوارم شما بشناسيدشون و راهنمايی‌م كنين)، از هم‌ترازهای ايشون هستن؛ يعنی دوبله‌های زيادی رو انجام دادن. صدای اين دو شخصيت (مايكل اسكافيلد و جومونگ) همه‌ش تو گوشمه. پس دوبلور بورومير هم از اين آقايون بوده...! :ymapplause:

صدای ايشون خيلی برام آشناست. فكر كنم 90% دوبله‌های شخصيت‌های قهرمان (مردها) فيلم‌ها و سريال‌های صدا و سيما رو ايشون انجام دادن. دوبلور نقش "جومونگ" هم اگه ايشون نباشن (اميدوارم شما بشناسيدشون و راهنمايی‌م كنين)، از هم‌ترازهای ايشون هستن؛ يعنی دوبله‌های زيادی رو انجام دادن. صدای اين دو شخصيت (مايكل اسكافيلد و جومونگ) همه‌ش تو گوشمه. پس دوبلور بورومير هم از اين آقايون بوده...! :ymapplause:

گندالف عزیز، دوبلور نقش جومونگ، آقای علیرضا باشکندی بود که در واقع مدیر دوبلاژ فیلم جومونگ هم خود ایشون بودند. اتفاقاَ ایشون هم جزء کادر دوبله ی ارباب حلقه ها بوده و به جای فارامیر حرف زده.

جناب لرد الروند خدمت شما عرض سلام و خسته نباشید دارم

چند تا سوال در مورد دوبله دارم که فکر می کنم با توجه به اطلاعات خوبی که در این زمینه دارید بتونید پاسخ بدید.

اولین سوالم اینه که چرا چند سالی هست که خیلی از فیلم ها دو تا دوبله متفاوت دارند؟! یک دوبله برای صدا و سیما هست و یک دوبله هم برای شرکتهای خصوصی!

چرا اینها با هم قرارداد نمی بندند تا کارشون اینطوری تداخل نشه؟ مثلاً نمونه ی بارز دو دوبله ای بودن یک فیلم، می تونیم به دزدان دریایی کارائیب اشاره کنیم که هر چهار قسمتش دو دوبله متفاوت داشت! خیلی از فیلم های دیگه هم هستند که اینطوریه!

سوال بعدی اینکه دوبلورهای یک فیلم رو کی انتخاب میکنه و نقش ها رو بهشون میده؟ مثلاً در دوبله ارباب حلقه ها که به فرمایش شما از لحاظ کادر دوبلورها، به عنوان بهترین دوبله تاریخ سینمای ایران انتخاب شد، چه کسی این نفرات رو انتخاب کرد و چطوری نقش ها تقسیم شد؟

سوال دیگه اینکه، چطوری میشه که صدای دوبلورها اینقدر با حرکات لب بازیگر هماهنگه؟ اگه از اول تا آخر یک فیلم با دقت هم بخوایم به صحبت ها و حرکات لب بازیگر توجه کنیم، به قدری هماهنگه که به راحتی میشه فارسی رو لبخونی کرد و انگار بازیگر واقعاً داره فارسی صحبت میکنه! چطوری میشه؟

مورد دیگه اینکه، من شنیدم قبلاً یک موسسه خصوصی فیلم ها رو اول دوبله می کرد و بعد جاهایی که نیاز به سانسور داشت رو سانسور می کرد و بدین ترتیب نسخه اصلی در واقع دوبله فیلم کامل بود و اون نسخه ها قاچاقی و به صورت غیر قانونی در بازار هم وارد میشد! بعدها که قانون متوجه شد، در اونجا رو تخته کرد. آیا حقیقت داره؟

حقوق دوبلورها زیاد هست یا کم؟

و سوال آخر اینکه آیا شما خودتون هم کار دوبله انجام میدید؟

پیشاپیش از شما سپاسگزارم که جواب سوالاتم رو میدید

جناب لرد الروند خدمت شما عرض سلام و خسته نباشید دارم

چند تا سوال در مورد دوبله دارم که فکر می کنم با توجه به اطلاعات خوبی که در این زمینه دارید بتونید پاسخ بدید.

اولین سوالم اینه که چرا چند سالی هست که خیلی از فیلم ها دو تا دوبله متفاوت دارند؟! یک دوبله برای صدا و سیما هست و یک دوبله هم برای شرکتهای خصوصی!

چرا اینها با هم قرارداد نمی بندند تا کارشون اینطوری تداخل نشه؟ مثلاً نمونه ی بارز دو دوبله ای بودن یک فیلم، می تونیم به دزدان دریایی کارائیب اشاره کنیم که هر چهار قسمتش دو دوبله متفاوت داشت! خیلی از فیلم های دیگه هم هستند که اینطوریه!

سوال بعدی اینکه دوبلورهای یک فیلم رو کی انتخاب میکنه و نقش ها رو بهشون میده؟ مثلاً در دوبله ارباب حلقه ها که به فرمایش شما از لحاظ کادر دوبلورها، به عنوان بهترین دوبله تاریخ سینمای ایران انتخاب شد، چه کسی این نفرات رو انتخاب کرد و چطوری نقش ها تقسیم شد؟

سوال دیگه اینکه، چطوری میشه که صدای دوبلورها اینقدر با حرکات لب بازیگر هماهنگه؟ اگه از اول تا آخر یک فیلم با دقت هم بخوایم به صحبت ها و حرکات لب بازیگر توجه کنیم، به قدری هماهنگه که به راحتی میشه فارسی رو لبخونی کرد و انگار بازیگر واقعاً داره فارسی صحبت میکنه! چطوری میشه؟

مورد دیگه اینکه، من شنیدم قبلاً یک موسسه خصوصی فیلم ها رو اول دوبله می کرد و بعد جاهایی که نیاز به سانسور داشت رو سانسور می کرد و بدین ترتیب نسخه اصلی در واقع دوبله فیلم کامل بود و اون نسخه ها قاچاقی و به صورت غیر قانونی در بازار هم وارد میشد! بعدها که قانون متوجه شد، در اونجا رو تخته کرد. آیا حقیقت داره؟

حقوق دوبلورها زیاد هست یا کم؟

و سوال آخر اینکه آیا شما خودتون هم کار دوبله انجام میدید؟

پیشاپیش از شما سپاسگزارم که جواب سوالاتم رو میدید

سلام دوست عزیز

در مورد سوال اول لازم به توضیح هست که بنده خودم به شخصه با این موضوع مشکل دارم و جزء کسانی هستم که به این روش انتقاد کردم.

در اواسط سال 76 ، شخصی مسؤولیت واحد دوبلاژ سیما رو بر عهده گرفت که به هیچ وجه برای این کار ساخته نشده بود! در اون زمان مؤسسات خصوصی که در زمینه ی دوبله فعالیت می کردند بسیار بسیار کمتر از الان بود!

مدیریت وقت، در یک اقدام نابخردانه تصمیم گرفت بدون هیچ طرح و برنامه ی قبلی، تمام دوبله ها رو به شرکت های خصوصی واگذار کنه! حتی جالبه بدونید در اون زمان، دوبله ی فیلم ها قبل از اینکه از تلویزیون پخش بشه، توسط ویدئو کلوپ ها منتشر و ارائه میشد! یعنی فیلم قبل از پخش از تلویزیون، در بازار موجود بود!!!!

با روی کار اومدن مدیر جدید و به دلیل علاقه و تعصبی که به هنر دوبله داشت، واحد دوبلاژ سیما به بهترین و پیشرفته ترین استودیوها و تجهیزات مجهز شد و اکثر دوبلورهایی که از صدا و سیما قهر کرده بودند برگشتند و در واقع همه ی دوبلورها مورد عزت و احترام زیادی قرار گرفتند.

خوب مسلماً در این شرایط شرکت های خصوصی دست از کار خود نمی کشند و به روند سابق ادامه میدند و نه تنها کار خود رو محدود نمی کنند بلکه روز به روز شاهد افزایش چنین مؤسساتی هستیم و همین امر باعث شده برای فیلم ها دو دوبله ی متفاوت داشته باشیم که بی تردید ناخوشایند هست!

راجع به سوال دوم باید عرض کنم که وقتی فیلمی برای دوبله و پخش و انتشار خریداری و تهیه میشه، مدیریت واحد دوبلاژ، دوبله ی این کار رو به یکی از مدیران دوبله(به تشخیص و انتخاب خودش) می سپره! شخص مدیر دوبلاژ، فیلم رو چند بار می بینه و بر اساس شخصیت ها و کاراکترهای فیلم و نوع صدای اونها، دوبلورهای مورد نیاز رو فرا میخونه!

البته باید به دو نکته هم اشاره کنم : ممکنه برای یک فیلم دوبلورهایی که انتخاب شدند، به قدری قدرتمند و حرفه ای باشند که خودشون در فیلم های دیگه مدیر دوبلاژ هستند! نمونه ی بارز چنین کادر قدرتمندی در فیلم ارباب حلقه ها دیده میشه . و نکته ی بعدی هم اینه که هر مدیر دوبلاژی معمولاً چند دوبلور ثابت در کادر خودش داره که همیشه و در تمام فیلم ها به هر طریق از اونها استفاده میکنه!

در واقع سلیقه و هنر مدیر دوبلاژ در انتخاب صداها واقعاً نکته ی مهمی در کیفیت و زیبایی دوبله هست.

در مورد این سوال که چطور صدای دوبلورها تا این حد با حرکات لب بازیگر همگون هست باید عرض کنم که این بر می گرده به هنر صدابردار! اگر فیلمی بهترین کادر دوبلور رو با بهترین ترجمه هم داشته باشه ، در صورتی که صدابردار کارش رو درست انجام نده، دوبله ی اون فیلم به طرز محسوسی افت خواهد کرد!

نمونه ی بارز این مسئله رو در ارباب حلقه ها، به خصوص در قسمت یاران حلقه می بینیم!

هماهنگی سینک ها و کار ریلیز هم جزء موارد حساسی هست که انجامش نیاز به دقت کافی و حوصله داره .

وقتی دیالوگ ها گفته شد ، نوبت به صداگذاری میشه. برای دوبله ی یک فیلم 90 دقیقه ای، معمولاً دو الی چهار روز زمان صرف ضبط دوبله می‌شود و یک الی دو روز هم برای صدا و موسیقی زمان گذاشته میشه.

کیفیت کار صدا گذاری، بستگی به موارد گوناگونی داره اما مهمترین نکته بحث باند هست!

اگر باند یک فیلم هم خریداری بشه ، کار صداگذاری یک روز زمان میبره ، اما گاهی باندها خریداری نمیشه ، در این صورت کار مشکل‌تر شده و کارهای فنی یک هفته زمان می‌بره. مثلاً حالت‌های صدا مثل پیاده شدن از اسب یا صدای شمشیر یا صدای برخورد اجسام در فیلم هایی که بدون باند هستند شنیده نمیشه و این شخص صدابردار هست که باید باند سازی کنه و خوب مسلماً در این صورت، کار صدابرداری کیفیت لازم رو نخواهد داشت!

به هر حال صدا برداران ما افرادی خبره هستند و هماهنگی سینک ها و صدای زنده ی فیلم ها، بر این امر صحّه میذاره ؛ هرچند که ضعف هایی هم وجود داره!

در مورد سوال بعدی هم باید بگم که بله، چنین مؤسسه ای وجود داشت! البته این موضوع مربوط به سالها پیش هست و عمر چندانی هم نداشت! این مؤسسه با بکار گیری دوبلورهای معروف، فیلم ها رو به طور کامل دوبله می کرد! البته گفته میشه که هدف اصلی این مؤسسه، پخش فیلم در بازار ایران نبود بلکه بخاطر قراردادی بود که با شبکه های برون مرزی فارسی زبان بسته بود!

اتفاقاً در حال حاضر فیلمی در ایران وجود داره (اسم نمی برم ) ، که در واقع میشه گفت تنها نمونه ای هست که از اون قضیه باقی مونده!

معروف ترین دوبلورها و مشهورترین صداها در این فیلم حرف می زنند! گفته شده که در اون زمان برخی از دوبلورهای اون فیلم حتی تا 6ماه از کار تعلیق شده بودند و برخی دیگه با تعهد کتبی برگشتند سر کار!

در مورد حقوق دوبلورها باید عرض کنم که تا قبل از به وجود اومدن مؤسسات خصوصی دوبله، حقوقشون افتضاح پایین بود! وقتی مؤسسات به وجود اومدن، کمی اوضاع بهتر شد! در حال حاضر با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه و ارزش نهادن به کار دوبلورها و با تأکید رئیس صدا و سیما و دلسوزی مدیر واحد دوبلاژ سیما، از لحاظ مادی توجه بیشتری به دوبلورها میشه اما به هر حال هنوز آنچنان که باید و شاید حمایت مالی نمیشند و در واقع دوبلوری یک شغل مستقل و مجزا نیست!

و در مورد سوال آخر هم باید عرض کنم که سه ، چهار سال پیش از طریق چند تا از دوستانم که در صدا و سیما هستند به بنده پیشنهاد شده بود که در واحد دوبلاژ سیما و در محضر اساتید مربوطه تست بدم! بنده هم به دلیل علاقه ای که داشتم این کار رو کردم و یکی از افتخارات بنده اینه که استاد منوچهر اسماعیلی و استاد نصرالله مدقالچی و استاد چنگیز جلیلوند که تست می گرفتند، صدای بنده رو پسندیدن اما متأسفانه یکی از شرایط کارآموزی و ادامه ی همکاری این بود که در طول هفته باید در دسترس باشم! یعنی اینکه باید وقتم رو صرف این کار می کردم؛ اما متأسفانه به دلیل بُعد مسافت و کمبود وقت، چنین چیزی میسر نبود! خوب حتماً قسمت نبود!

البته باید این نکته رو هم قید کنم که یه وقت فکر نکنید چه صدای فوق العاده ای دارم !!! نه، اینطورها هم نیست ؛ زمانی که به صورت عادی صحبت می کنم صدای منحصر به فردی ندارم اما خدا یک نعمتی به بنده داد و اون قابلیت انعطاف پذیری صدا هست! اگر اون تواشیحی که اول ماه رمضان در تاپیک گفتگوی عمومی گذاشتم رو شنیده باشید، اون صدای باريتون(Baryton) بنده هست که با صدای عادی من کمی متفاوته! صدای من در زمانی که بدون گرفتن تیپ صوتی و بدون تغییر پرده صحبت میکنم، تقریباً باس(Bass)هست!

برای مردها سه نوع صوت از لحاظ وسعت و جنسيّت وجود داره که هر فرد در حالت طبیعی فقط یکی از این سه نوع رو دارا هست :

1- تنور(Tenor) : به زيرترين نوع صداي مردان گفته ميشه

2- باريتون(Baryton) : صداي متوسط مردان را گويند

3- باس(Bass) : به بم ترين نوع صداي مردان گفته میشه

معمولاً صدای قریب به اتفاق مردها، باریتون هست، یعنی صدای متوسط مردانه!

خوشبختانه این نعمت به بنده داده شده که جنس صدای خودم رو به هر سه نوع این اصوات تغییر بدم! با وجود چنین نعمتی، هیچوقت دنبال خوانندگی نرفتم و فقط به تواشیح بسنده کردم!

إن شاء الله در آینده این توفیق رو داشته باشم که در کار دوبله هم شرکت کنم.

امیدوارم جواب همه ی سوالاتتون رو به طور کامل گرفته باشید.

موفق و مؤید باشید

جناب لرد الروند، شما انسان بسیار بزرگواری هستید. من فکر نمی کردم اینهمه وقت بذارید و اینچنین مفصل جواب سوالاتم رو بدید!

این نشانه بزرگ منشی شماست و افتخار می کنم که چنین انسان بزرگی از اعضای فعال این سایت هست.

اتفاقاً من اون تواشیح شما رو شنیدم و از صدای گوش نوازتون لذت بردم.

امیدوارم به هرچه که آرزوش رو دارید برسید.

باز هم ممنونم

سلام.

من الآنه که با دیدن فیلم ارباب حلقه ها با دوبله ی فارسی، به ضعف دوبلورها پی می برم. البته شاید این اشتباهات به دوبله ربطی نداشته باشه؛ ولی خیلی اشتباهات ناجوری هستن.

مثلاً توی دوبله، "سائورون" رو "سایرون"، "ایزنگارد" رو "آیزنگارد"، "گندالف" رو "گاندولف"، "سمه آگول" و "ده آگول" رو "اسمیگل و دیگل"، "سارومان" رو "سارامون" و خیلی از اسامی دیگه رو اشتباه تلفظ می کنن.

واقعاً خیلی ناراحت شدم که چنین فیلمی رو با چنین دوبله ای نگاه میکنم.

واقعاً چرا؟؟؟!!! :دی

سلام.

من الآنه که با دیدن فیلم ارباب حلقه ها با دوبله ی فارسی، به ضعف دوبلورها پی می برم. البته شاید این اشتباهات به دوبله ربطی نداشته باشه؛ ولی خیلی اشتباهات ناجوری هستن.

مثلاً توی دوبله، "سائورون" رو "سایرون"، "ایزنگارد" رو "آیزنگارد"، "گندالف" رو "گاندولف"، "سمه آگول" و "ده آگول" رو "اسمیگل و دیگل"، "سارومان" رو "سارامون" و خیلی از اسامی دیگه رو اشتباه تلفظ می کنن.

وافعاً چرا؟؟؟!!! :دی

تو فییلم زبان اصلی هم اسمیگل و دیگل تلفظ می شه در مورد آیزنگارد منظورتو نفهمیدم تلفظش همینه دیگه

سلام.

این درسته که فرایند دوبله منحصر در صدای دوبلورها نیست و از کار مترجم تا کار صدابردار همه رو در بر می گيره ، اما اینکه مترجم باعث به وجود اومدن این اشکالات شده، به هیچ وجه لطمه ای به کار دوبلورها نمیزنه و ارزش کار اونها رو پایین نمیاره!

این فیلم حدود 10 سال پیش ترجمه شد! در اون زمان به قدری مترجم ها ضعیف کار می کردند که مدیران دوبلاژی که خودشون از زبان آگاهی داشتند، فریاد اعتراضشون بالا گرفت!

من خودم هم قبول دارم که تلفظ برخی اسامی در این فیلم اشتباه هست(البته نه اونقدری که شما به ترجمه تاختی) اما هیچوقت این ضعف رو به تیپ صدای دوبلورهای این فیلم تسری نمیدم!!!

در ضمن، اکثر کسانی که در حال حاضر دوبله ی ارباب حلقه ها رو می پسندند، به دلیل شخصیت دوبلورها و صدایی هست که برای این فیلم ایفای نقش کردند، نه به خاطر ترجمه یا صدا گذاری فیلم!

من فیلم های زیادی رو به صورت دوبله و با نگاهی عمیق دیدم! اکثر قریب به اتفاق فیلم های دوبله در ترجمه دچار ضعف هستند اما مزیتی که فیلم ارباب حلقه ها نسبت به بقیه داره ، همین صداهای ماندگاری هست که برای این فیلم سینک خورد!

صدای دوبلورها بد نبود ولی به نظر من دوبلور سارومان اصلا" صداش به سارومان نمی یومد...

wink.png

اتفاقا صدای سارومان عالی بود و بهش میومد

اتفاقا صدای سارومان عالی بود و بهش میومد

من همیشه در مطالبم به این نکته اشاره کردم کسانی که بر این اعتقاد هستند که صدای مرحوم عطاء الله کاملی گزینه ی مناسبی برای نقش سارومان نبود، بعد از شنیدن دوبله ی هابیت پی خواهند برد که فقدان این استاد چه لطمه ای به این نقش در نسخه ی دوبله خواهد زد!!!

ساختار حجیم و پرده ی صوتی پایین در صدای این استاد فقید، بی نظیر و دست نیافتنی بود!

صدای کریستوفر لی یک صدای bass توأم با حجمی قابل قبول هست که افراد انگشت شماری می تونند چنین صدایی رو دوبله کنند!

امیدوارم در فیلم هابیت ، مدیر دوبلاژ در انتخاب گوینده ی نقش سارومان، حساسیت بیشتری به خرج بده تا بتونه جانشین مناسبی برای مرحوم عطاء الله کاملی پیدا کنه!

سلام.

آیزِنگارد- اسمیگل و دیگل کاملا درسته و صحیح تلفظ شده و تو فیلم اصلی هم به همین صورت تلفظ میشه.

من بارها نسخه دوبله رو دیدم و نشنیدم کسی بگه سارامون!!!! همون سارومان رو گفتن.

گاندولف و سایرون رو هم فکر میکنم به خاطر اینکه تلفظش راحت تر از سائورون و گندالفه به این صورت تلفظ کردند.

فهیمه راستکار، بازیگر و دوبلور با سابقه ی کشورمان، دار فانی را وداع گفت!

ایشان در دوبله ی قسمت اول ارباب حلقه ها(یاران حلقه) به عنوان راوی در ابتدای فیلم صحبت کردند.

بی تردید بیان شیوا و لحن غلیظ این استاد فقید در بیان داستان، تأثیر بسزایی در ترغیب مخاطبانی که آشنایی چندانی با موضوع ارباب حلقه ها نداشتند برای دیدن دوبله ی این فیلم داشت!

این چهارمین دوبلور از کادر دوبلورهای ارباب حلقه ها هست که به رحمت ایزدی پیوست! پیش از این ، استاد عطاء الله کاملی ، استاد خسرو شایگان و استاد امیرهوشنگ قطعه ای هم دعوت حق را لبیک گفته بودند!

روحشان شاد و یادشان گرامی باد.

پ.ن : عکس این چهار استاد بزرگوار :

مرحوم امیرهوشنگ قطعه ای(دوبلور نقش اسمیگل)post-1821-0-30529500-1353887517_thumb.jp

مرحومه فهیمه راستکار(راوی قسمت یاران حلقه)post-1821-0-14898000-1353884735_thumb.jp

مرحوم عطاء الله کاملی(دوبلور نقش سارومان)post-1821-0-21916200-1353884559_thumb.jp

مرحوم خسرو شایگان(دوبلور نقش تئودن)post-1821-0-40210900-1353884627_thumb.jp

دوبلر نقش سارومان استاد کاملی که به رحمت خدا رفتن...

کی دیگه صداش تا این اندازه شبیه سارومانه!

باز خوبه دوبلر گندالف هنوز اندک رمقی مونده براش (انشاا... واسه دوبله هابیت)

به *لرد الروند*

میدونی که فرآیند دوبله تا اونجایی که من یادمه به این صورت بود که تمام صدای فیلم حذف میشد و در استودیو دوباره صداگذاری میشد.

ارباب حلقه ها مثلا با این روش دوبله شد. البته فقط قسمت هایی که صحبت میشه. برای همین ما شاهد بودیم که در یاران حلقه هر وقت یارو میاد صحبت میکنه تمام صداها از جمله موزیک متن عوض میشد. حالا در قدیم از موسیقی متن فیلم های دیگه استفاده میشد. اما این روش در مورد دوقسمت بعدی لوتر اصلاح شد. و برخی قطعات موسیقی متن ارباب حلقه ها را در استودیو می ساختند و جایی که برایشان این امکان نبود صدای موزیک را کم و صدای دوبلر رو بالا میبردند تا صدای کاراکتر اصلی در فیلم شنیده نشه که بعضا شنیده میشد...

حالا با توجه به این که فیلم های اورجینال روی dvd امروزه مجهز به صدای دالبی 6 کاناله می باشند خیلی راحت میشه دو کانال که مربوط به صدای سر صحنه و در اصل همان صدای کاراکترهای داستان است را حذف کرد بدون آنکه لطمه ای به صداهای دیگر از جمله افکت ها و موزیک متنن وارد شود. اینجاست که بی دغدغه میشه دوبلر صداشو جای دو کانال حذف شده بذاره و یک دوبله بی نقص رو انجام بده. با تمام نرم افزار های میکس میشه اینکارو کرد. چرا الان از این روش استفاده نمیشه که هم کارشون راحت ره و هم کیفیت بالاتره؟؟؟!

در مورد سوال اول همونطور که قبلاً هم توضیح داده بودم معمولاً برای دوبله ی سارومان از صدایی استفاده میشه که حجم قابل قبولی داشته باشه! اگر من جای مدیر دوبلاژ بودم بین حمید منوچهری و نصرالله مدقالچی یکی رو انتخاب می کردم! البته به احتمال زیاد حمید منوچهری به دلیل اینکه مدتی هست که کار دوبله انجام نمیده، انتخاب نخواهد شد و شانس نصرالله مدقالچی بیشتر از بقیه هست! به هر حال این بستگی به این داره که چه کسی مدیر دوبلاژ بشه! دغدغه ی اصلی من دوبلور نقش اسمیگل هست! بی تردید فقدان امیرهوشنگ قطعه ای لطمه ی بزرگی به دوبله ی نقش اسمیگل خواهد زد و اون زیبایی ارباب حلقه ها رو نخواهد داشت!

چیزی که من امیدوارم اتفاق بیفته اینه که استاد بهرام زند به جای شخصیت تورین حرف بزنه . به طرز عجیبی صدای بهرام زند روی شخصیت تورین خواهد نشست! قدرت و صلابت و حجم توأم با غرور که در صدای بهرام زند وجود داره، میمیره برای شخصیت مغرور و منحصر به فرد تورین! اما از طرفی اگر مدیر دوبلاژ هابیت مثل ارباب حلقه ها امیرهوشنگ زند باشه، احتمال اینکه از بهرام زند استفاده کنه، کم هست! و از طرفی امیدوارم خود امیرهوشنگ زند مدیریت رو بر عهده داشته باشه، چون اگر دوبله ی هابیت رو به کسی غیر از امیرهوشنگ زند بدند، احتمالاً دوبلورهای شخصیت گندالف، لگولاس، لرد الروند، گالادریل و فرودو نسبت به ارباب حلقه ها تغییر خواهد کرد و یا دست کم جا به جا خواهند شد و این اصلاً خوشایند نیست! به هر حال إن شاء الله این بار هم امیرهوشنگ زند، کار دوبله ی هابیت رو مدیریت کنه، و امیدوارم کار دوبله رو فدای اختلافات شخصی نکنه و از بهرام زند هم استفاده کنه!

. . .

و اما در مورد سوال دوم باید عرض کنم که حق با شماست! در گذشته در مورد بسیاری از فیلم ها، به صورت مجزا در استودیو صداگذاری میشد، در آهنگ ها دست برده میشد و کیفیت کار پایین میومد! البته در مورد برخی فیلم ها، باند به صورت مجزا خریداری میشد و این امر کمی کیفیت کار رو بالاتر می برد! اینکه چرا امروزه با پیشرفت صنعت صدا، باز هم شاهد این هستیم که در برخی از فیلم ها خود صدابردار در موسیقی و افکت دست میبره و کار صداگذاری و باند رو انجام میده ، سوالی هست که باید از خودشون بپرسیم، اما در حال حاضر مؤسسات خصوصی دوبله و گروه دوبلاژ سیما به دستگاه های جدید و پیشرفته ترین نرم افزارهای میکس مجهز شدند و این کار رو برای صدابرداران آسان کرده تا بتونند در نهایت کیفیت، کار میکس و ریلیز و سینک رو انجام بدند! امیدوارم برای فیلم هابیت شاهد باشیم که کار صدا به نحو احسن انجام بشه تا نسخه ی دوبله هم مثل نسخه ی اصلی جذابیت داشته باشه!

من در این کار از نرم افزار ادیوس استفاده میکنم که باند ها رو مجزا نشون میده. باند صدا رو حذف میکنی و صدای دوبلر رو میذاری...

یک لحظه اول فیلم یاران حلقه صدای مری یا پپین فرق داشت صدای افتضاحی بود ؟نظرتون چیه؟

یک لحظه اول فیلم یاران حلقه صدای مری یا پپین فرق داشت صدای افتضاحی بود ؟نظرتون چیه؟

اصلاً متوجه ی منظورت نشدم! یعنی چی صدای مری یا پیپین فرق داشت؟ میشه بیشتر توضیح بدی چه جوری و در کدوم سکانس؟

اول فیلم 1 جایی که فشفشه(یا ترقه نمی دونم) می خوان بردارن صدای پپین می گه "خودشه"

اول فیلم 1 جایی که فشفشه(یا ترقه نمی دونم) می خوان بردارن صدای پپین می گه "خودشه"

اون خود عباس نباتی هست! در اون سکانس، تیپ صداش رو عوض کرد تا جنبه ی طنز به خودش بگیره!

تو فیلم اول اونجایی که گروه به جنگل لوثلورین رسیدن و میبرنشون پیش گالادریل یه سکانسی هست که معروفه به سوگواری برای گندالف. در اون سکانس هنگامی که لگولاس میگه " سوگواری برای گندالف" در دوبله پارسی از زبان آراگورن گفته میشه که " راجع بهش چی میگن " در حالی که اگه فیلمُ با صدای اصلی گوش کنین این دیالوگ از زبان مری گفته میشه نه آراگورن . من هم نسخه معمولی و هم بلوری اکستندد را نگاه کردم و در هر دوش همینجوره.نکته جالبش اینجاست که حتی در لحظه ای که مری این دیالوگ رُ میگه تصویرش هم نشون داده میشه اما در نسخه معمولی این صحنه رُ قیچی کردن و به جاش تصویر فرودو نشون داده میشه حالا نمیدونم از اصل این صحنه رُ نداشته نسخه معمولی یا در تدوین بعد که فهمیدن اشتباه کردن این صحنه رُ برداشتن تا معلوم نشه ؟؟

یا اینکه این اشتباه از طرف تیم دوبله بوده یا تیم ترجمه؟؟

درسته. اینی که میگی در اکستند مری رو نشون میده در نسخه سینمایی که دوبله شده فرودو رو نشون میده و اون قیچی کردنه کار دوبلور ها نبوده...

اما به علت شباهت صداهاشون بله حق با شماست. استباه کردن

این امر خودش دلیلی هست که ثابت میکنه مترجم آگاهی زیادی از محتوای کتاب تالکین نداشته! در نسخه ی دوبله که سعید مظفری به جای آراگورن حرف زد، پرسید : راجع بهش چی میگن؟ در نسخه ی سینمایی چهره ی گوینده ی این سوال مشخص نبود، و ممکنه به دلیل اشتباه شنیداری، این سوال رو برای دیالوگ آراگورن استفاده کرده باشند! اما اگر مترجم می دونست که آراگورن به زبان الفی مسلط هست، هیچوقت این اشتباه رو مرتکب نمیشد و این دیالوگ رو به آراگورن اختصاص نمیداد! در ضمن، زمان ترجمه و دوبله ی این فیلم ، نسخه ی اکستنددی در کار نبود که با دیدن اون متوجه بشند اون سوال رو مری پرسید نه آراگورن!

من هزاران بار دوبله فیلم ارباب حلقه ها رو دیدم و کیف کردم و از صدای گندالف و سارومان خیلی خوشم اومد

دی وی دی اونا رو هم که از جوانه پویا بود داشتم ولی الان ندارم ، کسی نمیدونه چطور میتونم تهیه اش کنم؟

من هزاران بار دوبله فیلم ارباب حلقه ها رو دیدم و کیف کردم و از صدای گندالف و سارومان خیلی خوشم اومد

دی وی دی اونا رو هم که از جوانه پویا بود داشتم ولی الان ندارم ، کسی نمیدونه چطور میتونم تهیه اش کنم؟

الان اون نسخه ی جوانه ی پویا خیلی کم پیدا میشه! معمولا فقط در ویدئو کلوپ هایی که آرشیو دارند، میشه تهیه کرد.

بنابراین دو راه پیش رو داری : 1- باید ویدئو کلوپی رو پیدا کنی که آرشیو داره و این فیلم رو در آرشیو نگه داشته. 2- باید منتظر بمونی تلویزیون پخش کنه و از اونجا ضبط کنی!

سایتهایی که نسخه معمولی دوبله را برای دانلود گذاشتن فکر کنم همون نسخه جوانه پویاست مگه همون نیست؟؟

به لردالروند: یه سوال داشتم،صدا و سیما نسخه خام صداهارو تو آرشیوش داره(منظورم از خام بدون موسیقی و...).دوبلش واقا خوبه حیف که موسیقی هارو خراب کردن.

به لردالروند: یه سوال داشتم،صدا و سیما نسخه خام صداهارو تو آرشیوش داره(منظورم از خام بدون موسیقی و...).دوبلش واقا خوبه حیف که موسیقی هارو خراب کردن.

آرشاوین بزرگوار، صدا و سیما فقط همون نسخه ای که از تلویزیون پخش کرد رو در واحد آرشیو فیلم های سینمایی نگه میداره! اما باید به این نکته اشاره کنم که، واحد دوبلاژ سیما که یک بخش مجزا از سایر بخش ها هست، برای خودش یک آرشیو جداگانه داره که عملیات دوبله ی هر فیلم رو با نام مدیر دوبلاژ و یا صدابردار آرشیو میکنه! تنها یک نفرهست که ممکنه بتونه به نسخه ی خام(فقط صدای دوبلورها) دسترسی داشته باشه و اون کسی نیست جز خود صدابردار! معمولاً صدابردارها برای خودشون و به نام خودشون در واحد دوبلاژ سیما، آرشیو مجزا دارند و کارهای خودشون رو در تمام مراحل کار، آرشیو می کنند. صدای خام دوبلورها برای افراد عادی هیچ کارایی خاصی نداره! اون صداها نگهداری میشه فقط به یک دلیل، و اون اینه که مثلاً مدیر واحد دوبلاژ سیما با همکاری مدیر واحد تأمین برنامه، تصمیم میگیرند دوبله ی فیلمی (مثلاً ارباب حلقه ها) رو روی یک نسخه ی با کیفیت تر و 6کاناله ریلیز کرده و برای پخش آماده کنند! اونجاست که صدابردار این کار رو فرا میخونند و ازش میخوان دوباره کارهای میکس و سینک رو انجام بده! بنابراین می تونیم امیدوار باشیم که در آینده ، دوبله ی ارباب حلقه ها رو روی نسخه ای با کیفیت تر و با آهنگ اصلی خود فیلم ببینیم! این کار مستلزم اینه که مدیران مربوطه، نسبت به این فیلم ذوق هنری داشته باشند!

به امید اون روز

من صوت های دوبلۀ ارباب حلقه ها رو از سایت تاینی موویز دانلود کردم اما متاسفانه مشکلی دارن:

صوت به همراه موزیک متن هایی هست که خود صدابردار روشون گذاشته! یعنی اینکه موزیک های اورجینال روی صوت دوبله قرار ندارن! نمیدونم راهی هست که فقط بتونم خود صوت دوبله رو روی فیلم قرار بدم، بدون موزیک هایی که صدابردار گذاشته؟ و اینطوری فیلم دوبله رو با موزیک های اورجینالش داشته باشم. اگه عزیزان راه حلی دارن اینجا بگن.

ممنون

من صوت های دوبلۀ ارباب حلقه ها رو از سایت تاینی موویز دانلود کردم اما متاسفانه مشکلی دارن:

صوت به همراه موزیک متن هایی هست که خود صدابردار روشون گذاشته! یعنی اینکه موزیک های اورجینال روی صوت دوبله قرار ندارن! نمیدونم راهی هست که فقط بتونم خود صوت دوبله رو روی فیلم قرار بدم، بدون موزیک هایی که صدابردار گذاشته؟ و اینطوری فیلم دوبله رو با موزیک های اورجینالش داشته باشم. اگه عزیزان راه حلی دارن اینجا بگن.

ممنون

عرضم به خدمتتون که این کار شدنی هست اما نه به وسیله ی هر شخصی و نه در تمام سکانس های فیلم!

این کار با نرم افزار مخصوص و توسط کسانی باید صورت بگیره که در این کار حداقل نیمه حرفه ای باشند و در واقع با نرم افزارهای میکس و سینک فیلم آشنا باشند، مثل همین دوست عزیزم که در سایت تاینی موویز داره اینکار رو انجام میده!

البته همونطوری که گفتم در همه ی سکانس ها این کار شدنی نیست، مثلا در جایی که دیالوگ داره و موسیقی فیلم عوض شده، هیچ کاری نمیشه کرد! در این مورد فقط و فقط صدابردار دوبله ی ارباب حلقه ها می تونه این کار رو بکنه، چون صدای خام دوبله رو داره!

تقدیم به دوستداران دوبله ی ماندگار سه گانه ارباب حلقه ها

post-1821-0-23712900-1370912448_thumb.jp امیرهوشنگ زند مدیر دوبلاژ لوتر + دوبلور لگولاس

post-1821-0-29286700-1370912465_thumb.jp افشین ذینوری دوبلور فرودو در لوتر 1 و 3

post-1821-0-30939400-1370912474_thumb.jp سعید شیخ زاده دوبلور فرودو در لوتر2

post-1821-0-19257300-1370912591_thumb.jp محمد عبادی دوبلور سائرون

post-1821-0-14533900-1370912600_thumb.jp زنده یاد عطاء الله کاملی دوبلور سارومان

post-1821-0-30150700-1370912709_thumb.jp ناصر احمدی دوبلور گیملی

post-1821-0-67016400-1370912548_thumb.jp زنده یاد امیرهوشنگ قطعه ای دوبلور اسمیگل

post-1821-0-67591300-1370912536_thumb.jp مریم شیرزاد دوبلور ائووین

post-1821-0-24119500-1370912556_thumb.jp منوچهر والی زاده دوبلور برومیر

post-1821-0-91620100-1370912663_thumb.jp حسین عرفانی دوبلور گندالف

post-1821-0-11620700-1370912719_thumb.jp کسری کیانی دوبلور مری

post-1821-0-15125800-1370912565_thumb.jp عباس نباتی دوبلور پیپین

post-1821-0-84464300-1370912630_thumb.jp امیرمحمد صمصامی دوبلور سم وایز

post-1821-0-20009900-1370912575_thumb.jp زنده یاد خسرو شایگان دوبلور تئودن

post-1821-0-94781400-1370912645_thumb.jp علیرضا باشکندی دوبلور فارامیر

post-1821-0-35112000-1370912682_thumb.jp بهمن هاشمی گوینده تیتراژ

post-1821-0-44118200-1370914536_thumb.jp سعید مظفری دوبلور آراگورن

post-1821-0-43163800-1370912499_thumb.jp تورج مهرزادیان دوبلور لرد الروند در لوتر1 + گریما مارزبان

post-1821-0-92737800-1370912506_thumb.jp منوچهر زنده دل دوبلور لرد الروند در لوتر 2 و 3

post-1821-0-20974500-1370912527_thumb.jp وحید منوچهری دوبلور ائومر

post-1821-0-78008000-1370912581_thumb.jp اکبر منانی دوبلور دنتور

post-1821-0-21437200-1370912520_thumb.jp افسانه پوستی دوبلور آرون

post-1821-0-12954600-1370912657_thumb.jp نگین کیانفر دوبلور گالادریل

post-1821-0-04351800-1370912698_thumb.jp زنده یاد فهیمه راستکار گوینده نریشن ابتدای لوتر1

سپاس فراوان

فقط به نظرم خوب می شد اگه اسم دوبلور ها رو هم کنار هر شخصیت می نوشتین.

افشین ذی نوری مگه دوبلور هر 3 قسمت نبود واسه فرودو؟

میدونم که توی نسخه ای که چند سال بعد پخش شد سعید شیخ زاده تو فیلم دوم دوبلور بود ولی تا جایی که یادم میاد اولین باری که پخش کردن،هر 3 قسمت رو افشین ذی نوری دوبله کرد به جای فرودو

افشین ذی نوری مگه دوبلور هر 3 قسمت نبود واسه فرودو؟

میدونم که توی نسخه ای که چند سال بعد پخش شد سعید شیخ زاده تو فیلم دوم دوبلور بود ولی تا جایی که یادم میاد اولین باری که پخش کردن،هر 3 قسمت رو افشین ذی نوری دوبله کرد به جای فرودو

نه دوست عزیز، از همون ابتدا سعید شیخ زاده در قسمت دوم به جای فرودو صحبت کرد. دلیل این جابجایی رو هم در پست های قبلی عرض کرده بودم!

با اینکه متفاوت بودن من که اصلا این تفاوت رو احساس نکردم.تا اینکه ایت تاپیک رو خوندم و متعجب شدم.

ایران هرچند سینماش ضعیف باشه ولی به همون ارندازه که ضعیفه بلکم خیلی بیشتر دوبلش قویه واقعا قویه!دوبله ارباب حلقه ها خیلی قوی بود وبه نظر من یکی از بهترین دوبله های ایرانه!

نه دوست عزیز، از همون ابتدا سعید شیخ زاده در قسمت دوم به جای فرودو صحبت کرد. دلیل این جابجایی رو هم در پست های قبلی عرض کرده بودم!

من سرچ کردم کل تاپیک رو ولی ندیدم که درین باره شما توضیح بدید

درباره شخصیت سم دیدم که گفتید دوبلورش نتونست در دسترس باشه برای فیلم دوم ولی برای فرودو رو ندیدم

بنظرم صدای شیخ زاده خیلی بیشتر به فرودو میخورد تا این یارو ذی نوری.

پست اول این تاپیک ویرایش شد. لرد الروند عزیز اسامی چند تا دوبلور دیگه رو اشاره کردن و من به لیست اضافه کردم

مجموعه ای از به یاد ماندنی ترین و بهترین سکانس های دوبله ارباب حلقه ها

http://www.aparat.com/v/DmKQS

با تشکر از پست اخیر لرد الروند عزیز که اسامی دوبلور ها رو آورده بودند.

دوستانی که با دوبله فیلم آشنا نیستند یا هنوز به تاپ بودن کار شک دارند حتما این ویدئو رو ببینید. میشه حتی روی جزئیاتش هم بحث کرد.

منتظر ویدئوهای بعدی این مجموعه باشید.

با سلام به همه

من در مورد ترجمه ها نظر نمیتونم بدم چون نه مترجمی کردم و نه صاحب نظرم

اما دوسوال داشتم ترجمه هایی که برای دوبله سه گانه ارباب حلقه ها صورت گرفته است از کار کدام مترجم برداشت شده است ؟ و یا مترجمی از صدا سیما جداگانه این کار را انجام داده؟

و اینکه آیا این دوبله مطابق با کار اقای تالکین بوده و در کل این دوبله را چه قدر مطابق اثر تالکین میدونیین ؟

خوشحال میشم جوابتونو بشنوم

با سلام به همه

اما دوسوال داشتم ترجمه هایی که برای دوبله سه گانه ارباب حلقه ها صورت گرفته است از کار کدام مترجم برداشت شده است ؟ و یا مترجمی از صدا سیما جداگانه این کار را انجام داده؟

و اینکه آیا این دوبله مطابق با کار اقای تالکین بوده و در کل این دوبله را چه قدر مطابق اثر تالکین میدونیین ؟

خوب مترجم دوبله سه گانه ارباب حلقه ها خانم شهرزاد ایزدی بهنام هستند که از مترجمان واحد دوبلاژ صدا وسیما هستند.اما در اینکه از کار کدام مترجم برداشت شده باید بگم که هیچ مترجم. چون در اون زمان (سال 1381)ترجمه ارباب حلقه ها تازه منتشر شده بود وبه خاطر همین ترجمه ارباب حلقه ها کار آقای علیزاده چندان مشهور نشده بود.اما اینکه چقدر مطابق با آثار تالکین هست باید بگم که ترجمه دوبله ارباب حلقه ها صرفا از روی فیلم های سه گانه پیتر جکسون انجام شده ومتن مرجع در این ترجمه فیلمنامه ارباب حلقه ها بوده هست.

با سلام به همه

با سلام

می تونین به این جا https://arda.ir/forum...indpost&p=66368 و باقی صفحات همین تاپیک رجوع کنین.

در مورد ترجمۀ استفاده شده در دوبلۀ ارباب حلقه ها باید بگم که قبلا چن تا اشکال وارد شده بود اما نمی دونم توی کدوم تاپیک. اما مثال می زنم:

یاران حلقه، منزل ارباب الروند، گفتگوی دونفرۀ الروند و گاندالف: الروند می گه ما ضعیف هستیم در حالی که درستش اینه که: انسان ها ضعیف هستند.

یاران حلقه، ورود به موریا، لگولاس: آدم خوارها که درستش می شه گابلین ها

دوبرج: گفت و گوی آراگورن و بانو ائووین هنگام رفتن به گودی هلم: اون موقع من فقط یه پسر بچه بودم که درستش می شه: اون موقع اون (شاه ثئودن) فقط یه پسر بچه بود.

به نکته خوبی اشاره کردید

کلمه گودی هلم ...در دوبله از نام هلمز دیپ استفاده شده و حتی سارومان در فیلم با زبان اصلی از عبارت Run to Helms deep استفاده میکنه و یا حتی در بازی ارباب حلقه ها هم از هلمز دیپ استفاده شده

این تفاوت در چیه؟ در خود کتاب تالکین به چ صورت بیان شده؟

Helm's Deep

Helm که یکی از شاهان روهیریم بود (بنیانگذار اون شهر؟). داشتیم هلم پتک مشت و شیپور هلم. و Deep هم که کلمه ای انگلیسیه (عمق، گود، گودی). اون کاما هم نشونگر مالکیته. ترجمۀ آقای علیزاده بسیار به جاست.

توی کتاب هم به صورت Helm's Deep اومده.

من كه با دوبله فيلم حال ميكنم، به ويژه صداى سارومان، گاندولف، آراگورن، لگولاس، فارامير و برومير عالى بود. بقيه هم شاهكار بودن اما اگه يه دفعه اى يكى ازم بپرسه كه بهترين دوبلورها كى بودن، اين ها رو ميگم. عااااااالى بود:)

با سلام و عرض تبریک به مناسبت عید سعید فطر.

مدتهاست که دوستان زیادی بارها و بارها در سنوات مختلف از بنده میخواستند که یک مجموعه کامل از بیوگرافی تمامی دوبلورهای سه گانه ارباب حلقه ها جمع آوری کنم و در اختیار کاربران سایت و همچنین سایر علاقه مندان به دوبله بی نظیر ارباب حلقه ها قرار بدم. متاسفانه بنده با اینکه علاقه مند به انجام این کار بودم اما مشغله هایی که در این مدت داشتم باعث شده بود علیرغم میل باطنی نتونم برای این کار وقت بذارم. ماه رمضان از هر لحاظ ماه پر برکتی هست.. خوشبختانه در این ماه کمی وقت آزاد داشتم و تونستم با کمک برخی از دوستان دوبلورم, مجموعه ای رو جمع آوری کنم که در اون بیوگرافی تمام دوبلورهای سه گانه لوتر تا حدودی مورد بررسی قرار گرفت. برخی از اطلاعات رو از قبل می دونستیم اما برای تکمیل اطلاعات، با تعدادی از دوبلورهای لوتر در ارتباط بودم و از خودشون کسب اطلاع کردم. در ضمن لازم به ذکر هست که به دلایلی هنوز بیوگرافی 3 تن از این دوبلورها تکمیل نشده، که سعی میشه در فرصت مقتضی اطلاعات رو تکمیل کنیم و در اختیار علاقه مندان قرار بدیم.

من حیث المجموع امیدوارم مورد پسند شما دوستان خوبم قرار بگیره.

بيوگرافی عوامل دوبلة سه گانة ارباب حلقه ها.pdf

آيا جايزه اي هم به دوبله لوتر تعلق گرفته؟

یادش به خیر اصلا اولین باری که با ارباب حلقه ها اشنا شدم همین تلویزیون قسمت یکشو نشون داده بود اون سالی که برای اولین بار نشونش داد دو برج اکران شده بود و اینم فکر کنم موقع عید قربان بود وای عجب دوبله ای بود به نظرم بهترین تا حدودی دقیق ترین دوبله بود و صداگذارای ها عالی بود مخصوصا صدای اراگورن لگولاس فرودو و گیملی و البته گندالف حیف که دوبله هابیت به اون قدرت نبود و تنها بدی دوبله این بود موسیقی هاوارد شور حذف شده بود و به جاش موسیقی اخرین موهیکان جاش گذاشته بودن!!!

سلام.با یه سایت فیلم صحبت کردم برای دوبله ارباب حلقه های 1 2 3..متاسفانه دوبله صدا سیما فاجعه بود و کیفیت انالوگ داشت و بسیاری از دیالوگ ها بد ترجمه و معنی شده بود..میخواستم بدونم مشکلات دوبله ش دقیقا کجاس باید به طرف بگم ..اگر بتونم متقاعدش کنم کار دوبله رو میسپارن به دوبلاژ حرفه ای که فیلم های صدا سیما و موسسات رو دوبله میکنن.اگه دیالوگ های اشتباه هستند بگید