ایمان رو نمیشه با دلایل عقلی قانع کرد. وقتی یه چیزی دور از عقله باید باورش کرد نه اینکه بگیم چون عقلی نیست پس نیست. کسی که به کسی یا چیزی باور داره رو با استدلال نمیشه برگردوند.
اما در هر صورت عقیده ی هر کی واسه خودش محترمه.
با سلام خدمت تمامي دوستان آردايي .من اوووووووووووومدم :D (چقدرم كه فرد مهمي هستم :D ههههه)
يادمه يه زماني خودمم يه تاپيكي تو همين مايه ها داشتم كه خيلي به جنجال كشيده شد آخرشم تاپيك قفل شد ما هم اخطار گرفتيم .خاطره خوبي بود .اميدواريم اينجا همچين اتفاقي نيافته !
در مورد جمله اول شما دوست عزيز :
ايمان رو نميشه قانع كرد يا فرد با ايمان رو ؟چون ايمان چيزي نيست كه بخوايم قانعش كنيم .
اما اگر فرض بگيريم كه شما منظورتون فرد با ايمان بوده كاملا موافقم چون يك فرد تعصبي رو به هيچ عنوان نميشه قانع كرد .به عبارتي فردي كه مدت ها به يك چيزي اعتقاد داشته قطعا براش سخت هست كه بفهمه اعتقادش غلط بوده .و سالها در اشتباه زندگي ميكرده و قطعا هيچ چيزي رو حتي با منطق و عقل بازم باور نميكنه .
اما ...
اما در مورد جمله دوم شما كه هر چيزي كه دور از عقله بايد باورش كرد كاملا و شديدا مخالفم .
جادوگر شهر از و يا هيولاي ستي و يا پاگنده و يا موجودي مثل ارك هم وجودش دور از عقله و تا حالا هيچ كسي دليلي مبتني بر وجود اين موجودات نياورده به غير از چند نفر كه تعدادشون از انگشتان دست هم بسيار كمتره !پس دليلي نميشه ما بگيم وجود دارن ! مگر اينكه آن شخص مطلبي رو كه بيان ميكنه بار اثبات داشته باشه .
شخصي مثل داروين نظريه فرگشت رو بيان ميكنه و ديلشم هم مياره و علم هم هر چي پيش ميره ابعاد مختلفي از اين نظريه رو بيان ميكنه اما شخص ديگري ...
اما ...
اما در مورد جمله سوم كه فردي كه به چيزي اعتقاد داره رو نميشه از از اعتقادش برگردوند باز هم مخالفم .
كسي قرار نيست كسي ديگر رو از اعتقادش برگردونه .اگر اون فرد بخواد كه ندونه كه اگه تمام دلايل عالم رو هم بياريم نميشه قانعش كرد .اما اگر بخواد كه بدونه بازم قرار نيست كسي اونو قانع كنه .بهتره با عقلش پيش بره .
حرف شما منو ياد خاطره اي از بودا ميندازه :
در زمان بودا شخصي به نام اوپالي كه پيرو مذهبي ديگر بود تصميم گرفت كه بودا را به دين خود راغب كند .ولي پس از اينكه با بودا صحبت كرد تحت تاثير سخنان بودا قرار گرفت و برعكس شد و خود خواست تا بودايي شود .اما بودا به وي گفت : "اول برو خوب درباره بوديسم تحقيق كن بعد اگر مايل بودي بودايي شو " اوپالي گفت : "زماني كه استاد بمن گفت قبل از بودايي شدن اول برو و خوب تحقيق كن بسيار بيشتر به بوديسم علاقمند و متمايل شدم زيرا هر فرد ديگري كه بود وقتي ميفهميد كه فرد مشهوري مانند اوپالي ميخواهد به دين او بگرود سريع با درخواست من موافقت ميكرد "
منبعش يادم نيست ولي هدف چيز ديگريست كه بيان شده .
مهمترين اصل در زندگي انسان تحقيق كردن و فهميدن است . شخص بايد به تمام مسائل فكر كند، سوال كند، امتحان كند و اگر به نتيجه رسيد چيزي را انتخاب كند .
در مورد ايمان هم همينطور است .
ايام به كام .