من دیروز نشستم کلی تایپ کردم ، یعدشش اشتباهی اوپرا رو بستم هر چی نوشته بودم پرید :D بعدش هم اعصابم خورد شد حوصله نداشتم از اول بنویسم :D
ولی الان حوصله دارم ;:D
سوالات آردا که لیست نشده به هزار یک شماره که دوستان جوابش رو بدن و وسلام ! هر کسی با هر دانشی از این دنیا میتونه سوال جدیدی بپرسه ، داستان گفته شده و رفته اما تفسیر ها متفاوته ، برخی تورین رو گناهکار میدونن و برخی نه ، عده ای فلاگوند رو احمق میدون و برخی شجاع و هزار هزار برداشت دیگه از داستان که میتونه به شور گذاشته بشه .
موافقم . البته ، نکات ناآشنا یا "سوال" هستن یا چیز هایی سوال نیسن و همه موت در موردش میدونیم . ولی جای بحث دارن و در مورد ماهیتشون باید بحث کنیم که میشه کلمه ی "تفسیر" رو به کار برد . همونجوری که گفتی . که این "تفسیر" ها توی تاپیک هایی مثل الف ها ترسو اند و ... دنبال میشه .
سوال ها به نظر من تموم شده هستن . البته همیشه یه سوال هایی باقی میمونه . چون هیچکدوم از ما تو واقعا" دنیای تالکین نبودیم . طبیعتا" برای ما که فقط خواننده هستیم ، همیشه سوال هایی بوجود میاد . ولی این سوال ها اونقدر ریز و کوچک هستن که مغمولا لابلای سوال های بزرگتر و کلی تر گم میشن . و سوال های کلی تر هم میتونم بگم به نود درصدش جواب داده شده . (شایدم بیشتر) . و دلیل این حرفم اینه که تاپیک هایی مثل "سوالات سیلماریلیون" و "سوالات ارباب حلقه ها " تعداد صفحات زیادی دارن و خیلی وقته که پست نمیخورن . ( البته تاپیک های دیگه ای هم هستن که اسن "سوال" ها توشون پیدا میشه . مثل تاپیک نگهبان جلو دروازه موریا و ... )
بازم میگم این سوال ها خیلی زیاده . چون دنیای تالکین گستردست . ولی در حال حاضر بدون دسترسی اکثریت کاربران و کلا" مخاطبان سایت به تاریخ سرزمین میانه و داستان های ناتمام ، دسگه سوالی به اون چنان وجود نداره . و یکی از نکات مثبت آردا که جواب دادن به همین سوالات هست ، نسبتا" از کار میفته . یا بهتره بگم راکد میشه .
تا حدودی قبول نمیکنم.حالا بگم چرا:وقتی ما خوندن این ها رو شروع کردیم(اله سار و آرون یکی دو سال قبل ما و منو هالباراد تقریبا با ه)9هیچ منبع درست حسابی ای نبود که ما بتونیم بهش استناد کنیم.کلا یه دائره المعارف آردا رو داشتیم واسه خوندن.و خب جذب اون شدیم.یعنی فک کن جدی جدی نشستیم همه مدخلاشو خوندیم و با جون و دل به ذهن سپردیم.جوری شده بودیم که حتی باهاش اسم بازی میکردیم.
شاید هر کدوم از ما به نوعی این اشتیاق رو داشتیم که در مورد داستان ها بیشتر بدونیم ولی نباید انتظار داشت که فقط کسانی که این اشتیاق رو دارن جذب آردا بشن . یکی از کارایی که ما میتونیم ( شایدم باید ) انجام بدیم اینه که داستان های تالکین رو بیشتر رواج بدیم و داستان ها رو بیشتر جا بندازیم . این هم باعث میشه که اعضای سایت بیشتر فعالیت کنن و هم سایت بیشتر رونق میگیره . ( چیزی که ما الان به دنبالش هستیم ) فکر میکنم که راه اندازی دانشنامه قرم موثری تو این راه باشه . البته باید این فعالیت ها رو ادامه بدیم و بیشتر روشون کار کنیم تا واقعا" مرجع داستان های تالکین بشیم ! یعنی مرجع تر بشیم ! :D
این بند بالایی رو خیلی کلی گفتم . میشه بیشتر در موردش پیشنهاد داد و بحث کرد و به نتیجه های خوبی رسید .
من به شخصه کلیه ایراد هایی که بهم وارد میشه رو میپذیرم:
1. خیلی کم تو سایت پست میدم.
2.دیر به دیر سر میزنم
3.مشغله کاری باعث میشه که نتونم نظارت دقیقی داشته باشم به بحث ها
4.تنبلم و دل به کار نمیدم
و خیلی های دیگه هم ممکنه باشه که هنوز نمیدونم
ولی چنتا ایراد بالا رو هم من از کاربرا میگیرم.
مورد 1،2 و4 بالا اکثرا ناشی از اینه که واقعا دلسرد میشم بعضی پست ها رو که میبینم.
راستش این مشکلات رو هممون به نوعی داریم ! البته به جز مورد 3 که اختصاصی هست !
ولی خب این کم فعالیتی ها از کجا نشات میگیره ؟ طبیعتا" اگه یه بحث خوب راه بیفته ، همه ی ما یا حداقل اکثر ما توش شرکت میکنیم و حرف ها مون رو میزنیم ! ولی ابن بحث ها اکثرا نیستم یا ناتموم و نیمه کاره موندن !
من فکر نمی کنم بشه بحث های جدید رو راه انداخت . مگر اینکه یکی واقعا" ابتکار به خرج بده و ذهنش به جاهایی برسه که تا حالا به ذهن بقیه نرسیده بود ! در مورد تاپیک هایی هم که ناتموم موندن ، من بیشتر فکر میکنم به خاطر مشغله های مختلف و درس و امتحان و این چیزا باشه . چون شرکت در این بحث ها ، واقعا وقت میبره . تو تابستون که این مشغله ها کم میشه ، پیشنها میکنم بریم سراغ چند تا از این تاپیک ها و بحث ها رو دوباره راه بندازیم .
پ.ن : اون چند تا جمله ای که اول این پاراگراف گفتم رو به خودم هم نسبت میدم . من هم به شخصه از مقدار فعالیت خودم راضی نیستم .
(پی نوشت:این بحث خیلی خوبه.امیدوارم بقیه هم بیان راحت توش حرف بزنن.شاید به نتیجه ای رسیدیم
الان که چهار پنج نفر بیشتر نیستیم که داریم بحث میکنیم ! اگه بقیه هم بیان و کلا" هر کی هر نظری داره بگه ، خیلی خوب میشه .
ما چندین هزار پست داریم ، موضوعات جسته و گریخته که پاره پاره و بی نتیجه بحث شده ، بدون نظام و قاعده ، هر فکری که به ذهن میرسه ممکنه گوشه ای بهش اشاره شده باشه ، بحثی دربابش شده باشه ولی بی پایان مونده باشه، همین جلوی طرح موضوعات جدید رو میگیره .
به نظرم عمده این مشکل به خاطر اینه که بحث ها مثل سیلاب به جریان می افته و انقدر در زمان طی طریق میکنه که از نفس می افته و راکد میشه ....ما پرونده بحث ها رو باز گذاشتیم درحالی که انتظار داریم کسی دنباله اونها رو نگیره . وقتی تولید و نتیجه ای نباشه ، تلاش دلسرد کننده میشه .
دقیق" . سیلاب مثال خوبی هست . فکر میکنم راه اندازه دوباره این بحث ها یکم همت میخواد . یکی شجاعت به خرج بده و بره دوباره یکی از این بحث ها رو ادامه بده ، تا بقیه هم دنبالش بیان !
چونکه تا جایی که من متوجه شدم ، اکثر کاربر ها از قسمت "مشاهده پست هاي جديد" پیگیری میکنن و تا وقتی که یه تاپیک پست نخوره ، کسی دنبالش نمیره .
این رو به عنوان یه پیشنهاد از من کمترین قبول کنید که جمع بندی تاپیک های به نتیجه رسیده و نگارششون به صورت مقاله ای در حد صفحه اصلی سایت ، میتونه در اعتلای علمی سایت که همانا خواسته مدیرانه ، کمکی ارزشمند باشه .
خوبه ، البته از اونجایی که تو تاپیک افراد مختلفی نظراتشونو گفتن و این نظرات هم معمولا" با هم متفاوته ، نمشیه به صورت یه مقاله در بیاد . به نظرم اگه قراره همچین کاری بشه ، بهتره که یه لیست ستونس شکل کنار سفحه اصلی فروم ایجاد بشه و لینک همین تاپیک های جمع بندی شده + یه سری تاپیک هاس اصلی دیگه لینک داده بشه . البته اگه برای هرکدومش هم بشه یه تصویر کوچولو گذاشت بهتر هم میشه . به جلوه های گرافیکی فروم هم کمک میکنه .
( اگه دوستان موافق این بودن میشه بیشتر در موردش بحث کرد . )
اولا از لطف torambar تشکر میکنم.
خواهش :-?
از نظر من هم هنوز بحثهای تالکینی تموم نشده، تاریخ سرزمین میانه هنوز دست نخورده باقی مونده و هر وقت میرم سراغش چیزهای جدیدی توش پیدا میکنم اما متاسفانه از روی تنبلی خودم و بی علاقه گی بقیه دستم به ترجمه شون نمیره.
اگه قصدت این باشه که تاریخ سرزمین میانه رو ترجمه کنی که واقعا" عالیه :D
البته اگه حجم زیادش مزاحمتی ایجاد نکنه :D
بعضی وقتا بحث های قدیمی سایت رو که میبینم خیلی از بچه ها سوالایی در مورد سیل و ماجراهای قبل از دوران سوم میپرسیدن که اکثر اوقات اله سار و بانو آرون با توضیحات کامل جوابشون رو میدادن . اگه شما هم بتونی شما هم این جوری اطلاعات رو خلاصه وار ولی کامل در مورد چیزای مختلف تو یه تاپیک بزاری ، من که خیلی ممنونت میشم ;)
... چهار ماه وقت گذاشتم تا شجره نامه ها رو درست کنم ...
جاش اینجا نیست ولی ،
یادم نمیاد تو تاپیک مخصوص خودش ازت تشکر کدم یا نه ، ولی اگه یادم رفته هم الان میخوام یه تشکر حسابی بکنم . واقعا" شجره نامه ها به دردم خورد . مخصوصا" شاهان نومه نور و آرنور
ممنون :D
راستی کسی در مود اینکه فضای بین اعضا دوستانه اس یا نه نظری نداده( نمیشه گفت خیلی دوستانه یا اصلا دوستانه نیست. خیلی معمولیه ;:- )
با این موافق نیستم . همچین معمولی هم نیست ها ! شاید چون بعضی وقت ها ساکته اینجور به نظر بیاد . ولی همیشه فضای سایت دوستانه بوده !