سلام این اولین مبحثی هست که من در این سایت ایجاد میکنم.
ببخشین اگه جاش بده ولی هیچ جایی پیدا نکردم که بذارم...
تو رو خدا کمک کنین به من حسابی گیج شدم.
من خیلی دوست دارم کاهای تالکین رو مطالعه کنم اما یکم که توی سایت گشتم دیدم خیلی مطالب هست که من اطلاعی ازشون ندارم و حالا هم نمیدونم چطور باید این اطلاعات رو کسب کنم.
منظورم اینه که ترتیبشون چطوریه؟
شما ها برای اینکه من بخوام از ابتدای راه برم و سردرگم نشم چه پیشنهادی دارین.
خیلی ممنون میشم که به من راهنمایی کنید.
مَنوه سلیمو —
سلام این اولین مبحثی هست که من در این سایت ایجاد میکنم.
ببخشین اگه جاش بده ولی هیچ جایی پیدا نکردم که بذارم...
تو رو خدا کمک کنین به من حسابی گیج شدم.
من خیلی دوست دارم کاهای تالکین رو مطالعه کنم اما یکم که توی سایت گشتم دیدم خیلی مطالب هست که من اطلاعی ازشون ندارم و حالا هم نمیدونم چطور باید این اطلاعات رو کسب کنم.
منظورم اینه که ترتیبشون چطوریه؟
شما ها برای اینکه من بخوام از ابتدای راه برم و سردرگم نشم چه پیشنهادی دارین.
خیلی ممنون میشم که به من راهنمایی کنید.
خب اول ورودتون رو تبریک میگم !!!!!! اگه که هنوز هیچی از تالکین نخوندی که برای شروع من اول کتابهای هابیت،سه گانه لوترو و سیلماریلیون رو پیشنهاد مینکم وتوی سایت هم میتونی از قسمت موجودات آردا، تاریخچه سرزمین میانه،فروم و......... استفاده کنی. ،دوستان بیشتر توضیح میدن!
آرون —
خوش اومدی نایت ولف عزیز , با تشکر از تذکر شما , تالار جدیدی به نام سایر در بخش دروازه های والمار ایحاد شد و تاپیک شما به آنجا منتقل گردید.
خب اول بگو کدوم یک از کتابهای تالکین رو خوندی ؟ من اطلاعی در مورد چیزهایی که باهاش آشنا هستی جز فیلم ندارم و برای همین به طور کلی شرح می دم که کسی که می خواد با دنیای تالکین آشنا بشه بهتره از کجا شروع کنه. بین ما طرفداران هری پاتر و ارباب حلقه ها یه شعاری هست که میگه : هری پاتر رو باید با کتابش شناخت, ارباب حلقه ها رو با فیلمش ....
و این به خاطر اینه که فیلم ارباب حلقه ها می تونه عامل توجه و جذب فرد به کتابهاش و دنیای عظیم تالکین باشه (به این دلیل که کتابهاش برای کسی که هیچ شناختی ازش نداره و اولین باره بازش می کنه, اگه بی حوصله باشه ممکنه زده بشه از کتاب) اما هری پاتر فیلم هاش عاملی برای زده شدن فرد از خود کتابه.
بعد از اون اگه آشنایی دیگه ای با تالکین نداری , از جلد اول ارباب حلقه ها , یاران حلقه شروع کن الی آخر .... چون اول فیلم رو دیدی , ودر این میان با خیلی چیزها آشنا میشی که تو فیلم نیست , و به قول تالکین چیزهایی که تو کتاب شرح داده می شن هیچ جوری نمیتونه به تصویر کشیده بشه مگر در تخیلات بی انتهای خود خواننده. همین کتاب خیلی کمک می کنه که با خیلی چیزها آشنا بشی به شرطی که با دقت بخونیش ... جزئیات بسیاری تو کتاب هست که هرچند اگه کم بهش پرداخته شده باشه اما بازگو کننده تاریخ عظیم این دنیاست و بعدها تو سایر کتابهای تالکین یا تو مطالعاتت تو اینترنت بهشون بر می خوری. بعد برو کتاب هابیت رو بخون که ماجراهای بیل بو بگینزه و قبل از ارباب حلقه ها اتفاق می افته و داستان افتادن حلقه به دست بیل بو رو می گه. بعد از اون هم بهتره به جستجو و تحقیق تو نت در مورد چیزهایی که تو کتاب بهشون برخوردی و دوست داری بیشتر بدونی بپرداز .... مطمئن باش دست خالی نمی مونی چون هرکدوم کلی اطلاعات و تاریخ پشتشون دارن. میتونی به وبلاگ های فارسی زبان تالکینی یا همین آردا سر بزنی و اطلاعات بگیری یا حتی مقالاتشو بخونی که داستانهای خلاصه شده ای از سیلماریلیونن ... و برای اطلاعات بیشتر تو مطالب انگلیسی جستجو کنی و با همه اینها به یه ذهنیت کلی از دنیای تالکین میرسی حتی بدون اینکه بقیه کتاباشو خونده باشی!! بعدکم کم کتابهای دیگه تالکین رو بخون که هنوز ترجمه نشدن و نثرشون هم سخت تره ... سیلماریلیون تاریخ آردا و سرزمین میانه تا عصر دوم که از خلقت این دنیا می گه و آمدن موجودات ... و اصلی ترین بخشش تاریخ الف ها و روزهای اوج اونهاست و ساخت سیلماریل ها ... کتاب بعدی داستان های ناتمام هستش ولی حالا حالا ها زوده برای این کتابها اول همونایی رو که گفتم انجام بدی بهترین راهه...
بهرحال این چیزهایی بود که با توجه به این که هیچی راجع به اطلاعاتت نمی دونستم گفتم اگه چیز بیشتری می خوای بدونی بگو.
night wolf —
خیلی خیلی سپاسگذارم آرون جان از راهنمایی کاملتون...
دقیقا اون جذابیت و زده شدن رو که در مورد ارباب حلقه ها و هری پاتر گفتی در من وجود داره چون من هر دو رو با فیلمشون آشنا شدم....
دقیقا همه چیزهایی که گفتی در مورد من صدق میکنه... واقعا از رهنمودات ممنونم..
BAMBADIL —
چه کارهایی میتونه امتیاز مارو بالاببره
ef@Robber —
اول از همه پست زدن . ولی امتیاز رو معیار خودت نگیر . ببین کی می گه .
ببین توی امتیاز بالا خبری نیست . بهت توصیه می کنه سعی کنی مطالبی در مورد تالکین و دنیای ارباب حلقه ها یاد بگیر .
راه دیگه شرکت در نظر سنجی است .
هر پستس که می زنی ببین که چه فایده ای خواهد داشت .
سارون کبیر —
ببین دوست عزیز جناب بامبادیل! اصلا تو فکر امتیاز نباش چون چیزیب که خیلی از سایت ها رو خرابکرده همین رنک ها و امتیازاته ... من در کل باهاشون مخالفم ... ای کاش تو هیچ سایتی اینها نبودند ...(این قسمتشو به مدیران پیشنهاد دادم)
ولی خوب وجود اینها هم دلایل موجهی داره ولی اگه بودند همه با هم برابر و برادر بودند!!!!
آرون —
یاشار ورودت رو تبریک میگم , تاپیکت رو پاک کردم (پاگشا) چون تکراری بود و بهتره بیای اینجا تاپیک از کجا شروع کنم؟ و جواب سوالاتت و راهنمایی ها اینجا هست.
yashar —
اره مال من تکراری بود من بقیه بحث هارو نخونده بودم
ولی بازم چیزی گیرم نیومد
مرسی
Lycanthrope —
یاشار ورودت رو تبریک میگم , تاپیکت رو پاک کردم (پاگشا) چون تکراری بود و بهتره بیای اینجا تاپیک از کجا شروع کنم؟ و جواب سوالاتت و راهنمایی ها اینجا هست.
پس چرا من هنوز میبینمش ؟
اله سار —
پس چرا من هنوز میبینمش ؟
نوچ نمی بینی ...دوباره نیگا کن!
تار-مینیاتور —
آیا ملیان یکی از والار بوده ؟
آرون —
تار مینیاتور عزیز جای سوالت اینجا نیست لطفا یه جای درست بپرس یا یه تاپیک بزن درباره اش. در هر صورت والا نبوده و مایا بوده.
L.Dwarf —
من میخوام بدونم در اردا اول چه چیزی و توسط چه کسی افریده شد؟ اگر میشه کمک کنید.
نیمه الف —
سلام به تمامی کسا نیکه این سایت را تاسیس کردند
من کتاب های ناتمام را از کجا می توانم پیدا کنم؟
با تشکر
مَنوه سلیمو —
سلام! اگه منظورت کتاب های ناتمام نومه نوره ،توی سایت قسمت کتایا هست ،ولی باید رهشناس شی تا بتونی دانلود کنی!!!!!!
نیمه الف —
یه سوال دیگه کتابا زبون اصلی هستن یا ترجمه ببخشید یادم رفته بود این مبحث کجاس خیلی دنبالش گشتم ولی پیدا نکردم انقدر دیر پست زدم
لگولاس —
نیمه الف عزیز کتاب های که توی آرشیو سایت هست همگی به زبان انگیلیسی هست ... ولی همون طور هم که می دونی سه گانه و هابیت توسط آقای علیزاده ترجمه شده و سیلماریلیون هم توسط این مترجم و وهمچنین سایت خودمون در حال ترجمه است ... و ضمنا کتاب سیلماریلیون رو هم توسط خانم واثقی پناه ترجمه شده است...
برگوند —
night wolfعزیز من پیشنهاد میکنم اول هابیتو بخونی بعد لوتر چون داستان حلقه واضح تر میشه
amir18 —
سلام
من میخواستم بپرسم که شماره ای یا ادرسی از اقای علیزاده ندارید؟
آرون —
سلام
من میخواستم بپرسم که شماره ای یا ادرسی از اقای علیزاده ندارید؟
اگه کاری به آقای علیزاده دارید می تونید به ما بگید تا پیغامتونو به ایشون برسونیم.
ارش —
اول ورود این کاربر جدید رو تبریک می گم
دوم این که دوست عزیز اصلا به فکر امتیاز نباش چون چشم که به هم بزنی می بینی یه عالمه امتیاز کسب کردی (البته به شرطی که سایت تغییر سطح رو دوباره تکرار نکنه)
سوم اینکه: حالا که بحث کتاب ها شد . می خواستم بپرسم الان ده ساله که سایت راه اندازی شده( کمی اغراق شد) ولی هیچ کدوم از کتابهای درون آرشیو فارسی نشده. ( زمانی کهرهشناس بودم همه اش روگرفتم) .
حالا اگه کمک می خواین من شاید البته شاید بتونم با بروبچز چندتایی رو ترجمه کنیم. از نظر سایت که مشکلی نیست.
اگه نیست آرون جان متشکر می شم برام پی ام بزنید.
ارش —
راستش من تازه وارد هم خیلی نیستم ولی یکی از دوستانم که تازه داره کتاب ارباب حلقه ها رو می خونه از من سئوال کرده که بهتره اول سیلماریلیون رو بخونم یا ارباب حلقه ها .
به نظر شما باید چی کار کرد .
متشکرم
Lycanthrope —
به ترتیب هابیت , لوتر . سیلماریلیون
ارش —
موافقم . ولی من بعد از هابیت سیلماریلیون رو خوندم خیلی بیشتر بهم حال داد
ef@Robber —
من بعد از هابیت لوتر خوندم !
خیلی حال کردم ولی روال اصلی هابیت لوتر سیلماریلیون می باشد !
aratorn —
هابیت لوتر سیلماریلیون ولی اگه مثل من اول لوتر خوندید بعد هابیت بعد سیلماریلیون به شرط این که تو لوتر دقت کنین که بفهمین حالش بیشتره.
great strider —
اگه از فیلم شروع کنیم هم بیشتر جذب داستان میشیم هم بهتر داستان رو میفهمیم.بعد از فیلم زیاد فرق نداره که اول هابیت یا لوتر.ولی این مهمه که سیل باید آخر باشه!
الانور —
معمولا اول هابيت رو بايد خوند چون سبك نگارشش يه كمي نوجوانانه است ... بعدش لوتر خوبه چون آروم آروم همه چيز دستت مياد و با سبك نوشتاري تالكين (يا سبك ترجمه اي آقاي عليزاده ) آشنا ميشي .. بعدش سيلماريليون البته اگر انگليسيت خيلي خوب باشه .... چون سبك نگارشش در حد مرگ مثل اينكه بياي بشيني شاهنامه رو بخوني ( از نگاه يه آدم خارجي )
البته نظر منو مي خواي صبر كن تا سيلماريليون ترجمه آقاي عليزاده بياد .. ( البته من يه آدم متعصبم ) اين ترجمه فعليش اصلا جالب نيست ...
amir18 —
با سلام
میخواستم بپرسم که چرا کتابهای دیگر تالکین ترجمه نشدن؟
Lycanthrope —
هابیت , لوتر , برگ و درخت و سیلماریلیون ترجمه شدن .. شما منظورت کدوم کتابشه ؟ جای این سوال هم اینجا نبود..
amir18 —
بله من میدو نم جاش اینجا نیست ولی گفتم دیگه
مثلآ داستانهای ناتمام
داستان های سرزمین میانه و.....
Lycanthrope —
چون تا اونجا که میدونم کسی نخواسته ترجمشون کنه هنوز , نگارش سختی هم دارن .
ماكروسايت! —
آخه خداييش اگه يكي نه فيلم لوترو ديده باشه و نه لوتر يا سيل رو نخونده باشه ، وقتي هابيت رو مي خونه حالش به هم نمي خوره ؟ مي دونم متوجه مي شين آخه نثر هابين كودكانهس و كسي كه اونو مي خونه نمي دونه كه سيل چه متن عظيمي داره و خيال مي كنه همه ش اتفاقات بي مزه ي هابيته ... اين نظر منه كه : بهتره اصال هابيت رو نخونه و تو براش كمي در مورد هابيت ها و بيل بو و گندالف صحبت كني بعد لوتر رو بدي دستش
آرون —
ماکروسایت عزیز توهین در این سایت ممنوعه . شما به جای اینکه اینطوری بگید هابیت بی مزه و کودکانه هست دلیلی بر اثباتش بیارید. به نظر من دنیای هابیت یکی از زیباترین و لذت بخش ترین دنیای کتابی بود که تا به حال تجربه کردم . هابیت رو تالکین با لحن ساده تر و در عین حال خاص و بامزه تر از دنیای خودش نوشته , چون به هرحال لوتر و سیل هم خیلی سنگینن و تالکین برای شرروع دنیای خودش نثر ساده و لذت بخش و جذابی آفریده. به نظر من اشکال شما باید از ترجمه ای که خوندید باشه چون ترجمه آقای علیزاده عینا هابیتی بود که باید باشه و به تمام معنی زیبا و لذت بخش.
ققنوس آبی —
آخه خداييش اگه يكي نه فيلم لوترو ديده باشه و نه لوتر يا سيل رو نخونده باشه ، وقتي هابيت رو مي خونه حالش به هم نمي خوره ؟ مي دونم متوجه مي شين آخه نثر هابين كودكانهس و كسي كه اونو مي خونه نمي دونه كه سيل چه متن عظيمي داره و خيال مي كنه همه ش اتفاقات بي مزه ي هابيته ... اين نظر منه كه : بهتره اصال هابيت رو نخونه و تو براش كمي در مورد هابيت ها و بيل بو و گندالف صحبت كني بعد لوتر رو بدي دستش
ماکرو سایت عزیز!
فکر نمیکنم متن تو زیاد دلنشین باشد! چون اولا تحمیل نظر شخصی، به طرز سرکوبگرانه ای است، دوما اینکه اصلا فرض کنیم در باره ی بچه گانه بودن هابیت درست بگویی، مگر چه ایرادی دارد؟ مگر این دنیا از بچه ها تهی است؟ یا نباید کتابی از استاد تالکین در این حیطه داشت؟ بهتر است ما قبل از آنکه به بچه گانه بودن کتابی یا اثری هنری و ادبی، یا دزدی بودن و یا مسخره بودن آن بپردازیم، به این فکر کنیم که آیا ما را از التذاذ هنری و روحی بهره مند ساخته است؟یا زمانی میتوانسته است این کار را بکند؟ اگر چنین است مرحبا بر آن اثر وآفریننده ی آن! در ضمن همیشه زیبا ترین چیزها با سادگی شروع میشنود: عشق با بوسه، و شعر با لغت، و
بی کرانگی دریا، با مرگ ساده ی موج.
پس زیبایی بی شک درون سادگی زاده میشود!
اگر این گفته ها بسنده نمیکند، گمان میکنم یک بار امتحان کردن برای اینکه اثری به مراتب ساده تر از هابیت، اما با همان شگفتی بنویسی، ( مخصوصا با توجه به پیوند هایی که با آینده دارد) فکر کنم سر رشته ی حقیقت به کفت آید!
چون ترجمه آقای علیزاده عینا هابیتی بود که باید باشه و به تمام معنی زیبا و لذت بخش.
این حرف هم خیلی جای تامل دارد! خیلی ...ماکروی عزیز!
ماكروسايت! —
بابا به خدا من نظرمو گفتم شمام نظرتونو گفتين البته من بد گفتم چون اصلا از هابيت خوشم نيومد ببخشيد . ولي نظرم اينه ديگه . البته در مورد ترجمه قبول دارم ولي بازم از نظر من هابيت اصلا نمي تونه در منزله ي مقدمه اي براي سيل يا لوتر باشه ... من كه به زور هابيت رو خوندم و دليل هم بر كودكانه بودنش اينه كه اتفاقها كمي الكي و شانسي مي افتن ( الآن نه بعدا اگه خواستيد مثال مي آرم )
مگر چه ایرادی دارد؟ مگر این دنیا از بچه ها تهی است؟ یا نباید کتابی از استاد تالکین در این حیطه داشت؟ بهتر است ما قبل از آنکه به بچه گانه بودن کتابی یا اثری هنری و ادبی، یا دزدی بودن و یا مسخره بودن آن بپردازیم، به این فکر کنیم که آیا ما را از التذاذ هنری و روحی بهره مند ساخته است؟یا زمانی میتوانسته است این کار را بکند؟
به جان خود شما من اصلا لذت نبردم آخه اگه لذت برده بودم كه ازش بد نمي گفتم ... به هر حال شما كه مي گين تحميل نظر سركوبگرانه س خوب نظر منم هميني بود كه گفتم ببخشيد بدتون اومد و غيرتي شدين :-
راستي دليل نمي شه كه تالكين چون لوتر رو شاهكار نوشته پس بقيه ي نوشته هاش هم شاهكار باشن . همه از اول شروع مي كنن . تالكين هم از هابيت شروع كرده و به سيل رسيده ...
ققنوس آبی —
بابا به خدا من نظرمو گفتم شمام نظرتونو گفتين البته من بد گفتم چون اصلا از هابيت خوشم نيومد ببخشيد . ولي نظرم اينه ديگه . البته در مورد ترجمه قبول دارم ولي بازم از نظر من هابيت اصلا نمي تونه در منزله ي مقدمه اي براي سيل يا لوتر باشه ... من كه به زور هابيت رو خوندم و دليل هم بر كودكانه بودنش اينه كه اتفاقها كمي الكي و شانسي مي افتن ( الآن نه بعدا اگه خواستيد مثال مي آرم )
مگر چه ایرادی دارد؟ مگر این دنیا از بچه ها تهی است؟ یا نباید کتابی از استاد تالکین در این حیطه داشت؟ بهتر است ما قبل از آنکه به بچه گانه بودن کتابی یا اثری هنری و ادبی، یا دزدی بودن و یا مسخره بودن آن بپردازیم، به این فکر کنیم که آیا ما را از التذاذ هنری و روحی بهره مند ساخته است؟یا زمانی میتوانسته است این کار را بکند؟
به جان خود شما من اصلا لذت نبردم آخه اگه لذت برده بودم كه ازش بد نمي گفتم ... به هر حال شما كه مي گين تحميل نظر سركوبگرانه س خوب نظر منم هميني بود كه گفتم ببخشيد بدتون اومد و غيرتي شدين :-
راستي دليل نمي شه كه تالكين چون لوتر رو شاهكار نوشته پس بقيه ي نوشته هاش هم شاهكار باشن . همه از اول شروع مي كنن . تالكين هم از هابيت شروع كرده و به سيل رسيده ...
اول اینکه : تمام سعی تالکین بر این بوده که بگه اتفاقات الکی نیستن.
دوم اینکه: درست که لذت نبردی... درست! ولی نباید این جملات رو بدیهی بیان کنی و به صورت فراگیر!
در ضمن کسی همچسن حرفی نزد که چون تالکین یه شاهکار یا دو تا نوشته باقیشونم هستن... فقط گفتیم همه چیز رو در نظر داشته... و به سبک خاص خودش، و به اراده ی خوشد چنین نوشته!
نیمه الف —
آقا جان میدونم تا یه 2 ساعت دیگه همه با این نظر مخالفت میکنن
1 سیلماریلیون
2 هابیت
3 لوتر
دلیل: برا اینکه تقریبا با تاریخ خیلی بهتر آشنا میشه طرف
البته برای جذب بیشتر هم میتونه فیلم لوتر قبا از سیلماریلیون اضافه کنه
در واقع اینکه بخواد سیلماریلیون رو اول بخونه برا اینه که اکثر موجودات و این جور چیزهای لوتر رو میشناسه
این هم که اول فیلم ببینه برا علاقه بیشتر
با تشکر
Nienna —
تصادفا تالکین اول خلاصه ارباب حلقه ها رو نوشته بعد هابیت. البته اگه درست یادم باشه. یعنی تا جایی که یادمه توی میدون جنگ ارباب حلقه ها رو خیلی کوتاهتر از اینکه ما میبینیم نوشته بوده، بعد دیده بود شرح و بسط زیادی لازم داره، و بعد هم تصمیم گرفته بود که اساسا حسابی از اول شروع کنه. اگه درست یادم باشه. خوشحال میشم کسی اصلاح کنه.
مالبت پیر —
خب حالا که قرار شد شماره بدیم من فکر می کنم مسیری که خودم رفتم بهتر باشه.
1- لوتر
2- هابیت
3- سلیماریلیون
حالا بگو چرا. چون این جوری از کوچیک به بزرگ می نویسیم که مثلثی درمیاد و قشنگتره.
ولی از شوخی گذشته به نظر من هیچ کدوم به اندازه خود لوتر آدم رو در گیر نمی کنه. چون طولانیه و زمان می بره بعد از یه مدت قشنگ میشه جزو زندگی و می فهمی توی چه دنیایی داری قدم میزنی. بعد که تموم شد مرور خاطرات هابیت هم لذت بخشه هم خلاء لوتر رو پر می کنه. اما سیلماریلیون یه مقدار دنیای متفاوتی داره یعنی اصلاً من فکر نمی کنم همه بخوننش. اما واسه کسانی که خیلی در گیر لوتر شدن مکاشفات سیلماریلیون لازمه.
آناکین —
من اول لوتر رو خوندم و بعد سیلماریلیون . به نظرم اگه اول سیلماریلیون رو میخوندم بعد هابیت بعد لوتر رو خیلی بهتر بود.
ولی خوب در کل فرق زیادی نداره. هیچ کدوم از این کتاب ها رو به ۴ ۵ بار خوندن نمیشه درک کرد. باید خیلی بیشتر از این حرف ها خونده بشن . مخصوصا سیلماریلیون ( زندگیه منه این کتاب )
Halbarad —
به نظر من بهترین گزینه برای شروع لوتر می باشد. روایت داستانی جذاب لوتر می تونه خیلی خوب خواننده رو جذب کنه. بعد از اون هم سیلماریلیون و باقی کتابها. اما خواندن هابیت به نظر من اصلا اجباری نیست. نخوندینش هم نخوندینش. مستحب است، اما واجب نیست! ;)
بورومیر —
به نظر من هر کسی هابیت،ارباب حلقه ها و در آخر سیلماریلیون رو بخونه،براش خیلی جذاب تر میشه.من وقتی که شروع به خوندن هابیت و سه گانه ارباب حلقه ها کردم،همیشه در لابه لای داستان ها و ماجرا های ارباب حلقه ها اسمی از شخصیت ها و حکایات روزگاران گذشته سیلماریلیون آورده می شد،خیلی هیجان زده می شدم،چون اصلاً هیچ شناختی از قهرمانان داستان های سیلماریلیون نداشتم و کنجکاو می شدم که بیشتر با این قهرمانان آشنا بشم.یادش بخیر واقعاً خیلی برام لذت بخش بود،به خصوص وقتی هر جا سخنی از ائارندیل دریانورد و الندیل کبیر می شد،خیلی لذت می بردم.
جان کریستوفر —
خب به نظر من هابیت بهترین کتاب واسه شروعه ولی من خودم بعد از این که فیلم ها رو دیدم ازشون خیلی خوشم اومد و بعد از مدتی فهمیدم که کتابش هست اولین کتابی که پیدا کردم دو برج بود و هابیت رو آخر از همه خوندم .
ولی در هر صورت به نظر من سیلماریلیون زیباترین اثر این مجموعه اس و بهتر کسانی که می خواند خوندن این کتاب ها رو شروع کنند اول سراغ هابیت بروند چون متن تقریباً ساده ای داره که همه ازش سر در میارن برعکس سیلماریلیون که با وجود اینکه کتاب خیلی خیلی زیباییه ولی خوندنش قبل از اینکه کتابای دیگر رو نخونده باشی خیلی خیلی سخته پس باید آخرین کتابی باشه که می خونی .
نمی دونم برای لینک دادن باید اجازه بگیرم یا نه !
Ugluk —
به نظر من واسه كسي كه از نظر تالكيني بي سواد به حساب مياد بهترين چيز اينه كه اول فيلمشو ببينه.چون يه تصوير كلي از دنياي تالكين مياد تو ذهنش و خوندن كتاب ها هم براش مفهومي تر ميشه و هم لذت بخش تر!بعد از اون هم بايد بره سراغ سيلماريليون!ميدونم متنش يخورده سنگينه ولي يخورده كه خوند بهش عادت ميكنه.بعد هم هابيت و بعد از اون هم لوتر.
اين ترتيبي كه واسه كتاب ها گفتم هم ترتيب اتفاق افتادن وقايع هركدوم تو سرزمين ميانه هست كه به نظر من اگه رعايت بشه خيلي بهتره.
(راستي چقدر بالايي واسه من آشنا هست... ;) )
3DMahdi —
سلام
به نظر من هم اول فیلم بعد سیلماریلیون بعد لوتر. هابیتم اگه نخوندی طوری نمیشه. اما سیلماریلیون باید اول خونده بشه تا کلیات داستان دستت بیاد حیفه که کتاب به این قشنگی رو بذاری آخر سر بخونی.
My Dear —
مسلما کسی که لوتر رو نخونده و از خیلی اصطلاحات سردر نمی یاره سیل براش سطح بسیار بالایی داره ;)
به نظر من اول هابیت بعد لوتر بعد سیل
;) ;)
King Eomer —
نردبان پله پله من هم با مای دیر (عزیز من ) موافقم اول باید از آسوناش شروع کرد بعد سخت تر ها
اول هابیت دوم ارباب سوم سیلماریلیون
البته فیلم هم اول اگه ببینن مشوقشون میشه برا خواندن کتابها
برن —
سلام.
به نظر من اول باید سیلماریلیون رو خوند بعد زیاد فرقی نمیکنه هابیت رو بخونی یا ارباب حلقه ها رو.
در مورد فیلمشم که اگه اول فیلم رو ببینی دیگه خوندن ارباب حلقه ها برات کسل کننده میشه.بهتره اول کتابشو خوند بعد فیلم رو دید. ;)
الوه —
از نظر من فیلمو نبینی اولش بهتره ( به خاطر دخل و تصرفش )
ulmo —
بر عكس من با اينكه فيلم نسبت به كتاب تغييرات زياد داشت ولي با ديدن فيلم بود كه با تالكين آشنا شدم و سالي يكبار دارم كليه كتابهاي تالكين ختم ميكنم
Tulkas Astaldo —
منم به نظرم دیدن فیلم خوبه و خیلی هم خوبه.موتر جزئ معدود اقتباسای سینمایی درست درمون،اونم به خصوص تو حیطه ادبیات فانتزیه!جکسون عالی کار کرده.نمیشه انتظار داشت که همه چیز عین کتاب باشه(تو هیچ فیلمی همچین انتظاری نیست)
فیلم خیلی به داشتن درک تصویری از مناظر و توصیفات تالکین کمک میکنه(بر خلاف فیلم های هری پاتر که بیشتر گند میزنن تو تصویر هایی که تو ذهن آدم هست)
گولوم —
من از ترتيبي كه خودم كتابها رو خوندم راضيم. لوتر - هابيت - سيل - فرزندان هورين .
یه نفر تیتر این تاپیک رو درست کنه...سیملمایلون دیگه چیه ... یه غریبه ببینه چی می گه؟؟؟ :D
تولکاس جان؟؟؟؟
فنگورن —
وای بچه ها ، من الان کتاب هابیت رو دانلود کردم و 80 در صد سیلماریلیون رو ، کلی هیجان دارم ، اگه آدرس سایتی رو میخواین که توش همه کتاب های فارسی رو پیدا کنید ، من یدونه توپش رو پیدا کردم . با اجازه بانو آرون آدرس سایت رو میذارم تا بچه ها استفاده کنند ! ;)) ;)) ;))
{لینک پاک شد}
REDLORD —
man awal hobbito khondam bad 3 ganeye arbab halgheha bad silmarilion
fekr konam bhtare ke awal hobbito lotro bekhonim bad silo
chon too sil dar morede hame chi tozih dade nashode va baiad dar barashon ye pishzamineye ghabli dashte bashe adam :D
abbas1pa —
سلام
من به این ترتیب کتابهارو چیدم و دارم میخونم.چون فکر کردم سیلماریلیون از آغاز جهان شروع میشه و با ساخته شدن حلقه ها تموم میشه گفتم که به این ترتیب کتابارو بخونم:
1-سیلماریلیون
2-هابیت
3-یاران حلقه
4-دو برج
5- بازگشت پادشاه
6-فرزندان هورین
آیا درسته؟خودم فکر میکنم که ترتیب داستانها از اول آردا تا پایان رو خوب چیدم ولی میخواستم بدونم که بین اینها کتابی از قلم نیافتاده؟کتابی که در مسیر این داستانها باشه؟
من سیلماریلیون رو تازه تموم کردم و شورع کردم به خوندن هابیت.
این تورین که در هابیت هست همون تورین ترومبار ه؟
لطفا کمکم کنین...
abbas1pa —
دوستان توی سایت یه چیزی دیدم که منو به کلی گیج کرده
مگه همه این کتابها و داستانها تخیلی و فانتزی نیست؟
خب پس این زبان ها و نوشته هایی که حروف زبان هاست چیه؟ یعنی اون زبانها و حروف رو هم خود تالکین اختراع کرده از خودش؟چه نیازی بود؟
لطفا منو از این سردر گمی نجات بدین و یه کمی بیشتر در مورد دنیای تالکین توضیح بدین....ممنون
ت.ت —
سلام رفيق... فكر ميكنم چند تا تاپيك ديگه هم با همين مضمون ديده باشم...
در كل از لحاظ تاريخ آردا تقريبن كتابارو درست چيدي {البته فرزندان هورين بعد از سيلماريليون ميشه} ولي بازم من اينجوري خوندنو پيشنهاد نمي كنم بت... به نظرم بعد از هابيت و لوتر بايد سيل و فرزندان هورينو ميخوندي ... حالا كه سيلو خوندي و كار از كار گذشته... فك ميكنم به همين ترتيب خودت ادامه بدي راحتتري...
و اينكه تورين تورامبار {Turin} با تورين سپر بلوط {thorin} توي هابيت از زمين تا آسمون فرق داره... اولي انسانه دومي دورفه... ناچارن اين دو اسم در فارسي متشابه اند...
خب پس این زبان ها و نوشته هایی که حروف زبان هاست چیه؟ یعنی اون زبانها و حروف رو هم خود تالکین اختراع کرده از خودش؟چه نیازی بود؟
لطفا منو از این سردر گمی نجات بدین و یه کمی بیشتر در مورد دنیای تالکین توضیح بدین....ممنون
رفيق اين از ويژگي هاي دنياي تالكينه ... به نظرم تو الان تازه داري به دنياي تالكين وارد ميشي... پس ميذارم اين راز آلودگي همچنان تو ذهنت پا برجا باشه... براي من اين سردرگمي و بلاتكليفي بين واقعيت و خيال در داستان هاي تالكين يكي از شيرين ترين خاطراته ... اگه خودت دركش نكني مزه ش ميره... پس همينجوري پيش برو...{چقدر ناقلاگرايانه حرف زدم من:پي}
ارادتمند...
ت.ت
3DMahdi —
دوستان توی سایت یه چیزی دیدم که منو به کلی گیج کرده
سلام خیلی خوش اومدی
تالکین یه دنیای کامل ساخته و برای اینکه نقصی توی کارش نباشه دست به ساختن زبان و رسم الخط زده. در نظر بگیر که تالکین استاد رشته زبان شناسی بوده و به این کار علاقه خاصی داشته.
بقیه رو هم که تورین تورامبار جواب داد.
abbas1pa —
دوستان ممنون از راهنماییاتون ولی اگه میشه بیشتر کمکم کنین و آگاهی بدین وگرنه اگه گیج بزنم و قاطیشون کنم میزارمشون کنار که من این کار رو دوست ندارم.
آیا کتابهای دیگری هست در این ضمینه؟این لوتر کدوم کتابه و باید تو رده بندی که واسه خوندنش کردم کجا قرارش بدم؟بازم کتابی هست که از قلم افتاده باشه؟
متاسفانه موقع خوندن سیلماریلیون این سایتو نمیشناختم و بعضی جاها که قاطی میکردم ازش بی خیال میشدم و ردش میکردم.وگرنه اینجا کمک میگرفتم.
درباره زمانها و تاریخ ها هم توضیح بدین.زمان و تاریخ و تقویمی که اینجا استفاده میشه هیچ کجای سیل نبود اینا کجا هستن؟چرا این همه از هم گسیختس کتابها؟ وایییییییییی چقدر سوال دیگه هست تو ذهنم که نمی تونم بپرسم .............
لطفا راهنماییم کنین....
Tulkas Astaldo —
راهنمايي اول:واسه هر سوالت احتمالا تاپيكي تو شوراي خردمندان يا سرزمين ميانه يا كتابخانه هاي آردا پيدا ميكني.بهتره اول اونا رو يه نگاه بندازي.اگه نبود،بپرس.مسلم بدون كه تا جايي كه بتونيم،بي پاسخ نميزاريمت.
راهنمايي دوم:لوتر همون سه گانه ارباب حرقه هاست(the Lord Of The Ring يا به طور مخفف LOTR)
ايملادريس منطقه حكومت الرونده(انشالله در لوتر بهش بر خورد ميكني والبته در سيل هم تيكه هايي ازش ديدي) و تقويم موجود در سايت هم مطابق با تقويم ايملادريس ميباشد
در مورد از هم گسيختگي متوجه منظورت نميشم
abbas1pa —
ممنون از کمکتون ولی خوندن اینهمه تاپیک و پست واقعا سخته که دنبال جوابات باشی.پس کتابی نمونده که من تو آرشیوم نداشته باشم؟کتابهیی دیدم تو کتابخانه که فقط انگلیسیش بود.آیا هنوز این کتابها ترجمه نشده؟مثل Atlas of Middle-Earth ؟
این کل آرشیو فارسی من از کتابهای تالکینه
-سیلماریلیون
2-هابیت
3-یاران حلقه
4-دو برج
5- بازگشت پادشاه
6-فرزندان هورین
چیزی نمونده در این رابطه؟
الوه —
کتابهیی دیدم تو کتابخانه که فقط انگلیسیش بود.آیا هنوز این کتابها ترجمه نشده؟مثل Atlas of Middle-Earth ؟
چرا
فارسیشم اومده
فقط باید بگردی
از همین نشر روزنه
ترجمه ی رضا علیزاده
توی آرشیو فارسیتم دیگه چیزی نمونده
فین رود —
من اول لوتر رو خوندم بعد سیلماریلیون و بعد هابیت ، البته 3 ، 4 سال پیش .. الان اگر بخوام بخونم بترتیب سیلماریلیون ، هابیت ، لوتر :D
pirooz —
من اول هابیتو خوندم بعد سیل .هنوزم لوترو نخوندم .به نظر شما لوترو بگیرم یا اطلس ؟
فنگورن —
هر دوتاش رو !
با لوتر پیش برو و به اطلس رجوع کن ...
انقدر کیف میده !!! میتونی به راحتی تجسم کنیش !
الوه —
بدون لوتر چطوری زندگی می کنی تو پیروز؟؟؟؟
pirooz —
بدون لوتر چطوری زندگی می کنی تو پیروز؟؟؟؟
راستش هنوز نگرفتم چون فکر میکنم شبیه فیلم هست با کمی تفاوت .نمیدونم حالا شاید گرفتم . :D
ELI.21ST —
سلام, در مورد ترتیب کتاب ها قبلا مشورت شد و خوب, چند جور تقسیم بندی داشتیم ولی حداقل همه با این موافق بودن که کسی که برای اولین بار میخواد با اردا اشنا بشه, بهتر از هابیت شروع کنه و با یاران حلقه . دو برج و بازگشت پادشاه ادامه بده .. .
حالا میخوایم یکمی تخصصی ترش کنیم و از ترجمه هم فراتر بریم . اگه بخواید به کسی که قبلا کارهای تالکین رو مطالعه کرده و حالا میخواد 2باره خوانی کنه " همه ی کارهاش رو 2باره خوانی کنه !! " ترتیب کتاب ها رو پیشنهاد بدید . چجوری این کار رو میکنین . اینحا یکم شخصی میشه چون مثلا بعضی داستان ها به طور موازی کم یا زیاد همزمان در 2 یا 3 کتاب هستند یا برای نمونه بعضی ها " مثل خودم " طرفدار خوندن کلیت و بعد مطالعه جزییاتن و بعضی ها برعکس فکر میکنن اول باید همه ی داستان رو با همه ی جزییات مطالعه کرد بعد رفت سراغ خلاصه ی اون داستان ..
از اینا گذشته کتاب هایی هستند که مستقلن یا به نظر من تو ترتیب بندی قرار نمیگیرن !! شاید چون من شناختی ازشون ندارم .. .
به هر حال, ترتیب بندی شما به عنوان پیشنهاد دهنده برای 2بار خوانی یا چند بار خوانی کتاب به فردی که قصد داره نهایت لذت رو از مطالعه داشته باشه و البته میخواد به ترتیب " یا چیزی شبیه ترتیب !! " جلو بره چیه !؟ همه ی کتاب های منتشر شده چه با ترجمه و چه زبان اصلی .. .
ELI.21ST —
به هر حال, ترتیب بندی شما به عنوان پیشنهاد دهنده برای 2بار خوانی یا چند بار خوانی کتاب به فردی که قصد داره نهایت لذت رو از مطالعه داشته باشه و البته میخواد به ترتیب " یا چیزی شبیه ترتیب !! " جلو بره چیه !؟ همه ی کتاب های منتشر شده چه با ترجمه و چه زبان اصلی .. .
ترتیب بندی من " البته ترتیب بندی اماتوری مثل خودم !! "
سیلماریلیون / افسانه های ناتمام نومه نور و سرزمین میانه / تاریخ سرزمین میانه / حکایت فرزندان هورین / هابیت یا انجا و بازگشت دوباره / یاران حلقه / دو برج / بازگشت پادشاه / ماجراهای تام بامبادیل .. .
... کتاب های میرود راه پیوسته تا انسو و شهرت پس از مرگ رو هم شناختی ازشون ندارم که اصلا مبحثشون اردا هست یا نه !! کسی میدونه !؟
... حکایت فرزندان هورین رو بعد از تاریخ سرزمین میانه گذاشتم چون فکر میکردم این داستان در تاریخ سرزمین میانه هم ذکر شده !! وگرنه میخواستم بعد از افسانه های ناتمام بزارم .. .
... کتاب های دیگه ای از تالکین هست که اینجا نیاورده باشم !؟ درخت و برگ رو هم جزو رشته افسانه ی تالکین باید دونست !؟
الندیل پادشاه انسان ها —
با سلام خدمت همه دوستان عزیز و همینطور دوست خوبمون پیروز,دوست من اگه همچین نظری در مورد کتاب داری واقعا برای شما متاسفم.بله درسته که کتاب شبیه فیلمه اما از زمین تا اسمان با همدیگه فرق دارند.فیلم های سه گانه the lord of the rings trilogy اثر پیتر جکسون,فقط لاین وخط اصلی داستان رو روایت می کنه .اما توی کتاب ها ما با یک دنیای بسیار عظیم وپیچیده مواجهیم که واقعا تسلط به همه بخش های اون به طور کامل کار حضرت فیله!
همینطور باید بگم که فیلم با داستان تفاوت هایی هم داره مثلا به جای ارون در فیلم این گلور فیندل هست که میاد وفرودو رو میبره ,.بخش اعظم داستان از سفر فردو از شایر تا رسیدن به مسافر خانه اسبچه راهوار در فیلم وجود نداره.به نظر من باید فرمانروای حلقه ها رو به دقت وبا جزئیات فراوان خوند و مطالبش رو تجزیه وتحلیل کرد تا بتوان اطلاعات بیشتری رو از داستان در بیاریم .مثلا در همین جلد اول یاران حلقه یا در کتاب های دو و سه باید به تمامی کلمات وعبارات با دقت فراوان خوند .تا بتونی اطلاعات زیادی از داستان بفهمی.توی کلمه به کلمه وبخش به بخش داستان اطلاعات بسیار زیادی در مورد سرزمین میانه تاریخ چند هزار سالش واشاره به شخصیت هایی که در سیلماریلیون حضور دارند و....وجود داره که تنها با خوندن اون متوجه اش خواهی شد .به خصوص با ترجمه بسیار عالی وزیبای اقای رضا علیزاده از مترجمان خوب کشورمون که در حد عالی این کتاب رو ترجمه کردند خوندن این کتاب دلپذیر تر میشه ,اقای علیزاده توانسته اند بسیار عالی فضای حماسی وروایی داستان رو به زبان فارسی منتقل کنند.
فکر می کنم با کتب اشنایی نداری که همچین نظری داری,کتاب یاران حلقه بخش نخست فرمانروای حلقه ها 800 صفحه داره ,در ابتدای کتاب یه بخش مقدمه وار وسر اغاز داره که در مورد هابیت ها وفرهنگ وتمدنشان بحث می کنه همینطور بخش هایی با عنوان های درباره علف چپق ,پیدا کردن حلقه قدرت و....وجود داره.همینطور در ابتدا وانتهای کتاب نقشه سرزمین میانه وشایر هم هست .در ابتدای کتاب یه مقاله از اقای مازیار میر هادی زاده از دوستان نزدیک اقای رضا علیزاده با عنوان(فرمانروای حلقه ها در سیمای اساطیر)هست که داستان ارباب حلقه ها رو با اساطیر اقوام وتمدن های مختلف مقایسه می کنه.کتاب دو برج هم بالغ بر 700 صفحه هست با توضیحات وتوصیفات عالی به قلم پروفسور تالکین ,و کتاب بازگشت پادشاه به همراه بخش ضمایم در حدود 830 صفحه هست که اطلاعات بسیار وجزئیات فراوانی از داستان و همینطور راز های ناشناخته دنیای آردا درش وجود داره .
با تشکر الندیل پادشاه انسان ها,بنیانگذار پادشاهی متحد ارنور وگاندور.
الندیل پادشاه انسان ها —
در ضمن یه چیزی یادم رفت بگم واقعا الوه راست میگه چطوری میشه بدون لوتر زندگی کرد برای من غیر قابل تصوره من خودم رو بخشی از مردم سرزمین میانه میدونم ,یعنی توش زندگی می کنم.
تور —
oخوب. پيشنهاد من اينه تاريخ سرزمين ميانه چون جامع و فاقد مكالمات طولانيه آخر بخونه و سيل رو اول.
ارباب حلقه ها رو يكي مونده به آخر. مهمش اينا هستن. ترتيب بقيه زياد مهم نيست.
torambar —
به نظر من موقع خوندن کتاب های تالکین ترتیب زمانی خیلی مهم نیست . مهم اینه که به ترتیبی بخونی که بهتر بتونی با داستان ارتباط برقرار کنی .
من فکر میکنم اول از همه باید هابیت رو خوند و بعد ارباب حلقه ها . قشنگی داستان اینه که بعضی جاها از گذشته و دوران اول صجبت میشه و این که بدونی تاریخ عظیمی در پشت این داستان هست و تو اطلاعی در موردش نداری خیلی لذت بخشه .
بعد از اون باید سیل رو خوند که این معما ها و ندانسته ها دونه دونه برات حل میشه .
بعد از خوندن سیل میشه گفت که به طور کامل با دنیای تالکین آشنا شدی . و دیگه خودت دنبال اطلاعات بیشتر میری . و اونوقت خوندن داستانهای ناتمام و تاریخ سرزمین میانه میتونه لذت بخش باشه .
zack —
منم با تورامبار موافقم . از همه لذت بخش تر دونستن تاریخ پشت همه ماجرا هاست. L-) :ymapplause:
3DMahdi —
با نظر تورامبار موافقم
great beren —
منم موافقم چون سیلماریلیونو خوندم بعدش ارباب حلقه ها دیگه برام خیلی جذابیتی نداشت(از قبلم که فیلمشو دیده بودم)
تور —
با خوندن دلايل ميشه روش بحث كرد.
از لحاظ اسمي و علمي كه به ترتيب زماني است. ضمن اين كه در سيل از دوران دوم و جنگ حلقه هم ميگه.
اين رو هم بايد در نظر داشت.
اما خود من ابتدا هابيت سپس ارباب حلقه ها،فرزندان هورين و سيل رو خوندم.
در اين بين از فرزندان هورين هيچي نفهميدم
Radagast —
به نظر من اول باید سیلماریلیون رو بخونید.چون همه چی از اونجا شروع میشه.بعد فرزندان هورین بعد هابیت و بعد سه گانه.
3DMahdi —
منم اول سیلماریلیون رو خوندم. درسته که سیر داستانی به این صورته اما باعث شد لذت کافی از خوندن هابیت نبرم و برام یجورایی خیلی بچه گانه میومد اما شاید اگه اول هابیت رو میخوندم نظرم عوض میشد.
Aslan —
اما من با اراب حلقه ها شروع كردم اون زمون ها يه جورايي باور داشتم كه ميدل ارس يا سرزمين ميانه واقعيت داره :D
اما سيليماريليون رو بعد از حدود سه چهار سال عد از ارباب حلقه ها خوندم :-?
يعي لان در حال مطالعه ي اون هستم
pirooz —
ممنون ازت الندیل .راستش وقتم نکردم ولی در اسرع وقت کتاب های ارباب حلقه ها و اطلس رو میگیرم .
من با هابیت شروع کردم واسم خیلی جالبی داشت هر چند که شعراش مسخره بود و حدود 10 % داستانشم بچه گانه بود به جز آخرای کتاب .در کل چیز جالبی بود .
ولی بعدش سیل رو خریدم خیلی کتابش سنگین بود .اصطلاحات و اسم هایی که یه دفعه میومدن آدمو گیج میکردم .ولی در کل چیز جالبی بود .
البته دومی که کتابش ایرانی و معلومه میخواد بگه ارباب حلقه ها ضد دینه .کلا ولش کن .اولی چیه ؟
3DMahdi —
نویسندگان هر دو تا کتاب خارجی هستن. اطلاعاتی دربارشون ندارم.
Tulkas Astaldo —
کتاب اول زندگی نامه تالکینه.مترجمش در نشست مشترک آردا و آکادمی در مورد تالکین،اومده بود و کتابو به سایت آردا تقدیم کرد(که طبعا کتاب الان در کتابخانه شخصی بنده به سر میبره :-? )
ترجمه بسیار مزخرفی داره ولی خب برای کسانی که میخوان تمام گوشه های زندگی تالکین رو بدونن کتاب بدی نیست
دومی هم نمیدونم چیه
hamidzarei —
سلام دوستان. من حمید زارعی هستم. دانشجوی رشته ی ادبیات فارسی. میدونین که این دانشجو های ادبیاتی کاملا متعصبانه با ادبیاتمون برخورد میکنن. منم همینجور بودم. ولی همیشه یه حس عجیبی راجع به فیلم ارباب حلقه ها داشتم که خیلی باعث احترام گذاشتنم به پیتر جکسون میشد.
تا اینکه یه مصاحبه از عوامل فیلم دیدم که همشون راجع به یه کتاب حرف میزدن. رفتم تحقیق کردم دیدم این فیلم از روی یه کتاب ساخته شده.
از کتاب هابیت شروع کردم به خوندن و هرچی پیش رفتم بیشتر به عظمت تالکین پی بردم. الان به جایی رسیدم که میپرستمش. دیگه تمام تعصباتم راجع به ادبیات ایران از بین رفت. چون دیدم ما توی ایران کسی به بزرگی تالکین نداریم.
خیلی دوس داشتم یه جا رو پیدا کنم که وقتی میگم تام بامبادیل زیباترین شخصیتی هست که من دیدم حرفم رو بفهمن. وقتی راجع به بزرگی تالکین حرف میزنم حرفم رو بفهمن.
تا اینجا رو دوست خوبم(نریمان ویچ) بهم معرفی کرد. حالا اومدم میبینم بقیه حرف منو میفهمن ولی من حرفای دیگران رو متوجه نمیشم.
نمیخوام با سوالایی که جواب دادنشون اعصاب رو داغون میکنه وقتتون رو بگیرم. فقط یه سوال دارم که با آره یا نه بهم جواب بدید. ممنون میشم.
اگه من بقیه ی کتابای تالکین رو هم بخونم تمام اصطلاحاتی که اینجا به کار میبرین رو متوجه میشم؟ منظورم اینه که تمام این اصطلاحات عجیب غریب مثل آردا و این چیزا از کتاباش بیرون اومده؟ یا (فقط واسه آشنایی با این اصطلاحات)باید به جز کتابای تالکین کتابای دیگه ای رو هم بخونم؟
پیشاپیش ممنونم از هرکسی که بهم جواب میده.
Tulkas Astaldo —
سلام دوست عزیز.خوشحالم که به جمع ما اومدی. آره خوندن فقط کتابا بسیار کمک کننده است.گرچه سر زدن به دانشنامه آردا(فعلا به صورت انگلیسی هست و ان شائالله تا آخر تابستون کار فارسی سازیش تموم میشه) میتونه برای توضیحات ضروری کمکت کنه.
من دانشجویان ادبیات رو دوس دارم چون احساس میکتن به سراغ چیزی رفتن که علاقه بهش داشتن و من متاسفانه این کارو نکردم.
موفق باشی
3DMahdi —
سلام حمید جان خیلی خوش اومدی.
با خوندن کتاب ارباب حلقه ها و سیلماریلیون با همه اصطلاحات آشنا میشی.
narich —
اااااا جناب زارعی :-? :-
چقد سریع اومدی :(
خوش اومدی :|
من همون نریمان ویچ کینگم X(
hamidzarei —
دوستان عزیز از پاسخ گویی سریع و روشنتون واقعا ممنونم. امیدوارم بتونم در کنار شما تالکین بزرگ رو بیشتر بشناسم.
و تشکر ویژه از دوست عزیزم narich که جای به این زیبایی رو بهم معرفی کرد. ممنونم نریمان جون. :- :-?
narich —
خواهش می کنم :-? :-
حتما سیلماریلیون رو بخون :|
به نظرم بهترین کتاب تالکینه ( البته از بین اونایی که تو ایران ترجمه شده ;X( )
rubacava —
این توجیه که اول هابیت خونده بشه "چون ساده تره" بعد لوتر "چون کم کم با نثر تالکین آشنا میشین" و بعد سیلماریلیون خیلی خیلی خیلی خنده داره .
یک جوری حرف میزنید انگار بچه ی 11 ساله میخواد بخونه کتاب هارو .
منطقی ترین حالت این هست که اصلا" ببینیم قضیه چند چند بوده ، چی شده که همچی شده ، اینا کین از کجا اومدن . بعد بریم داستان های Detailed شده رو بخونیم . حالا نثر سیلماریلیون سخت تر هست ، دلیل نمیشه که آخر خونده بشه ، باید دید ماهیت ِ کتاب ها چه چیزی رو میخواد برسونه .
با تشکر از مهدی 3دی ، که منو با این سایت معرفی کرد
3DMahdi —
خوندن هابیت قبل از سیلماریلیون هیچ مشکلی بوجود نمیاره چون وقایع سیلماریلیون حدود 7000 سال قبلش اتفاق میافته و رد پای زیادی توی هابیت به جا نمیذاره. در واقع هابیت فقط به یه ماجرای کوچیک میپردازه و اصلا به سایر وقایع دنیا توجه زیادی نمیکنه.
اکثر مردم دنیا هم کتابها رو به همین ترتیب خوندن چون هابیت 1937 و ارباب حلقه ها 1954 و سیلماریلیون 1977 منتشر شده و مردم اون زمان مجبور بودن به همین ترتیب بخونن و این روش جا افتاده است.
مسئله دیگه هم اینه که چون متن هابیت ساده و کودکانه است بعد از خوندن سیلماریلیون به آدم نمیچسبه(برای من که اینجوری بود)
به هر حال این ها فقط پیشنهاده.
پ.ن: خواهش میکنم :ymsmug:
torambar —
شاید اینکه هابیت کی خونده بشه خیلی تاثیری نداشته باشه ، ولی به نظر من خیلی خیلی مهمه که لوتر قبل از سیلماریلیون خونده بشه . کسی که میخواد لوتر رو بخونه ، از همون اول خیلی راحت تو مسیر داستان قرار میگیره و میره جلو . ولی سیلماریلیون به این راحتی آدم رو جلو نمی بره . من چند نفر رو میشناسم که اول با سیل شروع کردن و بعد از خوندن حدود 50 صفحه پاک قاطی کرده بودند !
baggins —
خب انگاری کسی هابیت رو اول نخونده :ymsmug:
rubacava عزیز من با هابیت شروع کردم و الان دارم رو لوتر کار می کنم. با نظر 3DMahdi کاملا موافقم. قبلا من هم همین تفکر داشتم که سیل رو در ابتدای کار بخونم و ولی الان لذت خوندن هابیت رو مدیون اولویتش می دونم. الان که با متن لوتر روبرو شدم متوجه گروه سنی کتاب و عمق اسالتش پی برم که سطح کار رو خیلی بالا می بره و همچنین توقع.
توصیه منم هم هابیت، لوتر، سیل و .. چیزی که با خوندن سیل و لوتر جذابتی برای هابیت نمیذاره. :-o
rubacava —
به من گفته شده که بهتره یکی برات داستان های هابیت رو تعریف کنه ... روی همین حساب من کلا" هابیت رو بیخیال شدم .
تازه این وسط یادتون نره که جای فرزندان هورین کجاست . . .
مثل این میمونه که یکی چیزی راجع به تاریخ هنر ِ کلاسیک و معاصر نمیدونه ، بعدش میخواد بره سورئال کار کنه . قضیه همینه ، وقتی باید پا به دنیای لوتر گذاشت که بدونه آدم قضیه چی بوده . اما خب ، خیلی از نویسنده ها هم از آخر میان اول ، فیلمهای اینجوری هم زیاد شدن ، Irreversible یکیش . حالا شما دوست دارید از آخر بیاید اول ، این حق ِ شماست . ولی برای من ، خوندن ِ لوتر قبل از خوندن ِ سیلماریلیون مثل ِ دیدن ِ متریکس2 قبل از متریکس1 هست !
3DMahdi —
هر جور میلته ولی پیوستگی سیلماریلیون و لوتر مثل ماتریکس 1 و 2 نیست.
با لوتر تو با دنیای تالکین آشنا میشی اما با سیلماریلیون به دقت وارد جزئیات داستان و سر منشع میشی. اینکه اول کلیات رو بدونی و بعدا که علاقه مند و تشنه اطلاعات بیشتر بشی و سراغ سیلماریلیون بری به نظر من جذاب تره.
فرزندان هورین به طور خلاصه توی سیلماریلیون اومده و خوندنش بعد از سیلماریلیون توصیه میشه. تو سیستم ما میشه آخرین کتاب اما توی سیستم شما میشه دومی! :ymsmug:
Tom Bombadil —
الان یه سوال واسه من پیش اومده...(البته قبلش بگم من کل پستای این بخشو خوندم)...به عقیده ی خیلی ها که تو این موضوع پست گذاشتن اگه یه کتابی ساده و روون نوشته بشه فقط بچه ها باید بخونن؟؟؟؟؟
من خودم هابیتو خوندم.....اونطوری هام ساده و بچه گونه نیست...اگه هابیت واسه نوجوونا باشه پس من میگم هری پاتر واسه رده 8 تا 10 ساله...اتفاقا من میگم این هنر نویسندست که میتونه با جملات ساده و روون اینقد آدمو تحت تاثیر قرار بده که بشه بارها و بارها اون کتابو خوند.اینا رو واسه این گفتم که احساس کردم در حق هابیت یه عده ای کم لطفی میکنن.
من هم نظرم اول هابیت و بعد لوتر و بعد سیل.بعدشم هورین
3DMahdi —
مقایسه ما یه مقایسه نسبی بین هابیت، لوتر و سیلماریلیون بود. اونو با سایر کتابها مقایسه نکردیم. ساده و روون بودن کتاب هابیت هم در داستان و هم در نگارشه. سبک نگارش هابیت با سیلماریلیون خیلی فرق داره، هابیت خیلی شوخ و شنگ نوشته شده اما سیلماریلیون کاملا جدیه.
کی گفته که اگه کتابی ساده و روون باشه فقط باید بچه ها بخونن؟ من خودم هابیت رو در 19،20 سالگی خوندم! بحث این تاپیک اینه که کدوم کتاب اول خونده بشه و به دلیل همین ساده و روون بودن هابیته که ما میگیم باید اول خونده بشه تا شخصی که تازه با تالکین آشنا شده خودش رو به راحتی وارد دنیای تالکین بکنه.
کاربر #0 —
بين تمامی كتب نوشتهشدهی استاد، كدوما رو اوّل بخونم، بهتره؟ يه جايی ديدم يكی از دوستان عزيز، كتبو به ترتيب سير زمان و پيشنهاد خودشون نام برده بودن، ولی فكر كنم ناقص بود. به علاوه، الان پيداش نكردم. اگه يكی لطف كنه منو راهنمايی كنه، خيلی ممنون میشم. ديشب تازه كتابا رو خريدم، الان گيجم به چه ترتيبی بخونم!
به ترتيب زمان هم بگو. (بقيّه كتابا كجا قرار میگيرن؟)
بعدشم، چرا سيلماريليونو اوّل نخونم تا بقيّه رو راحتتر متوجّه بشم؟
3DMahdi —
ترتیب زمانی:
سیلماریلیون-فرزندان هورین-هابیت-ارباب حلقه ها
بقیه نداره. یه اطلس میمونه و درخت و برگ. درخت و برگ ربطی به اینا نداره و هر وقت خواستی میتونی بخونی. اطلس هم مکمله. یعنی موقع خوندن بقیه کتابها باید بهش رجوع کنی.
من خوندن سیلماریلیون رو به افراد زیر 19 سال توصیه نمیکنم. چون متنش سنگینه و ممکنه دلزده بشی. متن هابیت برای شروع خیلی مناسبه. نگران نباش دیر خوندن سیلماریلیون مشکلی ایجاد نمیکنه چون با توجه به فاصله زمانی 7000 سال تاثیر خاصی از سیلماریلیون در هابیت دیده نمیشه.
ترتیب انتشار کتابها هم مثل ترتیب پیشنهادی منه. یعنی اول هابیت و بعد لوتر و بعد سیلماریلیون منتشر شده. در واقع اگر کریستوفر تالکین نبود سیلماریلیون هم منتشر نمیشد و باز خللی در ارباب حلقه ها و هابیت حس نمیشد. سیلماریلیون تاریخ گذشته داستانه و تنها دو سه جا در بقیه کتابها بهش اشاره شده.
رضائی.استل —
به نظر من هم اول هابیت،بعد ارباب حلقه ها،بعد سیلماریلون.
البته من در ژانر اسطوره ای تا حالا کتابی به زیبایی سیل نخوندم و البته هنوز هم 19سالم نشده!به نظر من بستگی به علاقه خود فرد به داستانهای تخیلی داره.برا من که زیاد سنگین نبود(نثرش).
Vána —
اول ازهمه بگم همه ی کتابهای تالکینو نخوندم
به نظر من اول فیلم سه گانه ارباب حلقه ها بعدش هابیت بعدش سیلیماریون بعد سری کتابهای ارباب حلقه ها
دلیلم اینه که فیلمو دیدم کلی تصویر ذهنی از داستان دارم کمی از شخصیتها رو میشناسم وبعد هابیت کمک میکنه با دنیای تالکین اشنا بشم بعدشم میان کلی سوال که از ارباب حلقه ها فیلمهاش و هابیت توی ذهنمه میشنم سیلیماریونو میخونم ومثلا تازه میفهمم اوکها چطوری بوجود اومدن اردا چی هست مایارها کین والارچیه و...
بعداز اینکه تاریخ داستانو فهمیدم میام سراغ سه گانه ها با وجد تمام وکلی اطلاعات میشنم میخونمشون
بعدم برای اطلاعات بیشتر میرم سراغ متن انگلیشیش
Samwise Gamgee —
نه بهترین کار به نظرم اول خوندن هابیته بعد لوتر و بعد سیلماریلیون
من خودم به این ترتیب خوندم.خیلی خوبه چون آدم میفهمه ماجرای بیلبو چی بوده و از اون مهم تر ماجرای پیدا شدن حلقه رو به تفصیل میفهمه.
کاربر #0 —
من آدمیام كه از به ترتيبنبودن خطهای سيرزمانی حالم به هم میخوره!
مثلاً اگه قسمت اوّل يه فيلمی رو ببينم و بعد دومش و دوباره بخوام اوّلشو نگاه كنم، خيلی حرصم میگيره؛ آخه میخوام به شخصيّتای داستان هشدار بدم كه فلان چيزو جدّی بگيرن و مواظب باشن... ولی اصلاً معقول نيست! برای همين كفری میشم! برای همين، به ترتيب زمان میخونمشون.
متن سيلماريليون هم خيلی سنگينه؛ ولی به دليل بالا، مجبورم اوّل از همه بخونمش و بايد هم بخونمش تا وقتی بزرگتر شدم و اون موقع خواستم بخونمش، موهامو نكشم!
ممنون از همهی دوستان راهنما.
Khamul —
در ضمن بنده پیشنهاد میکنم که اول سیلماریلیون ، یعد هابت و بعد سه تا لوتر و بعد دیگه ملحقاتی مثل داستان های ناتمام و اطلس سرزمین های میانه تا ترتیب داستانی حفظ بشه .
خودم هم همینطوری خوندم .
کاربر #0 —
ترتیب زمانی:
سیلماریلیون-فرزندان هورین-هابیت-ارباب حلقه ها
بقیه نداره. یه اطلس میمونه و درخت و برگ. درخت و برگ ربطی به اینا نداره و هر وقت خواستی میتونی بخونی. اطلس هم مکمله. یعنی موقع خوندن بقیه کتابها باید بهش رجوع کنی.
پس ماجراهای تام بامبادیل چی؟ میرود راه پیوسته تا آنسو چهطور؟
hamid stormcrow —
اون دو کتاب به صورت شعره که تو اولی فقط دوتاش مربوط به تام هستش و دومی هم که یک شعر از زبان بیلبو بنگیزه و در ضمن این دو کتاب ترجمه نشدن
فیانور —
سلام
به نظر من هم اول فیلم بعد سیلماریلیون بعد لوتر. هابیتم اگه نخوندی طوری نمیشه. اما سیلماریلیون باید اول خونده بشه تا کلیات داستان دستت بیاد حیفه که کتاب به این قشنگی رو بذاری آخر سر بخونی.
خوب فیلم رو که اکثرا اول دیدیم اما من هم با شما موافقم اخه اگه سیل رو نخونی از کجا میخوای بفهمی گیملی چه نوع موجودیه؟ یا سائرون چیه؟ و کلی ابهامات دیگه که میاد تو ذهن خواننده درست مثل این میمونه که ریاضی رو از انتگرال شروع کنی به جای اینکه اول چهار عمل اصلی رو یاد بگیری
ولی در مورد هابیت فکر کنم کم لطفی کردین به نظر من با مزه ترین و جذابترین قسمت کتابهاست و اینکه باز هم پیرو مطلب بالا بهتره اول بدونیم چجوری حلقه دست بیلبو افتاد و بعد بخوایم بریم سراغ یاران حلقه و ادامه مطالب
من بازهم فکر میکنم به ترتیب تاریخ حلقه بیایم جلو بهتره
سیلماریلیون
فرزندان هورین
هابیت
لوتر
البته من خودم موقع خوندن سیلماریلیون هر چی نقشه از بلریاند و اردا توی دوران اول داشتم میذاشتم دم دستم تا بهتر حالیم بشه البته اونموقع هنوز با کتاب اطلس اشنا نشده بودم
به بچه ها هم توصیه میکنم هر دو ترجمه سیلماریلیون رو بخونن درسته که علیزاده خیلی بهتره اما داستانگویی واثقی هم جذابیت خودش رو داره البته اگه از اشتباهات چاپی صرفنظر کنیم
3DMahdi —
خوب فیلم رو که اکثرا اول دیدیم اما من هم با شما موافقم اخه اگه سیل رو نخونی از کجا میخوای بفهمی گیملی چه نوع موجودیه؟ یا سائرون چیه؟ و کلی ابهامات دیگه که میاد تو ذهن خواننده درست مثل این میمونه که ریاضی رو از انتگرال شروع کنی به جای اینکه اول چهار عمل اصلی رو یاد بگیری
ولی در مورد هابیت فکر کنم کم لطفی کردین به نظر من با مزه ترین و جذابترین قسمت کتابهاست و اینکه باز هم پیرو مطلب بالا بهتره اول بدونیم چجوری حلقه دست بیلبو افتاد و بعد بخوایم بریم سراغ یاران حلقه و ادامه مطالب
این پستی که نقل قول کردید مال سه سال پیشه! الان نظرم این نیست. ترتیب من اینه:
هابیت-لوتر-سیلماریلیون-فرزندان هورین
نظرم هم در مورد هابیت عوض شده! الان که دوباره میخونمش میبینم که چقدر جذابه! :D
تضاد —
من هم فکر میکنم سادگی قلم هابیت و ضرب آهنگ نسبتاً تندترش برای اول کار تالکین خوانی گزینه ی بهتری باشه. البته بستگی به آشنایی مخاطب با دنیای فانتزی هم داره. اگر خواننده بتونه سریع با تخیلات گام به گام بره خوندن لوتر جذاب تر جلوه میکنه. به هر حال بعد از این دو به نظرم باید سیلماریلیون رو خوند و به عظمت دنیای تالکین پی برد. ولی فرزندان هورین...آخ، خیلی تلخه! تا کسی هوادار سفت و سخت نشده نباید بره سراغش وگرنه بدجوری سر خورده میشه. تصور کنین از حال و هوای شنگولی هابیت پرت بشین وسط تراژدی هورین! :D
کاربر #0 —
بلأخره وقتش رسيد تا من هم بتونم صاحب نطر باشم و ترتيب پيشنهاديم رو خدمت دوستان عرض كنم.
من كه فكر ميكنم اول بايد سيلماريليون رو خوند؛ اما نه تا آخر. وقتي به فصل "حديث تورين تورامبار" رسيديم، بايد سيلماريليون رو رها كنيم و بريم فرزندان هورين رو بخونيم. البته فرزندان هورين رو فقط تا پايان مرگ مورون و داستان هورين و دوريات بخونيد، يعني پيوست آخر كتاب (تور و گوندولين) رو رها كنيد و باز برگرديد به سيلماريليون. حالا بايد فصل "حديث ويراني دوريات" رو خوند. بعد از اون، داستان تور و گوندولين رو از كتاب فرزندان هورين بخونيد؛ اما چون داستانش ناقصه، باز بايد به سيلماريليون مراجع كنيد! بعد از اون، سيلماريليون رو تا آخر پيش ببريد و بعد بريد سراغ هابيت و لوتر.
من خودم دارم اين ترتيب رو طي ميكنم و به هيچ مشكلي هم برنخوردم! در جواب به بعضي از دوستان كه ميگن سيلماريليون رو آخر بخونيد هم بايد بگم كه اون وقت هنگام خوندن لوتر، برامون سؤال پيش نمياد كه الف و دورف و مايا چيه و چرا سائورون نمرد و بالروگ ها چه جوري به وجود اومدن و...؟؟؟؟!!!
فیانور —
گاندالف عزیز همین کارها رو کردی که اینجوری ریشو پشمت سفید شده. نمیخوای بگی وسط اینا هم یه دو فصل از هری پاتر و جام اتش یا مفاتیح بخونیم؟
شوخی کردم خیلی ایده جالبیه من که میخواستم دوباره از سیل شروع کنم بعد فرزندان هورین رو بخونم ایندفعه به پیشنهادت عمل میکنم ببینیم بعد از 3 بار سیل خوندن با روش شما چیزی دستگیرمون میشه؟
Light king —
من به این ترتیب خوندم و فکر هم میکنم بهترین ترتیب باشه !!!
ارباب حلقه ها
هابیت
ارباب حلقه ها
سیلیماریلیون
هابیت
ارباب حلقه ها
سیلیماریلیون
برای من که داستان خوووب جا افتاد
اولین بار هیچی از ارباب حلقه ها نفهمیدم ولی بعد از سیلیماریلیون خیلی داستان قشنگ تر شد
MORGOMIR —
به نظر من اول سه گا نه ی ارباب حلقه ها بعد هابیت و بعد سیلماریلیون
برای اینکه اگه کسی در اول بره و سیلماریلیون بخونه بعد بره و سه گانه رو بخونه دیگه بالروگی که گندالف در یاران حلقه باهاش درگیر میشه جالب نیست .چون الان بالروگ خاصیت کهن و اسطوره ای خودشو از دست داده
ولی وقتی از سه گانه شروع میکنی جریان بالروگ خیلی تازه است.بعد مثلا در یاران حلقه وقتی قصه های بیلبو و غول های سنگی رو می فهمی لذت میبری و این لذت در هابیت به اوج میرسه
و تمام سوال هایی که در طول سه گانه و هابیت داشتی در سیلماریلیون به جوابش می رسی.
LObeLia —
نظر من اینکه اول سه گانه خونده بشه. بعدش سیلماریلیون و بعد هابیت.
اول سه گانه چون همه اول فیلمش رو دیدیم و باهاش آشنایی داریم.و برامون جذابه. اگه کسی بخواد از کارای تالکین از سیل شروع کنه بسیار براش کسل کننده میشه. گرچه افسانه با سیل شروع میشه.
دوم سیل. چون ریشه ها و نژادها رو بتونیم بشناسیم . و از سردرگمی ای که توی سه گانه داشتیم خلاص بشیم.
و بعد با خیال راحت و ذهنی که راهش رو پیدا کرده هابیت رو بخونیم.
البته من خودم آخر از همه سیل رو خوندم.
turambar —
چه جالب! من خودم به ترتیب پیشنهادی شما (لوتر - سیل - هابیت) خونده ام ولی پیشنهادم به بقیه ترتیبیه که شما خوندین و پیشنهاد نمیکنین، یعنی لوتر - هابیت - سیل! چه تصادف جالبی!
هورین —
ای کاش زودتر این تاپیک رو میدیدم و با ترتیب بهتری کتابها رو میخوندم، به هر حال من به این ترتیب خوندم:
هابیت، فرزندان هورین، سیلماریلیون و در آخر هم لوتر رو خوندم و حالا که تمام شده به نظرم به این ترتیب خونده بشه بهتره:
سیلماریلون
فرزندان هورین
هابیت
لوتر
milad.thorin —
فکر میکنم تاپیک یکم قدیمی باشه! ولی خالی از لطف نیست.
دوستان عزیز شاید بعضی ها به دلیل اینکه فیلم و دیدن دوست دارن که با ارباب حلقه ها شروع کنند،که به گفته دوستمون میتونه باعث جذابیت هابیت و سیلماریلیون به دلیل فلش بک بودن موضوع بشه.
ولی در اصل بهترین حالت اینه که اول "سیلماریلیون ، هابیت ، ارباب حلقه ها(لوتر)" خوانده شود. چون اینطوری وقتی لوتر یا هابیت و میخونید دیگه خیلی از مکان ها و اسم ها و شخصیت ها واسه شما گنگ و بدون ریشه نیست و با درک بهتری موضوع رو مطالع میکنید. در ضمن از این نظر که اسم ها به زبان های گوناگونی در کتاب ها بیان میشه و جغرافیا تالکین در حال تغییر است در کتاب ها ، بهتره که همین ترتیب واقعی باشه..مخصوصا اینکه تمام ریشه و داستان های دوران کهن رو در ذهنتون دارید و با ذهنی باز به سمت ماجراهای فوق العاده هابیت و لوتر میرید.
در ضمن از بعضی بخش های سیلماریلیون انتظار رمان فانتزی حماسی نداشته باشید!،چون یه جورایی منبع هم محسوب میشه. همون حدیث ، حدیث بودن این کتاب بیانگر کلی حرفه!! از ادبیات سنگین ابتدایی هم دلسر نشید،رفته رفته خوب میشه و وقتی مکانها و اسم ها در ذهنتون نقش بست ، درک موضوع ها راحت میشه.
با تشکر :?
Aslan —
فکر میکنم تاپیک یکم قدیمی باشه! ولی خالی از لطف نیست.
دوستان عزیز شاید بعضی ها به دلیل اینکه فیلم و دیدن دوست دارن که با ارباب حلقه ها شروع کنند،که به گفته دوستمون میتونه باعث جذابیت هابیت و سیلماریلیون به دلیل فلش بک بودن موضوع بشه.
ولی در اصل بهترین حالت اینه که اول "سیلماریلیون ، هابیت ، ارباب حلقه ها(لوتر)" خوانده شود. چون اینطوری وقتی لوتر یا هابیت و میخونید دیگه خیلی از مکان ها و اسم ها و شخصیت ها واسه شما گنگ و بدون ریشه نیست و با درک بهتری موضوع رو مطالع میکنید. در ضمن از این نظر که اسم ها به زبان های گوناگونی در کتاب ها بیان میشه و جغرافیا تالکین در حال تغییر است در کتاب ها ، بهتره که همین ترتیب واقعی باشه..مخصوصا اینکه تمام ریشه و داستان های دوران کهن رو در ذهنتون دارید و با ذهنی باز به سمت ماجراهای فوق العاده هابیت و لوتر میرید.
در ضمن از بعضی بخش های سیلماریلیون انتظار رمان فانتزی حماسی نداشته باشید!،چون یه جورایی منبع هم محسوب میشه. همون حدیث ، حدیث بودن این کتاب بیانگر کلی حرفه!! از ادبیات سنگین ابتدایی هم دلسر نشید،رفته رفته خوب میشه و وقتی مکانها و اسم ها در ذهنتون نقش بست ، درک موضوع ها راحت میشه.
با تشکر :?
به شحصه به این ترتیبی ک گفتید مخالفم
این ترتیبی که گفتید فقط برای سیر زمانی خوبه و جذابیت آنچنانی نداره و چه بسا زیان بار هم خواهد بودی :?
بنده اول پیشنهادم اینه که ارباب حلقه ها رو بخونید و بعد هابیت و بعد سیلماریلیون و سپس باقی داستان ها
اما بنده به شخصه اول ارباب حلقه ها رو خوندم و بعد سیلمایلیون و بعد هابیت و ...
دلیلم برای این که اول ارباب حلقه ها رو انتخاب می کنم اینه که متن سیلماریلیون خیلی سنگینه و از طرفی داستان وار هم نیست با خوندنش انگار دارید تاریخ رو می خونید و از پرداختن به جزئیات خیلی کم استفاده شده و شخصی که برای اولین بار داره اثار تالکین رو می خونه با خوندن سیلماریلیون قبل از ارباب حلقه ها احتمال این که از خوندن ارباب حلقه ها صرف نظر کنه خیلی چون گمان خواهد کرد که ارباب حلقه ها هم نظیر سیلماریلیون می باشد
اما اگه اول ارباب حلقه ها رو بخونید و بعد از اون خوب ضمینه ی جلد سومش رو بخونید بعد از اون سیلماریلون براتون جذاب می شه و جذاب تر از این که بعد از سیلماریلیون دوباهر لوتر رو بخونید و ...
پ.ن :
به نظر من بعد از ارباب حلقه ها و سیلماریلون , داستان های ناتمام بیشتر حال می ده و بعد از این ها تاریخ 12 جلدی :دی
*فئانور* —
من شخصا اول هابیت بعد لوتر وبعد سیل رو خوندم.
من هابیت رو خوندم وکنجکاو شدم که لوتر رو هم بخونم چون تو فیلم یه اصطلاحاتی بودند که من نمیفهمیدم.
من بعد از خواندن لوتر شروع به خواندن سیل کردم به نظر من این طوری که خیلی خوب بود
بانوی سفید روهان —
اول هابیت چون داستان ساده تریه و ما رو با فضای تالکینی آشنا میکنه بعدش لوتر و بعد سیلماریلیون چون هم محتواش سنگیه هم نثرش باید کاملا به سبک استاد تالکین عادت کرده باشی تا راحت بتونی بخونیش
Edhelharen —
من اول هابیت رو خوندم به خاطر یه کمی قبلش این که فیلمش رو دیده بودم.بعد خواستم لوتر رو بخونم ولی تو سایت نوشته بود ترتیب از سیلماریلیون شروع میشه بعد من هم سیل رو خوندم و الان هم دارم لوتر رو میخونم.کسی که سیل رو اول بخونه در خواندن لوتر براش ابهامی به وجود نمیاد و در درک مطالب کمک زیادی بهش میشه.کلا بهتره هر سری کتابی رو به ترتیب خوند تا داستان رو بهتر فهمید.
milad.thorin —
به شحصه به این ترتیبی ک گفتید مخالفم
این ترتیبی که گفتید فقط برای سیر زمانی خوبه و جذابیت آنچنانی نداره و چه بسا زیان بار هم خواهد بودی :?
بنده اول پیشنهادم اینه که ارباب حلقه ها رو بخونید و بعد هابیت و بعد سیلماریلیون و سپس باقی داستان ها
اما بنده به شخصه اول ارباب حلقه ها رو خوندم و بعد سیلمایلیون و بعد هابیت و ...
دلیلم برای این که اول ارباب حلقه ها رو انتخاب می کنم اینه که متن سیلماریلیون خیلی سنگینه و از طرفی داستان وار هم نیست با خوندنش انگار دارید تاریخ رو می خونید و از پرداختن به جزئیات خیلی کم استفاده شده و شخصی که برای اولین بار داره اثار تالکین رو می خونه با خوندن سیلماریلیون قبل از ارباب حلقه ها احتمال این که از خوندن ارباب حلقه ها صرف نظر کنه خیلی چون گمان خواهد کرد که ارباب حلقه ها هم نظیر سیلماریلیون می باشد
اما اگه اول ارباب حلقه ها رو بخونید و بعد از اون خوب ضمینه ی جلد سومش رو بخونید بعد از اون سیلماریلون براتون جذاب می شه و جذاب تر از این که بعد از سیلماریلیون دوباهر لوتر رو بخونید و ...
پ.ن :
به نظر من بعد از ارباب حلقه ها و سیلماریلون , داستان های ناتمام بیشتر حال می ده و بعد از این ها تاریخ 12 جلدی :دی
اینم حرفیه :? ولی خوب من اصولا ترجیح میدم به تربیت باشه ولی در فیلم نه،چون توی فیلم خیلی جذاب تره به عقب نگاه کنی.... همونطوری که گفتم وقتی سیل و میخونیم نباید به فکر رمان باشیم چون به قول شما ادبیات سنگینی داره ... ولی برای کسانی که عاشق تالکین هستن و میدونن چیه به چیه ترتیب بهتره .. ولی به قول شما کسانی که آشنا نیستن ممکنه دل زده بشن ...
با تشکر ... :?
Agandaûr —
دوستان میشه بگید بعد از سه گانه ی ارباب حلقه ها و هابیت، کدوم آثار تالکین رو بهتره خوند(به ترتیب)؟
MORGOMIR —
دوستان میشه بگید بعد از سه گانه ی ارباب حلقه ها و هابیت، کدوم آثار تالکین رو بهتره خوند(به ترتیب)؟
فكر كنم سيلماريليون مناسب باشه . من خودم به اين ترتيب خوندم .سه سه گانه ی ارباب حلقه ها . هابيت . سيلماريليون .
البته اين ترتيبيه كه من خوندم شايد خيلي از دوستان موافق نباشند.
بقیه کتاب ها چطور؟ منظورم همه ی آثار تالکین بود. (اگه ترجمه شدن) :)
الندیل پادشاه انسان ها —
با سلام خدمت دوستان عزیز
در مورد ترتیب کتاب ها:
می خوام تجربه خودم رو بگم. چون اکثریت ما ایرانیها به وسیله فیلم سه گانه لوتر با تالکین ودنیای اون آشنا شدیم,بهتره که با خوندن خود فرمانروای حلقه ها یاران حلقه شروع کنیم.من که خودم بعد از فیلم با خود ارباب حلقه ها شروع کردم وتا آخرش رو خوندم.بعد از یه مدت (تقریبا یک سال بعدش) دوباره بازم ارباب حلقه ها رو خوندم واطلاعاتم رو تکمیل تر کردم . بعد از اون سیلماریلیون رو پیدا کردم ویک گریز ونگاه کلی بهش کردم و کلا آمار سرزمین میانه اومد توی دستم. ولی دست نگه داشتم سیلماریلیون رو گذاشتم کنار تا بعدا عمیق تر بخونم.شروع به خوندن هابیت کردم ماجراهای هابیت برام خیلی خاطره انگیز بود چون وقایع ارباب حلقه ها رو خونده بودم ,مطالب هابیت برام مثل سرمنشا وسرچشمه ماجراهای ارباب حلقه ها مفهوم میشد.پس از اون هم به طور عمیق ودقیق شروع به خوندن سیلماریلیون کردم.
با تشکر
الندیل فرمانروای آرنور وگاندور
لوسیوس مالفوی —
سلام و خسته نباشی به همه دوستان
سالهاست که دوست داشتم کتاب های تالکین یا همان ارباب حلقه ها را بخوانم مخصوصا 10 سال قبل که بدجوری تو حال و هوای هری پاتر بودم اما خوب هیچ وقت فرصت نشد تا اینکه بعد از 10 سال دوباره مثل آتش زیر خاکستر هیجان فانتزی در وجودم شعله ور شده و با مراجعه به یک کتاب فروشی اقدام به خرید مجموعه کامل به جز کتاب اطلس سرزمین میانه (موجود نبود)کردم حتی تعداد کتاب فانتزی دیگر هم خریداری کردم ...
حال برای شروع به مطالعه سوالی برایم پیش آمده که کدام کتاب را اول از همه بخوانم کاری به فیلم و اینا ندارم دوست دارم سیر مطالعه کاملا بر اصول باشه و به ترتیبی که خود تالکین پیشنهاد داده مطالعه کنم ممنون میشوم دوستان عزیز و با تجربه من را هم راهنمایی کنند.
من را در دنیای فانتزی مخصوصا سایت طرفداران هری پاتر( جادوگران ) با نام لوسیوس مالفوی می شناسند امیدوارم از دوستانی که انجا دارم اینجا هم پیدا کنم
بانوی سفید روهان —
با عرض سلام و خوشامد به شما دوست عزیز همون طور که خودم و بقیه دوستان در پست های قبلی گفتن اول کتاب هابیت چون برای شروع داستان و نثر ساده تری داره بعد تریولوژی ارباب حلقه ها و در آخر سیلماریلیون و فرزندان هورین
ار نظر من اگه به این شیوه بخونین کتابا رو به داستان لطمه ای وارد نمیشه
لوسیوس مالفوی —
با عرض سلام و خوشامد به شما دوست عزیز همون طور که خودم و بقیه دوستان در پست های قبلی گفتن اول کتاب هابیت چون برای شروع داستان و نثر ساده تری داره بعد تریولوژی ارباب حلقه ها و در آخر سیلماریلیون و فرزندان هورین
ار نظر من اگه به این شیوه بخونین کتابا رو به داستان لطمه ای وارد نمیشه
درود و تشکر
با توجه به اینکه از نظر فانتزی و قدرت تخیل مغز بسیار باز و قوی دارم =)) برام نثر ساده در ابتدا خیلی مهم نیست من دوست دارم بدونم ترتیب اصلی داستان ها کودوم است منظورم نگارش داستان است ترتیب نگارش کتاب ها توسط تالکین اگه اشتباه نکرده باشم اینجوری است
سیلماریلیون
فرزندان هورین
هابیت
ارباب حلقه ها
درسته؟ اگه نیست لطفا اصلاح کنید و اینکه کسانی که اینجوری خوندن راضی بودن ؟ پیشنهاد میدید؟
بازم تشکر میکنم =))
LObeLia —
شاید لازم باشه که شما تمام تاپیک رو بخونید تا به نتیجه ی درست برسید. ترتیب داستان ها رو درست گفتید اما بنظرم این ترتیب خوندن بهتر باشه:
سیلماریلیون
هابیت
ارباب حلقه ها
فرزندان هورین
فرزندان هورین تقریبا یه کتاب حاشیه ای هست. که بدون خوندن اون هم لطمه ای به سیرداستان وارد نمیشه. اطلس سرزمین میانه رو هم اگه بتونید تهیه کنید و حین خوندن کتاب ها یه نگاهی بهش داشته باشین لذت بیشتری از کتاب ها خواهید برد. البته لازم به ذکره که بعد از دوبار خوندن سیلماریلیون سراغ بقیه کتاب ها برید.
کاربر #0 —
درود و تشکر
با توجه به اینکه از نظر فانتزی و قدرت تخیل مغز بسیار باز و قوی دارم =)) برام نثر ساده در ابتدا خیلی مهم نیست من دوست دارم بدونم ترتیب اصلی داستان ها کودوم است منظورم نگارش داستان است ترتیب نگارش کتاب ها توسط تالکین اگه اشتباه نکرده باشم اینجوری است
سیلماریلیون
فرزندان هورین
هابیت
ارباب حلقه ها
درسته؟ اگه نیست لطفا اصلاح کنید و اینکه کسانی که اینجوری خوندن راضی بودن ؟ پیشنهاد میدید؟
بازم تشکر میکنم =))
سلام دوست عزیز. خیلی خوش اومدین.
من خودم این ترتیبی که گفتید ( براساس زمان ) رو پیشنهاد میکنم چون اونطوری داستان رو خیلی بهتر متوجه میشید. البته سعی کنین بین خوندن کتابها فاصله نندازین چون هرچی خوندین یادتون میره. من خودم دو سالی هست که خوندن کتابها رو شروع کردم ولی چون بین خوندن کتابهام فاصله افتاده، تقریبا خیلی از جزئیات داستان رو فراموش کردم متاسفانه.
در ضمن قابل ذکره که "فرزندان هورین" و "سه گانه ارباب حلقه ها" در اصل داستان کامل تر دوتا از فصول "سیلماریلیون" هستن. بهتره که این دوتا کتاب رو ببلافاصله بعد از خوندن اون دوتا فصل بخونید و بعد دوباره برگردید سراغ سیلماریلیون.
به نظرم بهتره اول ارباب حلقه ها خونده بشه چون اگه اول سیلماریلیون خونده بشه خیلی از داستانها لو میره مثل فرزندان هورین و قضایای حلقه
ارباب حلقه ها بخصوص بخاطر توصیف های قدرتمندش میتونه در شکل گیری تصویری از دنیای تالکین در ذهن مخاطب خیلی موثر باشه
بعد از اون هابیت و به ترتیب بهتره از نظر زمانی رو به عقب بریم و بعد فرزندان هورین و در نهایت سیلماریلیون که از نظر وقایع خیلی مفصل هست
سیلماریلیون میتونه در پاسخ به خیلی از سوالات موثر باشه و بعد میتونیم دوباره کتابهارو با دقت بیشتری بخونیم
البته درخت و برگ و داستانهای ناتمام هم برای خوندن در دسترس هستند
VICTOR —
توصیه من به کسانی که می خواهند از سیر تا پیاز تمام ماجرای آردا ونوشته های آقای تالکین رو متوجه شوند این است که پله پله این آموخته ها را کسب کنند.
یعنی اول کتاب
سیلماریلیون را مطالعه کنند وسپس کتاب بعدی و بعدی و ... خودم هم دنبال کتاب
سیلماریلیون می گردم.
تجربه کرده ام لطفا توجه کنید.
شما برید call of diuty 8 را بازی کنید و سپس call of diuty 4 (اگر متوجه شدید جریان بازی چیه؟)
لگولاس سبزبرگ —
اگر می خواهید متوجه کتاب های پروفسور تالکین شویدابتدا بهتراست هابیت یا ارباب حلقه ها را بخوانید تا با نوع داستان نویسی تالکین آشنا شوید بعد سراغ کتاب های سنگین تر مانند سیلماریون و فرزندان هورین بروید.
البته به میل خودتان است ولی من کتاب های سبک تر را که اول بخوانید پیشنهاد می کنم
Legolas —
اگر می خواهید متوجه کتاب های پروفسور تالکین شویدابتدا بهتراست هابیت یا ارباب حلقه ها را بخوانید تا با نوع داستان نویسی تالکین آشنا شوید بعد سراغ کتاب های سنگین تر مانند سیلماریون و لوتر و فرزندان هورین بروید.
البته به میل خودتان است ولی من کتاب های سبک تر را که اول بخوانید پیشنهاد می کنم
لوتر (LOTR) همون ارباب حلقه هاست (Lord Of The Rings).
Aslan —
توصیه من به کسانی که می خواهند از سیر تا پیاز تمام ماجرای آردا ونوشته های آقای تالکین رو متوجه شوند این است که پله پله این آموخته ها را کسب کنند.
یعنی اول کتاب
سیلماریلیون را مطالعه کنند وسپس کتاب بعدی و بعدی و ... خودم هم دنبال کتاب
سیلماریلیون می گردم.
تجربه کرده ام لطفا توجه کنید.
شما برید call of diuty 8 را بازی کنید و سپس call of diuty 4 (اگر متوجه شدید جریان بازی چیه؟)
با سلام
نمی شه سیل رو با بازی و داستان های اون مقایسه کرد
شما اگه ارباب حلقه ها رو هم اگه فقط بخونی متوجه روند داستان می شی و اگه خیلی علاقه داشته باشی می تونی کتاب های دیگه ی استاد رو بخونی
به نطر من همون ارباب حلقه ها رو اول شروع کنی بهتره
پ.ن :
الان دیگه تو لیست کتاب های پیشنهادی هم باید " افسانه های ناتمام " رو هم بیاریم
که من پیشنهاد می کنم بعد از ارباب حلقه ها - سیلماریلیون باشه و بعدش فرزندان هورین و ...
رضائی.استل —
من قبلا توی این تاپیک نظرمو گفته بودم اما الآن که قصه های ناتمام هم ترجمه و منتشر شده اونو هم اضافه میکنم:
به نظرم اگه کسی میخواد با داستان راحتتر کنار بیاد و اونو بیشتر و بهتر متوجه بشه، اگه اینجوری بخونه بهتر میشه:
1-هابیت
2-فرمانروای حلقه ها
3-سیلماریلیون
4-حکایت فرزندان هورین
5-قصه های ناتمام
قبلش حتما باید فیلم ارباب حلقه ها رو دیده باشیم.اطلس سرزمین میانه کنار اینها هم خیلی مفیده. بعدشم روند رو ادامه بدیم و نامه های تالکین، تاریخ سرزمین میانه و سایر آثار مرتبط با "رشته افسانۀ تالکین" رو بخونیم. آثاری مثل "درخت و برگ" و "افسانۀ سیگورد" ارتباطی با "رشته افسانۀ پیوسته" و "داستان های سرزمین میانه" ندارن و فقط ژانرشون فانتزیه. آثار دیگه ای هم هستن که میتونیم کنار اینا بخونیم مثل "ماجراهای تام بامبادیل" و بعضی از داستان ها و فصول تاریخ سرزمین میانه که فقط جنبۀ اطلاعاتی دارن و نه داستانی. مثل زبانها و کتابت و ... که به نظرم ترتیب خاصی برا خوندشون نیست فقط باید یه تسلط نسبی داشته باشیم.
ویرایش:
یه چیزی الآن هم یادم اومد که بگم: توی نامه های تالکین، همه شون در ارتباط با رشته افسانه نیستن و بعضا هیچ ارتباطی با فانتزی ندارن. اینو هم بگم که توی بعضی از وبلاگها و منابع دیگه هم میشه اطلاعاتی رو درمورد داستان های سرزمین میانه به دست آورد که خوندنشون هم مفیده و هم اطلاعاتمون رو بالا میبره. من قبل اینکه با سایت آردا آشنا بشم و عضو شم، خودم خیلی استفاده میکردم. پیشنهاد من اینه که علاوه بر خوندن کتابها از اونا هم استفاده کنیم. این ترتیب خوندن کتابها و داستانها به نظرم مفیده.
Vána —
من همون ترتیبی رو که گفتم خیلی مناسبه به نظرم
البته دوستان به دو دسته تقسیم میشن عده ای که فانتزی کم خوندن یا نخوندن وفقط فیلمها باعث علاقه مندیشون شده
دسته دوم تقریبا با اثار دیگه ای فانتزی خیلی عجینن وکلی فیلم وکتاب فانتزی خوندن ودیدن
برا ی دسته ی اول این ترتیب بهتره هابیت ارباب حلقه ها و سیلیماریلیون
چون هابیت متنش ساده تر وسبکتر وراحتره و لوترم بخاطر حالت داستان گونه ش وسیلم چون از همه سنگینتره
برای دسته ی دوم هم به نظرم از سیل شروع کنن بعدم هابیت و بعد لوتر
چون تو سیل با شجره نامه ها ووقاع و اشخاص اشنا میشن تو هابیت ماجرا قبل از فرودو وبیلبو و حلقه رو متوجهه میشن
چیزی که توسیل خیلی بهش پرداخته نشده و لوترم که کلا قضیه میاد دستشون
و دراخر متن اصلی و بقیه ی کتابها
والار —
از نظر تاریخی و اتفاقاتی که در دنیای آردا میفتهبه ترتیب کدوم کتاب هارو باید اول خوند برای مثال جریان هابیت 60 سال قبل از ارباب حلقه ها شروع میشه که به نظر من بهتره اول هابیت رو خوند بعد رفت سراغ ارباب حلقه ها.تو کتاب های دیگه چه طوره این ترتیب رو کسی میدونه؟
R-FAARAZON —
از نظر تاریخی و اتفاقاتی که در دنیای آردا میفتهبه ترتیب کدوم کتاب هارو باید اول خوند برای مثال جریان هابیت 60 سال قبل از ارباب حلقه ها شروع میشه که به نظر من بهتره اول هابیت رو خوند بعد رفت سراغ ارباب حلقه ها.تو کتاب های دیگه چه طوره این ترتیب رو کسی میدونه؟
خب قبل از داستان ارباب حلقه ها سیلماریلیون و فرزندان هورین اتفاق افتاده
ولی چون در سیل به داستان حلقه هم اشاره میشه و اطلاعات زیادی به خواننده میده
شاید بهتر باشه که خواننده اول با هابیت و ارباب حاقه ها با شخصیت ها آشنا بشه بعد به سراغ سیلمایریلون،فرزندان هورین،تام بامبادیل و داستانهای ناتمام بره
3DMahdi —
من لوتر رو خوندم و بعد ازون هابیت البته دوسال پیش ، و الان سیلماریون و فرزندان هورین و تونستم تهیه کنم
حالا پیشنهاد شما چیه برای خوندن ؟ یه بار دیگه لوتر و هابیت و بخونم و بعد برم سراغ سیلماریون و ف.هورین ؟
یا به ترتیب وقوع حوادث یعنی از سیل شروع و در آخر با لوتر تموم کنم ؟!
ویلوارین —
به نظر من بهتره اول سیل رو بخونی و بعد هم فرزندان هورین. و بعد با تسلط کامل بری سراغ لوتر و هابیت.
VICTOR —
یک سوال
آیا اطلس سرزمین میانه هم عضو کتاب های سیل و لوتر و هابیت است؟
اگر هست باید بعد از کدام کتاب خوانده شود؟
الوه —
یک سوال
آیا اطلس سرزمین میانه هم عضو کتاب های سیل و لوتر و هابیت است؟
اگر هست باید بعد از کدام کتاب خوانده شود؟
خب خیر، اطلس سرزمین میانه کار کارن وین فونستاد هست و همونطور که از اسمش پیداست، یه اطلس هست و پر از نقشه و جدول و اطلاعات، میشه هروقت که دلتون بخواد بخونیدش، اما برای گرفتن نتیجه ی خوب، همراه با کتاب ها بخونیدش که با توجه به تقسیم بندی خودِ کتاب اطلس سرزمین میانه کار آسونیه...
الندیل پادشاه انسان ها —
سلام ویکتور عزیز
اطلس سرزمین میانه همونطوری که از اسمش پیداست یک مجموعه نقشه هست که ,کارن وین فونستاد (یک تالکین شناس) بر اساس مجموعه کار های تالکین وهمینطور دستنوشته ها و نقشه هایی که خود تالکین برای سرزمین میانه کشیده است. جمع آوری ترسیم وتکمیل کرده است.
این کتاب برای درک تصویری جهان آردا از نگاه تالکین خیلی مفید هست. از ابتدای تاریخ جهان آردا نقشه ها به ترتیب آورده شده است. در پایان هم نقشه های موضوعی مثل تخمین جمعیت سرزمین میانه وهمینطور پوشش گیاهی یا به اصطلاح آکادمیکی فلور سرزمین میانه پرداخته هست. در کنار نقشه ها هم توضیحات جالبی وجود دارند. این اطلس به عنوان یک مکمل در کنار هر یک از کتاب های تالکین نقش راهبردی داره.
توصیه می کنم حتما این کتاب رو تهیه کنید. ارزشش رو داره.
gildor —
دوستان ترتیب درستش که آدمو خسته و سردرگم نکنه طبق آمارمکتوب روزنامه ها و تجربیات خود بنده این طور هست :
هابیت
ارباب حلقه ها
بعد هورین و سیلماریلیون و...
چون باید اول با نثر ساده تر و شیرین تر هابیت و ارباب حلقه ها آشنا شد بعد در صورت تمایل به آشنایی با گذشته الف ها بقیه رو بخونیم ، وگرنه اگه از اول بخواید کتابای هورین و سیلماریلیونو بخونید به خاطر متنای سنگینشون آدمو خسته می کنن .
VICTOR —
اگر
1-هابیت
2-ارباب حلقه ها
3-فرزندان هورین
4-سیلماریلیون
ترتیب درستی باشد ماجرا های تام بامبادیل کجا قرار میگیرد وهمچنین قصه های ناتمام کجا قرار میگیرد(فکر کنم آخر است)
لگولاس سبزبرگ —
دوستان ترتیب درستش که آدمو خسته و سردرگم نکنه طبق آمارمکتوب روزنامه ها و تجربیات خود بنده این طور هست :
هابیت
ارباب حلقه ها
بعد هورین و سیلماریلیون و...
چون باید اول با نثر ساده تر و شیرین تر هابیت و ارباب حلقه ها آشنا شد بعد در صورت تمایل به آشنایی با گذشته الف ها بقیه رو بخونیم ، وگرنه اگه از اول بخواید کتابای هورین و سیلماریلیونو بخونید به خاطر متنای سنگینشون آدمو خسته می کنن .
ولی من یک جاخونده بودم نوشته بود :کتاب فرزندان هورین بعد از سیلماریلیون توصیه می شه.
الوه —
اگر
1-هابیت
2-ارباب حلقه ها
3-فرزندان هورین
4-سیلماریلیون
ترتیب درستی باشد ماجرا های تام بامبادیل کجا قرار میگیرد وهمچنین قصه های ناتمام کجا قرار میگیرد(فکر کنم آخر است)
ترتیب از چه لحاظ؟ از لحاظ خوندن یا زمانی؟
از لحاظ زمانی که نمیشه به این راحتی مرتب کرد، مخصوصا سیلماریلیون رو، مگه اینکه بخواید کتابو تیکه تیکه کنید! :وی
اما داستان های ناتمام و دقیق ترش 12جلد تاریخ سرزمین میانه رو بعد از سری کتاب های رسمی میخونن، همینطور ماجراهای تام بامبادیل و چیزای دیگه
ولی من یک جاخونده بودم نوشته بود :کتاب فرزندان هورین بعد از سیلماریلیون توصیه می شه.
خب این ترتیب ها همه نظر شخصی هستن و هرکسی نظر خاص خودشو داره و بعد از یکبار (شاید چند بار) خوندن متوجه میشه چطور بخونه بهتره و اون روش رو در پیش میگیره واسه بازخوانی
یکی از پرطرفدارترین ترین ترتیب خوندن به این صورته که بعد از سیلماریلیون، سراغ فرزندان هورین رفت (حتی از نظر خودِ من) ولی نظرات متفاوت هم میتونه وجود داشته باشه و اون های برای اشخاص دیگه مناسبن...
gildor —
آره منظورم همین بود که بین هورین و سیل فرقی نیست :-)
البته سلیقه شخصیم مطرحه .
توروندور —
من نظرم اینه که اول هابیت بعد لوتر و بعد سیلماریلیون فرزندان هورین و قصه های نا تمام این جوری جذاب تره .از نظر من این بهترین چیدمانه
FILI —
درود
من می دونم که کتاب ها رو باید به چه ترتیبی خوند اما متاسفانه من یه مشکلاتی دارم.
متاسفانه کتاب های سیلماریلیون ، بازگشت پادشاه و همینطور قصه های ناتمام فعلا تو شهر ما یعنی اصفهان پیدا نمی شه. تاریخ سرزمین میانه هم همینطور.
من هابیت، ارباب حلقه های 1 و 2 و به تازگی فرزندان هورین رو گرفتم.
وقتی شروع کردم به خواندن فرزندان هورین اصلا سر در نیاوردم! اصلا هورین کیه و بگیرید تا آخر.
حالا من سوالم اینه حتما باید قبل از فرزندان هورین سیلماریلیون رو خوند تا متوجه ی داستان شد یا باز هم میشه یه جورایی کتاب را خواند و فهمید؟
الوه —
درود
من می دونم که کتاب ها رو باید به چه ترتیبی خوند اما متاسفانه من یه مشکلاتی دارم.
متاسفانه کتاب های سیلماریلیون ، بازگشت پادشاه و همینطور قصه های ناتمام فعلا تو شهر ما یعنی اصفهان پیدا نمی شه. تاریخ سرزمین میانه هم همینطور.
وقتی شروع کردم به خواندن فرزندان هورین اصلا سر در نیاوردم! اصلا هورین کیه و بگیرید تا آخر.
حالا من سوالم اینه حتما باید قبل از فرزندان هورین سیلماریلیون رو خوند تا متوجه ی داستان شد یا باز هم میشه یه جورایی کتاب را خواند و فهمید؟
کتاب های تاریخ سرزمین میانه که کلا ترجمه نشدن بخوان پیدا بشن، اما برای بقیه ی کتاب ها میتونید از سایت هایی مثل آدینه بوک یا بخوان دات کام خرید کنید؛ البته در مورد اصفهان خیلی خیلی بعید میدونم پیدا نشه! میتونید به خودِ روزنه زنگ بزنید و آدرس کتابفروشی همکار رو بپرسید مثلا
اما مشکلتون در مورد شناختن شخصیت ها، یحتمل شما از مقدمه شروع کردید و سراغ قسمت های دیگه نرفتید. اگه برید سراغ فصل 1 کتاب، توضیحات نسبتا کاملی در مورد شخصیت ها و مقداری پیش زمینه وجود داره که فکر نکنم اگه هابیت و ارباب حلقه هارو خونده باشید و با کارهای تالکین آشنا باشید به مشکل خاصی بربخورید...
FILI —
کتاب های تاریخ سرزمین میانه که کلا ترجمه نشدن بخوان پیدا بشن، اما برای بقیه ی کتاب ها میتونید از سایت هایی مثل آدینه بوک یا بخوان دات کام خرید کنید؛ البته در مورد اصفهان خیلی خیلی بعید میدونم پیدا نشه! میتونید به خودِ روزنه زنگ بزنید و آدرس کتابفروشی همکار رو بپرسید مثلا
اما مشکلتون در مورد شناختن شخصیت ها، یحتمل شما از مقدمه شروع کردید و سراغ قسمت های دیگه نرفتید. اگه برید سراغ فصل 1 کتاب، توضیحات نسبتا کاملی در مورد شخصیت ها و مقداری پیش زمینه وجود داره که فکر نکنم اگه هابیت و ارباب حلقه هارو خونده باشید و با کارهای تالکین آشنا باشید به مشکل خاصی بربخورید...
ممنون از شما
فکر کردم تاریخ سرزمین میانه ترجمه شده!
به هر حال از راه حل هایی که پیشنهاد دادید ممنون.
امیدوارم در مورد خوندن کتاب فرزندان هورین هم همینطوری باشه که شما گفتید.
توروندور —
درود
خوب درباره اصفهان باید بگم که روزنه 4 تا کتاب فروشی همکار داره اونجا به شرح زیر:
فرهنگسرای اصفهان : خیابان شیراز
سایه : چهارباغ عباسی مجتمع چهارباغ طبقه زیرزمین
پیوند : چهارباغ عباسی مجتمع چهارباغ طبقه زیرزمین
شهر کتاب اصفهان (که تازه تاسیس شده) چهار باغ کوی سپاهان
البته وقتی پرسیدم گفت شاید هیچ کس نداشته باشه اما برای نمایشگاه آماده شده و بعد از نمایشگاه هم برای تمام شعب ارسال میشه. پس دوست عزیز یه کم دندون رو جیگر بزارید حتما همش رو خواهید داشت.
با احترام خدمت الوه عزیز اما به نظر من اگر سیلماریلیون رو بخونی خیلی بیشتر اطلاعات بدست میاری و برای هورین آماده تر میشی.
The secret wizard —
من خودم اول با ارباب حلقه ها آشنا شدم،بعد با سيلماريليون.درسته كه ابتداي وجود همه چيز در سيلماريليون گفته شده اما بهتره اول با جزء(ارباب حلقه ها) آشنا بشيم بعد با كل.
چون كسي كه ارباب حلقه ها رو خونده باشه،درك رويداد هاي سيلماریليون براش راحت تره و برعكس .در هر صورت اين دو كتاب به هم ربط دارن و زياد فرقي نميكنه كه اول،كدومش خونده بشه.
پيتر جكسون هم اول،ارباب حلقه ها رو ساخت و بعد هابيت.همه ي ما چون ارباب حلقه ها رو ديده بوديم،هابيت رو بهتر درك كرديم.
Legolas —
من خودم اول با ارباب حلقه ها آشنا شدم،بعد با سيماريليون.درسته كه ابتداي وجود همه چيز در سيلماريليون گفته شده اما بهتر اول با جزء(ارباب حلقه ها) آشنا بشيم بعد با كل.
چون كسي كه ارباب حلقه ها رو خونده باشه،درك رويداد هاي سيلمارليون براش راحت تره و برعكس .در هر صورت اين دو كتاب به هم ربط دارن و زياد فرقي نميكنه كه اول،كدومش خونده بشه.
پيتر جكسون هم اول،ارباب حلقه ها رو ساخت و بعد هابيت.همه ي ما چون ارباب حلقه ها رو ديده بوديم،هابيت رو بهتر درك كرديم.
متوجه نمیشم چرا کسی که اول ارباب حلقه ها رو بخونه درک سیلماریلیون براش راحت تر میشه؟! در صورتی که قاعدا وقتی با کلیات آشنا باشی و شاخه های اصلی رو بشناسی می تونی جزئیات رو بهتر درک کنی.
پیتر جکسون هم اول می خواست هابیت رو بسازه اما چون حق تجاری ساختش در اختیار فرد دیگه ای بود نتونست اون رو بسازه و به سراغ ارباب حلقه ها رفت.
R-FAARAZON —
کسی که سیلماریلیون رو بخونه ابتدا و انتها و خلاصه داستانهای لوتر و فرزندان هورین براش مشخص میشه و بدیهی اه که مقداری از جذابیت این دو اثر کم بشه
در ثانی برای ارتباط با یک دنیای فانتزی ،آشنایی تدریجی بهتره تا اینکه اول دایره المعارفی خلاصه رو بخونیم و بعد بشینیم داستانهارو بخونیم
بهتر اول هابیت باشه بعد ارباب حلقه ها ترتیب بقیه کتاب ها زیاد مهم نیست چون بعد از خوندن خودم احساس متصل بودن این کتاب ها رو بهم نداشتم و بیشتر شبیه یه راهنما بودند
The secret wizard —
متوجه نمیشم چرا کسی که اول ارباب حلقه ها رو بخونه درک سیلماریلیون براش راحت تر میشه؟! در صورتی که قاعدا وقتی با کلیات آشنا باشی و شاخه های اصلی رو بشناسی می تونی جزئیات رو بهتر درک کنی.
پیتر جکسون هم اول می خواست هابیت رو بسازه اما چون حق تجاری ساختش در اختیار فرد دیگه ای بود نتونست اون رو بسازه و به سراغ ارباب حلقه ها رفت.
گفتم كه همه ي اينا به هم ربط دارن.فقط گاهي وقتا بهتره اول با جزء آشنا بشيم.بعد با كل.
اما قبول دارم كه سيلماريليون اول از همه بايد خونده بشه.
الوه —
گفتم كه همه ي اينا به هم ربط دارن.فقط گاهي وقتا بهتره اول با جزء آشنا بشيم.بعد با كل.
اما قبول دارم كه سيلماريليون اول از همه بايد خونده بشه.
سیلماریلیون یجور کتاب تاریخی هست با متن و ادبیات سنگین، نمیشه انتظار داشت کسی یهو بره سراغش و خوندنش برای بار اول با تقریب خیلی خوبی کاملا اشتباهه
کتاب هابیت برای خوندن بار اول چیز خوبیه، حتی ارباب حلقه ها. حالا واسه بقیه میشه نظرات متفاوتی داشت که خیلی تاثیری نداشته باشه روی روند داستان، اما کسی بخواد با سیلماریلیون شروع کنه، کتاب رو میندازه اونطرف و دیگه نزدیکش نمیشه!
Legolas —
سیلماریلیون یجور کتاب تاریخی هست با متن و ادبیات سنگین، نمیشه انتظار داشت کسی یهو بره سراغش و خوندنش برای بار اول با تقریب خیلی خوبی کاملا اشتباهه
کتاب هابیت برای خوندن بار اول چیز خوبیه، حتی ارباب حلقه ها. حالا واسه بقیه میشه نظرات متفاوتی داشت که خیلی تاثیری نداشته باشه روی روند داستان، اما کسی بخواد با سیلماریلیون شروع کنه، کتاب رو میندازه اونطرف و دیگه نزدیکش نمیشه!
مخالفم :دی
من اول سیلماریلیون رو خوندم و هیچ مشکلی هم نداشتم! اتفاقا خیلی خوب محو سبک روایی تالکین شدم.
از همون اول هم سیر داستانی برام مهم تر از بقیه ی پارامتر ها بود و از این تصمیمم هم اصلا ناراضی نیستم.
3DMahdi —
من اول سیلماریلیون رو خوندم و هیچ مشکلی هم نداشتم! اتفاقا خیلی خوب محو سبک روایی تالکین شدم.
از همون اول هم سیر داستانی برام مهم تر از بقیه ی پارامتر ها بود و از این تصمیمم هم اصلا ناراضی نیستم.
در چه سنی برای اولین بار سیلماریلیون رو خوندی؟
Legolas —
در چه سنی برای اولین بار سیلماریلیون رو خوندی؟
فکر کنم ۱۶ بودم!
3DMahdi —
فکر کنم ۱۶ بودم!
احتمالا یه مورد استثنا هستی. من سیلماریلیون رو به هر شخص زیر 18 سالی پیشنهاد کردم خوشش نیومده و گفته سنگینه اما همون شخص از هابیت و لوتر خیلی لذت برده. برای همین من برای نوجوان ها اول هابیت و لوتر رو پیشنهاد میدم.
Vána —
داشتن اطلاعات از سرزمین میانه و دیدن فیلم لوتر (اونموقع هابیت نبود)خودش کمک بسیاریه بعدش رفتن سراغ سیل بعدم هابیت ودر انتها لوتر که من به این ترتیب خوندم درست هر صفحه سیلو دوبار سه بار نگاه مینداختم ولی تا سیل و نفهمی کلی از سرزمین میانه عقبی پس پیشنهاد من اینه فیلمها سیل هابیت لوتر والی آخر
ویلوارین —
آقا مهدی نمیشه اینجور گفت...من وقتی سیل رو برای اولین بار خوندم 11 سالم بود و از همون موقع به عظمت کار تالکین پی بردم و سیلماریلیون رو شاهکارترین اثری که میتونه نوشته بشه میدونستم و هنوز هم بهش اعتقاد دارم...به نظرم چیزی که اصل و مهمه داشتن قوه تخیل و درک فانتزیه نه خوندن لوتر و هابیت...
هرچند خودم به این ترتیب اعتقاد دارم: هابیت- ارباب حلقه ها- سیلماریلیون- فرزندان هورین- داستان های ناتمام
Vána —
بنظرم اون فرد مهمه که چقدر کتاب میخونه اصلا فانتزی در دیدگانش چطوری تعبیر میشه والا کلی کاربر سن کم دارم که ماشاا...هرکدومشون برای خودشون کتابها رو حفظن فک کنم به پست جناب سه بعدی از اون ادمها تنبلش خورده بود :دی
الوه —
خب نکته اینه که جمله ی منو کامل نخوندی <_< من گفتم با یه تقریب خیلی خوب کاملا اشتباهه، چون استثنائاتی پیدا میشن اینو گفتم
من خودم شخصا اصن کتاب رو بد شروع کردم! اول کار یاران حلقه رو قرض گرفتم اما تقریبا وقت نکردم بخونمش (بجز مقدمه و تیکه های مقدمه ی خودِ تالکین) به خاطر دلایلی و به صاحبش پسش دادم؛ بالاخره از بازگشت شاه، تنها کتابی که در دسترسم بود، شروع به خوندن کردم! توی 14سالگی (یا حداکثر 15سالگی، حافظه ام یاری نمیده دقیق تر و فقط میدونم خیلی قبل از پیدا کردن سایت آردا بود!) سیلماریلیون رو خوندم و...
اما من که اینجوری شروع کردم و باهاش مشکلی هم نداشتم و خیلی هم لذت بردم باعث نمیشه به همه وسعت بدم این تصمیم رو. کتاب سیلماریلیون طبق تجربه متنش سنگین تره و باعث فراری دادن خیلی ها شده، خیلی ها توی همین فروم هستن و نتونستن بخوننش به خاطر سنگینیش! من حتی تجربه داشتم شخص مقابلم از هابیت خوشش نیاد و بگه بچه گانه هست (البته خب سنش بیشتر بود و نظر اونه دیگه!)
به علاوه وقتی سیلماریلون رو بخونی، کل داستان لو میره، مزه نمیده همه چی اسپویل بشه واست (حالا بماند که کلیش توی فیلم اسپویل شده) من سوالاتی که واسم وقت خوندن ارباب حلقه ها (قبل از رسیدن به ضمیمه یا سیلماریلیون یا حتی سوالایی که اونجاها هم کامل پیدا نمیشد) پیش اومد جالب ترین سوالاتم هستن هنوز واسه ی خودم...
تور —
عجب دوستان اهل ادبی داریم اینجا بابا دست مریزاد! <_<
من سیل رو به زیر دیپلم که اصلا پیشنهاد نمیکنم چون میدونم صفحه اولو بخونه هنگ میکنه به چند نفر هم که دادم مثلا یه بنده خدایی 22 ساله هست میگه باید بیای برام خط به خطشو توضیح بدی خیلی سنگینه. یکی از دوستان هم یادمه بعد از کنکور نشست سیل رو خوند تازه ترجمه علیزاده نبود، بعد از هر فصل زنگ میزد یک ساعتی ازم سوال میکرد تا بفهمه.
اما از طرفی من خودم 16 سالم بود که اولین بار سیل رو خوندم و یادمه فقط فصل قلمروهای بلریاند رو دوبار خوندم چون پردازشش سنگین بود اما با بقیه مشکلی نداشتم. بستگی به فرد داره همونطور که وانا هم گفت ممکنه برای یکی شروع از سیل مناسب باشه یکی شروع با هابیت. هر کس هم ممکنه از ترتیبی که خودش خونده و براش جواب داده دفاع کنه.
ولی در کل سیل برای شروع مناسب نیست...
FILI —
خوب درباره اصفهان باید بگم که روزنه 4 تا کتاب فروشی همکار داره اونجا به شرح زیر:
فرهنگسرای اصفهان : خیابان شیراز
سایه : چهارباغ عباسی مجتمع چهارباغ طبقه زیرزمین
پیوند : چهارباغ عباسی مجتمع چهارباغ طبقه زیرزمین
شهر کتاب اصفهان (که تازه تاسیس شده) چهار باغ کوی سپاهان
البته وقتی پرسیدم گفت شاید هیچ کس نداشته باشه اما برای نمایشگاه آماده شده و بعد از نمایشگاه هم برای تمام شعب ارسال میشه. پس دوست عزیز یه کم دندون رو جیگر بزارید حتما همش رو خواهید داشت.
با احترام خدمت الوه عزیز اما به نظر من اگر سیلماریلیون رو بخونی خیلی بیشتر اطلاعات بدست میاری و برای هورین آماده تر میشی.
واقعا سپاس دوست عزیز، امیدوارم حرف شما درست باشه و کتاب ها برای تمام شعب فرستاده بشه. می خواستم اول سیلماریلیون رو بخونم ولی عرض کردم نداشتند.
من که خیلی عجبیب و غریب شروع کردم! دلیلش هم اینکه بعضی کتاب ها نبود.
اول یاران حلقه رو خوندم، بعد هابیت ، بعد دو برج حالا هم فرزندان هورین ( که چه داستان تلخی هم هست)
خودم ترجیح میدادم اول هابیت، سه گانه بعدش سیل و فرزندان هورین رو بخونم چون فکر می کنم خیلی سریعتر به اسم شخصیت ها و مکان ها در فرزندان هورین پی می بردم.
VICTOR —
بنظرم اون فرد مهمه که چقدر کتاب میخونه اصلا فانتزی در دیدگانش چطوری تعبیر میشه والا کلی کاربر سن کم دارم که ماشاا...هرکدومشون برای خودشون کتابها رو حفظن فک کنم به پست جناب سه بعدی از اون ادمها تنبلش خورده بود :دی
من نیز با این ترتیب موافقم چون معتقدم داستان بهتر است از زمان خلقت شروع شود تا آخر و خواننده می تواند درک بهتری نسبت به محیط داستان به دست آورد.
دیدن فیلم هم می تواند پیش زمینه ی خوبی برای ورود به دنیای تالکین باشد.
البته به نظر های دیگران نیز باید احترام گذاشت.
Armando —
به نظر من باید اول فردی که میخواهد این کتابها را بخواند قبل از شروع از کسانی که خوانده اند مشاوره بگیرد به نظرمن طبق سیر زمانی نوشتن کتابها که ترتیبشون اول هابیت بعد ارباب حلقه ها و بعد سیلماریلیون و ... بود به همین ترتیب میدونیم که هابیت انگار واسه رده سنی نوجوانه و واسه بزرگسالان زیادی بچه گانه میزنه. ارباب حلقه ها هم به نظر من در حد دبیرستان خوبه اما واسه جوانان به نظرم ارزش خواندن سیلماریلیون و درک پیچیدگی و سیل نامها و کلمات مناسب تره مثلا نمیشه به یه نوجوان گفت که به جای هابیت و ارباب حلقه ها بیا اول سیلماریلیون بخون. به نظر شخصی من برای جوانان بهتره سیلماریلیون خوانده بشه و اگه بعد از اتمام خواست بقیه رو بخونه. هابیت رو اگه یه نفر وقت داشته باشه تو دو سه روز تموم میکنه. اما درک سیلماریلیون و حفظ اسمها سخته.
فین رود فلاگوند —
باعرض اجازت
همان طور که می دانیم داستان ها استاد تالکین خود به نوعی است که اگر انسان از همان هابیت بخواند مخاطب را جذب می کند ولی قبل از آن باید با چند نفر در این باب مشورت کند.من خودم ترتیب کتاب ها را (که هابیت ارباب حلقه ها سیلماریلیون وکتب دیگر است) در ذهن خود حدس می زدم بعد از آن با دیدن آن در سایت آردا مطمئن شدم.
البته منابع کم نیستند تا انسان نداند از کجا باید شروع کند برای مثال مجله دانستنیها پارسال در مقاله ای به مناسبت اکران هابیت2 ترتیب کتب را در مقاله آورده بود.
Peredhil —
به نظرم به ترتیب دوران ها خونده بشه بهتره. من کتاب ها رو دارم اینطوری میخونم. الان توی سیلماریلیون هستم اولین کتاب، مشکلی هم باهاش ندارم ولی یه بار بود که یه قسمتی دوبار خوندم تا قشنگ موقعیت ها یادم بیاد چون بین خوندنش فاصله افتاده بود برام. درضمن بهتره به نظرم اگه فرد فکر میکنه که میتونه سیلماریلیون رو بخونه، بخونه وگرنه بالای دیپلم میخواد. ولی من باهاش مشکل خاصی نداشتم. ولی برای یه پیش زمینه، «اینجا کجاست؟» سایت مطالعه بشه بعد همون طور که گفتم به ترتیب دوران کتاب ها خونده بشه و بینش هم اگه سوالی بود توی فروم پرسیده بشه. یه طور دیگه هم میشه خوند اینه که فیلم لوتر دیده بشه، که شکل و حالت اون دنیا به وجود بیاد، بعد به ترتیب دوران ها کتاب ها خونده بشن.
Elendil the light —
خب من حرفی رو که میزنم با استناد از یکی از جلد های مجله دانستنیها هستش.
در کل ترتیب اصلی کتاب های اقای تالکین از سیلماریلیون شروع میشه. ولی این کتاب بسیار سخت وپیچیده هست و خواننده معمولا بعد از خواندن یک یا دو صفحه از اون کتاب رو به گوشه ای پرت میکنه و دیگه هم نیگاش نمیکنه. همین طور اگر هم اول بخوای هابیت رو بخونی شاید شخصیت های داستان و ماجرا هایی که در اون اتفاق میافته کمی براتون گیج کننده باشه . از سوی دیگه ارباب حلقه ها و هابیت سیر داستانی دارند و خواننده بیشتر مجذوب اونا میشه.
پس در کل بهتره اول سه گانه ارباب حلقه ها و سپس هابیت رو بخونید که با خوندن اون ها به دنیای جدیدی که اقای تالکین درست کرده وارد بشید و بعد برای پیدا کردن اصل و ریشه شخصیت ها و این دنیا به سراغ خواندن سیلماریلیون و فرزندان هورین و... برید.
ببخشید اگه تکراری بود. حوصله خوندن ده صفحه رو نداشتم! -:دی!
*legolas * —
من به شخصه بعد از خوندن هابیت و لوتر شروع سیلماریلیون برام یکم سخت بود ولی ذره ذره شیرین تر و قشنگ تر میشد شاید از نظر بعضی ها لوتر و هابیت خیلی بهتر باشه ولی از نظر سطح نوشتاری سیلماریلیون یک چیز دیگه است و ارزش برتری نسبت به هابیت یا لوتر داره چون نوشتن داستان های خیال پردازی سطح پایین تری نسبت به اسطوره افرینی و ساخت دنیایی جدید داره و اتفاقات ارباب حلقه ها وهابیت به سرنوشت سیلماریلیون بسته گی داشت. شاید اگه سیلماریل ها ساخته نمیشدند شورایی تشکیل نمیشد تا درباره نجات دنیا بحث کنند.
Thorin the Oak shield —
با عرض سلام و خسته نباشيد من اول كتاب هابيت و ناگفته هاى سرزمين ميانه روخريدم به نظرتون اول هابيتو بخونم يا اول سيليماريليون رو بخرمو بخونم ميشه لطفاً يكى يه ترتيب درست حسابى به من بگه متشكر
Peredhil —
در صفحات قبل دوستان توضيحات كامل رو دادن اون ها رو مطالعه كنيد و ببينيد با نظر كداميک موافقید و اون رو انجام بدید.
The Silmarilion —
سلام
اول ارباب حلقه ها
دوم هابیت
سوم سیلماریلیون
چهارم فرزندان هورین
قصه های ناتمام هنوز نخوندم.
فین رود فلاگوند —
با عرض اجازت
می خواستم نکته ای بگویم که شاید دلیلی بر متفاوت بودن ترتیب مطالعه ی برخی دوستان باشد.
لحن تالکین در کتبش متفاوت است و همین هم هست که رده سنی را جابه جا می کند. سیلماریلیون لحنی ادبی و حماسی دارد و برای رده سنی بزرگسال است، هابیت اما لحنی شاد و کودکانه دارد و برای رده سنی سال های آخر دبستان و راهنمایی مناسب است و لوتر بین این دو است.
اما به نظر من کتب تالکین برای همه سنی زیبا و جذاب است و بهترین سیر مطالعه هم اول هابیت سپس لوتر بعد سیل و بعد فرزندان هورین و در آخر هم داستان های ناتمام و کتب دیگر است.
ورونوه —
ترتیب مطالعه بیشتر از همه چی به حال و هوای افراد ربط داره.
اولین کتابی که از تالکین دستم گرفتم سیلماریلیون بود. اولین ترجمه. آینولینداله رو خوندم. کتابو محکم بستم. و البته پرتش نکردم. فقط به این نتیجه رسیدم که در اولین فرصت کادوش بدم بره:دی
چند روز بعد دوباره بازش کردم. این دفعه از وسط. داستان ائول، الف تاریک بود. این بار با ملایمت بیشتری کتابو بستم. و به خودم گفتم قبل از کادو دادن یه بار می خونمش.
بچه نبودم. 16، 17 سالم بود. و کتاب نخونده هم نبودم. صرفا نتونستم اون موقع با سیلماریلیون ارتباط برقرار کنم. و این جمله که آثار تالکین مناسب کتابخوان های حرفه ای هستند" که نمی دونم کجا دیده بودم، سال ها مثل یه سد، جلوم رو گرفت.
من با ارباب حلقه ها شروع کردم، بعد از اون هابیت. در ادامه سیلماریلیون. و بعد از مطالعه ی فصل مربوط به تورین تورامبار، رفتم سراغ فرزندان هورین. این طوری بود که بعد از رسیدن تور، گوندولین خیلی به موقع سقوط کرد:دی
از این ترتیب راضی بودم و اینو(که دقیقا برعکس سیر تاریخیه داستاناس) به همگام شدن با ترتیب زمانی، ترجیح می دم. چون ارباب حلقه ها کامل ترین کتابه. و مستقل تر از اونه که دنباله ی معمولی هابیت باشه.
اگه از هابیت شروع کنین، لحن شاد و ساده ش و تصور مبهمی که از سرزمین ها و افراد ارائه میده، ممکنه باعث شه که این کتابو دست کم بگیرین. ولی وقتی لوتر رو اول خونده باشین، ساختار کلی توی ذهنتون شکل می گیره و بهتر می تونین هابیت و بعدش حکایت های سیل رو توی اون ساختار بنشونین و برای خودتون تصور کنین و جزئیات بهش بدین.
راستی اون کتابو کادو ندادم. فقط نمی دونم کجاس. رفتم یه دونه دیگه خریدم. اونم بعد از خوندنش. فقط برای اینکه داشته باشم.
lord of the moon —
در باب چرایی این که به نظرم کدوم رو باید اول خوند: باید قبول کرد که از هر 10 طرفدار ارباب حلقه ها فقط 1 نفر به سیلماریلیون جذب خواهد شد. زبان سنگین داستان در این امر تاثیر زیادی داره.
در جواب عنوان تاپیک فکر کنم ارباب حلقه ها، چون اگه فرد از سیلماریلیون زده بشه به سمت ارباب حلقه ها نمیره ولی هم احتمال زده شدن از ارباب حلقه ها کمتره هم کنجکاوی خواننده به سیلماریلیون بیشتر میشه
آرتانو —
در در 6/21/2016 at 4:48 PM، lord of the moon گفته است :
در باب چرایی این که به نظرم کدوم رو باید اول خوند: باید قبول کرد که از هر 10 طرفدار ارباب حلقه ها فقط 1 نفر به سیلماریلیون جذب خواهد شد. زبان سنگین داستان در این امر تاثیر زیادی داره.
در جواب عنوان تاپیک فکر کنم ارباب حلقه ها، چون اگه فرد از سیلماریلیون زده بشه به سمت ارباب حلقه ها نمیره ولی هم احتمال زده شدن از ارباب حلقه ها کمتره هم کنجکاوی خواننده به سیلماریلیون بیشتر میشه
با عرض معذرت من مخالف این موضع گیری شما در مورد خوندن و درک سیلماریلیون هستم.من خواهر ده ساله ای دارم که این کتاب رو براش می خونم.تنها مشکلی که داشتیم این بود که مجبور شدم برای شخصیت های این کتاب از گوگل عکس پرینت بگیرم که قاطی نشن اما با اطمینان میگم که انقدر مشتاق داستان های سیلماریلیون هست که منو مجبور کرده تا حالا سه بار براش بخونم. منهای این قضیه به نظر من برای خوندن کتابا حالا چه فیلم ها رو دیده باشن چه ندیده باشن باید به صورت خطی خوند چون تالکین داستانا رو از نطر زمانی خطی نوشته. حالا اگر درک سیلماریلیون که عمیق ترین و پرمعناترین کتاب در میون آثار تالکین هست سخته تقصیر از کتاب نیست بلکه از خواننده است که انقدر مطالعش کمه که این کتاب رو صقیل می بینه. حالا تو این فروم هی ناخواسته تبلیغ منفی در مورد این کتاب میکنن.به نظر من اشتباهه بلکه باید این شاهکار رو در اولویت برنامه مطالعه قرار داد.
lord of the moon —
در در 11/5/2016 at 11:24 PM، آرتانو گفته است :
با عرض معذرت من مخالف این موضع گیری شما در مورد خوندن و درک سیلماریلیون هستم.من خواهر ده ساله ای دارم که این کتاب رو براش می خونم.تنها مشکلی که داشتیم این بود که مجبور شدم برای شخصیت های این کتاب از گوگل عکس پرینت بگیرم که قاطی نشن اما با اطمینان میگم که انقدر مشتاق داستان های سیلماریلیون هست که منو مجبور کرده تا حالا سه بار براش بخونم. منهای این قضیه به نظر من برای خوندن کتابا حالا چه فیلم ها رو دیده باشن چه ندیده باشن باید به صورت خطی خوند چون تالکین داستانا رو از نطر زمانی خطی نوشته. حالا اگر درک سیلماریلیون که عمیق ترین و پرمعناترین کتاب در میون آثار تالکین هست سخته تقصیر از کتاب نیست بلکه از خواننده است که انقدر مطالعش کمه که این کتاب رو صقیل می بینه. حالا تو این فروم هی ناخواسته تبلیغ منفی در مورد این کتاب میکنن.به نظر من اشتباهه بلکه باید این شاهکار رو در اولویت برنامه مطالعه قرار داد.
دوست عزیز کتاب سیلماریلیون در سطح دکترا برای نویسندگان تدریس میشه!
این نشان گر غنی بودن زبان این کتابه. این که شما یا خواهرتون یا تعداد افراد دیگه ای در خوندن این کتاب مشکل ندارید جای تحسین داره.
و دوم این که من هم کتاب رو مقصر جلوه ندادم بلکه خواننده رو مقصر دونستم. از اون جایی که آمار! داره میگه خوندن کتاب سیلماریلون و درکش برای مخاطبینش سخت بوده بهترین راه تجاری و روانشناسی برای عموم اینه که ابتدا با خوندن ارباب حلقه ها از لحاظ روحی با داستان گره خورده و در نتیجه به سیلماریلون به چشم شاهکاری که هست نگاه کنند نه کتابی سنگین!
حالا اگه کسی در خودش این رو می بینه که بدون دونستن هیچ اطلاعاتی از ارباب حلقه ها سیلماریلون رو شروع کنه و بعد به سراغ ارباب حلقه ها بره این فرد داره کار درستی رو انجام میده و منم تاییدش می کنم ولی روی حرف من با اکثریت بود و گرنه در شرایط خاص تعداد پیشامدها ممکنه بی نهایت باشه و هر حرفی در بابش زده بشه از اعتبار ساقطه
Ali.Bad —
سلام خدمت دوستان
من تو شرایطی هستم که شدیدا نیاز دارم درگیر یه دنیای فانتزی بشم! نمیدونم چرا! شاید نوجوان درونم یهویی فعال شده!!!
فقط یه مسئله ای هست، من هم فیلم هابیتو دیدم هم ارباب حلقه ها. یه اخلاقی هم که دارم اگه فیلم یه کتابیو ببینم دیگه خود اون کتاب برام جذابیتی پیدا نمیکنه برا همین همیشه سعی میکنم همچین فیلم هایی رو نبینم ولی افسوس که تو این مورد غفلت کردم.
حالا با این اوصاف توصیه شما چیه؟ کتابارو شروع کنم؟ تصمیم دارم همه کتاب های تالکین به اضافه اطلس رو از یه سایت یه جا بخرم آخه تخفیف خورده. فقط میترسم به همین دلیلی که گفتم از کتاب ها لذتی نبرم و وقت و پولم به هدر بره.
لطفا راهنمایی
Nienor Niniel —
در ۱ ساعت قبل، Ali.Bad گفته است :
سلام خدمت دوستان
من تو شرایطی هستم که شدیدا نیاز دارم درگیر یه دنیای فانتزی بشم! نمیدونم چرا! شاید نوجوان درونم یهویی فعال شده!!!
فقط یه مسئله ای هست، من هم فیلم هابیتو دیدم هم ارباب حلقه ها. یه اخلاقی هم که دارم اگه فیلم یه کتابیو ببینم دیگه خود اون کتاب برام جذابیتی پیدا نمیکنه برا همین همیشه سعی میکنم همچین فیلم هایی رو نبینم ولی افسوس که تو این مورد غفلت کردم.
حالا با این اوصاف توصیه شما چیه؟ کتابارو شروع کنم؟ تصمیم دارم همه کتاب های تالکین به اضافه اطلس رو از یه سایت یه جا بخرم آخه تخفیف خورده. فقط میترسم به همین دلیلی که گفتم از کتاب ها لذتی نبرم و وقت و پولم به هدر بره.
لطفا راهنمایی
سلام به شما دوست عزیز.
این بستگی به سلیقه ی خودتون داره اما من نظر شخصیم اینه که با وجود عالی بودن فیلم های ارباب حلقه ها و هابیت، کتاب ها یک سر و گردن بالاتر هستند. به خصوص کتاب ارباب حلقه ها و اگه به سبک نوشتار کلاسیک تالکین هم علاقه داشته باشید فکر نمی کنم اصلا پولتون به هدر رفته باشه. اما باید برای خوندنشون حوصله بذارید چون برحال هم زیاده هم قابل تفکر. اما اگه بازم رو دیدن فیلما حساسید پیشنهادم اینه به ترتیب تاریخ آردا بخونید. یعنی اول سیلماریون و فرزندان هورین و... که فیلم نداشتند و در این مورد هم دوستان تو تاپیک توضیحاتشو دادند
فین رود فلاگوند —
در ۱ ساعت قبل، Ali.Bad گفته است :
سلام خدمت دوستان
لطفا راهنمایی
با عرض اجازت
با این حرف هایی که شما زدید(منظورم احتیاج به درگیری در دنیای فانتزی ست) از دید من شما اول از هابیت شروع کنید بعد به سمت ارباب حلقه ها، سیلماریلون و فرزندان هورین و بقیه کتب بروید. کتاب هابیت آدم را در هر سنی که باشد درگیر می کند و برای شروع عالی است.
پیشنهاد نمی کنم که از سیلماریلیون شروع کنید چون لحن سنگین آن در اوایل جذابیت آن را فرو می نشاند. ولی بدانید که اگر از فیلم های اقتباسی این آثار خوشتان آمده به احتمال زیاد از خود آن ها هم لذت خواهید برد.
اگر به جز تالکین فانتزی می خواهید من کتب بسیار زیبای نارنیا را که سی اس لوئیس رفیق گرمابه و گلستان تالکین نوشته توصیه می کنم.
Ali.Bad —
در 57 دقیقه قبل، فین رود فلاگوند گفته است :
اگر از فیلم های اقتباسی این آثار خوشتان آمده به احتمال زیاد از خود آن ها هم لذت خواهید برد.
اگر به جز تالکین فانتزی می خواهید من کتب بسیار زیبای نارنیا را که سی اس لوئیس رفیق گرمابه و گلستان تالکین نوشته توصیه می کنم.
ممنون که اینقدر زود جواب دادین
بیشتر به خاطر لوث بودن داستان عرض کردم، منظورم اینه حالا که من میدونم کلا داستان چجوریه، کتاب ها بازم برام جذابیتی خواهد داشت!؟
نارنیا که عالیه فقط به نظرتون مناسب سنم هست؟ من 24 سالمه
Peredhil —
در 31 دقیقه قبل، Ali.Bad گفته است :
بیشتر به خاطر لوث بودن داستان عرض کردم، منظورم اینه حالا که من میدونم کلا داستان چجوریه، کتاب ها بازم برام جذابیتی خواهد داشت!؟
همونطور كه دوستان اشاره كردند، كتاب ها يه سر و گردن از فيلم ها بالاتر هستند. به علاوه چون به هرحال نميشه يه كتاب رو به طور كامل به فيلم تبديل كرد، طبيعتا كتاب حوادث و داستان بيشترى نسبت به فيلم ها داره و شما همه رو نميدونيد. به نظرم اگه از لحن سنگين يه كتاب زده نميشيد و زود عادت ميكنيد، به ترتيب تاريخ بخونيد، يعنى اول سيلماريليون و الى اخر وگرنه اول هابيت و ارباب حلقه ها بعد سيلماريليون و بقيه كتب به ترتيب تاريخ شروع كنيد و بخونيد. مطمئن باشيد از كتاب ها به اون دليلى كه گفتيد زده نميشيد
فین رود فلاگوند —
در 10 ساعت قبل، Ali.Bad گفته است :
با عرض اجازت
خواهش می کنم. داستان کتاب ها در بعضی جاها فرق های اساسی با فیلم پیدا می کند مخصوصا در ارباب حلقه ها. در هابیت جکسون خودش کلی چیز به داستان اضافه کرده مانند اورک ها، رابطه ی مثلثی بین شخصیت ها، تائوریل، سارومان و... در ارباب حلقه ها م از خیلی چیز ها زده است. مخصوصا در قسمت اول. اما درباره ی لوث شدن اگر می گویید فرم تالکین در هابیت بسیار شیرین است و به نظرم اگر انسان در این زمانه بخواهد بعد از معنویت، با داستانی به اصطلاح فانتزی از حال و هوای این شلوغی زمانه بیرون بیاید، نوشته های تالکین(خاصه هابیت و ارباب حلقه ها) و بعد از آن لوئیس(نارنیا) بهترین انتخاب اند حتی اگر فیلم آن کتب را دیده باشید.
هرچند نارنیا به گروه سنی 10 تا 15 سال توصیه می شود اما به نظر من چون فرم و محتوا و مضمون های داستان فراکودکانه اند(فقط تکنیک های آن رو به کودکان است) باید به بزرگسالان هم توصیه خواندن آن را کرد.
این ها همه نظرات من است در هر صورت انتخاب نهایی با شماست.
ورونوه —
در در ۱۳۹۵/۱۰/۱۶ ه.ش. at 11:48 PM، Ali.Bad گفته است :
در مورد این که کتابا ارزش خریدن و خوندن دارن یا نه، حتما دارن. چون مجموعه قدرتش رو از غافلگیری و هیجان انگیز بودن نمی گیره که با حذف اونا ارزشش پایین بیاد. حتی اگه الان هم درگیر داستانش نشین بعدها می تونین بخونید، بهش علاقه مند بشید و بخش هاییش رو بارها بازخوانی کنین. داستان های تالکین از اون دسته ن که بعد از تموم شدن، شروع میشن. خیلی جای فکر کردن دارن. ولی اگه می خواین غرق ماجرا بشین و کتاب رو زمین نذارین، ممکنه با ارباب حلقه ها و هابیت این اتفاق نیفته. خودم فقط بازگشت شاه رو به این شکل خوندم، اونم برای اینکه ریتم داستان سریع شده بود. بین داستان های این مجموعه، اونی که فیلم ها اسپویلش نکردن و جاذبه ی کافی رو داره فرزندان هورین هست. هرچند که به عنوان کتاب اول توصیه نمیشه، ولی اگه مقدمه ش رو بخونین فکر می کنم بتونین بدون خوندن سیلماریلون هم با داستانش ارتباط برقرار کنین.
به عنوان یه پیشنهاد غیر تالکینی: مجموعه ی " نغمه ای از آتش و یخ" رو خوندین؟
Ali.Bad —
در در 1/8/2017 at 11:13 PM، ورونوه گفته است :
در مورد این که کتابا ارزش خریدن و خوندن دارن یا نه، حتما دارن. چون مجموعه قدرتش رو از غافلگیری و هیجان انگیز بودن نمی گیره که با حذف اونا ارزشش پایین بیاد. حتی اگه الان هم درگیر داستانش نشین بعدها می تونین بخونید، بهش علاقه مند بشید و بخش هاییش رو بارها بازخوانی کنین. داستان های تالکین از اون دسته ن که بعد از تموم شدن، شروع میشن. خیلی جای فکر کردن دارن. ولی اگه می خواین غرق ماجرا بشین و کتاب رو زمین نذارین، ممکنه با ارباب حلقه ها و هابیت این اتفاق نیفته. خودم فقط بازگشت شاه رو به این شکل خوندم، اونم برای اینکه ریتم داستان سریع شده بود. بین داستان های این مجموعه، اونی که فیلم ها اسپویلش نکردن و جاذبه ی کافی رو داره فرزندان هورین هست. هرچند که به عنوان کتاب اول توصیه نمیشه، ولی اگه مقدمه ش رو بخونین فکر می کنم بتونین بدون خوندن سیلماریلون هم با داستانش ارتباط برقرار کنین.
به عنوان یه پیشنهاد غیر تالکینی: مجموعه ی " نغمه ای از آتش و یخ" رو خوندین؟
ممنون از راهنماییتون
خیر نغمه رو نخوندم ولی چون سریالشو ندیدم خیلی خیلی شوق خوندنشو دارم فقط منتظرم یه نشریه درست و حسابی چاپش کنه، انتشارات ویدا رسما داره از محبوبیت سریالش سو استفاده میکنه مثلا اومده دقیقا لوگوی سریالو زده رو جلد که مشتری زود جذبش بشه! به نظرم خیلی کار چیپیه! فکرشو بکنین اگه نشر روزنه همچین کاری با کتاب های تالکین میکرد...
Ali.Bad —
یه سوال دیگه دوستان
قصه های ناتمام رو هم بگیرم؟ ناتمام بودن داستان تو ذوق نمیزنه؟
1و2) داستان آلداریون و ارندیس و با مقدمه وصف جزیره نومه نور بسیار جالبه و چالش جالبی از تقابل طبع مختلف انسانه و اون ذات سرکش انسان رو به نمایش می زاره هرچند که به نوعی پایانش خلاصه است و در روایت هم می تونست بیشتر شکل داستان بگیره ولی باز پایان داره و ای کاش اون پایان رو می تونستیم طولانی و دراماتیک بخونیم
3) فصل 3 در مورد دودمان الروس و نومه نوری ها اطلاعات جالبی داره که خوندنیه و می تونیم اوج و فرود تدریجی نومه نوری ها را به طور خلاصه باهاش آشنا شیم.
4) اطلاعاتی که در مورد گالادریل داده میشه هرچند پراکنده و به نظرمن بدون انسجامه ولی برای کسانی که دوس دارن در مورد این شخصیت بدونن اطلاعات جالبی رو در مورد گالادریل و کله بورن مطرح میکنه
5) بجز این این کتاب یه بخش ضمائم هم داره که شامل اینهاست:
الف های جنگلی و زبان آنان
ایمران سینداری الف های جنگلی
حد و مرز لورین
نام های کله بورن و گالادریل
در این ضمائم هم اطلاعاتی هرچند جزئی رو به مخاطب برای آشنایی بیشتر با دنیای تالکین میده
به نظرم داستان های ناتمام کتابیه که شاید بهتره در انتهای سیر گردش در دنیای تالکین و بعد از مطالعه هابیت،ارباب حلقه ها و فرزندان هورین و سیلماریلیون خونده بشه اونوقت همین داستانک ها یا اطلاعات ریز در مورد نژادها و نام و سرگذشت ها جاهای خالی پازل ذهن مخاطب رو پر میکنه و میتونه در آشنایی بیشترش با دنیای تالکین موثر باشه. در کنار این برای درک و هم افزایی بیشتر با داستان های ناتمام اگه فرهنگنامه آردا و مداخل که در مورد مکان ها، اشخاص و... هست خونده بشه می تونه باعث درک بیشتر مخاطب از داستان ناتمام( و یا فرزندان هورین و یا سیلماریلیون بشه)
در مورد درخت برگ
موضوع درخت برگ اگرچه فانتزی و یه داستان شاه و پریانیه، ولی ارتباط خیلی کمی با سرزمین میانی داره شاید فقط در داستان دوم (آهنگر و ستاره جادو) بتونیم عناصری مشترکی بین این داستان و دیگر داستان های تالکین بیابیم.این کتاب 5 قسمت داره . یه مقدمه اولیه از مراد فرهادپور و یه بخش جدا در پایان کتاب در مورد داستان های پریان که برای علاقه مندان به ادبیات خوبه در قسمت اول مقدمه جالب در مورد معرفی دنیای تالکین و فانتزی داره ولی در مورد سه داستان،سه داستانی که به نظر من بیشتر طرح داستانه و جای کار بیشتری به خصوص در داستان دوم داشت
1) برگ اثر نیگل: این داستان به نظرم حدیث زندگی خود تالکین و تمایلش به خلق شاهکارهاشه و البته افسوس از اینکه چرا قدر داستان هاش یا فانتزی شو ندونستن
2) آهنگر و ستاره جادو: این قسمت قرابت بیشتری با داستان های سرزمین میانی و آردا داره. فانتزی و تخیل در اینجا رها شدس و شاید جذاب ترین داستان این کتاب باشه
3)زارع و اژدها: در این قسمت هم ما با زبان طنز جالب تالکین حدیث تبدیل شانسی یه زارع به قهرمانی بزرگ رو می تونیم ببینیم و قهرمان داستان یه شکل ساده از بیلبو بگینزه به نظرم
الا ایحال چه داستان های ناتمام و چه درخت و برگ از نظر زبان بیان و محتوا متوسط اند ولی به خصوص درخت و برگ بخاطر دو عنصر تخیل خوب در داستان آهنگر و ستاره جادو و اون زبان طنز تالکین در داستان زارع اژدها می تونه قبل از خوندن هابیت برای آشنایی اولیه با قلم و فانتزی تالکین مفید باشه
Isildur's heir —
من تازه شروع کردم به وارد شدن به دنیای استاد تالکین.من تا الان فقط100صفحه سیلماریلیون رو خوندم وبه نظر خود من انگار خیلی کار درستی رو دارم انجام میدم.چون وقتی اول سیلماریلیون رو بخونی علنا میدونی هر کدوم از موجوداتی که تو بقیه کتابها اومدن از کجا اومدن.البته همون اول کتاب سیلماریلیون یکم گیج کننده است چون باید اسم 15تا والا رو بدونی همچنین قدرت هرکدوم رو که وقتی داستان رو میخونی بفهمی مثلا وقتی میگه واردا چه کارکرد یادت بیاد مثلا واردا قدرتش در چه زمینه بود.البته من کاری که خودم انجام دادم رو توصیه میکنم و اونم این که یک برگه ممولی رو اول کتاب میچسبونی و اسم همین 15والا و قدرتهاشون رو مینویسی.اینطوری وقتی کتاب رو میخونی بدون هیچ مشکلی داستان رو خیلی عالی درک میکنی.در ضمن خوشحالم که با شما دوستان و سایت خیلی خوب شما آشنا شدم دوستان آردایی من.....
فقط یه چیز بگم که من اصلا سیلماریلیون رو نخوندم هر چی بلدم ازین سایت بلدم باید از بعضیا که کتابو خوندنم بیشتر بارم باشه
اونطور که من با pdf تو دو روز سیل رو خوندم فک کنم بگم نخوندم بهتره :\
به نظرم میخوای خوب یادت بمونه شخصیت جدید که برات سوال پیش میاد تو فرهنگ نامه یه جستجو بزن . راحت زندگی نامشو میریزه رو آب یا اگه سوالی پیش اومد تو تالار ها بپرس ما منتظریم و مشتاق اگه هم تکراری بود پر تالار ها سوالای شما هست ٬ من خودم که اومدم سایت بلد نبودم به جواب سوالام برسم اما حالا راحت با یه جستجو پیدا میکنم
راستی منم اسم همه والارو یادم نمیاد چه برسه به کارشون
در در ۱۳۹۵/۱۰/۲۹ at 6:08 PM، Ali.Bad گفته است :
قصه های ناتمام رو هم بگیرم؟ ناتمام بودن داستان تو ذوق نمیزنه؟
من تالا فک میکردم اسم داستانش نا تمامه نه اینکه جدی جدی نا تمامه
سلام دوست گرامی.خیلی ممنونم از خوش آمدگویی شما.والا من یکم میشه گفت ایده آل گرا هستم(نه افراطی و تفریطی و فقط در حد لزوم)واصولا وقتی کاری رو شروع کنم دوست دارم همه زیر و بم اون کار رو بدونم.حقیقت من خودم هم نسخه های پی دی اف خیلی از کتابهای آقای تالکین رو دارم(از کامل بودنشون مطمن نیستم)ولیکن من ترجیح میدم وقتی به کسی میگم کتاب فلان رو خوندم یعنی بوی کاغذشو استشمام کردم.من در حدی نیستم کسی رو راهنمایی کنم ولی بنظرم هر کسی یک قفسه حداقل20تایی کتاب(به شرط اینکه اونها رو بخونه وگرنه 10000کتاب نخونده توی یک قفسه به نظر من آشغالدونی بیش نیست)داشته باشه بنظرم عالی میشه.منظورم اینه که سعی کنید کتاب(کاغذی)بخونید.آرامش حین مطالعه لذتی زایدالوصف داره لامصب....
به امید موفقیت برای همه شما دوستان گرامی.
Nienor Niniel —
در در 22/01/2017 at 7:55 PM، alinooryan گفته است :
والا من یکم میشه گفت ایده آل گرا هستم(نه افراطی و تفریطی و فقط در حد لزوم)واصولا وقتی کاری رو شروع کنم دوست دارم همه زیر و بم اون کار رو بدونم.حقیقت من خودم هم نسخه های پی دی اف خیلی از کتابهای آقای تالکین رو دارم(از کامل بودنشون مطمن نیستم)ولیکن من ترجیح میدم وقتی به کسی میگم کتاب فلان رو خوندم یعنی بوی کاغذشو استشمام کردم.من در حدی نیستم کسی رو راهنمایی کنم ولی بنظرم هر کسی یک قفسه حداقل20تایی کتاب(به شرط اینکه اونها رو بخونه وگرنه 10000کتاب نخونده توی یک قفسه به نظر من آشغالدونی بیش نیست)داشته باشه بنظرم عالی میشه.منظورم اینه که سعی کنید کتاب(کاغذی)بخونید.آرامش حین مطالعه لذتی زایدالوصف داره لامصب....
به امید موفقیت برای همه شما دوستان گرامی.
منم بهتون خوش آمد میگم و با نظرتون موافقم. منم اولین بار سیلماریلیون رو پی دی اف خوندم و باید بگم که کار چندان جالی نبود. البته این به دلیل سختی پیدا کردن کتاب بود. اما هم از لحاظ ترجمه هم از این لحاظ که کتاب چاپی چیز دیگه ست منم پیشنهاد می کنم از کتاب چاپی استفاده بشه. مخصوصا اینکه خوندن سیلماریلیون برای اولین بار اصلا یه لطف خاصی داره
در در 22/01/2017 at 1:49 PM، به لگ گفته است :
من تالا فک میکردم اسم داستانش نا تمامه نه اینکه جدی جدی نا تمامه
چون بعضی داستاناش از نسخه های متفاوت گفته و به جای گفتن یه داستان کامل اومده چند نمونه روایت از اون داستان رو گفته، فکر کنم واقعا بشه گفت داستان هاش ناتمامند.
parmiz —
منظور از آردا سری کتابهای اون هستش؟ ومخصوص گروه سنی نوجوان هستش؟
Nienor Niniel —
در در 29/04/2017 at 11:33 AM، parmiz گفته است :
منظور از آردا سری کتابهای اون هستش؟ ومخصوص گروه سنی نوجوان هستش؟
اگه منظورتون خود کلمه ی آرداست، این لغت به دنیای ساخته شده توسط تالکین اشاره داره. این دنیا آردا نام داره و تمام اتفاقات در آردا میافتند.
اسم کتاب ها هابیت، ارباب حلقه ها، سیلماریلیون و... هست که فقط هم برای نوجوانان نیست. چه از نظر سن شخصیت های داستان چه از نظر اتفاقات و نثر و موضوعات داستان ها، از کودک (مثل کتاب هابیت) تا نوجوانان و بزرگسالان رو می تونه شامل بشه.
*Manwë* —
درود
خب به نظرمن کسی که تازه با دنیای تالکین و کتاباش اشنا شده اول باید ارباب حلقه هارو بخونه و در ادامه سیری تکاملی پیدا کنه به این صورت که بعد از اون کتاب هابیت و بخونه و به دنبال تاریخ نژاد ها و چگونگی بودن شخصیت ها سیلماریلیون و بخونه که خود سیل در های زیادی و به کتاب های مختلف باز میکنه،من پیشنهاد میکنم بعد از ان فرزندان هورین و در مراحل اخر داستان های ناتمام و یا اطلس رو بخونن،
البته نظر شخصی و یک پیشنهاد بود?
Samwise Gamgee the Brave —
سلام دوستان همونطور که میدونین در حال حاضر کتاب برن و لوتین هم اومده. برای کسی که هنوز که هنوزه سیل رو نخونده (ینی من :دی) چه ترتیبی رو پیشنهاد میکنید؟
هابیت،لوتر،سیل و بعدش اول فرزندان هورین یا برن و لوتین؟ یا اصن داستان های نا تمام؟ یا داستان های ناتمام رو بزارم اخر؟ اطلس هم ندارم اما خب از اونجایی که فقط یه سری اطلاعات و ایناس بهش فکرم نکردم تا حالا.
Nienor Niniel —
در 1 ساعت قبل، Samwise Gamgee the Brave گفته است :
سلام دوستان همونطور که میدونین در حال حاضر کتاب برن و لوتین هم اومده. برای کسی که هنوز که هنوزه سیل رو نخونده (ینی من :دی) چه ترتیبی رو پیشنهاد میکنید؟
هابیت،لوتر،سیل و بعدش اول فرزندان هورین یا برن و لوتین؟ یا اصن داستان های نا تمام؟ یا داستان های ناتمام رو بزارم اخر؟ اطلس هم ندارم اما خب از اونجایی که فقط یه سری اطلاعات و ایناس بهش فکرم نکردم تا حالا.
برن و لوتین رو بذاری آخر و بعد از قصه های ناتمام بنظرم. هم اینکه هنوز ترجمه نیست هم این که به صورت داستان روایی نیست. البته تا جایی گه شنیدم. و فکر می کنم بهتره اول اونا رو بخونید که خالت داستانی دارند.
پیشنهاد و ترتیب من هابیت، لوتر، سیلماریلیون، فرزندان هورین، قصه های ناتمام، درخت و برگ اگه دارید و بعدبرن و لوتین و کتاب های انگلیسی دیگه ست
Uinen —
اینجور که من تو این سایت خوندم بیشتر دوستان با ارباب حلقه ها و هابیت ارتباط خودشون رو با دنیای تالکین برقرار کردن .
ولی خب من اولین بار توسط داستان فرزندان هورین بود که با آثار تالکین آشنا شدم . پس از اون از طریق مقدمه کتاب و یکی از دوستانم متوجه کتاب سیلماریون شدم و با کلی شخصیت و اسامی مختلف آشنا شدم که باعث شد حسابی قاطی کنم .
اما خب بالاخره کتاب رو به هر زحمتی بود خوندم و تک تک اسامی رو از طریق شجره نامه های آخر هر کتاب یاد گرفتم .
پس از اون هم با دیدن فیلم های سه گانه پیتر جکسون کتاب های ارباب حلقه ها و هابیت رو خوندم . این باعث شد که درک بهتری از سیلماریون پیدا کنم و دو مرتبه شروع به خواندنش کنم با کمال تعجب متوجه شدم که خیلی چیز هایی که در بار اول خوانش متوجه نشده بودم برام روشن و قابل درک بشه. پس از اون هم کتاب درخت و برگ و اطلس رو مطالعه کردم .
برن و لوتین هم به صورت فایل Pdf دارم اما خب چیزه زیادی ازش سر در نمیارم .