من این تاپیک رو تو خاطرم ذخیره کرده بودم سرم خلوت شد بیام پست بدم! :دی
و خب نظرات رو خوندم تا حدیشون رو...و میتونم بگم نظرات دوستان به نوعی مکمل هم هست جدا از اون قسمت جزئی که با هم اختلاف داریم سر مصداق ها بصورت کلی همه توافق دارن که غم و اندوه دوران اول بیشتر از سایر دوران هاست.
اما نظر من.
اله ماکیل در پست اخیرش به نکته خوبی اشاره کرد که میخواستم بگم.
من خودم به دوران اول بیشتر از سایر دوران ها علاقه دارم و این ظاهرا با اندوه و غم فراوان این دوران در تعارض باشه.
اما بنظر من دوران اول دوران تازگیه و همه چیز بکر و دست نخورده ـست در اون و ما نباید خوبی ها و خوشی ها و زیبایی های اون دوران رو به خاطر عواقب نفرین ماندوس، سایه شوم سیلماریلی، و نیز خیانت ها و غرور افراد، در نظر نگیریم. گرچه واقعا این هایی که گفتم عوامل بزرگی هستند...
همونطور که دوستان گفتند حوادث پر افتخاری رو داشتیم در این دوران از دلاوری های خاندان هادور بگیرید تا دوران صلح اول و پیروزی های فین گولفین و عقب رونده شدن های مورگوت. اما به کلیت این دوران که نگاه میکنم میبینم واقعا نمیشه به دوران اول لقب افتخار رو داد!
اما آیا شکست ها، غرور ها، ناکامی ها و این ها باعث میشن به دوران اول بگیم مضمحل؟ بنظر من نه...
ببینید به قول بانو لوبلیا حتی گوندولین که امن ترین مکان هست هم در آتش میسوزه و سقوط میکنه اما این آخرین امید که نبود...
آخرین امید در وجود ائارندیل زنده هست و همون هم میشه ناجی سرزمین میانه در دوران اول. پس دوران اول به کلی نابود نشد!
ضمن این که در این هیاهو و طوفان شکست های پی در پی و ناامیدی ها، جوانه های سرسبز امید و شادی و خوشی هم هستند:
برن و لوتین یک نمونه ـش هست. دوران صلح که باعث شکوفایی شعر و ادبیات هم میشه یک نمونه دیگه ـش.
نمیشه ازین ها چشم پوشی کرد. هرچند که بعضی ها دوامی نداشتند اما بالاخره تلاش های ناتمومی هم نبودن! میبینیم که نسل پادشاهان گوندور از همون پیمان ازلی دوریات نشأت میگیره و ...
بخوام جوابی به این تاپیک بدم این هست:
دوران اول دوران تازگیه. دوران جوانه زدن...
گرچه بذر های کینه و دروغ و نفرت کاشته میشن و سر بر میارن و نابودی هم درست میکنن اما این ها با پایان دوران هم زده میشن و خوبی هاش میمونن.
دوران اول دوران افتخار های سوت و کوره. دوران شکست های غمبار. دوران شکوفایی اهریمن.
و در نهایت دوران آغازین داستان های آردا. خوبی و بدی با هم جوانه میزنن...