مي خواهم فانتزي بودن آثار تالكين را نفي كنم پس به متن يكي از كتب او رجوع مي كنيم.
آخرصفحه 42 كتاب فرزندان هورين.
و انديشيد:
«اندوه براي ذهن وقاد به مثابه سنگي است كه با آن تيغ تيز مي كنند»
صفحه 43.
تورين گفت:« شايد نگفتن آرزويت بهتر باشد،اگر نتواني به دستش بياوري.»
صفحه 43.
سادور پاسخ داد:«...ولي بالا رفتن كاري است دشوار و پر رنج ، و سقوط از بلندي خيلي آسان تر است.»
مي بينيد. حداقل هر صفحه از كتب تالكين 1 پند ارزشمند دارد. در هابيت كمتر و در ارباب حلقه ها از همه بيشتر.
و جمله معروف گندالف:
All we have to decide is what to do with the time that is given to us
«تنها تصميمي را كه (در زندگي) بايد بگيريم اين است كه چطور از زمان در اختيارمان استفاده كنيم.»
اين ها هيچ شباهتي به ادبيات فانتزي ندارد.
مثال برجسته ادبيات فانتزي كتاب هاي هري پاتر است. چرت و پرت محض. تخيل محض. صرفا جادو نه درس زندگي
مثل من چند بار سيلماريليون را بخوانيد. از كتاب دين و زندگي دبيرستان نيز غني تر است.
دارم نامه اي مي نويسم به هيات تحريريه كتل درسي تا بخشي از اين داستان را در كتاب فارسي جاي دهند.
دليل هم كم ندارم.
الان فقط به فكر پول تلفن هستم و دلايل بيشتري يادم نمي آيد.
اين ها هيچ كدام دليلي بر فانتزي نبودن كتب تالكين نيست.
درس زندگي مي دهد اين سيلماريليون.
مايل هستم خود را مانند اشخاص آردا كنم.
بي آلايش. بي ريا. دوست هستند با هركه دشمن دشمنانشان است و برعكس.
و...
اگر كتاب فانتزي مي بود اين جوايز را نمي گرفت.
برندهٔ جایزهٔ بین الملی داستان فانتزی ) :D (در سال ۱۹۵۷ به عنوان بهترین نویسندهٔ فانتزی( :D ) نویس برای ارباب حلقهها
برندهٔ اولین جایزهٔ گندالف (به افتخار یکی از شخصیتهای داستان ارباب حلقهها) در سال ۱۹۷۳ و گرفتن عنوان بزرگترین نویسنده فانتزی نویس (در همین سال ایشان فوت کردند)
برندهٔ جایزهٔ بین الملی لوکوس در سال ۱۹۷۸ به خاطر کتاب سیلماریلیون (بعد از مرگ)
برندهٔ جایزهٔ مای توپیک در سال ۱۹۸۱ برای کتاب افسانههای ناتمام (بعد از مرگ)
برنده جایزهٔ بالروگ (بعد از مرگ)-پس از رای گیری در سال ۱۹۹۹ توسط سایت آمازون (معتبر ترین کتاب فروشی اینترنتی جهان)
کتاب ارباب حلقهها با دویست و پنجاه هزار رای (۲۵۰۰۰۰) از طرف کاربران اینترنتی کتاب هزاره دوم نام گرفت.
سومین کتاب پرفروش در تاریخ جهان با تیراژ ۱۰۰ میلیون نسخه بعد از انجیل با تیراژ شش بیلیون نسخه و پرسشها اثر ماو تسه تانگ با نهصد میلیون نسخه
و...
نخنديد.
در اذهان عمومي ارباب حلقه ها(پس از نمايش فيلم) در زير گروه ادبيات فانتزي قرار گرفت.
اما به هيچ وجه فانتزي نيست.
در مورد آخر الزمان بايد سر فرصت و با بهره گيري از تمام منابع پاسخم را بنويسم. حداكثر تا آخر هفته.