آفریدگار عزیز هیچ راهی برای برگردوندن ملکور به این صورتهایی که شما گفتید وجود نداره باید در مورد این زمینه ها اطلاعات کافی داشته باشی مثلا اینکه حلقه رو خود سائورون ساخت نه الفها و اینکه دیگه مایاری در سرزمین میانه نمونده و نخواهد موند که دوباره زمینه تاریکی رو فراهم کنه و هیچ وقت یکی از موجودات غیر مایا اینقدر توانمند نمیشه که بتونه مثل یه مایا سائورون بر دنیا سلطه داشته باشه یا ملکور به این روشها برگرده . لطفا توضیح اله سار در مورد آینده آردا و بازگشت ملکور رو (که پیشگویی خود تالکینه و دقیقه) رو بخون . در مورد حساب دین و کتاب , تالکین صراحتا خیلی جاهای کتاب رو با دین قاطی کرده و کلا وجود دین با کتاب در آمیخته شده چون خودشم فرد بسیار معتقدی بوده و برای همین نمیشه این دوتا از از هم تفتیک شده بحث کرد.
آرون جان اون روش هایی گفتم به این معنی نیست که امروز فردا ملکور به این روش برگرده. این در برابر این که چطور میشه برگرده گفتم. یعنی اگه نویسنده بخواد می تونه در چند خط زمینه اش رو فراهم کنه. و می تونه خیلی هم بهتر و دقیق تر این کارو بکنه.
اما در مورد دین و تالکین،
توی خیلی کتابا بحث های دینی در کنار مسیر داستان هست، حتی اونا که نویسنده هاشون آدم های معتقدی نیستن. چه برسه به یه کتاب اسطوره ای که اصلاً ذاتش یه جورایی می طبه.
ولی همون طوری که گفتم می تونی به یه مساله دینی مثه آخر زمان دو جور نگاه کنی. یگی مثه یه داستان و یه اسطوره بخونیش، یکی مثه یه مساله دینی و فلسفی. و در آثار تالکین حالت اول مطرحه، اونم نه به اون صراحت که شما می گین(لطفاً یه مثال بزن.). و فکر می کنم در حدی که در کتاب هست رو بتونی توی خیلی کتابای دیگه هم پیدا کنی.
ولی بحث دینی روی کتاب به نظر من کار جالبی نیست و بی نتیجه. واقعاً از مقایسه یه مساله دینی با فلان بحث کتاب می خواییم به چی برسیم؟
در مورد توضیح اله سار هم لطفاً آدرس مطلب رو بگو. توی این تاپیک که کامل ترین و شاید تنها توضیح مال هالباراد.