در میان الف ها ودورف ها چه مسئله ای به وقوع پیوسته که
با هم مشکل دارند ؟
لطفا جواب بدید.
با تشکر
با هم مشکل دارند ؟
لطفا جواب بدید.
با تشکر
الفها و دورفها غیر از آنکه به خاطر اختلافات ذاتیشون مبنی بر اینکه الفها با طبیعت و با موجودات زنده مثل درختها و پرندگان در ارتباط هستند در حالیکه دورفها شیفته صنعت و ساخته های دست خودشون هستند، اختلافات تاریخی هم دارند. کشته شدن شاه تینگول شنل خاکستری به دست دورفها مهمترین این دشمنیهاست. یکی دیگر از این اختلافات هم به خاطر کاریه که دورین انجام داد و در کوههای مه آلود آنقدر عمیق نقب زد که به بالروگ رسید و او رو از زیر این کوهستان آزاد کرد و الفها به خاطر بیدار کردن این پلیدی هم با دورفها مشکل داشتند. اگر موضوع دیگه ای هست اله سار عزیز حتما میگه.
از جواب خوبت متشکرم.
به نظر من دلیل اصلیش همونطور که هلباراد... عزیز مطرح کرد به دلیل بیدار کردن بالروگ توسط دورف هاست.
ولي دليل اصليش كشتن شاه تينگول توسط دورف هاست است و كف رفتن سيلماريل و جنگي كه در پي آن در دوريات به وقوع پيوست و كوتوله هاي زيادي به خاطر كشته شدن گروه صنعتگرانشان وارد جنگ شدند, توسط الف ها كشته شدند و بعد هم خويش كشي الف ها و نابودي دوريات . و باز دليل اصلي ديگر همون خصوصيات زاتي است .الف ها ,دورف ها رو فرزندان ارو نمي دونند . ولي بيدار كردن تاريكي موريا توسط دورين هم دليل قابل توجهيه .خوشحال مي شم اله سار پيداش بشه وتوضيح كاملي بده!
این بحث مشکل الف ها و دورف ها رو فکر می کنم تکراریه اما یادم نمیاد کدوم تاپیک بود, پیداش که کردم پاک می کنم اینها رو ! :) !
با با چرا اینقدر توی ذوق می زنی تازه بحث داشت گرم می شد...
این بحث مشکل الف ها و دورف ها رو فکر می کنم تکراریه اما یادم نمیاد کدوم تاپیک بود, پیداش که کردم پاک می کنم اینها رو ! :) !
خب می بینین که الف ها فقط با دورف ها مشکل ندارن با تاپیک تکراری هم مشکل دارن.:grin:
اگه این مبحث توی بحث های ترولی بود فکر می کنم پربارتر می شد.
آناتار عزیز
فکر نمی کنم هرگز الف ها تو جنگ حریف دورف ها بشن.
آناتار عزیزفکر نمی کنم هرگز الف ها تو جنگ حریف دورف ها بشن.
durin عزيز فكر بدي نيست! ولي در اون جنگ كتوله هاي زيادي كه به هوا خواهي صنعتگرانشون اومده بودند همه كشته شدند!در نظر بگيريد كه جنگ در قلمرو الف ها بود و نواحي بيشه و جنگل نه كوه ها و غار ها!
چه جنگی ودر چه دورانی بود؟
آناتار جان بابا کجایی که جواب این durinرو بدی سوال منم هست که منظورت کدوم جنگه؟
خوب
تينگول دورف ها را مشغول ساختن جايي در زير زمين هاي منگروت براي سيلماريل كرد! (به فرمان تينگول) سيلماريل توسط زنجيري دورفي به نام ناگلاميري اويز شده بود! پس دورفها پس از پايان كارشان طمع مي كنند و تينگول توسط دورف ها كشته مي شه و دورف ها متواري ميشند! و به شرق فرار مي كنند.پس تعدادي از آن ها توسط الف ها كه خبر دار شده بودند كشته مي شوند و تعدادي هم جان سالم به در مي برند.و به ناگرود مي روند و مي گويند كه پادشاه الف ها به ما دستمزد نداد و كلاهبرداري كرد و دوستان ما را كشت !
( دورف ها هم غيرتي) ريش و مو مي كنند و به سوگ مي نشينند!از بلگاست ها كمك مي خواهند ولي بلگاست سعي مي كند آن ها را منصرف كند .پس سپاه كوتوله ها از كوهستان آبي روانه مي شود!و به بلرياندمي رود. مليان غم زده از مرگ تينگول قدرت جادويي اش را از دوريات و ريجن و نلدورت بر مي گيرد و دوريات در برابر كوتوله ها در آستانه ي شكست قرار مي گيرد.. كوتوله ها بدون كوچكترين مقاومت الف ها به داخل غار هاي منگروت رسيدند و جنگي در گرفت كه از كشته هاي دو سپاه پشته ساختند.و كوتوله ها پيروز شدند.الف ها ي اوسير ياند خبر دار شدند و برن هم با الف هاي زيادي حركت كرد و وقتي كوتوله هاي ناگرود در حال خروج از منگروت بودند با هم مواجه شدند و جنگل از صداي شيپور الف ها كر شد و كوتوله ها همه وارد جنگ شدند ولي اكثر آن ها كشته شدند و جز معدودي كه گمنام شدند!.زيرا به دليل غنائمي كه از دوريات غارت كرده بودند نتوانستند فرار كنند و در كرانه هاي گليون محصور شدند.برن ارباب ناگرود را در كشت و سيلماريل را از گردنش باز كرد.
اناتار عزیز از پاسخ کامل و جذابت متشکرم.
یه چیزی هست که باید بگم بدجوری ذهنمو مشغول کرده توی لوتر عظمت مردها بعضی وقتا به مو های دراز و ریش اونا بود طوری که همه ی انسانها و دورف ها این طور بودند ولی مرد های الف این طوری نبودند .چرا؟؟
اسم جنگش یادم نمیاد اما زمانی بود که به برن گفتن بیاد کمک
یه چیزی هست که باید بگم بدجوری ذهنمو مشغول کرده توی لوتر عظمت مردها بعضی وقتا به مو های دراز و ریش اونا بود طوری که همه ی انسانها و دورف ها این طور بودند ولی مرد های الف این طوری نبودند .چرا؟؟
خب این موضوع به طبیعت وجودی الف ها مربوط میشه قبلا در تاپیک سیمای ظاهری الف ها که دوست عزیزم آر-فارازون زحمتش رو کشیدن برسی شده.
https://arda.ir/forum/index.php?showtopic=1612&view=findpost&p=37292
البته فکر می کنم بهترین توجیح در این باره این باشه که الفها تنها وقتی به سن خیلی بالایی میرسن توانایی یا علاقه ای به داشتن ریش پیدا میکنن.چون تا اونجا که یادمه کردان کشتی ساز که یکی از قدیمی ترین الف هاست ریش داشت!
آناتار جان بابا کجایی که جواب این durinرو بدی سوال منم هست که منظورت کدوم جنگه؟
در نبرد منه گروت دورف ها اومدن دوریات رو گرفتند و دست به کشتار الف ها زدن.بعدشم الف های اوسریاند به فرماندهی برن رفتن در نبرد سارن آتراد انتقام گرفتن و سیلماریل هم برگردونده شد
دم دست ترین گزینه کشته شدن الو تینگول شاه دوریات بوده ولی حتی نوع ادبیاتی که الوتینگول در مورد دورف ها استفاده کرد نشون میده که اوناقبل از این ماجرا هم چندان نگاه مثبتی نسبت به هم نداشتند:
شما از نژاد نامهربان،چطور جرات میکنید که از من الو تینگول فرمانروای بلریاند کسی که زندگی اش کنار آبهای کوئیوینن سالیان سال پیش از آمدن پدران مردم از رشد بازمانده شما ،آغاز شد نافرمانی کنید؟
و بلند و مغرور بین آنها ایستاد و کلماتی شرم آور به انها گفت و به انها دستور داد که از دوریات بیرون بروند .
این ادبیات نشون میده که دید الف ها نسبت به دورف ها مثبت نبوده وگرنه لزومی نداشته الوتینگول حتی از باب تحقیر سریع به مسئله نژاد و پیشینه بپردازه
کلا زمین میانی قبل از سیطره انسان ها مثل بشکه باروت بوده و هر لحظه ممکن بوده که این اختلافات الف ها و دورف ها منجر به جنگی ویرانگر مثل دوریات و بعد دخالت برن و شکست دورف ها بشه
این جز خصوصیات عمومی الف ها بوده که مغرور و بلند پرواز بودند و اگرچه کامل ترین نژاد در سرزمین میانی بودند ولی این دید تحقیر آمیز اونها در مورد دورف ها خیلی قابل توجیه نیست بخصوص برای کسانی که سودای بازگشت به والینور را داشتند
از طرف دیگه هرچقدر که الف ها مغرور بودند دورف ها لجوج و خیره سر بودند و عاری از منطق .نمونه اش لجاجت بیش از حد تورین سپر بلوط بر سر گنج اجدادی و اینکه اگر جنگ پنج لشکر رخ نمیداد معلوم نبود که عاقبت کشمکش تورین و داین با الف ها و... به کجا می انجامید
به نوعی انسان ها برای زمین میانی سوپاپ اطمینان بودند اگر چه به مانند الف ها فرزانه و به مانند دورف ها ماهر در صنعت نبودند ولی با فراگیری و تقلید و همچنین اجتماع بودن تونستن که غالب شن
زمین میانی نه مثل الف ها برای آنها سطح پایین و خانه موقتی بود و نه مثل دورف ها میل به کوه و غار نشینی داشتند
حتی نه عمر جاودان الف ها رو داشتند و نه 250 سال سن دورف ها
از طرفی الف ها و دورف ها بخصوص الف ها خود رو بی نیاز از بقیه نژاد ها و کامل میدونستن و جز در مواقع اضطرار نیازی به ائتلاف و همزیستی(برابر) با بقیه نژادها نمیدیدن
این در ذات طبیعته که رفتارهای میانه رو بیشتر میپسنده
برتری نداشتن انسان ها به نوعی باعث همزیستی و همگرایی با بقیه نزاد ها میشه
کلا به نظرم برتری و مزیت باعث رقابت میشه
حالا بذارید بعد این همه مدت من هم سوالی مطرح کنم:
توی این دو فیلم جدید هابیت که بیرون اومده یه خصومت شخصی هم بین دورف ها بخصوص دورف های کوه تنها و الف های سیاه بیشه هم وجود داره که داستان اش رو نیمه نصفه بیلبو می گه البته تو کتاب یه همچین توضیحاتی نیومده بود و بنده شخصن وقت ندارم به کتابی فعلن رجوع کنم و بخونم می شه یک مطلعی به من بگه که این داستان تو کتاب ها هم مطرح شده؟ ایا درسته و داستان اصلی چی بوده چون دورف ها و الف ها هر کدوم از دید خودشون داستان و گفتن
توی این دو فیلم جدید هابیت که بیرون اومده یه خصومت شخصی هم بین دورف ها بخصوص دورف های کوه تنها و الف های سیاه بیشه هم وجود داره که داستان اش رو نیمه نصفه بیلبو می گه البته تو کتاب یه همچین توضیحاتی نیومده بود و بنده شخصن وقت ندارم به کتابی فعلن رجوع کنم و بخونم می شه یک مطلعی به من بگه که این داستان تو کتاب ها هم مطرح شده؟ ایا درسته و داستان اصلی چی بوده چون دورف ها و الف ها هر کدوم از دید خودشون داستان و گفتن
در واقع،اين خصومت زماني به وجود مياد كه پادشاه تراندويل،قول خودش رو زير پا ميذاره و همونطور كه در فيلم گفته شد:«تراندويل حاضر نميشه جون افرادش رو براي مبارزه با اژدها به خطر بندازه» در اينجا بود كه كينه اي سخت بين دورف هاي اره بور از الف هاي سياه بيشه به وجود مياد.بعد از اون ماجرا،دورف ها براي پناه گرفتن و كمك از تراندويل به سياه بيشه ميرن اما ترانديل بهشون پشت ميكنه.
در اينجاست كه شاعر ميفرمايد:هر كه نان از عمل خويش خورد/منت از حاتم طايي نبرد :دي
در واقع،اين خصومت زماني به وجود مياد كه پادشاه تراندويل،قول خودش رو زير پا ميذاره و همونطور كه در فيلم گفته شد:«تراندويل حاضر نميشه جون افرادش رو براي مبارزه با اژدها به خطر بندازه» در اينجا بود كه كينه اي سخت بين دورف هاي اره بور از الف هاي سياه بيشه به وجود مياد.بعد از اون ماجرا،دورف ها براي پناه گرفتن و كمك از تراندويل به سياه بيشه ميرن اما ترانديل بهشون پشت ميكنه.
در اينجاست كه شاعر ميفرمايد:هر كه نان از عمل خويش خورد/منت از حاتم طايي نبرد :دي
حرف شما درست اما تراندویل قبلش کینه به دل داشت یه جورایی موقع اش که شد جبران کرد. جریان اون گوهرهای بی رنگ چی بود که دورف ها می گفتم الف ها می خواستن بدزدن الفا هم می گفتن درف ها دزدیدن؟؟؟؟؟
تو کتاب هابیت که این داستان اصن مطرح نشده بود ایا تو کتاب های دیگه اومده؟
دورف ها موجوداتي هستن كه اگر از كسي يا چيزي،كينه اي به دل بگيرن،ديگه فراموش نميكنن.اين حس لجبازي و كينه توزي در وجود دورف ها وجود داره.نميشه منكرش شد. پيتر جكسون بعضي از ديالوگ ها و صحنه ها رو خودش اضاف كرده.درمورد اون گوهر هاي بي رنگ:طلا و جواهرات زيادي در اره بور وجود داشت كه مهم ترين اون ها گوهر آركن بود.(جواهر پادشاه).در مورد دزديده شدنش كه در فيلم چيزي نگفت.چون اين جواهر رو دورف ها پيدا كردن پس مال خودشون بود.گوهر آركن بعد از حمله ي اسماگ،در زير كوه ثابت باقي موند.البته تمايل تراندويل هم براي به دست آوردن اون گوهر هاي سفيد،به ويژه گوهر اركن كم نبود.اگر اين قضايا در كتاب هابيت وجود ندارن،احتمالا اضافه هاي پيتر جكسون بوده باشن.دقيقا نميدونم.(من هنوزهابيت رو نخوندم).
حرف شما درست اما تراندویل قبلش کینه به دل داشت یه جورایی موقع اش که شد جبران کرد. جریان اون گوهرهای بی رنگ چی بود که دورف ها می گفتم الف ها می خواستن بدزدن الفا هم می گفتن درف ها دزدیدن؟؟؟؟؟
تو کتاب هابیت که این داستان اصن مطرح نشده بود ایا تو کتاب های دیگه اومده؟
خیر، همچین داستانی توی کتاب یا منابع دیگه وجود نداره، نه قضیه ی خصومت مخصوص بین الف های سیاه بیشه با دورف های تنها کوه، نه داستان گوهرهای بی رنگ، نه دزدی، نه قدرت گوهر آرکن، کمک نکردن و یا موارد اینچنینی...
مشکل الف ها و دورف های گروه تورین و شرکا این بود که سه بار وسط جشنشون پریده بودن و اونو خراب کرده بودن و حاضر به حرف زدن در مورد ماموریتشون به تراندویل نبودن؛ وقتی وارد قلمرو یک نفر دیگه شدن، باید جواب صاحبش رو هم میدادن، اون روزگار سعادت نبود که راحت باشن و همه جا آزاد باشه، قضیه اش مثل کاری که فارامیر با فرودو و سم کرد میتونید به حساب بیارید...
سکرت جان این خصومت قبل از اون به وجود اومده بود اگر توجه کنی زمانی که پدر بزرگ تورین بر اثر بیماری حرص و آزی که داشت از اعطای هدیه به تراندویل خود داری کرد. تراندویل هم که عشق جواهرات بود بهش برخورد. اونم اونجوری تلافی کرد.در واقع،اين خصومت زماني به وجود مياد كه پادشاه تراندويل،قول خودش رو زير پا ميذاره و همونطور كه در فيلم گفته شد:«تراندويل حاضر نميشه جون افرادش رو براي مبارزه با اژدها به خطر بندازه» در اينجا بود كه كينه اي سخت بين دورف هاي اره بور از الف هاي سياه بيشه به وجود مياد.بعد از اون ماجرا،دورف ها براي پناه گرفتن و كمك از تراندويل به سياه بيشه ميرن اما ترانديل بهشون پشت ميكنه.
سکرت جان این خصومت قبل از اون به وجود اومده بود اگر توجه کنی زمانی که پدر بزرگ تورین بر اثر بیماری حرص و آزی که داشت از اعطای هدیه به تراندویل خود داری کرد. تراندویل هم که عشق جواهرات بود بهش برخورد. اونم اونجوری تلافی کرد.
منبعتون چیه؟ من توی کتاب و فیلم اصلا متوجه همچین چیزی نشدم.
منبعتون چیه؟ من توی کتاب و فیلم اصلا متوجه همچین چیزی نشدم.
در نسخه اکستنددیک سفر غیر منتظره ،این رو نشون میده
توی نسخه 1.21 گیگا بایتی هابیت سفر غیر منتظره دقیقه 4:12 درباره مشکلات الفها و اینکه چرا با هم بد شدن و علتشون چی بوده از زبون بیلبو یه چیزایی میشنویم و اینکه چقدر غم انگیزه که یه اتحاد قدیمی به خاطر ثروت و طلا و جواهر از بین بره. این از این. اما چرا الفهای لوتلورین با دروف ها مشکل داشتن ؟؟؟ قضیه به سیلماریل ها بر میگرده؟
ولي در كل حس غرور و خودخواهي در دورف ها وجود داره...!(خب بار ها داخل فيلم بهش اشاره شد <_< )
توی نسخه 1.21 گیگا بایتی هابیت سفر غیر منتظره دقیقه 4:12 درباره مشکلات الفها و اینکه چرا با هم بد شدن و علتشون چی بوده از زبون بیلبو یه چیزایی میشنویم و اینکه چقدر غم انگیزه که یه اتحاد قدیمی به خاطر ثروت و طلا و جواهر از بین بره. این از این. اما چرا الفهای لوتلورین با دروف ها مشکل داشتن ؟؟؟ قضیه به سیلماریل ها بر میگرده؟
خب اون چیزی که توی فیلم از زبون بیلبو میشنوید، ساخته و پرداخته ی پیتر جکسون هست و از لحاظ صرفا تالکینی ارزشی نداره، البته این داستان قراره توضیحات بیشتری داشته باشه انگار (بازم ساخته و پرداخته ی پیتر جکسون)
اما چیزی که مثلا در فیلم ارباب حلقه ها میبینید، با واقعیت (یعنی کتاب) مطابقت بیشتری داره و مشکلات اساسی الف ها و دورف ها (نه همه ی اون ها) هم به سر قضیه ی کشتن تین گول و نبرد با الف های دوریات برمیگرده
ولي در كل حس غرور و خودخواهي در دورف ها وجود داره...!(خب بار ها داخل فيلم بهش اشاره شد <_< )
در کی وجود نداره؟ همه ی نژادها غرور و خودخواهی هست اما چیزی که باعث سقوط دوریات شد چیز دیگری بود!
بئورن هم كه از دورف ها دل پري داشت.ميگفت زندگي خودشون رو مهم تر از بقيه ميدونن.
يه چيز ديگه:اگه اشتباه نكنم آئوله دورف ها رو از سنگ آفريد.بر اين اساس آيا ميشه گفت دورف ها بر اساس ماده اي كه ازش ساخته شدن.تا حدودي از هر نظر سر سخت هستن؟
خب اون چیزی که توی فیلم از زبون بیلبو میشنوید، ساخته و پرداخته ی پیتر جکسون هست و از لحاظ صرفا تالکینی ارزشی نداره، البته این داستان قراره توضیحات بیشتری داشته باشه انگار (بازم ساخته و پرداخته ی پیتر جکسون)
اما چیزی که مثلا در فیلم ارباب حلقه ها میبینید، با واقعیت (یعنی کتاب) مطابقت بیشتری داره
بحث ارزش نیست ولی کلا فضای داستان با فیلم فرق داره و روابط الف ها و دورف ها به اون بدی ای که در فیلم هست نیست
شاید اون چیزی که باعث دستگیر شدن دورف ها در میرک وود میشه برهم زدن چندباره عیش و آواز دسته جمعی الف ها باشه (البته به نظر من)
مثلا در هابیت همین الف ها خیلی شوخ و شنگ تر از نسخه سینمایی اند و به تورین میگن:
بپا ریش ات فرو نرود توی آب پدر جان!
این میرسونه که برخلاف چیزی که در فیلم هست الف ها و دورف ها دشمن خونی نیستند ولی رفتارشون با هم فرق داره
بئورن هم كه از دورف ها دل پري داشت.ميگفت زندگي خودشون رو مهم تر از بقيه ميدونن.
لطفا قضایای فیلم رو وارد این قضیه نکنید، بئورن هیچ مشکلی با دورف ها نداره...
يه چيز ديگه:اگه اشتباه نكنم آئوله دورف ها رو از سنگ آفريد.بر اين اساس آيا ميشه گفت دورف ها بر اساس ماده اي كه ازش ساخته شدن.تا حدودي از هر نظر سر سخت هستن؟
طبق باور الف های کهن اینطوره، من که بعید میدونم باورشون درست باشه! درهرحال ارتباطی نمیتونیم بدیم...
بحث ارزش نیست ولی کلا فضای داستان با فیلم فرق داره و روابط الف ها و دورف ها به اون بدی ای که در فیلم هست نیست
شاید اون چیزی که باعث دستگیر شدن دورف ها در میرک وود میشه برهم زدن چندباره عیش و آواز دسته جمعی الف ها باشه (البته به نظر من)
مثلا در هابیت همین الف ها خیلی شوخ و شنگ تر از نسخه سینمایی اند و به تورین میگن:
بپا ریش ات فرو نرود توی آب پدر جان!
این میرسونه که برخلاف چیزی که در فیلم هست الف ها و دورف ها دشمن خونی نیستند ولی رفتارشون با هم فرق داره
وات؟ من الان نمیدونم منظور این پست چیه :/
خودمم بالاتر هم همینو گفتم، علت دستگیر شدن تورین و شرکا به هم زدن جشن الف های جنگلی بود و بعدش چون جواب درستی ندادن برای کارشون، زندانی شدن، فقط همین
به همه ی این تفاوت ها هم واقفم، قرار هم نیست (و کسی هم نگفته) دورف ها و الف ها دشمن خونی اند! اینجا فقط داریم علل مشکلات الف ها و دورف هارو بررسی میکنیم؛ بعضی هاش ذکر شدن اینجا، بعضی هاش رو خودتون گفتید و بعضی هاش بهش اشاره نشده. همینطور که دورف های بله گوست سعی کردن دورف های نوگرود رو منصرف کنن و هیچ کمک نظامی بهشون نکردن در حمله به دوریات، همینطور که دروازه ی غربی موریا با کمک کله بریمبور الف ساخته میشه و به نشانه ی دوستی طرح دو درخت و ستارگان خاندان فئانور رو روش داریم و خیلی دیگه از موارد دوستی الف ها و دورف ها...
وات؟ من الان نمیدونم منظور این پست چیه :/
خودمم بالاتر هم همینو گفتم، علت دستگیر شدن تورین و شرکا به هم زدن جشن الف های جنگلی بود و بعدش چون جواب درستی ندادن برای کارشون، زندانی شدن، فقط همین
به همه ی این تفاوت ها هم واقفم، قرار هم نیست (و کسی هم نگفته) دورف ها و الف ها دشمن خونی اند! اینجا فقط داریم علل مشکلات الف ها و دورف هارو بررسی میکنیم؛ بعضی هاش ذکر شدن اینجا، بعضی هاش رو خودتون گفتید و بعضی هاش بهش اشاره نشده. همینطور که دورف های بله گوست سعی کردن دورف های نوگرود رو منصرف کنن و هیچ کمک نظامی بهشون نکردن در حمله به دوریات، همینطور که دروازه ی غربی موریا با کمک کله بریمبور الف ساخته میشه و به نشانه ی دوستی طرح دو درخت و ستارگان خاندان فئانور رو روش داریم و خیلی دیگه از موارد دوستی الف ها و دورف ها...
خب چیزایی که گفتم برای تکمیل صحبت های شما بود .در مخالفت با شما نبود
دوستان عزیز، مطالب مربوط به فیلم ها رو فقط محدود به تالار فیلم بکنید و به بقیه تالارها نکشونید. مطالبی که توی فیلم نشون داده شده هیچ سندیتی نداره. تنها مواردی که توی کتابها اومدن باید در بیرون از تالار سینمایی باشه.
اما چیزی که مثلا در فیلم ارباب حلقه ها میبینید، با واقعیت (یعنی کتاب) مطابقت بیشتری داره و مشکلات اساسی الف ها و دورف ها (نه همه ی اون ها) هم به سر قضیه ی کشتن تین گول و نبرد با الف های دوریات برمیگرده
حرف شما الوه عزیز و مهدی گرامی درست و صحیح . موارد مربوط به فیلم فقط در تاپیک های مربوطه. اما اگر پست سکرت ویزارد عزیز رو خونده باشید چون گفتن که هابیت رو نخوندن و فقط فیلم رو دیدن من هم نسبت به دیده هاشون جواب دادم. وبحثشون هم کاملا معطوف به دروف های تنها کوه و الفهای میرک وود بوده. وگرنه اینکه مشکلشون ریشه ای از کجا شروع میشه رو فکر کنم اکثر کاربرا میدونن. با تشکر از شما که وقت میزارید.
یکی از دلیلای دیگش که گفته نشد اینه که : هنگامی که اسماگ به کوه تنها حمله کرد ، الفها بدون هیچ کاری از کنار دورف ها گذشتن و بهشون کمک نکردن و شهرشون ویران شد
مشکل الف ها و دورف ها از خیلی وقت پیش بوده و احتمالا مهم ترین دلیلش همون کشته شدن الوه به دست دورف ها ست.یکی از دلیلای دیگش که گفته نشد اینه که : هنگامی که اسماگ به کوه تنها حمله کرد ، الفها بدون هیچ کاری از کنار دورف ها گذشتن و بهشون کمک نکردن و شهرشون ویران شد
حالا شاید همین قضیه ای که شما گفتین بازم تاثیر گذاشته باشه ولی در کل مشکل اصلی از قبل بوده.
با عرض اجازت
هیچ چیز الف ها با دورف ها یکسان نیست.از قد و ظاهر بگیر تا شغل و حرفه و غیره و ذالک...
این سه ( الف ها و دورف ها و کشته شدن الوه ) مانند مثلث آتش می مانند: باید هر سه عنصر یعنی آتش و سوخت و اکسیژن باشد.
(گرما+اکسیژن)-سوخت= اتفاقی نمی افتد. (گرما+سوخت)-اکسیژن= اتفاقی نمی افتد. (اکسیژن+سوخت)-گرما= اتفاقی نمی افتد. (اکسیژن+سوخت+گرما)= آتش.
در واقع الف ها و دورف ها یک جرقه می خواستند تا دشمنیشان را با هم آشکار کنند.
دلیل اصلی اینه که الف ها در زمانی که دورف ها بهشون نیاز داشتن قولشونو زیر پا گذاشتن :((
دلیل اصلی اینه که الف ها در زمانی که دورف ها بهشون نیاز داشتن قولشونو زیر پا گذاشتن :((
دلیل اصلی اینه که دروف ها طمع کردن ، دوست من.
و قضیه به سیلماریل و الوه و کشته شدن الوه به دست دروف های صنعت گر بود وبعد کشته شدن صنعتگرا به جز یک نفر و دروغ پراکنی او یک نفر مبنی بر ندادن دستمزد اونها و قتل عامشون توسط الف های دوریات ، سپس لشگر کشی بزرگ دروفها و کشتار الف های دوریات و خاتمه جنگ با دخالت برن و کشتن تمامی دروف های متخاصم پایانی بر روابط نه چندان خوب الف ها و دروف ها بوده.
مشکلات ریز و درشت دیگری هم بوده اما مشکل اصلی این بود.
سخن ايلووآتار به آئوله رو فراموش نكنيد: «...و بين فرزندان من و فرزندان تو جنگ هاي بسياري در خواهد گرفت....»
به نظرم متفاوت بودن خلقت هم يكي ديگه از سرچشمه هاي مشكل الف ها دورف هاست.
با عرض اجازتسخن ايلووآتار به آئوله رو فراموش نكنيد: «...و بين فرزندان من و فرزندان تو جنگ هاي بسياري در خواهد گرفت....»
به نظرم متفاوت بودن خلقت هم يكي ديگه از سرچشمه هاي مشكل الف ها دورف هاست.
یقینا حرف شما درست و متین است چون آئوله دورف ها را با تجلی از خاطر خودش درست کرد. اما ایلوواتار الف ها را فرزندان خود خطاب کرد.
پس می توانیم بگوییم چون دورف ها را آئوله خلق کرده است ( و آن ها فرزندان او هستند) کمی از خصوصیات دورف ها قسمتی خواسته قسمتی تاخواسته به آئوله ی صنعتگر رفته است.
با عرض اجازت
یقینا حرف شما درست و متین است چون آئوله دورف ها را با تجلی از خاطر خودش درست کرد. اما ایلوواتار الف ها را فرزندان خود خطاب کرد.
پس می توانیم بگوییم چون دورف ها را آئوله خلق کرده است ( و آن ها فرزندان او هستند) کمی از خصوصیات دورف ها قسمتی خواسته قسمتی تاخواسته به آئوله ی صنعتگر رفته است.
خب در اين مورد كه شكي نيست! اما به نظر من تاحدودي متفاوت بودن خلقت اهميت داره!
به غير از دورف ها موجودات ديگه اي هم بودن كه توسط ارو ساخته نشده باشن؟
خب اینکه معلومه مشکل قدشون ریششون و گوششوم!
با عرض اجازتخب اینکه معلومه مشکل قدشون ریششون و گوششوم!
پست جالبی بود البته امیدوارم به شوخی باشد چون تفاوت از نظر ظاهر خیلی در مشکلات اساسی نیست.
اونا از همه نظر با هم متفاوتن.
قد و قامت. دورف کوتاه_الف بلند
محل زندگی. دورف کوه و تاریکی_الف جنگل و روشنایی
شیوه زندگی. دورف صنعتی_الف دوستدار طبیعت
حتی سلاح های مورد استفاده. دورف سنگین مثل تبر_الف سریع و ساده مثل خنجر
چهره. دورف ها دماغ بزرگ و ریش دراز_الف ها خوش چهره
کار هایی که انجام می دن. دورف ها به دنبال ثروت_الف ها به دنبال آرامش
و خیلی چیزای دیگه.......
که من نمیدونم شاید بقیه بهتر بدونن.
مشکل تراندویل و تورین این بود که قرار بود که دورف ها طلا و نقره خام تراندویل رو شکل بدن اما دورف ها از پس دادن جواهرات سرباز میزنن
در ضمن تراندویل خودش پادشاه بزرگی بود و جایی گفته نشده که به ترور خراج میداده
با عرض اجازتمشکل تراندویل و تورین این بود که قرار بود که دورف ها طلا و نقره خام تراندویل رو شکل بدن اما دورف ها از پس دادن جواهرات سرباز میزنن
در ضمن تراندویل خودش پادشاه بزرگی بود و جایی گفته نشده که به ترور خراج میداده
این را از کجا خوانده ای؟ چون در کتاب ها که نبود.
خب در اين مورد كه شكي نيست! اما به نظر من تاحدودي متفاوت بودن خلقت اهميت داره!
به غير از دورف ها موجودات ديگه اي هم بودن كه توسط ارو ساخته نشده باشن؟
درست یادم نمی یاد اما فکر می کنم انت ها هم توسط ارو خلق نشده بودن و یکی از والار با دعا به وجودشون آورد.
مشکل تراندویل و تورین این بود که قرار بود که دورف ها طلا و نقره خام تراندویل رو شکل بدن اما دورف ها از پس دادن جواهرات سرباز میزنندر ضمن تراندویل خودش پادشاه بزرگی بود و جایی گفته نشده که به ترور خراج میداده
این قضیه نمیدونم از کجا اومده اما ارتباطی به کتاب نداره و اینجا هم خب بحث در مورد کتاب هست و نه فیلم یا چیزهای دیگه
درسته، گفته نشده، گرچه تراندویل هم خیلی بزرگ نبود، همونطور که توی کتاب اشاراتی بهش شده
درست یادم نمی یاد اما فکر می کنم انت ها هم توسط ارو خلق نشده بودن و یکی از والار با دعا به وجودشون آورد.
دعا؟ درهرحال آفرینش انت ها رو در کتاب سیلماریلیون و حدیث آئوله و یاوانا میتونید بخونید
با عرض اجازت
این را از کجا خوانده ای؟ چون در کتاب ها که نبود.
در جایی نوشته نشده که به ترور خراج میداده
اصلا به چه دلیل باید بهش خراج بده؟
این قضیه نمیدونم از کجا اومده اما ارتباطی به کتاب نداره و اینجا هم خب بحث در مورد کتاب هست و نه فیلم یا چیزهای دیگه
درسته، گفته نشده، گرچه تراندویل هم خیلی بزرگ نبود، همونطور که توی کتاب اشاراتی بهش شده
قضیه شکل دادن طلا و نقره رو من توی کتاب خوندم
کسی در مورد خراج نپرسیده بود، پست فین رود فلاگوند و من در مورد «قضیه شکل دادن طلا و نقره» پرسیدیم که کجای کتاب این رو خوندید، اگه ممکنه صفحه ی اون و فصلش رو ذکر کنید :) چون این قضیه ای با این حدود در کتاب سیلماریلیون و سرِ گردنبند نائوگلامیر هست که داستان خودش رو داره و ربطی هم به تراندویل نداره...
فصل8 (پروانه ها و عنکبوت ها)توی کتابی که من دانلود کردم ص188و189
منم قضیه گردنبد رو میدونم علاوه بر این قضیه شکل دادن طلا و نقره مشکلی بوده بین الفهای سیاه بیشه و دورف های تنها کوه
خب اون بخش اشاره داره به همون قضیه ی گردنبند نائوگلامیر که دورف ها به دروغ به مردمانشون میگن که تین گول با وعده ی پاداش فریبشون داده و در آخر از پرداخت دستمزد سر باز زده (البته به نسخه ای اولیه از این داستان). حالا شاید جمله بندی اندکی ایهام داشته باشه اما منظور همونه و اون شاه الف ها اشاره به فقط یک نفر نداره. داستان هابیت قبل از انتشار به صورت مخلوط و تقریبا همزمان با بسیاری از وقایعی بود که ما بعدها نسخه های جدیدتر، متفاوت تر و ویرایش شده ای از اون ها رو در کتاب سیلماریلیون و جاهای دیگه خوندیم و بعدا به این صورت جداگانه و با این فاصله ی بسیار قرار داره (توضیحات بیشتری در این رابطه هست که توی مقاله ی تراندویل یا تین گول در پادکست شماره 27 توضیحاتی داریم که میتونید بهش گوش بدید)
مشکل به ریش دورف ها هم مربوط میشه.وقتی دورف ها طی سفرشون از منطقه ی الف ها میگذشتن، الف ها مسخره شون میکردن (مثلا میگفتن:بپا ریشت نخوره به آب پدر جان.)
ولی مشکل اصلی حتما این نیست
به نظر من هردو نژاد مغرور بودن و اگه دوتا نزاد مغرور مثل الف و دورف به هم بیفتن نتیجش جنگه.
همونطور که عیار گفت ان ها به ظاهر یکدیگر گیر میدادن مثلا:
الف گوشدراز-دورف ریشو-دورف کوتوله-الف مو قشنگ و...........
ولی انگار توی فیلم ترندیل میگه میراث اجدادم رو پس بگیرم
شاید بعد شنیدم
سلام دوستان..
درباب قضیه تراندویل ودورفای اره بور من یادمه یه جاخوندم که تراندویل برای ملکه اش میخواسته گردنبند بسازه وازجواهرات زیبایی که خود الفاپیداکردن ومث نورستاره بوده.بعداینارومیده به ترورکه درستش کنن وبهش پس بدن ولی ترورکه قات زده بوده وهوس طلاگرفته بودتش اون موقعی که تراندویل میادگردنبندملکه شو(که مرده بود) پس بگیره واعلام هم پیمانی کنه ترورجواهرشوپس نداد.بع خاطرهمینم تراندویل موقعی که اژدهابه اره بورحمله کرد بهشون کمک نکرد...البته این باچیزی که توفیلم بود میخونه...حالا من نمیدونم راستکیه..یاالکیه.... :| :| :|
البته اونازیباترین جواهرات لاسگالن بودن....
سلام دوستان..
درباب قضیه تراندویل ودورفای اره بور من یادمه یه جاخوندم که تراندویل برای ملکه اش میخواسته گردنبند بسازه وازجواهرات زیبایی که خود الفاپیداکردن ومث نورستاره بوده.بعداینارومیده به ترورکه درستش کنن وبهش پس بدن ولی ترورکه قات زده بوده وهوس طلاگرفته بودتش اون موقعی که تراندویل میادگردنبندملکه شو(که مرده بود) پس بگیره واعلام هم پیمانی کنه ترورجواهرشوپس نداد.بع خاطرهمینم تراندویل موقعی که اژدهابه اره بورحمله کرد بهشون کمک نکرد...البته این باچیزی که توفیلم بود میخونه...حالا من نمیدونم راستکیه..یاالکیه.... :| :| :|
البته اونازیباترین جواهرات لاسگالن بودن....
شما این قضیه رو از کجا می گید. میشه منبعش رو بگید.تا جایی که من میدونم اسم همسر تراندویل وزندگیش در هیچ کتاب رسمی از تالکین بهش اشاره نشده.
منبعشرویادم نیست چون مال خیلی وقت پیشه...تویکی ازfan pageهای پیترجکسون پیداکردم گمونم...به احتمال زیاداینم ازاون ایده هاییه که پیترجکسون خودش به داستان اضافه کرده...چون باحرفایی که تراندویل توفیلم میزنه یه جورایی خیلی مربوطه...مثلن اون صحنه ای که تراندویل میره پیش تروروبهش یه جواهرنشون میدن توهابیت۱،یاتوهابیت۲اون حرفایی که تراندویل به تورین میزنه وهابیت۳اون حرفایی که تراندویل به توریل میزنه....این طورنیس؟؟(ای کاش بلدبودم عکس بزارم :| )شما این قضیه رو از کجا می گید. میشه منبعش رو بگید.تا جایی که من میدونم اسم همسر تراندویل وزندگیش در هیچ کتاب رسمی از تالکین بهش اشاره نشده.
منبعشرویادم نیست چون مال خیلی وقت پیشه...تویکی ازfan pageهای پیترجکسون پیداکردم گمونم...به احتمال زیاداینم ازاون ایده هاییه که پیترجکسون خودش به داستان اضافه کرده...چون باحرفایی که تراندویل توفیلم میزنه یه جورایی خیلی مربوطه...مثلن اون صحنه ای که تراندویل میره پیش تروروبهش یه جواهرنشون میدن توهابیت۱،یاتوهابیت۲اون حرفایی که تراندویل به تورین میزنه وهابیت۳اون حرفایی که تراندویل به توریل میزنه....این طورنیس؟؟(ای کاش بلدبودم عکس بزارم :| )
کتاب ها و نامه ها و دست نوشته های تالکین اصل و معتبر هستند یا یکی از فن پیج های پیتر جکسون؟؟
اگر میخوایم اطلـاعاتمون رو در زمینه های دنیای تالکین و حتا شخص ایشون زیاد کنیم، عاقلـانه این هست که به خود آثار مراجعه و اعتماد کنیم . نه شاخه ها و برگ هایی که در معرض همه جور آسیب و تغییری هستند.
اوووووه...خوب بابا چرامیزنین. :D ..خوبه خودم گفتم الکیه ها...بله حق باشماس ولی من فقط خواستم اینوبگم تاچیزیوکه فهمیدم ازفیلم (تأکیدمیکنم فیییییلللللللمممم نه کتابببب)به بقیه هم بگم هرچندکه میدونم چرت وپرته...شمابه بزرگی خودتون منوعفوکنید...نی شکرخوردم...(حالا بعدعمری اومدیم برااولین بارتویه سایت یه چی گذاشتیم..زارررت میزنن توذوقت :| :| :| )کتاب ها و نامه ها و دست نوشته های تالکین اصل و معتبر هستند یا یکی از فن پیج های پیتر جکسون؟؟
اگر میخوایم اطلـاعاتمون رو در زمینه های دنیای تالکین و حتا شخص ایشون زیاد کنیم، عاقلـانه این هست که به خود آثار مراجعه و اعتماد کنیم . نه شاخه ها و برگ هایی که در معرض همه جور آسیب و تغییری هستند.
اوووووه...خوب بابا چرامیزنین. :) ..خوبه خودم گفتم الکیه ها...بله حق باشماس ولی من فقط خواستم اینوبگم تاچیزیوکه فهمیدم ازفیلم (تأکیدمیکنم فیییییلللللللمممم نه کتابببب)به بقیه هم بگم هرچندکه میدونم چرت وپرته...شمابه بزرگی خودتون منوعفوکنید...نی شکرخوردم...(حالا بعدعمری اومدیم برااولین بارتویه سایت یه چی گذاشتیم..زارررت میزنن توذوقت :| :| :D )
نه دوست عزیز :D
ولی درستش اینه حتا وقتی قراره از متن اصلی کتاب ها هم مطلبی رو منتقل کنیم حتمن از صخت تک تک کلمات مطمئن بشیم. چیزهای بسیار جزیی و ریزی توی دنیای تالکین وجود دارن که جابجا کردنشون موجب میشه وقایع بعدی مثلـا هم تغییر کنند یا که اصلـا قواعد زیر و رو بشن . که خب اصلـا خوشایند نیست، مخصوصا در مواجهه با مخاطبانی که به تازگی در حال جستجو در زمینه ی سیر افسانه هستند.
این یک نکته ی کلی بود برای عموم که گفتنش بی ضرر نیست.
موفق باشید. :|
حق با تراندویل بود چرا باید یه پادشاه جان مردانش رو برای کسانی بده که به خاطر خودشون نابود شدن
با هم مشکل دارند ؟
لطفا جواب بدید.
با تشکر
الف ها موجودات تغریباً آسمانی و کوتوله ها دقیقاً زیر زمینی هستند
از آب و روغن بودنش که بگذریم (که نمیشه گذشت) نمیتونم وجه تشابهی میان این دو قوم پیدا کنم مگر همون چیزهایی که لگولاس و گیملی با هم شریک شده بودند
اگر منظورتون لگولاس و گیملی است
تو اول کتاب اربابا حلقه ها یاران حلقه بهش اشاره شده..
لگولاس به زندان هاشون که گالوم رو زندانی کردند اشاره میکنه و گلوین یاد زمانی میفتد که دستگیرشون کردبودند (در هابیت) افتاد و دعوا شروع شد گیملی ام برای این که به باباش قول داده بود که از لگولاس بهتر باشه وارد گروه شد و برای این که از لگولاس کم نیاره و ابروش بره وارد دره مردگان شد
همیشه تقصیر کار الف ها هستن.همیشه حس نژادپرستیشون بدبختی به بار میاره و البته غرور کاذبشون.مث تراندوی و الروند تین گول و فئانور و... دورفا درسته یکم تندخو هستن ولی دلشون خیلی مهربون نه مثل الف هااااا
در در 3/22/2015 at 8:37 PM، Lord Thrall گفته است :حق با تراندویل بود چرا باید یه پادشاه جان مردانش رو برای کسانی بده که به خاطر خودشون نابود شدن
شما هزاران کیلو طلا ببینی نمیری دنبالششش؟؟؟ضمنا خب کمک از بزرگان است(البته الفا تحفه نیستنا)
در 3 ساعت قبل، dain گفته است :همیشه تقصیر کار الف ها هستن.همیشه حس نژادپرستیشون بدبختی به بار میاره و البته غرور کاذبشون.مث تراندوی و الروند تین گول و فئانور و... دورفا درسته یکم تندخو هستن ولی دلشون خیلی مهربون نه مثل الف هااااا
عجججججب !!!
غرور الفها از نظر من اصلا کاذب نیست به چند دلیل : فرزندان ارشد ارد هستند از بقیه اقوام زیباتر و داناترند در صنعت و حکمت سرامد دیگر اقوام هستند جاودانند و اولین صاحبان زمین این درباره غرورشون
دورفها هم با اینکه فرزندان ایلوواتار نیستند و یکی از والار پدید اوردشون بسیار مغرورن با اینکه نه فرزانگی الفهارو دارن و نه زیباییشون فقط در صنعت همپای الفهان غرورشونم بیشتر نباشه کمتر از الف ها نبود
این دشمنیی هم که بینشون به وجود اومد نمیگم همش تقصیر دورفا بود ولی سهم بیشتری داشتند با طمع و گستاخی بیش از حدشون
در 3 ساعت قبل، لوتین. گفته است :عجججججب !!!
غرور الفها از نظر من اصلا کاذب نیست به چند دلیل : فرزندان ارشد ارد هستند از بقیه اقوام زیباتر و داناترند در صنعت و حکمت سرامد دیگر اقوام هستند جاودانند و اولین صاحبان زمین این درباره غرورشون
دورفها هم با اینکه فرزندان ایلوواتار نیستند و یکی از والار پدید اوردشون بسیار مغرورن با اینکه نه فرزانگی الفهارو دارن و نه زیباییشون فقط در صنعت همپای الفها غرورشونم بیشتر نباشه کمتر از الف ها نبود
این دشمنیی هم که بینشون به وجود اومد نمیگم همش تقصیر دورفا بود ولی سهم بیشتری داشتند با طمع و گستاخی بیحدشون
والا اولا الف ها همچین بی طمع نبودن مثل جریان تراندویل و تورین!!!ضمنا اگر جنگ دوریات به خاطر دورف بوده خب مگه اون حضرت الف درباره طمعشون نمیدونستههههه؟؟؟تازه از نظر صنعت که دورفا برترن چون به طور مستقیم توانایی های آئوله جان رو گرفتن.قبول دارم الفا زیبا و فرزانه ان اما بازم دلیلی بر غرورشون نیستتت البته این رو هم قبول دارم دورفا خیلی سمجن حححححح.در نهایت نتیجه میگیریم الفا شرو کردن

در 45 دقیقه قبل، dain گفته است :والا اولا الف ها همچین بی طمع نبودن مثل جریان تراندویل و تورین!!!ضمنا اگر جنگ دوریات به خاطر دورف بوده خب مگه اون حضرت الف درباره طمعشون نمیدونستههههه؟؟؟تازه از نظر صنعت که دورفا برترن چون به طور مستقیم توانایی های آئوله جان رو گرفتن.قبول دارم الفا زیبا و فرزانه ان اما بازم دلیلی بر غرورشون نیستتت البته این رو هم قبول دارم دورفا خیلی سمجن حححححح.در نهایت نتیجه میگیریم الفا شرو کردن
درباره داستان دوریات که اصلا کلا حق با الوه بود خب سیلماریل هم اینکه مال اون بود دخترشو دومادش از ملکور گرفته بودن هم اینکه الفا ساخته بودنش کلا دورفا هیچ حقی روش نداشتن که بخوان تصاحبش کنن بابت کاریم که میکردن دستمزدای خوب میگرفتن از سر مرام و معرفت که کار نمیکردن چرا فرزانگی و زیبایی و فرزند ارشد بودن ارو و جاودانگی باعث غرور نمیشه همه چیزشون از سایر نژادها سره کاملا طبیعیه غرورشون این کوچولو موچوله های پشمالو طبیعی نیست غرورشون

در در 2/1/2016 at 7:51 AM، لوتین. گفته است :درباره داستان دوریات که اصلا کلا حق با الوه بود خب سیلماریل هم اینکه مال اون بود دخترشو دومادش از ملکور گرفته بودن هم اینکه الفا ساخته بودنش کلا دورفا هیچ حقی روش نداشتن که بخوان تصاحبش کنن بابت کاریم که میکردن دستمزدای خوب میگرفتن از سر مرام و معرفت که کار نمیکردن چرا فرزانگی و زیبایی و فرزند ارشد بودن ارو و جاودانگی باعث غرور نمیشه همه چیزشون از سایر نژادها سره کاملا طبیعیه غرورشون این کوچولو موچوله های پشمالو طبیعی نیست غرورشون
سلام وقت بخیر....
در حقیقت این غرور الف ها و دید منفی اون ها نسبت به نسل دورین یه مسئله دو طرفه است و نمیگم که دورف ها همچین تفکری ندارن و دورف ها اصلا اشتباه نمیکنن...
اما این دفاع یه طرفه شما از الف ها هم اونقدر ها منصفانه نیست...دورف ها به عنوان یکی از اولین مخلوقات والار جایگاه خیلی بالایی دارند ((برخلاف حرف های طعنه آمیز شما))....
اون ها فرزندان آئوله هستن ، کسی که بر عنصر خاااااک تسلط داره ، سرافرازی ، هنر و مهارتش از نظر فعل ساختن بی ماننده...اون خداوندگار تمام سنگ ها و گوهر های آرداست چیز هایی که از عمق تاریکی به بیرون میان و ذات روشنی با خودشون دارن...کسی که بیشتر از هر والاری با مانوه بزرگ و اولمو همکاری در ساختن و شکل دادن داشته (تمام زمین ها اثر آئوله هستن) نولدور بیشتر دانش هاشون رو از اون یاد میگیرن....ملکور بیشترین حسادتش رو نسبت به آئوله داره ، کسی که در قدرت و ساختن شبیه اونه ، اما وفاداریش به ارو بی ماننده...هر بار که ملکور تلاش هاشو خراب میکرده باز هم اون هارو میساخته...آئوله حسود نبود و پند دهنده بود (تمام دانش و هر چه در زمین ه از آئوله است)...معرفت صنعتگران ، بافندگان ، درودگران ، آهنگران ، زرگران و حتی کشاورزان
آئوله می بخشه و از تعلق آزاده و همیشه درحال سختن جلوه های مثبت از زیبایی های نوای ایلوواتار بوده....با تمام وفاداری
ما اصلا شبیه چیزایی که شما گفتین نیستیم... لطفا با این نوشته ها به دورف ها و پدر بزرگ اون ها آئوله توهین نکنین.
موفق باشن
در 30 دقیقه قبل، DAIN ll IRONFOOT گفته است :سلام وقت بخیر....
در حقیقت این غرور الف ها و دید منفی اون ها نسبت به نسل دورین یه مسئله دو طرفه است و نمیگم که دورف ها همچین تفکری ندارن و دورف ها اصلا اشتباه نمیکنن...
اما این دفاع یه طرفه شما از الف ها هم اونقدر ها منصفانه نیست...دورف ها به عنوان یکی از اولین مخلوقات والار جایگاه خیلی بالایی دارند ((برخلاف حرف های طعنه آمیز شما))....
اون ها فرزندان آئوله هستن ، کسی که بر عنصر خاااااک تسلط داره ، سرافرازی ، هنر و مهارتش از نظر فعل ساختن بی ماننده...اون خداوندگار تمام سنگ ها و گوهر های آرداست چیز هایی که از عمق تاریکی به بیرون میان و ذات روشنی با خودشون دارن...کسی که بیشتر از هر والاری با مانوه بزرگ و اولمو همکاری در ساختن و شکل دادن داشته (تمام زمین ها اثر آئوله هستن) نولدور بیشتر دانش هاشون رو از اون یاد میگیرن....ملکور بیشترین حسادتش رو نسبت به آئوله داره ، کسی که در قدرت و ساختن شبیه اونه ، اما وفاداریش به ارو بی ماننده...هر بار که ملکور تلاش هاشو خراب میکرده باز هم اون هارو میساخته...آئوله حسود نبود و پند دهنده بود (تمام دانش و هر چه در زمین ه از آئوله است)...معرفت صنعتگران ، بافندگان ، درودگران ، آهنگران ، زرگران و حتی کشاورزان
آئوله می بخشه و از تعلق آزاده و همیشه درحال سختن جلوه های مثبت از زیبایی های نوای ایلوواتار بوده....با تمام وفاداری
ما اصلا شبیه چیزایی که شما گفتین نیستیم... لطفا با این نوشته ها به دورف ها و پدر بزرگ اون ها آئوله توهین نکنین.
موفق باشن
خب نه این حرف من بیشتر مربوط به دورفهایی بود که به تینگول به نا حق برای گرفتن چیزی که ازان اونا نیست حمله کردن
و با همه حرفهای شما باز هم اونا فرزند ارو نیستند پس از مرتبت پایینتری برخوردارند هرقدرم بگیم ایوله خوب باشه ولی باز خداوندگار نیست و ساخت دورفها نوعی سرکشی بود این مسله هم حتی تو کتاب بارها ذکر شده که دورفها طماع و حریصند و تشنه طلا
درسته فرزندان دورین بسیار شجاع بودن و قهرمانیهای زیادی هم داشتن اما ذات همونه طمع و حرصشون خیلی زیاده و از نظر دانایی کمتر از دیگر فرزندان ارو هستن حرف من نیست اینا تو کتاب توسط خود اشاره شده درباره ذات دورفها پس توهین نیست ![]()
وگرنه من با دورفا مشکلی ندارم که ریششان همواره بلند باد 
در 1 دقیقه قبل، لوتین. گفته است :خب نه این حرف من بیشتر مربوط به دورفهایی بود که به تینگول به نا حق برای گرفتن چیزی که ازان اونا نیست حمله کردن
و با همه حرفهای شما باز هم اونا فرزند ارو نیستند پس از مرتبت پایینتری برخوردارند هرقدرم بگیم ایوله خوب باشه ولی باز خداوندگار نیست و ساخت دورفها نوعی سرکشی بود این مسله هم حتی تو کتاب بارها ذکر شده که دورفها طماع و حریصند و تشنه طلا
درسته فرزندان دورین بسیار شجاع بودن و قهرمانیهای زیادی هم داشتن اما ذات همونه طمع و حرصشون خیلی زیاده و از نظر دانایی کمتر از دیگر فرزندان ارو هستن حرف من نیست اینا تو کتاب توسط خود اشاره شده درباره ذات دورفها پس توهین نیست
معماری ، صنعت ، کشاورزی ، آهنگری.......از نظر شما این ها دانش نیست ؟؟...نکنه سفسطه های الفی دانشه؟؟؟
نکنه منتظر شکاف هسته ی اتم برای توصیف کلمه ی دانایی هستی؟؟
دورف ها قبل از الف ها متولد شدن...ولی ارو دورف هارو پذیرفت....به اونا بی احترامی نکرد و حتی نگفت که دانایی ای کمتر از فرزندان من دارن ، اجازه نابودیشون توسط آئوله رو نداد ...دورف ها ذاتا حریس نیستن ، باید براتون یاد آوری کنم که این میراث حلقه ها بود و حق ندارین دورف هارو مقصر کنین....آنگریست خنجری که سیلماریل رو از تاج مورگوت جدا کرد و نارسیل شمشیر الندیل اثر تلخار دورف بود......فرزندان ارو تمام دانش های معماری و صنعت و آهنگری رو از آئوله دارن....اره گیون اکثر دانش هاشون رو از ناروی آهنگر دورف یاد می گیرن.
در 9 دقیقه قبل، DAIN ll IRONFOOT گفته است :معماری ، صنعت ، کشاورزی ، آهنگری.......از نظر شما این ها دانش نیست ؟؟...نکنه سفسطه های الفی دانشه؟؟؟
نکنه منتظر شکاف هسته ی اتم برای توصیف کلمه ی دانایی هستی؟؟
دورف ها قبل از الف ها متولد شدن...ولی ارو دورف هارو پذیرفت....به اونا بی احترامی نکرد و حتی نگفت که دانایی ای کمتر از فرزندان من دارن ، اجازه نابودیشون توسط آئوله رو نداد ...دورف ها ذاتا حریس نیستن ، باید براتون یاد آوری کنم که این میراث حلقه ها بود و حق ندارین دورف هارو مقصر کنین....آنگریست خنجری که سیلماریل رو از تاج مورگوت جدا کرد و نارسیل شمشیر الندیل اثر تلخار دورف بود......فرزندان ارو تمام دانش های معماری و صنعت و آهنگری رو از آئوله دارن....اره گیون اکثر دانش هاشون رو از ناروی آهنگر دورف یاد می گیرن.
اگر یادتون باشه همون موقه که ساخته شدن یاوانا هم گفت که دورفها بیشتر از هر چیز عاشق دست سازه های خود و صنعت خواهند بود خب این نشون از همون طمعه اون موقع حلقه ای هم نبود
ارو همون اول به ایوله گفت هرزگاهی بین فرزندان من و فرزند خواندگان من که همون دورفها هستن کشمکش در میگیره حتی گفت نواقص کار ایوله هم برطرف نمیکنه من اینطور برداشت میکنم که کامل نیستن مثل فرزندان ارو و طبیعیم هست چون ساخته دست ایوله هستند نه خود ارو که نقش خداوند داره
اون صنعت و الفها هم دارن درسته دورفها خیلی پیشرفت کردن توی صنعت و ساخت سلاح ولی تنها کسانی نبودن که این هنرو داشتن فقط سرامد بقیه هستن دانایی به این چیزا اتلاق نمیشه اینا که شما گفتی هنره نه دانایی
در خود کتاب گفته شده الفها از فضیلت زیبایی و دانایی بیشتری نسبت به بقیه برخوردارند و در ذات و نه قدرت بیشتر شبیه به اینور هستند
اینا حرفهایی که خود تالکین نوشته در کتاب پس هرجوری نگاه کنی باز دورفها مرتبه پایینتری نسبت یه فرزندان ارو دارند
توى فيلم هابيت يك قشنگ واضحه اونجايى كه تراندويل دستشو سمت الماس هاى سفيد دراز مى كنه پدربزرگ تورين در جواهراتو مى بنده وبه تراندويل مى خنده و تراندويل با عصبانيت از اربور ميره و بعداز حمله اژدها تورين كه از كوه مياد بيرون تراندويل با سپاهشو مى بينه و براى اونا دست تكون ميده اما تراندويل با سپاهش بر مى گرده
در هم اکنون، لوتین. گفته است :خب نه این حرف من بیشتر مربوط به دورفهایی بود که به تینگول به نا حق برای گرفتن چیزی که ازان اونا نیست حمله کردن
درسته فرزندان دورین بسیار شجاع بودن و قهرمانیهای زیادی هم داشتن اما ذات همونه طمع و حرصشون خیلی زیاده و از نظر دانایی کمتر از دیگر فرزندان ارو هستن حرف من نیست اینا تو کتاب توسط خود اشاره شده درباره ذات دورفها پس توهین نیست
دوست عزیزم لوتین جان.اگر انسان ها فرزندان اصلی ارو بودن به قول شما پس چرا بسیار حریص تر از دورف ها هستن؟اما الف ها ابتدا جواب منو بدید که چرا اون پادشاه ظالم تراندویل صغیر به تنها کوه حمله کرد؟میگیم مردم دیل حقشونو میخواستن خب درست الف ها این وسط چی بودن که با وقاحت تمام زندانیشون کردن و بعد طلب پول ازشون کردن؟طبعااز فرزندان برتر ارو دوره.تازه از موجود برتر به دوره که بخوان کلاس بزارن
حتی اگر خیلی برتر بودن که از والینور فرار نمی کردن و از دستور نمایندگان ارو همون والار سرپیچی نمی کردن.قبول دارم دورف مغرور بودن ولی طبق حرف شما نباید ایراد گرفت چون موجوداتی برتر نبودن.
@Thorin the Oak shield اینجا بحث سر کتابه.این اتفاقات تو کتاب هابیت نیافتاده...
@dain من شخصا علاقه ای به برتر دونستن نژادی ندارم.آردا رو تمام نژاداش با هم میسازند. برتر دونستن هرکدوم مصداق نژاد پرستیه. چیزی که خود استاد تالکین نفی کرد. اما در مورد ثراندویل...اول تو پرانتز بگم چقدر خوبه زمان بحث اگه نظرمون مخالف شخصیتی هست،محترمانه تر ابراز کنیم.نه با کلماتی مثل صغیر و وقیح و...(قرار نیست همدیگه رو ناراحت کنیم. قراره اظهار نظر کنیم) ثراندویل شاه یک منطقه بود. وقتی افرادی غریبه رو میبینه که گیج و منگ هستند و سعی دارند بهش حمله کنند مشخصه هرکسی باشه چنین افرادی رو میگیره و بازجویی میکنه. وقتی احساس کنه دروغ میگن منطقیه که ولشون نکنه. ثراندویل از اونا تو اون لحظه پولی درخواست نکرد! فقط سوال پرسید و ثورین در مورد گرسنگی جواب داد. ثراندویلم بدون بدرفتاری سیرشون کرد. اینا تو متن کتاب هابیته. ثراندویل نگهشون داشت تا جواب درست بدند. بعد از فرار هم چون زندانیش بودند فرستاد دنبالشون. هرکسی اینکارو میکنه! اما در مورد "شهر دریاچه" ...اونا به ثورین کمک کردند. اما ثورین چیکار کرد؟ وقتی اژدها بیدار شد و به خاطر کمک اونا به "ثورین" آتیششون زد ثورین چیکار کرد؟ به درد و رنج اون مردم پشت کرد و اجازه داد در آتش اژدها بسوزند و براشون جبران نکرد! اما تثراندویل وقتی ازش کمک خواستن کمک کرد. حالا بهم بگید کی مغرورتره؟! حتی اگه بگید تراندویل برای طلا یا جواهرات سفید هم رفت بنظرم منطقی تر بود که خودش مستقیما به اره بور حمله میکرد. شکست دادن سیزده تا دورف چندان براش سخت بنظر نمیرسید و بنظر من نیاز چندانی به آدما نداشت. و بهم بگید این کی بود که جنگ خواست؟ بارد به ثراندویل گفت کمکش رو جبران میکنه و امیدوار بود که ثورینم مثل خودش خوش قول باشه اما ثورین بود که جنگ خواست اونم با نامردی! حمله ی بی خبر از پشت. شما میگید ثراندویل مغروره! بیاین یه مقایسه ی کوچیک انجام بدیم. برخورد هر دو با بیلبو...بیلبو تو تمام راه به ثورین و شرکا کمک کرد اما ثورین تا لحظه ی آخر کمکاشو ندید. هر جا به نفعش بود کمی باهاش خوب شد و در بقیه ی موارد اون رو یکی از دوستاشم حسابش نکرد. به خاطر سنگ آرکن تا مرز کشتنش رفت اما ثراندویل با وجود اینکه بیلبو رو نمیشناخت و محبتی هم ازش ندیده بود دزدیش رو بخشید و اون رو دوست خودش نامید. شما میگید دورفا حریص نیستن درسته؟ پس چطور ثورین و پدرانش به جنون دچار میشدند؟ در مورد والینورم بحث زیاد شده و اینجا بنظرم جاش نیست. در ضمن من خودم از طرفدارای ثورینم اما انصافا تا حالا کی اومده شخصیت ثورین رو هم به چالش بکشه؟! متاسفانه انگار بعد از فیلم هابیت ثراندویل اومده درست زیر ذره بین...تا یه بحثی میشه دست گذاشته میشه رو تصویر پیتر جکسون از ثراندویل! در صورتی که بنظر من وقتی بحث "غرور" میشه کسایی مثل ثورین، میم دورف، الوه، فئانور، ماگلین، سایروس، کوروفین، کله گورم، آر-فارازون و... خیلی بیشتر از ثراندویل حرف برای گفتن دارند. (راستی من چند وقته کتاب هابیتو مرور نکردم.اگه جایی اشتباهی دارم پیشاپیش ببخشید
)
تو کتاب در مورد دعوای دورف ها و الفها بر سر دستمزد ندادن گفته و همچنین گفته شده که این موضوع ربطی به خانواده تورین نداشته، پس اون موضوع طمع ترور تو فیلم درست نیست. تراندوئیل بر سر همین قضیه نسبت به دورف ها کینه داشته است. ورود اونها به مهمونی و برهم ریختنش باعث عصبانیت تراندوئیل شده و چون اون افراد وارد قلمروش شده بودند، متجاوز محسوب میشدن و تراندوئیل هم که به شدت از قلمروش حفاظت میکرد. البته به خوش رفتاری او با زندانیها باید اشاره کرد، ضمن اینکه قدرشناس بود و حتی به بیلبو پس از پوشیدن میتریل گفته بود که تو از هر شاه الفی برای حکومت شایسته تر هستی. البته دورفها متوجه نشدن که اسماگ به شهر رفته و اون موقع هم یه جایی از اره بور گیر افتاده بودن که خودشون هم مشکل داشتن. تورین اونقدرها هم که تو فیلم نشون داد با بیلبو بدرفتاری نکرد البته بعد از دادن گوهر آرکن به شدت با بیلبو بد شد، خوب دیگه بیلبو دقیقا همون چیزی رو به تراندوئیل داد که تورین روش حساس بود. در مورد دورفها باید بگم که درسته که لجوج و سرسخت هستند اما مهربون و وفادار هم هستند. در ضمن خیلی هم خوش سفرن و وقتی با دورفها سفر میرین کسی مجبورتون نمیکنه کار کنین یا غذا بپزین اونا خودشون همه چی رو آماده میکنن و شما راحت لم بدین
در در 4/17/2016 at 1:11 PM، Galadriel18 گفته است :ضمن اینکه قدرشناس بود و حتی به بیلبو پس از پوشیدن میتریل گفته بود که تو از هر شاه الفی برای حکومت شایسته تر هستی
ببخشید.کی این حرفو زد؟
در 10 دقیقه قبل، Lord Thranduil گفته است :ببخشید.کی این حرفو زد؟
البته عین جمله ش این بود " بیلبو بگینز! تو نسبت به خیلی ها که ممکن بود این زره به تن شان برازنده باشد، بیشتر استحقاق داری که زره شاهزاده های الفی را تن کنی" (زره میتریل به سفارش الفها برای یک شاهزاده خردسال درست شده بود).
در 55 دقیقه قبل، Galadriel18 گفته است :البته عین جمله ش این بود " بیلبو بگینز! تو نسبت به خیلی ها که ممکن بود این زره به تن شان برازنده باشد، بیشتر استحقاق داری که زره شاهزاده های الفی را تن کنی" (زره میتریل به سفارش الفها برای یک شاهزاده خردسال درست شده بود).
تورین اینو گفت؟
@Galadriel18 اتفاقا تورین تو فیلم رفتارش با بیلبو خیلی بهتر بود. تو فیلم بیلبو رو بغل میکنه عذرخواهی میکنه.اما تا جایی که من یادمه تو کتاب همش بهش گیر میداد و میگفت این هیچ کاری بلد نیست.اوج خوش اخلاقیش قبل از مرگش شاید زمان آزادیشون از زندان توسط بیلبو بود. که اونجا هم تا از بشکه در میاد شروع به غر زدن و دعوا میکنه. تورین خبر نداشت اسماگ کجا رفته اما بعد که فهمید هم فرق نکرد. مشکل تورین و شرکا حبس شدنشون زیر کوه بود.مشکلی که خودشون برای خودشون تراشیدند. کسی مجبورشون نکرد اون جا حبس بشند. چون حرف بارد حق بود مردم اون هم ضرر دیده بودن و حقی از غنایم اژدها داشتند.اونم اژدهایی که خود بارد کشته بود.اما تورین لج کرد و حرص زد.چون از اون همه طلا هرچقدر هم میبخشید بازم زیادشون بود. البته...در وفاداری و صفات خوب دورفا شکی نیست.
در 13 ساعت قبل، Lord Thranduil گفته است :تورین اینو گفت؟
@lord trandoil این جمله رو جناب تراندوئیل شاه به بیلبو میگه.
@ nienor ninil تورین فقط وقتی به بیلبو توهین میکنه که قضایای گوهر آرکن پیش میاد.و البته بنده هم به بارد حق میدم که تقاضای بخشی از هزینه رو بکنه. البته قبل از جنگ الفها شهر آدمها رو ساخته بودن و باید هزینه ساخت و ساز به الفها پرداخت میشد. تو این فیلم تراندوئیل خیلی بد تصویر میشه در حالی که او فردی مهربان بود.
تو فیلم تصویری که از تراندویل نشون تاده شده شخصی عبوس مغرور از خود راضی و بد هست
مخصوصا اون تیکه که اورکی که ازش حرف میکِشَنو میکُشه !!!
اما تراندویل کسی بود که تو جنگ اول حلقه با وجود اینکه باباش تنهایی دو سوم سپاه رو زده بود پوکونده بود (!) با همون یه ذره سپاه به بقیه کمک کرد !
تازشم یادتون نره اون جواهری که براشون به اره بور رفت حقش بودن ![]()
و نابودی یه کوهه نصف نابود براش کاری نداشت ! اما بجاش محترمانه ده روز واستاد دم در تا خودشون بدون جنگ حقشونو بدن .
الان یه مثال از دنیای واقعی میزنم اگه مدیرا گیر ندن ![]()
الان اگه یه پهپاد جاسوسی آمریکا از بالای ایران بدون هیچ قصد و قرضی رد شه کشور ما چیکار میکنه ؟!؟!
میگه ولش کنین بیخیال میخواد رد شه ؟![]()
نه ! میگه جاسوسیه میزنه نصفش میکنه 
تراندویل هم با دورف ها بد رفتاری نکرد
واسه همینم بود لگولاس خوب بار اومد چون همچین پدری داشت
من خودم از شخصیت گوشه نشین ثراندویل خوشم میاد.
آها اینم اضافه کنم که تو جنگ دوم حلقه هم باز با وجود جمعیت کم به کمک بقیه تو حمله به دول گولدور رفت
خیلی طولانی شد ![]()
سال ها پیش دورف ها باعث سقوط شاه تینگول فرمانروای بلریاند شدند.سپس در دوران سوم جواهر های سپید اره بور را از الفها دریغ کردند.الفها نیز هنگام فتح اره بور توسط اژدها هیچ کمکی به دورف ها نکردند و هنگامی که دورف ها سرگردان بودند هیچ کمکی از سوی الفها به آنان نرسید.و میدونید که دورف ها موجودات زشتی بودند.و بلعکس دورف ها زیبا.برای همین الفها خود را جلوی دیگران آنان را تحقیر میکردند و این کار بارها توسط لگولاس انجام شده بود.چه در هابیت چه در ارباب حلقه ها
تور فرزند هور
دورف ها همیشه خودخواه و سریع دنبال این هستند که با یک نفر جنگ یا بحث کنند 

در 2 ساعت قبل، Anashir گفته است :دورف ها همیشه خودخواه و سریع دنبال این هستند که با یک نفر جنگ یا بحث کنند
شما هم که همه دنیارو بد میدونین الا الفا ? الفا هم مغرور و از خود راضین و دنبال فرصت تا از یکی خوششون نیاد . مشکل این یکی البته بیشتر حق با شماست و دورف ها مقصرن .
راستی شما اگه واقعا الف هستید ثابت کنین تا به شما ایمان بیاوریم ![]()
در در 8/22/2017 at 7:24 PM، به لگ گفته است :شما هم که همه دنیارو بد میدونین الا الفا ? الفا هم مغرور و از خود راضین و دنبال فرصت تا از یکی خوششون نیاد . مشکل این یکی البته بیشتر حق با شماست و دورف ها مقصرن .
راستی شما اگه واقعا الف هستید ثابت کنین تا به شما ایمان بیاوریم
بیبین من دارم راست میگم ولی زبانی که اقای تالکین درست کرده ما الف ها استفاده نمیکنیم ما زبان مخصوصی داریم که فقط الف ها بلدن زبان الفی درست شده توسط اقای تالکین فقط برای فیلم است و مربوط به الف ها نیست در ضمن ما Blood Elf هستیم الف های جنگل قهوه ای
ناراحت شدن پادشاه الف های سیاه بیشه به علت بستن صندوقچه جواهر سفید و کمک نکرذن الف ها به دورف ها هنگامی که اژدها کوه تنها رو گرفت
این اختلافات شامل وقتی که اسماگ به اربور حمله کرد و الف ها کمکشون نکردن نمیشه؟
در در 9/6/2017 at 10:25 PM، Winer گفته است :ناراحت شدن پادشاه الف های سیاه بیشه به علت بستن صندوقچه جواهر سفید و کمک نکرذن الف ها به دورف ها هنگامی که اژدها کوه تنها رو گرفت
در 22 ساعت قبل، Aran Dur گفته است :این اختلافات شامل وقتی که اسماگ به اربور حمله کرد و الف ها کمکشون نکردن نمیشه؟
این ها در واقع توی فیلم بوده. در صورتی که توی کتاب به نظرم این اختلافات پر رنگ تر هم نشون داده میشه. توی کتاب اصل اصلش همونه که اصلا طبیعت این ها با هم متفاوته و بعد هم غرور و منتی که الف ها سرشون می ذارند و البته حرص دورف ها باعث اتفاقات بدی بینشون میشه