موافقم که شخصیت ملیان پیچیده تر از اونیه در نگاه اول به نظر می یاد.
برای فهمیدن این که چرا مونده، باید ببینیم با توجه به شرایطش می تونسته برگرده(دو تایی به والینور برن) یا نه؟ ظاهرا نباید مشکلی باشه. هیچ کجا ندیدیم که والار به ازدواجش اعتراض کرده باشن.
ولی تقریبا هرجا به موندن ملیان در سرزمین میانه اشاره میشه، پای عشق الوه می یاد وسط، و نه دلیل دیگه ای. مثلا اینجا:
نقل قول
و او دانست که جدایی اش از تینگول طلیعه ی جدایی بزرگتری است، و تقدیر دوریات بر سر دست آمده است. زیرا ملیان از نژاد ربوبی والار بود، مایایی پرتوان و صاحب خرد؛ اما به سبب عشق به الوه سینگولو خود را به کالبد نخست زادگان ایلوواتار در آورد و در آن پیوند، زنجیر و قیود جسمانی آردا دست و پایش را بست. در آن کالبد بود که لوتین تینوویل را برای او به دنیا آورد، و با حلقه ی ملیان بود که دوریات، سال های سال از پلیدی های جهان خارج در امان ماند. اما اکنون تینگول مرده و روحش روانه ی تالارهای ماندوس گشته بود. و با مرگ او ملیان نیز دگرگون شده بود. بدین سان چنین واقع گشت که قدرت او در آن زمان از جنگل های نلدورت و رگیون بازگرفته شد و اسگالدوین، رود پرنغمه با لحنی متفاوت لب به سخن گشود و دوریات به روی دشمنانش گشوده ماند.
اینا آخرین ذهنیات ملیان قبل از ترک سرزمین میانه س. جایی که تمام گذشته، و ظاهرا تمام دلایلش رو مرور می کنه. و جالبه که حتی وقتی به تولد لوتین اشاره می کنه میگه " لوتین تینوویل را برای او(الوه) به دنیا آورد." که نگاه سنتی ایه و فکر می کنم این برداشت رو هم میشه کرد که اون وابستگی عاطفی ای که بین فرزندان ایلوواتار و بچه هاشون هست رو ملیان به لوتین نداره. شایدچون توی نژاد آینور تعریف نشده. اگر این "برای او" حذف می شد، راحت تر می تونستیم نظر بدیم که لوتین آگاهانه برای مقصودی به دنیا اومده.
ولی اینطور که به نظر می یاد در این لحظات آخر هم عشق رو انگیزه ی اصلی خودش می دونه و بعد از اون محافظت از دوریات رو. و چون دیگه قدرت محافظت رو نداره سرزمین میانه رو ترک می کنه.
من دوست ندارم فکر کنم که تا این حد دلسوز بوده. به نظرم بهش نمی یاد. ترجیح میدم فکر کنم که وقتی دیده می تونه یه قدرت علیه ملکور، یه قدرت موازنه گر داشته باشه و این امکان هم هست که دور از نظارت مستقیم والار زندگی کنه و در حکومت نقش داشته باشه این کار رو کرده. می دونم که خیلی برداشت امروزی ایه، ولی برای من جالبه و به شخصیت ملیان بُعد میده، ما همسران اینگوه، فینوه و اولوه رو هیچ وقت در قامت ملکه ندیدیم(دوتاشونو که اصلا ندیدیم:دیـ). و یه گالادریل هم که ظرفیتش رو داشت، ترجیح داد والینور رو ترک کنه.