سلام
راستش چند وقتی بود که این موضوع به ذهنم رسیده بود،در یکی از تاپیک ها هم مختصرا عنوانش کردم،اول خواسم تو یه تاپیک دیگه این بحث رو ادامه بدم ولی به دلایلی به نظرم بهتر اومد که این بحث رو تو یه تاپیک جدید شروع کنیم.
راستش موضوع از این قراره که هابیت ها خیلی موجودات عادی و روزمره ای هستن و استاد بار ها میگه که از تغییرات و چیز های نوین و ابزار پیشرفته خوششون نمیاد،این رو به وضوح تو آثار استاد میبینیم ولی وقتی شایر و (البته بری) و هابیت ها رو کنار سایر قلمرو ها و مردم قرار میدیم،میبینیم یه جورایی حالت انگیلیسای دوران ویکتوریا و کمی ماقبل اون رو دارن،راستش که حداقل از اولش این طوری به نظر میرسه،مثلا روهان و مردمش یه حال و هوای ژرمنی شمالی و نرس دارن،گوندور منو شخصا یاد دوران رنسانس ایتالیا میندازه و الف ها هم که مثل یه تاریخ از دست رفته،دور و بسیار باستانی هستن،حال سوای دورف های عجیب و وحشی های شرق،ولی هابیت ها رو ببینید،یه نگاهی به لباس پوشیدنشون بندازید،که البته به نظر من توی فیلم هم تا حد زیادی مطابق کتابه،لباس هایی با رنگ های شاد اعم از پیراهن های قرن هجده و نوزده،جلیقه های روشن طرح دار و کت هایی با دکمه های برنجی میبینیم،تو اثاثیه ای که بیلبو میبخشه چتر و جای قاشق نقره وجود داره و لوبلیا هم چتر به دست میگیره،بیلبو چند تا از دکمه های برنجیشو تو دروازه شرقی از دست میده و...حتی توی نظام خانوادگیشون و حالت های دهقانیشونم شبیه انگلیسیان،اون رسومی که راجع به امضای وصیت نامه با مرکب قرمز دارن،اداره پست تو کل ناحیه بزرگ شایر وماتوم ها و موزه،عادتوش به رفتن به مهمونخونه و میخونه و صحبت های روستایه،دود کردن علف چپق،صرف چای عصرانه،کیک زیره،ژامبون و...
همچنین برای شایر تاین(شهر دار) انتخاب میکنن،راجع به فرو ریختن سقف تالار شهر در میکل دلوینگ میخونیم و یه جا گندالف به (فکر میکنم طبق معمول پیپین و تا اونجایی که یادم میاد تو موریا) راجع به فرار از مدرسه یه چیز میگه،فکر کنم تا این حد دلایل فعلا کافی باشه،احتمال میدم شایر یه جورایی انگلیس دوران بچگی استاد و شاید کمی قبل از اون باشه،(به بیان طنز آمیز میشه گفت انگلیسی های نواحی روستایی تو دوران دوم وارد سرزمین میانه شدن و یه ناحیه رو مطابق با آداب و رسومشون آداره میکنن)،یا انگلیس اون طور که میخواست،البته کمی هم به انگلستان درگیر جنگ جهانی و صعنتی هم مربوط میشه که البته گمان نمیکنم اینجا جای بسط و تفصیل بحث حول این ارتباط باشه.
شما چی فکر میکنین؟آیا با نظر من موافقین؟
البته این جا یه سوال پیش میاد و اون اینه که آیا یکم این پیشرفته بودن حالت نا هماهنگی به سرزمین میانه میده؟
سوال دیگه این که اگه هابیت ها زیاد با پیشرفت و ابداع میونه خوبی ندارن،پس چرا از بعضی لحاظ نسبت به برخی اقوام مدرن ترن و منشا این مدرنیته کجاست؟